Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katarina28

Termin na sierpień 2010. Tegoroczne mamuśki :)

Polecane posty

no slyszalam ,ze w pelnie i kilka dni po jest wiecej niz zwykle porodow....sama jestem ciekawa..Ksiezyc napewno jakos wplywa na organizmy i nie tylko ludzkie,moj pies swojego czasu kilka miesiecy z rzedu w pelnie w nocy jak jakis wilkolak na dwor chcial chodzic,az w drzwi drapal:)) z reszta mala zostala w okolicach pelni poczeta...wiec kto wie:)) a mi pasowalaby mala lwica....choc panna chyba tez,wiem ze sa ugodowe,lwy to ogniste znaki....ja jestem koziorozec,maz rybka...do kompletu panna lub lew.....hm.....

Moni z tymi "gornymi wodami" to chodzi o to, ze pecherz plodowy peka wysoko a nie na dole przy szyjce macicy jak to sie najczesciej zdarza. Dlatego tez wody plodowe wtedy wyciekaja wolno- sączą sie zamiast naglego wylewania.

hm no to na jutro zapowiadają się nam dwa nowe dzieciaczki :) już się nie mogę doczekać wieści :) zrobiłam małą przymiarkę do galerii dzieciaczków.. przewertowałam strony i ciężko było coś znaleść bo nie wszystkie mają w stopkach zdjęcia, oczywiście brakuje kilku zdjęć bo nie wszyscy nam pokazali swoje pociechy ;) ale wkleiłam co znalazłam, jak kogoś pominęłam albo coś źle napisałam to mi powiedzcie :) http://pokazywarka.pl/p6n3x3-2/

Hej dziewczyny -ja ciągle nic............ Na KTG mój mały urządził sobie dyskotekę ruszał się jak na powerze...ha,ha.No i widać było niewielkie skurcze,-chociaż ja ich nie czułam.......Natomiast na badaniu -wszystko pozamykane,szyjka jak była skrócona tak jest nadal miekka i krótka,rozwarcie jak było na 1 palec -tak też nic się nie zmieniło.......ale już nie beczę bo czekam na Mężunia -który pewnie sprawę rozkęcia....ha ha.Mój gin powiedział jeszcze że do tygodnia powinnam się rozpakować...Zobaczymy.Nie bardzo w to wierzę bo mówił mi urodzę wcześniej przez przeboje w 33tyg (mały mi się już obniżył,skróciła mi się szyjka i dostałam sterydy na płucka dla wcześniaków ). Spróbuję z mężem podziałać sama,może coś pomoże-bo porządki nie spełniły swojego zadania...chociaż może trochę pomogły bo zaczęłam coś wreszcie czuć -jakieś dolegliwości... Tak bardzo nie chcę chodzić po terminie-bo wiem jakie czekanie może być męczące........ Małgosica -trzymaj się,dasz radę-a na nagrodę będzie widok maleństwa które Ci położą na piersiach......... Nazillo-ten sex.........chyba będziesz kolejną mamunią....... Zycze powodzenia laski.......

przyszli i poszli.. i uff Nazilla o takim przypadku odejścia wód od góry nie słyszałam, jestes ewenement.. :) No ale teraz to już pewniak, jestes następna. Powodzenia kochana.. Obie bedziemy kisic w szpitalu, z tym że ja nie wiem jak z ta moją kolejką.. justinee męża pogoń po słodycze :) ostatni dzwonek na to by poczul co znaczy miec żone w ciazy :D zabcia to zararaźliwe, jak od dwóch dni mam wrażenie że chodzę z mokrą du.ą, ale sprawdzam co rusz i nic. Koziorożec jestes- tak jak ja. Też jestes tak kurewsko uparta ?? Moni nie wiem czy jutro swojego malucha zobacze, na razie mnie tylko kładą na szpitalne łoże, jak sie samo nie zacznie kręcic to pewnie jeszcze jakies badania będą chcieli robic czy cos. No ale oby oby eveve galeria super, ciekawe jak będzie wyglądać gdy już będzie cały komplet :)

Malgosia chetnie bym meza pogonila ale w pracy siedzi... No ale przyznam, ze przez te 9 miesiecy to nie dalam mu popalic. Teraz troche wiecej w domu musi robic jak ja nie daje rady. Zwlaszcza zmywanie mu zostawiam bo sie nie mieszcze przy moim głupim rogowym zlewie:)

malgosica-oj tak,uparta jak osiol,ale czasem odpuszczam,ale tylko wtedy gdy mi jest wygodnie:)uwielbiam na swoim stawiac,generalnie jestem raczej despotka,ale nie taka na smierc i zycie.moj maz sobie mnie troszke wychowal z jednej strony,bo wykorzystal to,ze lubie miec najlepiej cale zycie pod kontrola i wiekszosc decyzji ja podejmuje...on tylko w te wazne zyciowe sie angazuje.....a tez masz takie cos,ze jak ty cos robisz to nikt lepiej nie zrobi?albo ze szczegolow sie czepiasz bo cos tam zle jest polozone?bo ja tak.....przypadek kliniczny...:) Jeszcze jeden dzien do terminu.....umre chyba ze zniecierpliwienia!!!

Witam kochane o poranku, zaraz sie szykuje.. No mam nadzieje że tym razem nie napisze wam tu "znów wróciłam " :) zabcia to chyba jednak prawda z tymi znakami zodiaku. Jak jak sie zapre to ani rusz. Też wszystko JA ROBIE najlepiej i czepiam sie szczegółów. A potem się wkurzam że wszystko na mojej głowie, no ale cóz taka natura.. :) Ja już dwa dni po terminie i mam wrażenie ze gdyby nie ta cesarka to samo się nie zacznie... :-/I tak chodziłabym jeszcze pare miechów :-/ Mąz mi się pyta czy mam stresa i już mnie pogania zebyśmy szli. Na razie nie mam, ale przed samy zabiegiem na pewno bedzie pełno w gaciach :D ok spadam, jak doprosze się lapka w szpitalu to napisze, jak nie a sie urodzi napisze eska do którejs z was. Trzymajcie kciuki... Buźka

Małgosica trzymam kciuki :) bądź dzielna!! a u mnie zapowiada się kolejny upalny dzień a szkoda bo liczyłam że dziś wieczorem też się z mężulkiem trochę poprzytulamy :) wczoraj biedny taki wściekły wrócił bo podobno zarysował samochód teściowej :/ i nawet nie wie kiedy to się stało bo raczej rzadko pożyczamy samochód od niej, równie dobrze mógł to zrobić szwagier ale oczywiście jest na męża :/ ale trochę się pokochaliśmy i chyba mu przeszło :) no dobra idę zrobić coś pożytecznego :)

i jeszcze raz poprawiłam trochę naszą galerię dzieciaczków i wstawiłam w stopkę, jeśli macie jakieś uwagi to piszcie albo dajcie znać na maila to poślę wam hasło do galerii żebyście też mogły edytować :)

no nadal 2w1, a sciezka od mojego lozka do ubikacji juz na stale wydeptana w podlodze. Kolejne bole mialam.jak zawsze sie rozeszly po kosciach.O 5 rano zaczelo mnie ciagnac i bolec w dole brzucha jak na okres,tylko kapke mocniej,bolalo-przestawalo,znowu bolalo i przestawalo,tak w kolko,patrze na zegarek 13-10-8-3-10-5 min,czyli zadnej regularnosci,zmiana pozycji nie pomaga,dalej boli,jak wstane,jeszcze gorzej.i tak sie meczylam do 7:30 az zasnelamteraz nie boli,a ja zla i zmeczona,obolala,bo krzyz przy tym tez swoje odegral.siostra pociesza mnie ze to moze juz byc poczatek,ze mala wstawia sie do kanala.taaaa,weszla baba do kanalu i koniec kawalu:) szczerze,jestem psychicznie zmaltretowana tymi nocnymi wycieczkami by 4 krople moczu umiescic w ubikacji.tym bolem przy wstawaniu.spaniem na jedno oko..przy malej tez bedzie wstawanie,ale to bedzie do malej,a nie do kibla no troszke lzej na duszy

JUŻ PO : imię/miasto/data ur./waga/imię/TC/termin z USG Sylwia.......Poznań ...................01.07..2590....TOMEK..( )... Florianka...WŁOCŁAWEK............06.07...2170....IGOR.. ...( )... mpatkam...Wrocław.................31.07...3190.....Nikos Katarina....WARSZAWA..............11.08...3860 ... Anna80....Tarnów....................12.08....3050...Jaku b Nusienka...DUBLIN/SZCZECIN.....13.08....3430....Natalia.. 39 Kasienka...............................17.08....3100....E milia....41 PRZED: Malgosica........Tarnobrzeg...............30......18.08.. .......SYNEK Edzinka13.............Łódź...................33.....20 .08.........SYNUŚ Żabcia.............Grudziądz/Świecie......24.....14/21 -08......CÓRKA Nazilla..............MALBORK/UK............29.....22-08.. ......SYNEK Anecia75.......... lubelskie.........................24.08........SYNEK Dorota.............XXXXXXXXX.............XX....27-08..... .. XXXX Justineee.............Ruda Śl.................24.....28.08..........CÓRKA Eveve.........Jasienica/Bielsko-Biała......26.....30-08. .....CÓRKA Moni 29............Grudziądz/Bel............29....31-08... .. .CÓRKA Dagmara................................................24 .08........

żabciu biedna ja jestem i nie mam zamiaru rodzić :) cierpliwości kochana :)

eh wiem, że Ci ciężko, ale musisz wytrzymać, przecież Agatka nie może siedzieć tam bez końca :) jak będzie gotowa to zrobi Ci niespodziankę :) na otuchę pomyśl sobie o mnie, ja się jeszcze będę męczyć 3 tygodnie.. kurde toż to prawie miesiąc :/ ps dodałam zdjęcie Borysa :D

Eveve świetny pomysł z tą galerią naszch dzieciaczków:) Bardzo mi się podoba! Malgosica trzymam kciuki:)

A Florianko wiesz, oglądałam ostatnio Twoje zdjęcie na NK i zauważyłam, że mamy takie same meble w pokoju dzieciaczków :D poznałam po gałkach od szafy ;P

UWAGA!!!UWAGA!!!! sms od Malgosi: "Hej urodzilam 20.08.2010 o 11.25 chłopak 3400,59 cm,10 punktow.Synek w doskonalej formie,gorzej z mama,ale jest ok.buziaki" no to kolejna kruszynka z nami:))

JUŻ PO : imię/miasto/data ur./waga/imię/TC/termin z USG Sylwia.......Poznań ...................01.07....2590....TOMEK..( )... Florianka...WŁOCŁAWEK.............06.07....2170....IGOR.. ...( )... mpatkam...Wrocław..................31.07.....3190.....Nikos Katarina....WARSZAWA..............11.08.....3860 ... Anna80....Tarnów.....................12.08....3050...Jaku b Nusienka...DUBLIN/SZCZECIN......13.08....3430....Natalia.. 39 Kasienka................................17.08....3100....E milia....41 Malgosica...Tarnobrzeg.............20.08....3400. ...SYNEK PRZED: Edzinka13.............Łódź...................33.....20 .08.........SYNUŚ Żabcia.............Grudziądz/Świecie......24.....14/21 -08......CÓRKA Nazilla..............MALBORK/UK............29.....22-08.. ......SYNEK Anecia75.......... lubelskie.........................24.08........SYNEK Dorota.............XXXXXXXXX.............XX....27-08..... .. XXXX Justineee.............Ruda Śl.................24.....28.08..........CÓRKA Eveve.........Jasienica/Bielsko-Biała......26.....30-08. .....CÓRKA Moni 29............Grudziądz/Bel............29....31-08... .. .CÓRKA Dagmara................................................24 .08........ i tym oto sposobem tabelka nam znika....ciekawe co u nazilli,nie odzywala sie dzis....pewnie szaleje na porodowce:) eve,oj nie mowione ze 3 tygodnie...

Gość hejnananalalla
Ja mam termin na 27 sierpnia. Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego maluszka :) Dobrze, że dla męża znalazła się ostatnio [url=http://webowiec.pl]praca dodatkowa bo mamy teraz spore wydatki na wyprawkę dla dzidziusia.

hoho gratulacje dla Małgosi 🌼 szybko jej poszło, rano jeszcze napisała nam posta a o 11.20 już dzidzia była na świecie :) zazdroszczę takiego porodu.. ale pewnie źle się czuje po cc :( mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie..

oj wiesz ze ja czasem dziewczynom ktore mialy cc umowione zazdroszcze,nie mecza sie,maja gotowy termin narodzin dziecka....ale pewnie bol po cc jest gorszy niz po sn.... Jakos malo nas na forum....powolutku sie kazda wykrusza....

No niestety, jeszcze jak Ty Żabciu pójdziesz rodzić to tu zostanę sama z Moni, Justinee, Anecią.... :( A powiedz mi Żabciu jaką karuzelkę kupiłaś małej? bo ja właśnie oglądam na allegro i nie mogę się zdecydować.. bo kurcze wszystkie te tańsze wersje mają tą samą głupią melodyjkę co 20 lat temu, a jak chce się jakąś fajną to trzeba zapłacić koło 100 zł :/ a to trochę dużo jak na karuzelkę :(

Hej. Daje znac ze urodzilam w nocy. Kaspian 2910g. Wszystko poszlo gladko , 3 pchniecia I juz byl. Jutro wracam do domu wiec wszystko opisze, bo teraz z tel meza

Ale z tej Małgosicy szybki bill.....gratulacje kochana szybko dochódż do siebie.... Nazillla też już pewnie odpoczywa po porodzie i tuli maleństwo.... Ale się wykruszamy,teraz chyba pora na Żabcię,chyba że któraś niespodzianie sie rozpakuję... Powinnam być dziś radosna -bo wraca mąż po 1,5 miesiąca nieobecności w domu- a tu d..a =jestem jakaś podenerwowana,rozdrażniona ,boli mnie głowa i wogóle nastrój do kitu..........Podświadomie zaczynam się bać czy co?????Wiem wcześniej czy pózniej ale urodzę -nikt mi bobasa przez okno nie poda...i chociaż czekam na moment,to jakoś zaczynam się chyba trochę bać.... Tybowa ze mnie ciężarówka,humorna,i nic mi nie pasi,i tak mi żle i tak niedobrze.....znów marudzę...Idę trochę ogarnąć <<rynek<< w mieszkaniu.......

Anecia ja też mówiłam, że dziś się nam urodzą dwa dzieciaczki :) Nazilla gratulacje 🌼 i czekamy jutro na opowieści :) Małgosica pewnie dłużej poleży bo po cesarce.. JUŻ PO : imię/miasto/data ur./waga/imię/TC/termin z USG Sylwia.......Poznań ...................01.07.....2590.... Tomek Florianka...Włocławek...............06.07.....2170..... Igor mpatkam...Wrocław..................31.07.....3190..... Nikoś Katarina....WARSZAWA..............11.08.....3860 ..... Borys Anna80....Tarnów.....................12.08....3050...... Jakub Nusienka...Dublin/Szczecin........13.08....3430...... Natalia Kasienka................................17.08....3100..... Emilia Malgosica...Tarnobrzeg.............20.08....3400. ..... Marcel Nazilla .... UK/ Malbork .............20.08 ... 2910 ...... Kaspian PRZED: Edzinka13.............Łódź...................33.....20 .08...........SYNUŚ Żabcia.............Grudziądz/Świecie......24.....14/21-08......CÓRKA Anecia75.......... lubelskie.........................24.08............SYNEK Dorota.............XXXXXXXXX.............XX....27-08......... .. XXXX Justineee.............Ruda Śl.................24.....28.08............CÓRKA Eveve.........Jasienica/Bielsko-Biała......26.....30-08. ..........CÓRKA Moni 29............Grudziądz/Bel............29....31-08............CÓRKA Dagmara................................................24 .08..................