Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effka45

!trądzik syna!

Polecane posty

witam serdecznie! moj syna ma 15 lat i problemy z cerą. On strasznie to przezywa, a ja wiem ze dermatolog Ma po prostu tłustą cere i od czasu do czasu wypryski. Jakich kosmetyków uzywają Wasze dziecie, może polecicie coś skutecznego?

Gość wyszukiwarka się kłania

dieta wegetariańska! Niech odrzuci mięso w kazdej postaci, owoce warzywa i cera sie poprawi. Aaa i ograniczyc słodycze. Nie niszcz dzieciaka chemią, ma dopiero 15 lat, trądzik porobi mu blizny na twarzy i bedzie mial to do końca zycia!! tylko wegetarianizm- poczytaj ksiazki Michała Tombaka są na necie. spróbujcie

hej mój syn też się morduje od kiedy pamietam zakupiłam mu tebletki o nazwie SENSILAB jest lepiej musi te tabletki brać 1 raz dziennie przed jedzeniem mój syn miał nawet na plecach trądzik polecam

Gość krystyn_a
Moje dzieci w zeszłym roku zaczęły używac Under Twenty, to są młodzieżowe kosmetyki Dr Ireny Eris. Też właśnie nie miały aż takich problemów zeby isc do dermatologa, a to kosmetyki im naprawdę pomagaja. No i moj syn się cieszy, że nie musi używac nic dla "bab", bo under twenty ma linię dla chłopaków:)

Gość jestem w wieku twojego
syna i choc sama nie mam aż strasznych problemów z cerą to moje koleżanki mają. Na trądzik może wpływac (z własnego doswiadczenia): -mleko - zbyt dużo solonych potraw - słodycze a szczególnie czekolada oprócz tego, hormony które każdemu buzuja w tym wieku ;) Może niech najpierw spróbuje zmienic dietę a potem jeśli nie będzie poprawy radzę isc do dermatologa. Nie ma sensu by w tak młodym wieku truł się tabletkami które często są nieskuteczne (zalezy od organizmu).

tematów o trądziku jest cała masa, wystarczy poszukać.. tak czy siak, ja tylko potwierdzę, że sposób odżywiania ma duży wpływ na to, czy trądzik się zaostrza, czy zmniejsza... poza tym, stosowanie odpowiednich kosmetyków też nie jest bez znaczenia. jeśli natomiast chodzi o środek stricte anty trądzikowy, mogę polecić silicosan. nie jest drogi, a można nim smarować nawet otwarte ranki, szczerze polecam.