Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

Gość dorociaaa.
czesc dziewczynki.. :D u mnie @ brak :D mam nadzieje ze nie nadejdzie !! dalej mnie te sutki bola.. przedwczoraj robialm ten test ale nic z tego.. wiec chyba tym razem sie nie udalo.. :( ale jeszcze nie ma @ to nie placze.. tak sobie rozmyslam nad tym wszystkim......moja kolezanka jest w ciazy. termin ma na sierpien... tylko ze to dziecko jest ze skoku w bok.. to mloda dziewczyna-ma 21 lat.. raz ja za przeproszeniem zalal i juz dzidzius... a my ile mamy staran...to jest momentami niesprawiedliwe... jej chlopak nawet nie ma pojecia, przez mysl mu nie przejdzi ze to nie jego dziecko...nie wiem trudna sytuacja... bo wrabia go w dziecko... a z kolei on moze jej zapewnic cokolwiek... bo biologiczny ojciec kompletnie nic... a tak w ogole to bedzie dziewczynka :D:D:D malunia taka !! :** moj ukochany pojechal dzis w trase.. w czwartek wraca.. a ja caly przyszly tydzien mam wolnyi moze jeszcze teraz czrartek i piatek to moze pojade z nim w nastepna trase :D wszystkie wieczory spedzimy wiecie na czym :P hahah:D klade sie zaraz spac.. jestem po drugiej zmianie dzis... masakra.. najgorsze godziny pracy.. 14.00-22.00... caly dzien gdzies... codziennie mysle jakbym wygladala z brzuszkiem... :) kupilam dzis kwas foliowy. od jutra bede go pozerała :D rudzik nie martw sie uda sie nam, jak nie teraz to nastepnym razem! grunt to sie nie zalamywac! ;* ja tez zazdroszcze dziewczynom, ale co zrobie, moge tylko zagonic mojego Łukasza do roboty :D:D:D dobra nic kobitki, ja spadam spac :P dobrej nocki zycze i owocnych zbliżeń :D:D:P ;*

Gość niki85
czesc dziewczyny Staramy sie z mezem o drugie dziecko juz od ponad roku i jakos nam nie wychodzi!! moj okres spoznia sie juz 2 tygodnie czesto chodze do toalety i od kilku dni jest mam mdlosci, zrobilam test 2 tygodnie temu i byl negatywny tydzien temu poszlam do lekarza rodzinnego i zrobil mi test i tez byl negatywny. dzisiaj zrobilam kolejny test i dalej negatywny. czy jest mozliwe ze jestem w ciazy???

niki niby wszystko jest mozliwe, ale raczej po 2 tygodniach od @ test by wyszedl pozytywny gdybys byla w ciazy. A moze po prostu idz na bete hcg i to badanie da ci stu procentowa pewnosc.

Gość beati22
Hej dziewczynki:-) mnie wczoraj wieczorem i dzis rano bolal brzuch jak na @, tak kuło na maxa!! ale czekam na @ nadejdzie badz nie nadejdzie... nie chce sie nakrecac ale wczoraj znow mi sie snila ciaza, tym razem u kolezanki...kurna wariuje pomalu Nie chce sie nakrecac bo tak zawsze jest ze ten kto bardzo chce to ma problemy z zajsciem, a ten kto nie mysli o tym to ma wpadke!! Nie mowie ze we wszystkich przypadkach ale w wiekszosci. dorciaaa---> tak jak opisujesz.My chcemy i cos nam nie wychodzi a Twoja kolezanka bez problemu zaszla przy skoku w bok. Generalnie wspolczuje jej, bo sumienie bedzie ja gryzlo! maskara.ciekawe czy jej chlopak zobaczy pozniej ze coreczka nie bedzie do niego podobna...czy sie skapnie... dorciaaa, najgorsze godz pracy to od 8-20, to jest masakra!! 12-godz dyzury, ja tak mam co drugi dzien, pozniej mam dzien wolny jak np dzis wiec jest ok, ale jak jestem na dniowce to popoludniu juz nie wytrzymuje nerwowo. Wszystko mnie wkorza!!! masakra!! A dzis wogole mam tak zly nastroj ze tez mnie wszystko wkorza!! poklocilam sie ze swoim narzeczonym, denerwuje mnie niesamowicie!! hehe to chyba na @ Takze starania od nast cyklu. Najgorsze jest to czekanie na te dni plodne, potem do dziela i znow czekanie na skutki "przytulania" hehe

Beati dla mnie najgorszy jest czas od owulacji do @ bo wtedy ciagle sobie szukam objawow ciazy a na koncu i tak ta malpa przychodzi. Te dni od okresu do owulki sa dla mnie cudne, zero stresu, zero myslenia, szukania objawow itd. Ja wlasnie jestem w tych dniach, a na dodatek taka cudna pogoda :) chccialabym w takim stanie wytrwac przez caly miesiac ale niestety to bedzie pewnie niemozliwe. Ale w tym miesiacu bede miala strasznie duzo pracy a juz za 6.5 tygodnia wakacje , i jedziemy do polski. Bede mogla spokojnie pojsc do lekarza.

dziewczynki wy sie nie martwcie jak po pierwszym cyklu nic nie wychodzi....ta czasami jest...a przytulac to sie trzeba caly czas co drugi dzien a nie tylko w potencjalne plodniaki, bo facet wam sie poczuje jak kon rozplodowy a Wy jak inkubatory:)....mniej stresu wiecej przyjemnosci..albo nie mowic facetom ze ma sie plodne wowczas wyjdzie wszystko naturalnie...podejdzcie do tego ze chcecie ale bedzie co ma byc:) jak po pol roku bedzie kiepsko to mozna sie zaczac zastanawiac:) po roku lekrarze kieruja na badania, a pierwszy cykl nieudany to nie tragedia:)

tralalala ma racje :) chociaz sama wiem jak ciezko dac na luz ;) ja co miesiac twierdzilam, ze sie pewnie nie udalo... no i tak bylo... w tym cyklu szlam do lekarza (jeszcze na monitoring cyklu) i wobrazala soebie jak mowi "jest duzy pecherzyk, prosze dzialac" ;) i tak dokladnie bylo... teraz staram sie myslec jak to fajnie ebdzie jak zaraz zacznie mi brzuch rosnac :) moze to i glupie i za wczesnie ale np. ogladam soebie wozki na necie :) to mi poprawia nastroj i pozwala pozytywnie myslec :) tez musicie byc pozytywnej mysli :) i mowic, ze tym razem na pewno sie uda i nie musicie sie stresowac ;) dorociaaa. --> widzisz takie to wlasnie wszystki pokrecone, ze ktos wpada przy pierwszym razie... ale Tobie tez sie uda :) zobaczysz szybciej niz myslisz :) niki85 --> zrob bete hcg bedziesz miala pewnosc :) beati22 --> mysl pozytywnie :) anitia --> kto wie moze bedziesz tak milo spedzala czas, ze wytrwasz caly miesiec w tym stanie (jak od @ do owulacji), a chwile pozniej zobaczysz, ze sie udalo :) moze wakacje pomoga :) poki co zazdoszcze pieknej pogody :)

Gość niki85
Jestem za granica i nie wiem ile mnie to bedzie kosztowac jutro wszystko sie dowiem. To czekanie jest najgorsze . Z pierwsza ciaza to nawet nie probowalismy za pierwszym razem i bez problemow a teraz juz tyle czasu i nic. liczenie dni itd. Od 2 miesiecy biore CLOMID mialo mi to wyregolowac miesiaczke i podniesc nasze szanse i tak bylo okres ksiazkowo co 28 dni i teraz juz 44 i nic tak sie w tym wszystkim pogobilam. kilka miesiecy temu zrobilismy badania i wedlog tych badan nie powinnismy miec problemu. Mam skierowanie na przeswietlenie jajowodow , mam zrobic je przed kolejna wizyta i mam ja 10 czerwca i juz sama nie wiem co mam zrobic bo jak by sie okazalo ze jestem w ciazy to nie moge i nie musze robic przeswietlenia.

Gość rudzik90
hej dziewczyny dzisiaj tak mnie brzuch bolał i miałam takie wrażenie że dostałam @ ale jak poszłam do ubikacji to @ ani śladu tylko troszke wydzieliny takiej jak co miesiąc... oby jutro nie przyszedł :D

Gość rudzik90
a co tu tak pusto??

Gość beati22
a no trzeba dac na luz i koniec, bo sie nakrecamy wzajemnie hihi Generalnie ja teraz bede miala duzo na glowie, w czwartek jade po suknie śłubna-jak bedzie dobra to kupie:-) mam nadzieje ze slub zaprzatnie mi troche glowe i nie bede tak myslec o ciazy:-) i moze sama przyjdzie:-) oczywiscie zwracajac uwage na dni plodne i obserwacja sluzu:-) dzis jeszcze pisalam z sasiadka ktora jest w ciazy i pisala mi ze ona przez 5 mies sie starala i nic az w koncu w grudniu dala na luz i nie myslala juz o tym bo byla zejeta przygotowaniem do wigilii itp i co? i zaszla wtedy w ciaze!! kurcze jak to zalezy od naszej psychiki nie? anitia--> ale masz fajnie z ta pogoda:-) ja wczoraj jak wracalam z pracy to szlam w najgorsza ulewe!! parasol mialam i ochronil tylko moja glowe, a buty mialam przesiakniete i pelno wody ze az chlupalo jak szlam, ale nie bylam sama bo na ulicy to normalnie byl potop i kazdy tak mial hehe rudzik90---> my w podobnej sytuacji bo mnie brzuch napieprza niezle, wyczekuje tego okresu, jutro, pojutrze powinnam dostac. Chodze tez do wc sprawdzac czy juz jest @ ale nic. Moze nie nadejdzie... a moze znow mi sie spozni i wywola u mnie nadzieje hehe kochane ide juz pomalu spac:-) buziaki

rudzik90- tak dostalam okres choc wczesniej niz powinnam. dzis trzeci dzien a mnie jajnik boli az do uda:( troche mi smutno bo dzis moj wyjechal na 5 tygodni i staranka musimy odlozyc:(

Gość dorociaaa.
czesc dziewczyny............................ @..... nic nie powiem........... 1 cykl nie udany......

Gość niki85
czesc Bylam u lekarza dzisiaj i mam skierownanie na badanie krwi mam isc w poniedzialek. i to mi da wystarczajaco czasu zeby isc na ewentualne przeswietlenie jak wynik bedzie negatywny. wiec napisze wam co i jak. pozostaje mi czekac w nipewosci. postanowilismy z mezem wrzucic na luz bo inaczej obje zwariujemy i co ma by to bedzie

Gość beati22
hej:-) no to teraz tylko ja wyczekuje @. Brzuch pobolewa,ale @ jeszcze nie widac...

Gość rudzik90
ja też czekam na @... dzisiaj miałam rano taką wydzieline lekko brązową jak zaraz przed @ a popołudniu już normalną a @ zero...

Gość beati22
rudzik90----> jak na moje to ty chyba w ciazy jestes.Cycuchy bola, brzuch tez, brozowa wydzielina....hmmm...robilas bete hcg?? ja tez czekam na @ i jak narazie nic. Jakos wczesniej nie kojarze zebym tak cierpiala przed @.A teraz to mnie boli brzuch i plecy

Gość rudzik90
no niestety nie robiłam bo cały czas robie na 1 zmiane... ale jak do poniedziałku nie dostane @ to zrobie w poniedziałek... obyś miała racje:) trzymam za ciebie kciuki:)

Gość dorociaaa.
hej.. u mnie @ ciag dalszy.. bylam w pracy.. masakra.. zalalo mnie... czulam sie tak nie komfortowo ze niewiem... ;/ siadlam na kibelku i lalo sie ze mnie jak z kranu.. zezarlam dzis tyle tabletek bo nie umialam wytrzxymac.. tak mnie bolalo... zzaraz ide kimac bo musze wczesnie rano wstac... papap dziewczeta spijcie dobrze ;**

Gość beati22
witam kolezanki:-) no ja dzis rano dostalam @ !!!!!!! takze od nastepnego cyklu nie odpuszcze hihi boli mnie brzuch i generalnie nienawidze miec @ !!!!!!!!!

dziewczyny badzcie dobrej mysli :) nastepnym razem na bank sie uda :) ja jutro ide na pierwsza wizyte... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze :)

Gość niki85
Beati22 - to powodzenia zycze ja dzisiaj zadzwonilam zeby sie umowic na ten rendgen i pani mi powiedziala ze musze poczekac do 7 - 10 dnia cyklu jak ja nawet nie wiem kiedy to nastapi jak teraz jest juz 45 dzien i dalej nic i teraz nie wiem czy zmienic wizyte u lekarza z 10 czerwca na pozniej (bo nie bede miec wynikow tego przeswietlenia ) czy isc tak czy inaczej i sie dowiedziec co sie z moim cialem dzieje bo ja juz nie mam pojecia

Gość niki85
vi - czasem ciezko z tym pozytywnym mysleniem jak juz tyle czasu sie staramy i dalej nic, chyba czas przestac sie starac :) i wtedy samo przyjdzie

niki85 --> doskonale o tym wiem, ze trudno... sama staralam sie 9 miesiecy... i dopiero przy monitoringu sie udalo :) tylko tym razem zamiast jak zwykle myslec "pewnie i tak sie nie udalo", to myslalam jak bedzie fajnie wszystkim powiedziec ze jestem w ciazy :) tak bardzo przyciagalam do siebie ta wizje, ze wreszcie moglam to zrobic :)

Gość beati22
spoko:-) trzeba byc dobrej mysli:-) bede sie martwic jak przez pół roku nic, a ja właściwie zaczełam dopiero starania, przy czym ten cykl co był to nie do końcka sie przytulalam w dni płodne bo ciagle bylam w pracy, no ale roznie to bywa i mialam cicha nadzieje:-) no ale teraz w czerwcu przyloze sie:-) niki85---> z tym rtg to nie wiem, to nie jest nic dobrego, ale skoro lekarz dal skierowanie. Poradz sie moze lekarza ze nie wiesz kiedy masz jaki dzien cyklu bo masz wszystko rozregulowane. a musisz robiuc to rtg? ja tam nie lubie i jestem negatywnie do tego nastawiona

rtg? hm no to jest dosyc niebezpieczne...po rtg trzeba troszke odczekac ze staraniami...mi pani genetyk zasugerowala ze moze dziecko mialo wade bo tuz przed zajsciem w ciaze robilam przeswietlenie?? hm...trzeba uwazac...to jednak promieniowanie, dlatego w czasie ciazy nie mozna robic takich rzeczy. Rudzik- a moze zagniezdza sie zarodek? przy zagniezdzaniu tez takie plamienia wystepuja. Trzymam kciuki zebys byla w ciazy:)

Gość niki85
beati22-- Ja wiem kiedy mam jaki dzien cyklu dzisiaj juz jest 45 dlatego ze moj okres byl rozlegulowany lekarz dal mi Clomid i na poczatku bylo ok co 28 dni i teraz nie wiem czemu tak dlugo to trwa. Ja juz sie calkowicie pogobilam szczegolnie z tym rtg bo poczytalam wypowiedzi na roznych stronach i juz sama nie wiem co mam myslec. Mam tylko nadzieje ze test w poniedialek wyjdzie pozytywnie Nie myslalam ze bedziemy mieli problem z zajsciem w ciaze szczegolnie po tym jak latwo bylo z pierwsza, badania mamy dobre co moze byc powodem ??

niki- moze Twoj maz ma problemy z nasieniem? to ze pierwsza ciaza wam wyszla nie oznacza ze teraz cos sie nie pogorszylo...moze warto to zbadac, skoro z toba wszystko ok?

Gość emma***
Cześć dziewczyny!!! Przeczytałam cały wasz topik od początku:) Widzę że nie jest jeszcze AŻ TAK rozbudowany jak inne (tzn ponad 100 stron) więc jeśli mogę to się do was dołączę.....zawsze razem raźniej jest czekać..........bo ja właśnie czekam..........staramy się o drugie dziecko narazie 3 cykl więc jeszcze nie ma co siać paniki.........z pierwszym poszło bardzo szybciutko więc ja naiwna myślałam że z drugim też tak będzie....decyzja hop siup i ciąża.......niestety nie jest to takie łatwe. Też mam nieregularne cykle i generalnie ciężko jest trafić w dni płodne ale staram się obserwować siebie i zobaczymy czy coś z tego wyjdzie........ Narazie u mnie 24dc i to okropnie nielubiane przez nas wszystkie czekanie...... Posdrawiam Was wszystkie i serdecznie gratuluję wszystkim już dwukreseczkowym :D PS....a gdzie się podziała szczęśliwie zaciążona założycielka topiku? wcześniej pisała o koncercie piaska więc podejrzewam że jesteśmy z podobnych stron........

Gość niki85
zrobilismy obje testy i wszystko ok u mnie i u niego