Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WENTURA

szukam przyjaciela

Polecane posty

Gość Szaroperłowa
Cześć Wszystkim. ..tak myślałam WeWo, że jesteś z Wrocławia

Witam Cię Szaroperłowa. Dlaczego tak myślałaś? A propos jeszcze Dolnego Śląska. Z jego historią związany jest mój odwieczny nick, którego wersję skrótową używam tutaj.

Gość Szaroperłowa
Po pogodzie z tamtego topiku: dokładnie tak lało we W-wiu i trochę na czuja

cześć Szaroperłowa :) Tak jakoś się mówi z rozmachu chyba, Chodnikowy Latawcu :) Powiem Ci więcej, Ślązacy to straszni nacjonaliści pod względem regionalnym. Rodowici Ślązacy, oczywiście. Wkurza mnie to jak mam być szczera.

Gość Szaroperłowa
Zdradź wreszcie ten pełny nick.. zaspokoisz ciekawość

" Po pogodzie z tamtego topiku: dokładnie tak lało we W-wiu i trochę na czuja" czarne glany jest pod wrażeniem ;)

Gość Szaroperłowa
..i wszyscy poznikali... :(

Pozostawię to zgadywanką. Hinty - historia Dolnego Śląska, po 1945 roku. No i te dwie grupy literek. Dość proste według mnie. @Czarne glany - o wiele bardziej nacjonalistycznie nastawieni są mieszkańcy Opolszczyzny.

Gość Szaroperłowa
Pod wrażeniem wyciągania wniosków ze słabych przesłanek? ;)

Gość Szaroperłowa
WeWo jestem zbyt słaba z historii - trudno..

"@Czarne glany - o wiele bardziej nacjonalistycznie nastawieni są mieszkańcy Opolszczyzny." Czy ja wiem... Ślązacy dzielą Polskę na Hanysów i Goroli. Jesteś "Gorolem"? Automatycznie jesteś dla nich kimś gorszym i nie ma znaczenia, że przykładowo reprezentujesz sobą o wiele więcej niż oni wszyscy razem wzięci. Mam takiego znajomego-ma bzika na tym punkcie i wiele razy poszłam z nim w tej kwestii niemalże na noże.

Szaroperłowa nie poddawaj się tak od razu. I ja również pod wrażeniem jestem. Będę za jakieś 40-50 minut.

Gość Szaroperłowa
Jak Wam udało się zejść z poszukiwań przyjaciela na nacjonalizm? ;) Dla mnie niepojęte

"Jak Wam udało się zejść z poszukiwań przyjaciela na nacjonalizm? Dla mnie niepojęte" Bardzo długa historia :) Poruszaliśmy tu już szereg przeróżnych tematów i jakoś doszliśmy do tej kwestii :)

Gość Szaroperłowa
To macie ogromną rozpiętość..

P.S. Skrzydła można w sobie rozwinąć. Wystarczy chcieć. Operacja przebijanie się przez miasto za 2 minuty :) Aha. Tak po prawdzie mieszkam pod Wrockiem. 6 km od rogatek. Ale też w mieście :)

Gość Szaroperłowa
Czyli nie tylko mnie sprawia to trudność..

Na 99,9% jestem pewna od czego pochodzi WeWo, ale dostałam, że tak powiem pewne fory, więc się nie liczy ;) Mogę się mylić...

No jasne, że zostawimy :) Szaroperłowa poduma sobie nad tym :) Widziałam Latawcu Twoją propozycję przysłania świeżych ryb :) Między innymi dlatego żałuję, że nie mieszkam nad morzem :) Uwilabiam ryby :) Czemu się nie zaczernisz Latawcu? Nie, żeby mi to przeszkadzało - zachowaj Góro :) Babska ciekawość :D

Nie kuś, nie kuś, bo mnie biednej aż ślina cieknie :) Nie czarujmy się, że ryba ze sklepu nawet nie może być nazwana rybą, gdy porównamy ją ze świeżą, prosto z morza :)

A no może, nie wiem jak w smażalniach, ale kiedyś kupowałam rybę prosto od rybaka i była po prostu palce lizać :) No, nasza piękna ojczyzna daje w kość, nie ma co...

Mimo pędzenia "co koń wyskoczy" załapałem opóźnienie. Do miłego Latawcu.

Ale mi ten dzień zleciał, przecież ja też juz kończę pracę :) O mały włos bym nadgodziny charytatywnie zrobiła :classic_cool: Dziękuję Wam Panowie i zajrzę tutaj wieczorkiem. Miłego popołudnia :)