Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce mi sie logowac

jak wyglada poronienie?

Polecane posty

umowilam sie prywatnie na usg moj termin z przychodni to 12.08 mozliwe ze tydzien wczesniej a ja ide 8.07 nawet nie pytajcie jakie tu sa ceny ale czego sie nie robi dla malenstwa jeszcze 2 tyg i je zobacze mam nadzieje ze tym razem cale i zdrowe..tak sie okropnie denerwuje

Ja też mam Usg w przyszlym mies. tyle że 12-ego,ale jadę dziś do Polski i tam też zrobie... Ja jednak zapytam ile za to Usg zapłaciłaś,bo chciałabym wiedzieć tak na przyszłość.. Wyobrażam sobie jak bardzo się denerwujesz,ja mam to samo,no ale już niebawem wszystko się wyjaśni . Zobaczysz,pewnie martwiłyśmy się na zapas ;) Pozdrawiam !!

ja tez bym chetnie poleciala do pl ale mi moj gin zabronil w pierwszych 3 mies latac. w mojej miejscowosci znalazlam za ...100 f ale kawalek dalej 30 min jazdy za 65 wiec nieco lepiej nawet jak paliwo dolicze to taniej bedzie, nie wiem skad oni maja takiie ceny, jak by bylo troszke taniej to na pewno by bylo wiecej chetnych i wiecej by zarobili a tak to masz, nie ze szkoda mi kasy ale to nie malo Pewnie ze napisze jak bylo jeszcze 2 tyg...2 dlugie tygodnie

czy ja nigdy sie nie wyrwe z tego tematu?:( ok 12.30 poczulam ze cos mi cieknie, pomyslalam ze to normalne bo caly czas mam "mokro" ale poszlam do lazienki, cala wkladka w krwi bardzo jasnej jakby z woda nic nie bolalo. pojechalam do szpitala ze lazami w oczach proszac o lekarza jak najszybciej.......2 godz pozniej w koncu wywolali moje nazwisko krwawienie prawie ustapilo byly resztki. a tam..........pielegniarka..prawie mnie odeslala do domu ale ze jej powiedzialam ze juz wczesniej poronilam poszla zapytac sie ginekologa co robic...zmierzyla cisnienie i po tym wlasnie ze bylo ok kazali mi przyjsc na usg w pon rano!!!szok, angielska sluzba zdrowia ja do pon umre ze strachu, mowie jej ze biore antybiotyki moze jakas infekcja a ona ze to sie powinno czuc i wtedy isc do swojego lek po tabl jestem zalamana boje sie bardzo teraz mam tylko resztki brazowe nic nadal nie boli...czemu tak sie dzieje???czym ja sobie zasluzylam na to??nie zniose jak kolejny raz cos sie stanie:(

Gość mamachichi
trzymam kcuki, zeby wszystko bylo ok,pozdr

juz wrocilam..widzialam serducho male zyje nawet nie wiecie jak mi ulzylo ale jest bardzo malutkie jak na 6 tyg ale jest.robili mi przez brzuch nie mialam pelnego pecherza nie bylo widac dobrze ale jest:)

dalej plamie ale na brazowo nic nie boli taka nawet niteczka dzis poleciala gesta nie wiem co sie dzieje ja chyba mam jakas infekcje po tych antybiotykach bo zaczyna mnie cos swedzic ja juz sama nie wiem do poniedz 3 dni, nie wiem co robic boje sie coraz bardziej pomozcie !!mam jakies tabl na tego typu dolegliwosci cos na n dla kobiet w ciazy brac je??

Gość koji
nie znam sie na tym ale to mi wyglada na poronienie;/

Gość mamachichi
lepieej sama nic nie bierz, pozdrawiam

witam ponownie :) wiele się działo :( jak się czujesz?? co z maluchem w brzuchu??? będę zaglądać teraz codziennie to może się dowiem czegoś pozdrawiam i trzymam kciuki żeby było dobrze

czesc milo Cie widziec ponownie. w pon mialam usg bylo ok ale widoczne bylo cos kolo malucha dlatego plamie, mam wolne jeszcze tydz leze i biore luteinke ale to niewiele pomaga dalej sa plamienia.tu mnie nie zbadaja wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje jedyne co powiedzieli to ze nie jest to grozne, mam nadzieje ze sie nie myla, objawy ciazy dalej sa wiec chyba ok moze jutro badz w srode pojade znowu do szpitala niech zrobia usg bo ja tu oszlaeje z niepokoju,boje sie bo zbliza sie 9 tyg tak jak ostatnio w 9 bylo obumarcie:( ale staram sie byc dobrej mysli .

Cześć,wróciłam z "wakacji",myślę że ten wyjazd to było najlepsze co mogłam zrobić-przynajmniej poszłam do polskiego normalnego doktora,posiadającego odpowiednią wiedzę medyczną do prowadzenia ciąży,a nie jakieś skrawki informacji,które w niczym nie pomagają pacjentoei (mam na myśli "wiedzę"i sposób podejścia angielskich lekarzy do ciężarnych kobiet). " nie chce mi sie logowac",sądzę że powinnaś położyć się do łóżka na kilka tygodni-moja sytuacja wyglądała podobnie,jedno poronienie na kącie,i nieustające plamienia przeplatane krwotokiem połączonym ze skórczami w trakcie tej ciąży...powiedz lekarzowi GP żeby Ci dał zwolnienie z pracy,bo nie czujesz się na siłach żeby pracować,a z resztą te ciągłe plamienia to główny powód do niepokoju,tymbardziej że już raz poroniłaś... Mąż,bądź chłopak (przepraszam,ale nie znam Twojego stanu cywilnego) z pewnością Ci pomoże we wszystkim, i odciąży Cię nieco z obowiązków domowych-ponieważ wykonywanie nawet lekkich prac domowych w niektórych przypadkach nie jest wskazane.. Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję że wszystko się jednad jakoś ułoży,u mnie sytuacja nie wygląda tak kolorowo jak przedstawiali ją angielscy lekarze,tak więc cieszę się że jednak zdecydowałam się na kupno tego biletu z dnia na dzień i wyjazd do Polski na 2 tygodnie,przynajmniej wszystko się wyjaśniło..

hej fajnie ze wrocilas.ja w szpitalu prosilam o bad ginekol odmowili bo to nie potrzebne. potem dzwonilam do mojego gin w pl zalecil zezec i wyslal mi luteine i tak leze w domu poprawa moze jest ale malutka nadal plamie. w zeszlymm tyg poszlam do lek gp po zwolnienie, nie dali mi bo to normalne te plamia i sa nie grozne, po usg tak stwierdzili, wiec poszlam do szefa powiedzialam jak jest i dal wolne wracam do pracy za tyg we wtorek chyba ze bedzie zle

wiesz,to może zabrzmi dziwnie,ale idąc do GP troszkę "pościemniaj" że jest gorzej niż się wydaję,że nie możesz stać,czy za długo siedzieć (nie wiem jaką masz pracę-stojącą czy siedzącą) bo masz po godzinie straszne bóle podbrzusza i że wtedy nasila się krwawienie,ból rozchodzi się aż do pleców i nie możesz wytrzymać,a poza tym nie czujesz się na siłach,bo dołożyli ci godzin ,choć o to nie prosiłaś a ty rady nie dajesz ;) zrób do tego zbolałą minę i powinno pomóc ;)

ja miałam to samo i musiałam lekarza zmienić,bo ten konował powiedział że już poroniłam i mam do pracy wracać,a ja kilka dni później do szpitala trafiłam z krwotokiem

on mi nawet USG nie chciał zlecić,bo już na pewno za późno... w szpitalu powiedzieli że mam wielkiego krwiaka i że muszę wrócić do lekaża i wziąść zwolnienie,bo to nie wygląda dobre i ustalili mi wizytę na 2 tyg.później żeby sprawdzić czy serce już zaczęło bić.... po tym 2 scanie powiedzieli że serce bije i kazali iść do domu i wziąść paracetamol ,więc ja się do łóżka położyłam i tak plackiem leżałam ponad miesiąc-wstawałam tylko do łazienki i pod prysznic,z tym że mąż pomagał mi się umyć bo ja nie mogłam się ruszać bo od razu krwotoku dostawałam. Tak więć ten mój biędny mężulek nie dość że na nocną zmianę do pracy,to jeszcze mi jedzenie do łóżka nosił i obiady gotował

w szpitalu zwolnienia nie załatwisz,wiem bo sama próbowałam... oni wydają tylko takie zaświadczenie że w szpitalu byłaś ,a jeśli byłaś dłużej niż jeden dzień to napiszą od kiedy do kiedy i diagnozę (wg nich :( )

a mnie to widzisz w szpit lepiej potraktowali bo scan byl i mowili ze jak bedzie dalej plamienie mam wrocic na koleny scan wiec ide nie bede kasy wydawac na prywatny jak tam moge isc nie wiem moze z polozna zagadam mam ja na 23 lip zobaczymy na razie leze w domku i nie mysle o tym

to zależy od dnia,jak się mało ruszałem,to były tylko takie krwiste upławy,ale jak tylko zeszłam z łóżka to krew się lała -taka żywo czerwona,a później to brązowe upławy,tyle że nie należy chodzić z krwiakiem i czekać aż się sam wyleje,tylko położyć się i czekać aż się wchłonie,bo jak się chodzi to może pęknąć

no to ja juz nie wiem o co chodzi ze mna-2 tyg temu poleciala mi jasna krew jakby z woda potem juz mialam tylko takie brazowe plamienia tez wodniste i nie widze duzej roznicy jak leze i jak chodzilam wtedy caly czas mam takie brazowo wodniste uplawy wiec nie wiem moze na prawde cos sie tam nie wygoilo dobrze