Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dietobójczyni

Zdrowe odchudzanie / MŻ - START

Polecane posty

dziewczyny podaję linka do kalkulatora spalania kaloriihttp://zdrowie.gazeta.pl/zdrowie/0,51205,1833746.html ahha te laski które ćwiczą pamiętajcie aby wypic dziennie pół szkl soku pomidorowego poniewaz podczas ćwiczeń potas z nas wypływa razem z potem zuzka super 2,5kg w tak krótkim czasie

witam kobietki,ja bym musiala zmienic stopke bo juz waze 70kg chociaz nie czuje roznicy w rzeczach nie wiem ale staram sie rzadko wchodzic na wage bo to nie ma sensu.Moze napisze cos po krotce o sobie tzn o mojej walce zwaga,zawsze bylam szcupla roztylam sie po 1 ciazy strasznie ale to nie bo jadlam za 2:)tylko przestalam palic i odrazu tak poszlo po urodzeniu za diabla nie moglam zjechac jak maly mial 5 lat natrafilam na diete 13 dniowa regorystyczna ale zjechalam moze nie w ciagu tych 13 dni ale tez duzo po niej z rozm 46 na 38 wszyscy mysleli ze mi sie jakas tragedia rodzinna przytrafila bo tak duzo w krotkim czasie schudlam i o dziwo nie bylo efektu jojo,no ale dlugo nienacieszylam sie figura bo po 6 miesiacach staralismy sie z mezem o drugie dziecko nie przytylam duzo wiec po porodzie wygladalam wspaniale ale zaczelam brac zastrzyki anty i sie zaczelo przytylam wciagu6 mies 20 kil i znowu nie moglam zjechac przez 4 lata,zapisalam sie na silke na poczatku jadlam tylko sorowki serek wiejski i kilogramami jablek,i tak w ciagu 2 miesiecy 13 kil mniej,pozniej dodalam grahmki,od czasu do czasu obiad i jakos waga leciala w dol ogolnie ponad 20 kil w ciagu roku,potem jakos w miedzy czasie pare kil doszlo ale nie duzo ale od 11 miesiecy nie moge zjechac waga sie zaciela cialo zbuntowalo i koniec cwicze tak jak zawsze jem tez praktycznie tak samo tylko obzeram sie owocami wiec moze tu jest pies pogrzebany,zobaczymy zaczelam je mocno ograniczac i zrezygnowalam calkowicie ze slodyczy,pozdrawiam,uuuuffff to sie rozpisalam :)

kika to masz już duże doświadczenie w odchudzaniu. ja w tamtym roku z kafe schudłam ok 14 kilo racjonalnie z mż siłowną i rowerkiem właśnie ale później stwierdziłam że fajnie wyglądam to porzuciłam siłownie i zaczęłam jeść normalnie, wieczorami pizza i cola, lody itp i powróciłam do wagi z przed odchudzania plus 2 kg dodatkowo. a teraz próbuje znowu bo jak ja w wakacje pokaże ten cellulit ech straszny mi się zrobił od tego przytycia ale szoruję gąbką i smaruje:):) Idę wystawić mordkę do słońca może mnie coś złapie:):)

ja już po ćwiczonkach,dziś 1,5h juz mi lepiej,beczałam i jechałam,ale nie moge sie poddać bo to tylko na złe wyjdzie:)

ja dzisiaj na obiad zrobie sobie warzywną zupkę na kostce rosołowe i dodam płatek mintaja

Jak widze ten Wasz zapał dziewczyny to aż zazdroszcze! ;) U mnie z tym niestety ciężko, podchodów było mnóstwo, ale kończyło się zawsze na tym, że albo zapominałam,albo nie mogłam sobie odmówić :) 2 dni temu zaczęłam robić znów brzuszki, jeżdzić na rowerku stacjonarnym, piłam herbatki odchudzające,zielone itp cały dzień, no a oprócz tego na czczo jedną szklankę z octem jabłkowym ( narazie próbuje, podobno działa ;p ) , ile uda mi się taki plan na dzień utrzymać to nie wiem :) Ale mam nadzieje, że chociaż trochę uda mi się ukraść Wam po wpisach tego Waszego zapału ;)

ja cwiczonka dzisiaj wieczorkiem zrobie a robie tak 20-30 min orbitek na rozgrzewke biore przy tym thermo speed extreme i poce sie jak mops pozatym nie mam ochoty na slodycze,potem robie sobie cwiczenia 8 min tzn 8 min na brzuch i 8min na posladki rewelacja:)a na celulit najlepsze sa kapiele z fusami po kawie najlepiej zeby dodac troche zelu pod przysznic to latwiej sie rozprowadza no i systematycznosc a na koniec hula-hop tak 20 -30 min i czuje sie jak nowo narodzona.Dzisiaj na sniadanko zreszta jak zwykle p[latki z jogurtem nieraz jest to owsianka z woda doskonale przeczyszcza jelita,potem zjadlam pomaranczko i jogurt,drugie sniadanko salatka z tunczyka obiad bedzie rybka na parze i warzywka jaks przekaska a na kolacje to juz napewno ochoty nie bede miala ale to dobrze:) no i obowiazkowo 1,5litra wody dziennie,no i niby juz powinnam wazyc conajmniej 50kil przy takim odzywianu i cwiczeniach a mam70 nie wiem od czego to zalezy ale staram sie nie zniechecac wkoncu kiedys znowu sie ruszy wazne zeby znowu nie przytyc wkoncu robie to dla siebie zeby dobrze sie czuc miec kondycje no i wspaniale wygladac:)glowa do gory dziewczyny tak czy inaczej JESTESMY PIEKNE:):):)

BOSHE, TYLE CZYTANIA JAK NIE MAM CZASU A AJK SIEDZE NA KOMPIE TO ANI MRU MRU:) nie załamujcie sie dziewczynki. pamietacie jak pare dni temu tez narzekałam ze diabli wzięli mój kg? a dzis znów go nie ma . wspieram sie moją kapuscianką ale jem mniej innych posiłów, chociaz wczoraj to chyba ze trzy kromki razowca koło 17.00. ale ćwicze nawet wymahy nogami, lekkie nożyce , pare minut row.stacjonbarny, stepper i tak mi czas leci na ogladaniu filmu wieczorem. robie przerwy na chwilke byczenia sie przed telewizorem ale lepszy taki ruch niz żaden. tak ze głowa do góry!!!! dupska na rowerki a waga polec w dół. ah ten nadchodzący weekend,, az strach sie bac:)

ona21 nie przejmuj sie tylko zacznij działać ja też zawsze dietowałam 2,lub 3 dni ale teraz nie moge sie poddać,bedę się starać,ty też spróbuj,musimy dać radę ale dzisiaj już miał takiego doła że szok,ale już ok,dzięki wam a ta kapuściana zupka to gotujecie na mięsie czy na kostce?

Staram się :) Może coś z tego wyjdzie. Nigdy nie byłam jakimś strasznym grubaskiem, zazwyczaj miałam wagę prawidłową, ale jakieś boczki się pojawiały. Ale to był okres gdzie jadłam niesamowicie mało, zero kolacji, tłustych rzeczy,słodyczy .. i nie dlatego, że byłam uparta, ale nie miałam nawet kiedy :) dużo się ruszałam, chodziłam, co weekend całą noc poświęcałam na tańcowanie :) i niestety przez ostatni rok się zaniedbałam, mało co się ruszam, więcej czasu spędzam w domu, a co za tym idzie - więcej jem, i niestety pochłonęły mnie fast foody ;) widze, że boczki teraz są niesamowite, i pupa też mi urosła, jednym słowem nie mieszcze się w ubrania, które rok temu były na mnie luźne ;o Jestem osobą, która chce szybko i bezboleśnie - niestety, dlatego szukam wszystkiego co mogłoby zadziałać w moim przypadku ;) Hmm zastanawiam się nad tym octem jabłkowym, jak to jest ? Czy naprawdę są efekty takie jak niektórzy twierdzą ?

wiesz co ja kiedyś miałam tabletki na occie jabłkowym,aplefit,ale nie działały,nie wiem spróbuj,może akurat

tz zupka kapusciana jest na 2 kostakach rosołowych. ja dodaje np swiezą kapuste, pom. z puszki, seler naciowy( bo lubie), cebula, zioła., mozna jeszcze przecier pomidorowy. mi wychodzi dobra i małokaloryczna.do ostatniej dodałam nawet 1/2 puszki kukurydzy a ona na prawdziwej diecie kapyscianej jest zabroniona. dobrze ze wam sie humorki poprawiły, bo piekny dzionek dzis mamy:)

Witam nowe koleżanki a nie piszecie ile ważycie i jaki macie cel:):)??? Ja po siłowni i na rowerku pojeździłam jeszcze w domku 40 minut tylko bo mnie coś nogi bolą nieprzyzwyczajone do takiego ruchu:):) ech pogoda dzisiaj piękna troszkę przesadziłam z opalaniem mordki heh teraz to mam buraka i dekolt też mam czerwony ale nie wiadomo kiedy taka pogoda się powtórzy:):) Weekend majowy ma być nie bardzo. Miłego wieczorka:):)

Cholera dziewczyny weszłam na wagę i pokazała 122 kg czyli od ostatniego ważenia 6 kg zleciało, a gdzie tam poniedziałek ( ważyłam się przed chwilą, po kolacji i prawie pół litrze wypitej wody :o), to niemożliwe, zaczynam się chyba bać :o Witam nowe odchudzaczki, muszę sporo nadrobić widzę :)

dietko, czy ty aby normalna? odch\udzasz sie na powaznie, jesz jak ptaszek, duzo ruchu i dziwisz sie ze ci waga leci w dół? to moze daj mi ze dwa kilo?ja tam sie dziwie jak mi ze dwa kilo idzie w góre a ja dietkuje. a tak na powaznie, to przy btakiej wadze moze tak byc zwłaszcza ze waga moze stac a potem nagle spadac.nic tylko sie cieszyc i nie popadac w nadmierną euforie tylko sie pilnowac. ach jak ja bym chciała miec 6 mniej, ale ja non stop cos przezuwam. a dzis zamówiłam ekspres do kawy zeby robic sobie taką latte z ekstra pianeczką.miłej nocki. ja ide na łózeczko do mego mężusia bo jakas padnięta jestem .

Kajuś mi się wydaje, ze właśnie sporo jem, w sumie to dużo mniej niż przed wzięciem się za siebie, ale wydaje mi się strasznie szybko i za dużo, a na pewno nie jest to zdrowo i tylko o to mi chodzi, że skóra nie nadąży i będzie buba :( A jem 5 posiłków dziennie, ostatnie dwa dni słabo było z kolacją, bo albo późno do domu wróciłam i już po prostu nie jadłam po 21, ale poza tym reszta posiłków tak jak zwykle, więc hmmm w szoku jestem i trochę się boję szczerze powiedziawszy, to mało możliwe żeby w 4 dni, 6 kg ubyło, albo ta waga jest spieprzona, ale babcia twierdzi, ze waży dobrze, bo ona się waży codziennie i działa jak należy. Faktycznie mam więcej ruchu, ale kurczę będzie buba czuje to :( Może dlatego leci jak z kranu bo waga wyjściowa była taka, a nie inna? Cóż po zejściu z wagi zzieleniałam, aż babcia zapytała czy przytyłam, bo dziwnie wyglądam, a ja się zmartwiłam, że przytyłam w druga stronę..

no to ja tez po cwiczonkach 20min na orbitku i cwiczenia 8 min pofarbowalam wloski zrobilam sobie maseczke czekoladowa i jestem swieza jak ta lala,no ale teraz grzesze bo z mezulkiem drinkujemy:)no ale grzeszki w diecie wskazane:)dobranoc kobietki

Kaja możemy się podzielić, niech każda weźmie sobie po moim kg, mi starczy 1 kg na tydzień, nie chce chudnąć szybko bo mi skóra zostanie i zrobi się galareta większa niż jest, ech. Bierzcie dziewczęta :)

przyniosłam wagę z powrotem bo wciąż myślałam o ważeniu,no i cyba coś było ze mną nie tak,musiała mi się woda zatrzymać ,bo teraz na wieczór po zjedzeniu zupy,wypiciu barszczu ważę tyle samo co na czczowięc jutro bedzie mniej,jeżeli faktycznie bedzie mniej jutro wagę odnoszę i przynosze ją w środę rano,bedę spokojniejsza że spadła wiec ważenie nie bedzie mnie kusić własnie a co sądzicie o piciu barszczu czerwionego na noc,ugotowany na kostce rosołowej?cyba nie jest zbyt kaloryczny?prawda do jutra dietobujczyni gratuluję,teżbym chciała żeby tyle mi ubyło,zazdroszczę:)

odchudzajcie sie zdrowo..własnie to przeszłam jestem dobrze odzywiona mam wiele energii i nie czułam głodu.....schudlam sporo bez efektu jojo...i jestem zadowolona ze rozmiary ubrań są o wiele mniejsze...pomogę jak ktos na poważnie zainteresowany , mnie też kiedys ktos pomógł ..piszcie na maila

Cześć dziewczyny, ja właśnie skonsumowałam śniadanie i idę brać się za robotę. Pogoda jak pod psem, leje ciągle, nici ze spaceru dzisiaj :( A wczoraj zapowiadało się tak pięknie, no nic.. życze wam cudownego łikendu majowego 🌻 I co z Markofką? dawno jej nie widziałam :(

dietko, wiem ze sie boisz, ale mysle ze zaraz waga ci stanie zeby organizm sie przyzwyczaił, to pewnie tez bedziesz miec jazdy:) a 6 kg wody? raczej to efekty twoich działan dietkowych. aja jak przewidywała ustawa wszamałam 3 wielki kromki białego chleba z wedliną. ale teraz zielona herbatka, bo mam juz wyrzuty sumienia, a weekend cały przed nawmi. bawcie sie dobrze.