Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilaskaj

problem z mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość lilaskaj

Dziewczyny, mój syn ma sluz w kupce i bardzo się pręży podczas i po jedzeniu. Jest karmiony sztucznie najpierw bebilon1, potem nan1. Pediatra zapisala probiotyk żeby go wyregulować ale on dalej bardzo cierpi i śluz nie zniknąl Zastanawiam się czy nie wypróbować mleka dla alergików aptecznego np bebilon pepti i teraz pytanie czy dostane je bez recepty i które mleko apteczne jest wg Was najlepsze.

Gość Ja używałam
bebilon pepti. Można kupić bez recepty. Wszystko zależy od tego czy i na co twoje dziecko ma alergię. Nam polecano nutramigen ale okazało się że jest on hydralizatem kazeiny a mały ma właśnie uczulenie na kazeinę i w tej sytuacji bebilon pepti był lepszy.

Gość lilaskaj
fragmenty kupy są glutowate jak gile z nosa i się ciągną (sorry za makabryczny opis), nie ma biegunki ani zatwardzeń. Nie cierpi podczas kupkania tylko w trakcie i po jedzeniu nie zawsze ale zazwyczaj, nie ma też oznak alergii na skórze ale śluz w kupie podobno z reguły oznacza alergie wiec musze mu jakoś pomóc no i peditra sama mówiła ze jak probiotyk nie zadziala to przepisze mleko apteczne a nie moge sie do niej dodzwonic, wizyta dopiero w przyszłym tygodniu wiec mam dylemat które kupić...