Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0671

Nostradamus przepowiedzial ta katastrofe

Polecane posty

Gość ewelkaaa1672
Czytając to zastanawiałam się nad waszymi odpowiedziami, ciętymi uwagami. Każdy na swój sposób interpretuje cała tą sytuację. Przepowiednie, tragedię, koniec świata i samego Nostradamusa. Mam 15 lat, szkołę, rodziców, przyjaciół, to co każdy. Mam swój cel i swoje pragnienia. Od dwóch dni chodziłam niespokojna i nie mogłam spac. Wiedziałam, że coś się stanie, bo raz już tak miałam i okazało się, że tata miał wypadek. Włączyłam rano telewizor i nogi same mi się ugięły. Jak to możliwe, że w jeden dzień, w taki ważny dzień dla Polski ginie tyle ważny osób ?! Pierwsza myśl, będzie wojna. Druga myśl ' oczywiście teraz PO będzie chciał przepchac swoje wszystkie reformy, których nasz Prezydent nie chciał uchwalic. ' Wojna, wojną. Jak każda inna, która była. Przecież w innych państwach wojny są prawie cały czas. Pomyślałam również, że to nie stało się przypadkiem. Złowrogie PO i Rosja. Mogli maczac w tym palce. Nigdy nie zgłębiałam się w te owe przepowiednie lecz bardziej w koniec świata. Większśc z nas na pewno to katolicy. Każdy katolik nie wierzy w ten owy koniec świata w 2012. W Biblii pisze wyraźnie ' Nikt nie zna dnia ani godziny '. Stwierdzam iż, że była rocznica śmierci Jana Pawła Drugiego. Była to 5 rocznica. 10.04.2010 i 5 rocznica śmierci. Dziwny przypadek. Moje zdanie jest takie. Papież, święty Papież nie mogąc patrzec na ten cholerny chaos zabrał do siebie najważniejsze, najbardziej mądre i uczciwe osoby, żeby pokazac nam tu na dole, że bez nich nie damy rady. Zacznie się nowy kolejny chaos. Albo i nie. Może w końcu zacznie panowac pokój ? Taa.. kibice też mówili po śmierci Papieża, że nie będą robic ustawek, tylko szkoda, że do tego czasu gdy pamiętali. ^ ^

Gość ewelkaaa1672
aa i chciałam jeszcze dodac, że ktoś nie pamiętam kto powiedział, że ani Tusk ani Kaczyński nie zostanie prezydentem Polski, tylko będzie to ktoś niezależny.

Ciekawe czy Nostradamus przewidzial narodziny takich glupoli jak Ci ktorzy wierza w jego ""przepowiednie"":P

Gość dodus
a tak ogolnie to to bylo na terenie rosji... przeciez to mozliwe ze tam stal jakis z bazuka i strzelil w skrzydlo i papa najwazniejsi :(

Gość jaka przepowiednia to bzdura
ktos sobie to wymyslil na dniach i teraz w google to wyskakuje... ech, ludzie....

Gość dodus
albo jacys glupi ludzie mysla ze to prawda i sami sprawiaja takie klopoty jak w tych przepowiedniach :(

Gość tez moze byc...
nie wierycie w boga, a w przepowiednie? prosze was... w temacie powinno być "tę" katastrofę ;) A zycie plynie dalej. trudno, stalo sie, moze nastepcy w koncu sie wezma za ten kraj i porzadnie zaczna dzialac.

Gość traugutt
ale co ta polska komu zlego zrobila... co prawda kradna troche za granica, ale druga polowa nadrabia to swoja ciężką tanią pracą

Gość prezydentem będzie
Bronek Komorowski. Ja nadal nie mogę uwierzyć w to, co się wydarzyło...

Gość halo halo odpowiedzcie proszę!
GDZIE można znaleźć DOWÓD na to że ta przepowiednia Nostardamusa o tym ptaku itd są prawdziwymi napisanymi nie teraz, po tym co się zdarzyło ale wieki temu? Bo coś mam przeczucie że ktoś sobie z tymi przepowiedniami jajca robi. Ktoś napisał, że w jakimś filmie o nazwie Omen użyto tej przepowiedni - istnieje wiele filmów o takim tytule, czy jest ktoś w stanie podać mi np. jakąś stronę gdzie pisze o tym filmie??

Gość patiss
ej a na której to stroniee ??? mam ta ksiazke

Gość patiss
no to kto ma ta ksiazxeke ja ja mam i ngdize nie ma tak napisane ?? moze kttos powie która stronaaa

Gość Genera Soldier
Kraj jest bezpieczny, ponieważ mamy zastępców dowódców. Są tak samo doświadczeni jak Ci co niestety odeszli, gdyż sami ich rekomendowali. A Nostradamus wiele razy miał rację lub interpretacja PO WYDARZENIACH była dopasowywana !!!

Gość wizjoner
No dobra tylko że powiedzcie jaki był numer tej centuri i numer czterowiersza bo każdy w neci e może napisać co chce a ja mam książkę z Nostradamusem i takiego cztwrowiersza niedoszukałem się heszzce

Gość heh nikt nie ma dowodów
po tej katastrofie ktoś se wymyślił bajeczkę o tych żelaznych ptakach, wstawił do netu jako przepowiednia Nostardamusa i teraz sobie jaja robi.... lol!

Gość Genera Soldier
Powinno być pomiędzy 20 a 21 centurią

Gość do genera
powinno być czy jest??

Gość Genera Soldier
wg. mnie powinno skoro centuria to 100 lat

To ja radziłem, by lądowali na zapasowym lotnisku. Mówili, że spróbują raz (wylądować w Smoleńsku-red.) i jeśli się nie uda, skierują się na zapasowe lotnisko - relacjonuje Paweł Plusnin, kontroler lotów z lotniska "Siewiernyj" w Smoleńsku. To on tuż przed katastrofą rozmawiał z polskimi pilotami. Ujawnił, że porozumiewali się po rosyjsku, a Polacy mieli problem ze zrozumieniem komend. Rozmowę z Rosjaninem publikuje portal Life News. Tymczasem w TVN24 były dowódca 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego płk Tomasz Pietrzak zaprzecza i zapewnia, że dowódca samolotu doskonale rozumiał rosyjski. Plusnin opowiada, że gdy poinformował polską załogę o trudnych warunkach pogodowych nad lotniskiem, Polacy oświadczyli, że ilość paliwa pozwala im, spróbować wylądować, a dopiero później udać się na zapasowe lotnisko. Według Palusina decyzję o lądowaniu w Smoleńsku miał podjąć szef załogi (nie wymienia nazwiska). Dodaje także, że Polacy słabo rozmawiali po rosyjsku i nie rozumieli podawanych cyfr, które są potrzebne np. do podania pułapu na jakim znajduje się samolot. Podawanym informacjom zaprzeczył płk Tomasz Pietrzak. Jak wyjaśnia, przy procedurze lądowania na takim lotnisku (red. ubogo wyposażonym) jak to w Smoleńsku, kontroler podaje odległość od drogi startowej, a załoga kwituje to wysokością. W tym momencie następuje porównanie czy samolot utrzymuje właściwy kąt zniżania po to, by trafić na próg pasa i wylądować. Pietrzak przyznał przy tym, że jest to bardzo stara procedura i tam, gdzie są już urządzenia nowoczesne, nie prowadzi się takiej korespondencji. Podkreślił, że jeśli załoga uzna, iż nie potrzebuje pomocy wieży, nie ma obowiązku odpowiadać. Pułkownik podkreślił także, że dowódca załogi kpt. pilot Arkadiusz Protasiuk doskonale znał język rosyjski. ZAPIS ROZMOWY DZIENNIKARKI PORTALU LIFE NEWS Z PAWŁEM PLUSINEM Pyt: Jak wyglądała wasza rozmowa? Kont: Zaproponowano im lądowanie na zapasowym lotnisku, a oni odmówili. Pyt: Pan im zaproponował? Kont: Tak Pyt: Z jakiej przyczyny? Kont: Ponieważ widziałem, że pogoda zaczęła się pogarszać. Pyt: Jaka była odpowiedź? Kont: Odpowiedź: „Ilość paliwa pozwala mi, zrobić jedno podejście, a jeśli nie wyląduję, to polecę na zapasowe lotnisko Pyt: Mieliśmy informację, że proponowano mu lądowanie w innych miastach. Kont: To też mu proponowałem. Pyt: A dlaczego odmówił? Kont: To jego trzeba by spytać. Pyt: Dlaczego oni podjęli taką decyzję? Kłócili się, a może aktywnie obstawali przy swoim tak, że Pan nie był w stanie ich przekonać? Kont: Taka była decyzja dowódcy załogi (samolotu). Pyt: Co dalej? Powiedział, że zrobi jeszcze jedno okrążenie i poleci na zapasowe lotnisko? Kont: Nie, powiedział, że jeśli nie usiądzie, to pójdzie na zapasowe lotnisko. Pyt: A jakie były Pana dalsze działania? Kont: Dalej wszystko tak, jak było mówione. Nie mogę nic więcej powiedzieć. Pyt: No, ale co było dalej? Oni przerwali łączność? Kont: Nie, dlaczego? On długo był połączony. Pyt: Co mówili? Kont: To czego od nich chciałem. Oni najpierw informowali, a potem przestali dawać jakąkolwiek informację Pyt: Przestali słuchać Pana poleceń ? Kont: Oni powinni podawać KWIT (wysokość), ale go nie przekazywali. Pyt: A co to jest KWIT? Kotn: To są dane o wysokości przy podchodzeniu do lądowania. Pyt: Oni nawet nie podawali Panu informacji o wysokości, na której był samolot? Kont: Nie podawali. Pyt: A jakie jest niebezpieczeństwo tego, że oni nie podawali KWITU? Kont: Z załogą prowadzi się kontakt radiowy i przez radio powinni podawać KWIT. Pyt: No, a dlaczego nie podali tego KWITU? Kont: A skąd mam wiedzieć? Dlatego, że słabo znają j. rosyjski. Pyt: A co? Wśród załogi nie było znających rosyjski? Kont: Byli, ale dla nich liczby (po rosyjsku przyp. tłum.) to jednak trudność. Pyt: Czyli nie miał Pan żadnej informacji o wysokości? Kont: Nie, nie miałem. Pyt: Czyli wychodzi na to, że on jeszcze raz zrobił koło, podszedł do lądowania, nie usiadł, a następnie skierował się na zapasowe lotnisko? Czy było inaczej? Kont: Nie, nie, inaczej. Zrobił jedno podejście i tyle. Potem zaczął podejście do lądowania. Pyt: Zaczął podejście do lądowania, którego mu Pan zabraniał? Kont: Nie mogłem mu zabronić. Ja mu rekomendowałem, że nie należy go wykonywać. Wcześniej szef Komisji Śledczej Prokuratury Generalnej Rosji Aleksander Bastrykin oświadczył, że katastrofa lotnicza w pobliżu Smoleńska nie była związana z problemami technicznymi na pokładzie samolotu. Dodał, że po wstępnym przeanalizowaniu nagrań rozmów pomiędzy pilotami a kontrolą lotów nie znaleziono żadnych wskazówek dotyczących problemów technicznych. Rosja: Tu-154 nie miał problemów technicznych Wstępne dane wskazują, że do katastrofy lotniczej w pobliżu Smoleńska,... czytaj więcej - Pilot został powiadomiony o trudnych warunkach pogodowych, ale podjął decyzję o lądowaniu - powiedział Bastrykin. On także ujawnił, że wieża lotniska w Smoleńsku odradzała pilotom samolotu prezydenckiego lądowanie na lotnisku w Smoleńsku. Jak dodał, wynika to z zapisu rozmów między pilotami Tu-154M z wieżą. Wcześniej o tym, że załoga kilkakrotnie nie zastosowała się do instrukcji z wieży lotniska Smoleńsk informował pierwszy zastępca szefa sztabu lotnictwa generał Aleksander Aloszyn.

Gość Genera Soldier
To nie tłumaczy nienormalnego przechylenia samolotu. Przesunięcie względem pasa to coś innego niż ''dziwny'' przechył.

Gość wyp. Ryszarda Drożdżowicza
"Jako pilot oceniam, że sugerowany w mediach błąd pilota jest mało prawdopodobny. Na podejściu do lądowania nie wykonuje się żadnych manewrów typu silne przechylenie lub nagłe zmiany prędkości. A takie silne przechylenie zauważyli świadkowie. Pilot wykonał dodatkowe kręgi nadlotniskowe, aby upewnić się co do warunków lądowania i na tej podstawie podjął uzasadnioną decyzję o lądowaniu. Nieprawdopodobne też jest, aby doświadczony pilot wraz z drugim pilotem pomylili się co do wzrokowej oceny wysokości, nawet w przypadku awarii przyrządów, która jest również nieprawdopodobna. Należy tutaj zauważyć, że mgła jest na ogół z prześwitami i przy dziennym świetle nie stanowi istotnej przeszkody do wzrokowej oceny warunków lądowania. Okoliczności wskazują jednak na poważną awarię lub celowe zablokowanie układu sterowania. Taką blokadę można celowo zamontować tak, aby uruchomiła się przy wypuszczeniu podwozia lub klap bezpośrednio na prostej przed lądowaniem. Przy blokadzie klap lub lotek na prostej katastrofa była nieunikniona, gdyż pilot nawet zwiększając nagle ciąg, nie był w stanie wyprowadzić mocno przechylonej ciężkiej maszyny, mając wysokość rzędu 50-100 m i prędkość rzędu 260 km/h." http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=201 00410&typ=ks&id=ks19.txt

Gość Genera Soldier
A ktoś wie dlaczego Pan Gen.Jaruzelski nie leciał ? Oczywiście nie życzę mu, żeby tam własnie był.

Gość kaeg
Wydaje mi sie to bardzo dziwne. Fakty w jakis sposob sie ze soba lacza. Nie mam zamiaru bawic sie w jasnowidza, ale czuje zaniepokojenie.

Gość Precyl
Co do muzułumanskiego wladcy posiadajacego moce szatana to puknijcie sie w czolka bo Bog zawsze zwycieza a aby o tym wiedziec nie trzeba nawet chodzic do kosciola bo ksiega hioba jest obowiazkowa lektura na pozuomie podstawowym w liceum. Do tego nie wiem co mialby szatan do islamu bo chyba w tej religii nie istnieje :*

Gość Jaruzelski miał lecieć z
Kaczyńskim 9 maja na obchody zakończenia II wojny światowej

Gość śpioch nocny
Nostradamus w swoich księgach opisał...przeszłość. W tych czasach popularne było stwierdzenie że historia lubi się powtarzać więc zatacza krąg. On opisał wszystko co było, ale po swojemu. Nie wiem może coś jarał ;) Co do katastrofy to wydaje mi się ona dziwna. To że chcieli lądować pewnie jest podyktowane faktem że zwyczajnie nie chcieli się spóźnić. Zresztą i tak nic nie udowodnią, a nawet jakby stwierdzili że to zamach to by to nasi ukryli. Bo niby kto wypowie wojnę Rosji. My? Ciekawe....

Gość i cały spisek diabli wzieli
a żeby słuchać ekspertów z "radia bez twarzy" czy "naszego nocnika" tzreba mieć nierówno pod beretem (moherowym)