Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rena443

Szczęśliwe mamuśki - Rzeszów i okolice

Polecane posty

Witam wszystkie dziewczyny. Moja Milenka ma już 6 tygodni:). Wzdęcia prawie ustąpiły, stosowałam infacol i pomógł. Macie czasem wrażenie, że nie wiecie o co chodzi waszym maleństwom?:). Dziś np. mała płakała bo była głodna (tak mi sie przynajmniej wydawało). A jak dałam jej cyca to pokręciła główką, była bardzo zdenerwowana i nie chciała jeść.. "Zassała" się i puściła i tak w kółko. Myślałam, że nie mam pokarmu bo piersi miałam miękkie, wydawały się puste. Ale mleko wypływało jak odciągnęłam troszkę. Już miałam jej podać butelkę ale za moment mi zasnęła:). Miałyście takie coś? Jutro kupuję karuzelę :). Powieszę nad łóżeczkiem i malutka będzie się bawić:). Ja dałam na chrzest 150 zł. Ksiądz wziął, nic nie mówił że to za dużo.. Tylko powiedział, że on bierze po chrzcie a nie przed:). Jak była u was położna to mówiła coś o naturalnych metodach planowania rodziny? Mi dała taką kserówkę, żebym poczytała sobie o mierzeniu temp. itp. Potem przyszła za tydzień i pytała czy sobie już mierzyłam temp. i badałam szyjkę ....Głupio sie poczułam bo uważam, że jej nic do tego. Niech sprawy łóżkowe zostawi mnie i mężowi i nie "wchodzi" do naszego łóżka. To tyle o położnej:). Rzadko tu bywam i dlatego tyle się spisałam:)

Witam wszystkie dziewczyny. Moja Milenka ma już 6 tygodni:). Wzdęcia prawie ustąpiły, stosowałam infacol i pomógł. Macie czasem wrażenie, że nie wiecie o co chodzi waszym maleństwom?:). Dziś np. mała płakała bo była głodna (tak mi sie przynajmniej wydawało). A jak dałam jej cyca to pokręciła główką, była bardzo zdenerwowana i nie chciała jeść.. "Zassała" się i puściła i tak w kółko. Myślałam, że nie mam pokarmu bo piersi miałam miękkie, wydawały się puste. Ale mleko wypływało jak odciągnęłam troszkę. Już miałam jej podać butelkę ale za moment mi zasnęła:). Miałyście takie coś? Jutro kupuję karuzelę :). Powieszę nad łóżeczkiem i malutka będzie się bawić:). Ja dałam na chrzest 150 zł. Ksiądz wziął, nic nie mówił że to za dużo.. Tylko powiedział, że on bierze po chrzcie a nie przed:). Jak była u was położna to mówiła coś o naturalnych metodach planowania rodziny? Mi dała taką kserówkę, żebym poczytała sobie o mierzeniu temp. itp. Potem przyszła za tydzień i pytała czy sobie już mierzyłam temp. i badałam szyjkę ....Głupio sie poczułam bo uważam, że jej nic do tego. Niech sprawy łóżkowe zostawi mnie i mężowi i nie "wchodzi" do naszego łóżka. To tyle o położnej:). Rzadko tu bywam i dlatego tyle się spisałam:)

Też ogląłam i bardzo ładniutka sukienka:) My mieliśmy brzydką pogodę na chrzciny więc zaopatrzyłam się w polarkowe wdzianko i rożek. W sumie nie ma sensu wydawać fortuny na ubranko na jeden raz, choć na allegro można znależć wszystko:) Fajną masz córeczkę, już taka pociecha duża, hmmm trzeba o jakieś rodzeństwo się postarać:) A moja malutka śpi po spacerku, deszcz nas przegnał ale i tak było fajnie:) Razem z M.

Wela- też bym się wkurzyła na taką położną, normalnie szok :O co ją to obchodzi , jakiś bezczelny babsztyl, oczywiście nie mam nic do naturalnych metod jeżeli ktoś dokonuje takiego wyboru ale to prywatna sprawa, chyba bym ją z domu wyrzuciła :P Do nas na szczęście przychodziła bardzo fajna i miła położna :) Vanilla- no ja to bym juz chyba chciała drugiego bobaska ale mąż się jeszcze waha, wszystko przez to że mieszkamy sami, cały dom na głowie , czasem było ciężko jak byłam sama z małą, szczególnie jak mąż ma nocki ale ponoć przy drugim dziecku jest łatwiej , no i latka mi uciekają :P Chyba musimy się poważnie nad tym zastanowić ;) Miłej i spokojnej nocki :)

Gość rena443
Wella mam i ja takie wrazenie:) np dzis taka marudna ze szok niby spac sie chce nie plakala bardzo ale nie wiedzialam co jest? ukolysalam zasnela odlozylam placze:Paz w koncu zaczela tak wrzeszczec ze mysle moze dam jesc no i sie okazalo ze wciagnela cala butle...chyba to efekt tego ze przespala calutka noc 10 godz bez jedzenia dlatego chyba szybciej zglodniala:/ teraz udaje ze spi hihihihi

Ja jestem w szoku nasz Filip spał w nocy od 20:00 do 1:00 - całe 5 godzin pierwszy raz mu się takie coś zdarzyło no później budził się już co godzina półtora i co najgorsze musiałam sama wstawać bo mąż ma 1 zmianę więc wtedy nie chcę go budzić.

Gość rena443
ale cisza:))))))))))))) czyzby malenstwa dawaly w kosc?:P moja mala dzis z rana dala czadu ale wyszlo na to ze byla glodna i w ciagu 5 godzin wciela dwie porcje mleka po czym zasnela jak aniolek i spala az do tej pory:) a ja mam siostre do pomocy wiec robie porzadki w domku:)

Moja malutka budzi się co 3 godziny w nocy. Najgorzej było na początku, nie mogłam się przyzwyczaić na nocnego wstawania i na drugi dzień byłam padnięta dosłownie.. Teraz to już normalka:). Rena moja też dzisiaj wyjątkowo marudna. Nie chce spać, mruczy pod nosem, kręci się i nie wiadomo czego chce. Może to pogoda tak działa na te nasze Milenki?:) Dziewczyny zakładacie swoim maleństwom dodatkową pieluchę, żeby bioderka miały zdrowe? Mi lekarz to zalecił i teraz mała leży z wypchanymi spodniami:).

Moja malutka budzi się co 3 godziny w nocy. Najgorzej było na początku, nie mogłam się przyzwyczaić na nocnego wstawania i na drugi dzień byłam padnięta dosłownie.. Teraz to już normalka:). Rena moja też dzisiaj wyjątkowo marudna. Nie chce spać, mruczy pod nosem, kręci się i nie wiadomo czego chce. Może to pogoda tak działa na te nasze Milenki?:) Dziewczyny zakładacie swoim maleństwom dodatkową pieluchę, żeby bioderka miały zdrowe? Mi lekarz to zalecił i teraz mała leży z wypchanymi spodniami:).

Gość rena443
no to ja mam noce eleganckie wstaje raz czasem wogole:P:P pieluszki nie daje bo u nas bioderka sa dobre za m-c idziemy do kontroli... kurcze naprawde nie wiem co dzis jest wrzeszczy kreci sie marudzi a za chwile zasypia:/i ciagle je ale za to nie chce pic herbatki:/

Hej dziewczyny:) Ja dzis bylam u pediatry na sprawdzeniu i zoltaczka ladnie schodzi i wazy 4300 (2 maja skonczyl miesiac) przez 2 tyg podskoczyl 300 gramow i dr mowi ze ok (choc mi sie za malo wydaje:] No i bylismy u Pani okulistki i tez na szczescie ok...bylismy prywatnie ale nie zaluje bo kobieta zna sie na dzieciaczkach i jak widzialam to cale badanie to naprawde ciesze sie, ze do niej poszlismy, przed nami byla dziewczyna tez z niemowlakiem i potem za nami...i super bo konkretna godzina i nie trzeba czekac...no i klinika luksus ja ze swoimi slepawkami sie musze wybrac ale narazie ponioslam bankructwo hehe, a malutki spi zmordowany:) ide cos zsiamac hih buzialki!

Gość rena443
Agwiazdka to moja Milenka miala tyle jak miala 5 i pol tyg:D i tez przybiera na wadze 300 g na 2 tyg:/ wiec mysle ze ok i nie jest za malo:D tak tez lekarz mowil ze wszystko jest ok...a ile taka wizyta u okulisty kosztuje?

to super hihi:P bo sie balam, ze moze za mało...a wizyta niestety 100zł w VisumClinic i tam przyjmuje dr Beata Pelc mozna tam tez na NFZ ale wiadomo, ze sie czeka dluuugo:( buziale!

bylam tutaj wcześniej , opisałam się jak głupia i coś mi się stało z netem i wszystko znikło. No i zrezygnowałam z ponownego pisania bo mała zaczeła się budzić. U mnie z nocami jest różnie, zazwyczaj mała wstaje na karmienie 2-3 a póżniej 5-6, a kładzie się zazwyczaj ok 23. Najgorzej jak nad renem nie zaśnie, tylko zabawy jej w głowie, ja wtedy jestem najbardziej zaspana. Wczoraj wieczorem byłam taka zmęczona że o 23 zostawiłam małą męzowi a sama poszłam spać. No i rano zaspał do pracy, teść nas budził. Nic nie słyszałam, usnełam jak zabita. Powiem Wam szczerze ze czasami naprawdę brak mi sił. Dzisiaj wyszłam z małą na spacerek ale zaczeła tak płakać ,ze musiałam wracać do domu, strasznie była śpiąca a w wózku nie chce usnąć. Powiedzcie jak dawkujecie tą witamine D, ja daje 2 krople. Ale mała się poci na karku a nie chce też przedawkowac bo skutki też są tragiczne. Nie wiem co niuni się stao ale śpi już 4h, w nocy znowu nie bedzie chciała spać:( Rena za ubrankami na chrzciny możesz popatrzeć też na rzeszowiak.pl Pojawiają się tam od czasu do czasu dośc tanie i fajne sukienki itp.

U nas lekarz kazał dawać 1 kropelkę witaminy D i tak dajemy do końca opakowania mam tak dawkować ale ja karmię sztucznie i tam tez są witaminy. Rena A ty nadal karmisz małą Bebiko bo ja tak kupiliśmy Bebilon ale Filipowi nie smakuje :):) i niem chce go pić.

vanilla85 nasz spi identycznie w nocy:) a rano chce sie bawic:)) a daje jedna krople Devikap dziennie....no ale jedziemy na Bebilon comfort i dr nie kazala narazie zmieniac :]

Ja też daję jedną kroplę Devikapu. Lekarz mi powiedział, że niektórzy lekarze zlecają 2 a nawet 3 krople ale tak być nie powinno. Tylko jedna i kropka. Mojej Milence uszy troszkę odstają:(. Jak leży na boku to zawsze sprawdzam te uszka ale czasem sama się przekręci a wtedy właśnie zagina. Przyklejałam jej plastrem ale się odklejał. Zakładam też czapeczkę, żeby przytrzymywała jej to uszko..ehhh Ja daję małej raz dziennie herbatkę z Hippa na poprawę trawienia. Bardzo ją lubi:).

Gość rena443
hej dziewczynki a my sie wyspalysmy:P mala przespala cala noc jak zasnela o 22 (jadla o 20tej) tak wstala o 6 i bez krzyku a z wielkim usmiechem wciala butle i ku mojemu zdziwieniu zasnela bo zwykle chciala sie bawic:D pospalysmy do 8:30 potem sie pobawila i zglodniala dalysmy jesc i znow spi:D no az jestem w szoku...a co do wit D dajemy jedna kropelke i mamy dawac do konca maja bo potem bedzie sloneczko no i my dajemy jeszcze cebion multi tam tez jest wit d no i w Bebiku tez jest... Filipinka tylko Bebiko dajemy i chyba jest najlepsze:) vanilla tak wiem zagladam na rzeszowiaka czesto alke juz znalazlam cos slicznego na allegro i nawet nie drogie...ja nie lubie jakis falban itp lubie proste ale takie ktore cos w sobie maja:P:P:P Wela z tymi uszkami to jest problem moja mama jednej siostrze tez tak kleila no ale niestety nic to nie pomoglo i ma odstajace uszy...moja Milenka tez nie da sobie czapki zalozyc i tez jej sie czasem zagina w spaniu ale jakos tak specjalnie bardzo jej nie odstaja na szczescie:) a dzis sie wybieram do gina a mala podrzucam mamie...kurde ale pogoda no!

wela12 Ta herbatka z Hippa to jakaś specjalna na trawienie bo my mamy z Hippa koperek włoski i rumianek i podaje na razie sam koperek. Agwiazdka U nas tez kupiłam Bebilon comfort ale nasz Filip nie chce pić innego mleka prócz Bebiko Rena Też bym tak chciała żeby Filip spał cała noc a on czasem potrafi sie budzić co godzinkę :( Ja dziś muszę ugotować obiad z Filipem bo moja mama pojechała do lekarza zobaczymy czy synuś pozwoli :) A co do pogody to po prostu brak słów.

Filipinka Na opakowaniu pisze "Herbatka na poprawę trawienia" a w składzie ma anyż, rumianek i koper włoski. Milenka nigdy całej nocy nie przespała:). Budzi się 3 razy na karmienie. Ja idę do lekarza na kontrolę za 2 tygodnie.

Gość rena443
o to musze kupic taka herbatke:) jak na razie daje sam koperek tez z hippa ale sie juz konczy i trzeba cos zakupic ja jeszcze myslalam zeby kupic taka herbatke uspokajajaca tez z hippa ona jest po pierwszym miesiacu...

Gość kt85
moja mała kiedyś przespała 6h byłam w szoku spała od 21 do 3 w nocy, ale ostatnio nad ranem nie chce spać, więc wtedy kłade sobie ja na sobie i tak obie zasypiamy razem:) tylko zeby sie za bardzo nie przyzwyczaiła, za to w dzień śpi po 10-15 minut i co chwile by wisiała przy piersi, je czasem co godzine, wiec jestem calkowicie unieruchomiona w domku, ale Gabi najważniejsza, ładnie śpi tylko na spacerze, a tu przy tej pogodzie nie wyjdziemy:( a jak słodko zaczęła sobie gadać, czasem sobie tak rozmawiamy z niunią przez 5 minut:),

A karmiąc tylko piersią mozna podawać takie herbatki? Są jakieś informacje na opakowaniu? Pytam tak na wszelki wypadek, bo jak narazie mała nie ma problemów z brzuszkiem. Ale był okres że bardzo nam płakała wieczorami, pręzyła się itp. Ja codziennie pije rumianek i zjadam dużo marchewek i raczej nie ma ona problemów teraz z brzuszkiem. Rena zazdroszczę Tobie tak przespanych nocy, moja budzi się co ok 3h na jedzenie, a pózniej tak srednio od 5-6 nie śpi do godzin popołudniowych. Najlepiej z nią rozmawiać dotykać itp. Ale tak ładnie już gaworzy i uśmiecha się że zapominam przy tym o zmęczeniu. Widziałam moje drogie na zdjęciach że Wasze pociechy korzystają ze smoczków, tak chętnie brały czy jakoś uczyłyście? Moja pluje, zaraz płacze, nie chce smoczka i koniec, woli kawałek rękawa do buzi brać:( A czasami pasowałoby smoczkiem uspokoić. Jejku jaka pogoda beznadziejna:( Aż mi się nie chce na spacerek iść.

Dałam radę ugotować obiad z Filipkiem i teraz właśnie przyszliśmy z kuchni pasowało by poprasować ciekawe czy teraz pozwoli :):):) na razie muszę dać coś się napić bo czkawka dusi więc będzie się zaraz złościł :( Wasze dzieciaczki tez tak czkawka łapie?

Gość kt85
Vanilla -moja Gabi nigdy nie wzięła smoczka do buzi, nawet nie dała sobie włożyć, choć czasem chcieliśmy spróbować, żeby można było ja uspokoić, ale palca też nie ssie, czasem liże sobie piąstkę i to wszystko:), a przy karmieniu piersią nie powinno się wcale dawać smoczka, a do 6 miesięcy nic oprócz mleka mamy, herbatek też nie, ale to tylko zalecenia:) więc w sumie to dobrze, że moja niunia nie chce smoczka

vanilla85 Co do smoczka to ja jeszcze dałam w szpitalu i taki był zadowolony. A teraz dajemy ale jak np. nie chce to tez wypluwa musi po prostu chcieć, najśmieszniej jak jest głodny to jak dam smoczka pociągnie kilka razy i jak się nie leje mleczko to płacz, albo jak głodny to aż pięści do buźki wkłada wtedy wiadomo że szybko trzeba robić mleko :)

Gość kt85
moja mała znów pospała 10 minut i pobudka, tyle że ona potrafi poleżeć nawet z 15 minut w wózku i nie krzyczy tylko sobie gada pod noskiem i się rozgląda, wiec nie muszę od razu do niej gonic, czasem nawet sie od razu nie zorientuje, że już nie spi:) moja tez często ma czkawkę, ja zwalczam czkawkę, przystawieniem do piersi i przykryciem główki:)

Ja karmię piersią ale herbatkę też daję. Czasami mała ma wzdęcia więc tak profilaktycznie ją dopajam:). Moja pięknie ciągnie smoczek hihi. Na początku byłam przeciwna dawaniu smoka ale stwierdziłam, że lepsze to niż noszenie na rękach żeby się uspokoiła. Czasami bez smoczka nie potrafi zasnąć. Kiedyś nam się gdzieś zapodział. Ale była panika w domu:):). Na szczęście się znalazł i od tej pory kładę go w jednym miejscu. Filipinka Mam rodzinę w Studzianie:). Często tam bywam z Milenką:).

dziewczyny, a od kiedy moge dawać herbatke te np na lepsze trawienie z hippa? bo sie nie zapytalam w tym wszystkim dr:( moj skonczyl miesiac