Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

2010/2011 Rozpoczynamy starania!

Polecane posty

hm....no to chyba pozostaje obserwacja cyklu i wrzucenie na luz....nie wiem co moge jeszcze poradzic...czasem tak jest ze nic sie nie dzieje...mozliwe ze jesli zapomnicie ze sie staracie to wowczas zaskoczycie;)

Gość niki85
Ciezko obserwowac cykl ktory jest tak nieprzewidywalny :) Zwykle moje piersi powiekszaja sie o rozmiar i bola i starsznie tak na tydzien przed okresem a tu ani widu ani slychu, caly czas pobolewa mnie brzuch i caly czas jest mi niedobrze Masz racje czas wrzucic na luz i czekac

ach bo Ty masz nieregularne cykle.....mozesz kupic testy owu....i robic w polowie najkrotszego cyklu az do polowy najdluzszego cyklu no i ewentualnie czekac...ech...no i sie obserwowac...nie ma co mierzyc tempki w Twoim przypadku...najlpiej obserwowac sluz...on Ci powie wszystko;)))

Gość beati22
Witam nowa kolezanke emme*** :-) malo nas zostalo co na bierzaco tu zagladamy... takze tez nie wiem gdzie sie podziala zalozycielka topiku..

Gość beati22
a ogolnie to nie moge sie doczekac dni plodnych:-) hihi

Gość niki85
Robilam test owulacyjny i wedlug niego moja owulacja odbyla sie okolo 14 dnia cyklu i dlatego juz calkowiciew sie pogubilam..... a co do sluzu to on dla mnie wyglada bardzo podobnie bardzo sie nie zmienia czasem ilosc i lepkosc ale ciezko powiedziec. wyglada na to jak bym byla niedoswiadczona i wogole nie znala swojego ciala ale w tym momecie czuje ze tak jest bo ciezko sie w tym wszystkim polapac w moim przypadku szczegolnie od kad moja coreczka sie urodzila a to juz 3 lata

Gość rudzik90
hej dziewczyny... ja dzisiaj dostałam @ tak jak myślałam :( wszystko mnie denerwuje i ogólnie to nie chce mi się żyć :(

Gość niki85
zmykam spac dziewczyny bo u mnie juz pozno milego popoludnia wam zycze Rudzik - nie zalamuj sie bedzie dobrze byle do przodu, wkoncu to ma byc przyjemne staranie sie w tym cala zabawa-(tak przynajmniej powinno byc wiec nie stresuj sie i ciesz sie kazdym momentem) wiem ze latwo sie pisze a juz nie tak latwo wprowadzic to w zycie

Gość rudzik90
nie chodzi o @ bo o dzidzie to zawsze się można postarać ale nie wytrzymuje już z własnym mężem mam go dość!! na wszystko robi łaske i na dziecko chyba też więc chyba se odpuszcze...:(

Gość niki85
Slonce rozchmurz sie czy napewno jest az tak zle??? moze za kilka dni spojrzysz na to z innej perspektywy?? tzrymaj sie buziaki

Gość rudzik90
o co go nie poprosze to z łaską .... nawet nie rozumie że cholernie boli mnie brzuch bo mam okres.... teraz się tak zastanawiam czy dobrze wybrałam mężą i czy wogóle chce tego dziecka czy robi to tylko po to bo ja chcę :(

Rudzik nie przejmuj sie, faceci tak maja. Moj np jest taki skryty ze o wszystko musze sie go wypytywac, nic mi sam nie powie, ostatnio sie go zapytalam, a tak wlasciwie to ty chcesz to dziecko czy nie, a on na to hmm oczywiscie ze chce. Ale sam z siebie to nic nie powie. Tacy faceci, ale kocham go nad zycie, i gdybym miala wybierac jeszcze raz, to wybralabym jego jeszcze raz. Tylko o wiele wczesniej zeby nie marnowac z zycia ze swoimi ex. :) A dzidzia tez niedlugo bedzie. Musimy w to wierzyc, tylko ta wiara dodaje mi sil/

założycielka jest jest :) zagląda tu codziennie i czyta co piszecie :) rudzik wiec @ jednak przyszła? vi napisz jak po wizycie :) emma witam :) skad dokładnie jestes ?

rudzik teraz doczytałam,tak mi przykro :( ale nie załamuj sie,dla tych co cha dziecko nie jest tak łatwo zajsc jak widac... niestety.... tak sie zastanawialam czy moge sobie kupic kwas foliowy i juz go brac? czy czekac az lekarz mi cos zapisze, do lekarza pojde dopiero w przyszłym tygodniu (sroda),

Monia kwas foliowy jak najszybciej. Powinno sie go brac, jak juz sie zaczynasz starac o niunie do trzech miesiecy przed. A jak jestes w ciazy do 12 tygodnia ciazy, bo wtedy sie rozwijaja sie najwazniejsze narzady dziecka, i kregoslup - i do tego jest najwazniejszy kwas foliowy. Wiec monia jak najszybciej do apteki.

rudzik90 --> przykro mi z powodu @... a jezli chodzi o meza to na pewno sie dotrzecie :) w koncu jestes mloda zona, musicie sie nauczyc zyc razem :) niki85--> ja jak mialam nieregularne cykle to w staraniu o dziecko pomogl monitoring cyklu. udalo sie za pierwszym razem :) monia_aa --> a jak tam u Ciebie ?? kwas foliowy powinnas juz dawno brac... ja biore juz od 5 miesiecy codziennie... dodatkowo jak zaszlam w cize lekarz kazal mi brac zestaw witamin dla ciezarnych... ja akurat biore pregna plus. w aptece bez recepty. zawiera tez kwas foliowy i inne witaminy i mineraly potrzebne w czasie ciazy :) witam nowa kolezanke :)

monia_aa --> najlepiej popros pania w aptece o zestaw witamin zawierajacy kwas foliowy. tylko nie Folik. tez go bralam zanim zaszlam w ciaze, ale w zestawach ten kwas jest lepiej przyswajalny dodatkowo masz tez inne witaminy : oleje omega 3 itd. tego jest bardzo duzo na rynku :) i zacznij od razu po jednej tabletce dziennie brac. najlepiej ustaw sobie w tel przpomnienie :) ja tak mam bo cierpie na skleroze ;) a ja jutro na wizyte... cykam sie strasznie...oby wszystko bylo dobrze i moj groszek ladnie rosl :) chcialabym juz zobaczyc serduszko, ale 5 tyg i 2 dzien to chyba za szybko...

kurcze teraz boje sie że przez to że nie brałam kwasu foliowego od poczatku cos bedzie nie tak.... vi-napiosz jak po wizycie,nie boj sie bedzie dobrze:) ja w przyszła srode dopierp, cos mnie jajnik kluje ;/ wogole dzis sie czulam jak na @

monia_aa --> zacznij od jutra brac witaminy i wszystko bedzie dobrze :) kiedys nie bylo witamin i dzieci byly zdrowe :) to tylko wspomagacze :) bedzie dobrze. ja tez chwilami czuje sie jak na @... nie liczac tego, ze strasznie mnie cycki bola... chwilami to az bym sie mogla poplakac z bolu...

Gość atem81
witam, mam pytanie. za ponad 2 tygodnie wybieram sie do ginekologa aby przygotował mnie do zajścia w ciąze. Czy na ta wiziyte powinnam zrobić jakies badania krwi? Czy dostane od niego skierowanie na przeciwciała ospy i rózyczk (nie pamietam czy miałam)i?? Z góry dziekuje za odpowiedź

mnie aż tak bardzo jak Ciebie nie bolą ale jak mj siostrzeniec mnie kopnie to eh...

ja już mykam,jutro bede dłużej,pozdrawiam :) vi-jak wstawiłas te serduszka???

Gość rudzik90
no wszystko wróciło do normy :D czasami musi być porządna kłótnia i trzeba powiedzieć co leży na sercu:D zapytałam męża czy sam od siebie chce tego dziecka czy ze względu na mnie ?? odp.: bardzo chce sam od siebie:D więc chyba będziemy się kochać co 2 dni po @ oczywiście ale nie będę się nastawiać na ciążę będę żyć normalnie jakby nigdy nic a przynajmniej będę się starać :D

monia_aa --> serduszka robi sie tak - w nawiasy kwadratowe wpisujesz slowo serce [ serce ] tylko bez spacji :) ❤️ a jesli Ci chodzi o miejsce w jakim sa serduszka to stopka w moim koncie :)

Widzisz rudzik. Zawsze po burzy wychodzi slonce

Gość rudzik90
no:D już ustaliliśmy że od czwartku się staramy :D

Ja chyba zaczynam od jutra nowe staranka, ale wiecie co wam powiem, ten wiesiolek naprawde pomaga, od razu inny sluz sie zrobil, oda razu widze ze dni plodne sie zaczynaja.