Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania1234

Pierwsze auto dla dziewczyny

Polecane posty

Renault Clio: szybkie, full elektroniki:) zauważalny komfort jazdy, drogie części (mało zamienników), spalanie 6-7 (mieszane), kurdupel wiec zaparkujesz wszędzie, pojemny bagażnik do Thalii wchodzą ze 2 trupy Fiat: zawieszenie nie do zdarcia - idealny na polskie drogi, komfort jazdy -> jak na taborecie, części tanie, spalanie 5-6 Nissan Micra: mała, szybka pchełka Honda Civic, siedzisz na ziemi, nie do zdarcia wszak Japoniec, lejesz benzynę i dolewasz olej (no ewentualnie tłumik odpadnie) resztę masz w dupie, komfort jazdy taki se, spalanie 6-7 Opel corsa masz goliznę za sporą kasę

Gość tak uważam....
HANIA 1234 - no to już wiesz co kupić:D

Gość hania1234
mumi dzieki za rzeczową odpowiedź - już zaczęłam wątpić...

twierdzisz, że nie każdy może mieć prawo jazdy, a ty jeżdzisz jako pasażer więc skąd możesz wiedzieć? wszystkiego człowiek może się nauczyć i po to jest nauka jazdy

Gość hania1234
ja na razie zastanawiam się tak wstępnie, chciałam zasięgnąć porady i tak pewnie upre sie na coś co każdy mi odradzi :P

a do czego potrzebujesz auto? do dojazdów na uczelnię/do pracy? mieszkasz w dużym mieście, czy poruszasz się tam gdzie jest mało miejsc parkingowych? np Kraków jesteś młoda wiec nie masz problemów typu: dzieci, psy tobołki więc duża fura nie jest Ci potrzebna by wozić powietrze :P jeśli jesteś świeżynka po kursie polecam małe, szybkie i niedrogie, jak stukniesz to żalu nie będzie a po 2-3 latach zmień na większe

Gość hania1234
mumi mieszkam w malym miescie, do pracy mam jakies 2-3 km ale auta potrzebuje glownie do przejazdow miedzy miejscowosciami - jakies 70-80 km. Dzieci, tobołków i tym podobnych na razie nie planuję przewozić ;) Starczy mi mały, niedrogi samochodzik na "rozkręcenie ", później planuję wymienić na coś lepszego.

Gość A jakby tak polówka?
Jako pierwsze autko, do nauki, kupiłam VW Polo 1,7 SDI. Super autko, może lekki mułek z niego kiedy się rusza, ale już jak sie rozpędzi to pędzi całkiem przyjemnie :-) No i spalanie jest extra, w mieście wychodzi mi 5,5-6, na trasie 5 - o ile to trasa a nie miasto co chwilkę. Polecam na początek przygody za kółkiem :-)

haniu a teraz zerknij na swój 1 post nijak się to ma do małego, niedrogiego samochodziku :) to co wybrałaś? pochwal się :)

Witam!! ja też od niedawna jeżdżę chociaż prawo jazdy mam od dwóch lat). kupiliśmy z chłopakiem toyotę corollę, rocznik 2000r. po prawie dwóch miesiącach użytkowania mogę powiedzieć, że sprawdza się super. oczywiście są małe usterki, tego nie da się uniknąć przy kupnie samochodu używanego, ale są to drobnostki. samochód kosztował 12tys złotych, 1.4 benzyna. 97KM. nam wystarcza i jesteśmy z tego zakupu zadowoleni. w ogóle toyoty produkowane do tej generacji, która zakupiliśmy uchodzą za samochody mało awaryjne. polecam.

acha..... i jeszcze jedno... części do corolli są tanie ), nie jakiś kosmos cenowy, a pali 7-8 litrów (sprawdziliśmy go już i w mieście, i w trasie, i w trasie z załadowanym bagażnikiem na full i z 5 osobami w środku). życzę udanego wyboru!!

Gość hania1234
mumi czy ja wiem... ten hyundai ma bardzio niską średnią cenę, jedynie użytkowanie wychodzi mało ekonomicznie ale o tym dowiedziałam się dopiero od Was ;) nie znam sie, zwrociłam na niego uwagę bo zwyczajnie jest bardzo ładny i mało kosztuje - ot moja filozofia, jeszcze nic nie wybrałam ale mam już jakiś obraz, uzgodnię sprawę z moim chłopakiem i zobaczymy ;)

Gość hania1234
aha no i jeszcze jedno kryterium - chce ,male autko a nie jakąś landare na początek ale także bbez przesady, w takim pyrdku jak np ford ka czy innym takim pudełeczkom zwyczajnie nie czułabym sie bezpiecznie

Gość hania1234
pudełeczkach*

Gość pełnia
Witam, mam podobny problem jak autorka, nie będę zakładać nowego watku. :) skorzystam z Waszych porad :) Ja również chciałabym coś dość małego i lekkiego, tylko... coś, co ma dwoje drzwi :D nie znam się zupełnie i totalnie. :( proszę o pomoc.

Gość hania1234
może jeszcze ktoś coś? ;)

Gość 56983332
Opel = rdza

Gość manelka
Ja mam renault coupe, sportowy, niezawodny i bardzo ładny. Nie chodzi o sciganie się, ale przy wyprzedzaniu masz w sekunde odpowiednie przyspieszenie. Ten który wybralas na początku tez ładny, ale ja oglądałam taki zanim kupiłam renówkę i stwierdziłam, że hiunday ma niziutkie zawieszenie, wiec tylko po szosie da się jeździć.

Gość kafffcia
OstraSiostra ja mam do ciebie pytanie dotyczace spalania jaki mialas silnik w swojej corsie? Bo ja niedawno sobie kupilam wlasnie corse ale jeszcze nie sprawdzalam ile mi pali

ja polecam opel corsa :) mamy od ok roku,ale zmieniamy bo potrzebujemy rodzinnego samochodu z dużym bagażnikiem :) wszędzie zaparkujesz, fajnie się prowadzi, tylko nasz jest dość stary i dużo żłopie benzyny :/ Jak zdałam prawko, to na zaczęłam nim jeździć, albo jak Cię stać to polecam toyotę yaris :) nią z kolei zdawałam egzamin i miałam kurs na niej i strasznie fajnie mi się nią jeździło.

Zgodzę się,że opel ma kiepską blacharkę :/ ale za to tanie częći i mało się psuje. Przynajmniej my nie mieliśmy problemu.

Gość bjefjsdj
luuupo

Gość kafffcia
Ellix jaki silnik mialas tej corsy co ci tak duzo palil i ktory rok

Gość hania1234
wiecie jak wracalam z pracy to zwróciłam uwagę na opla tigre, prowadzila dziewczyna tez calkiem ciekawy. slyszalam tez cos o fordzie puma - wyglad tez calkiem calkiem ale jednak ford :O wiecie, ja do sprawy podchodze dosyc powierzchownie - jak to baba :P jak juz mam wydac pieniądze to chce na cos ladnego, co bedzie mi sie podobalo.