Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeea85

Zostawic czy nie zostawić ? jestem wyrodna ?

Polecane posty

Gość 6 miesieczne to nie 2 latek
dziewczyno wiec co to za porownanie!

Gość ja jestem z innej bajki
dziewczyno , jedź i wypoczywaj ! Masz możliwosc takiego wyjazdu i to zabalało koleżanke . Wychowała dzikusa i pewnie też by chciała sie wyrwać , ale ne moze. Uwierz mi , normalni rodzice tak robią ! Dla mnie nienormalnym jest ciąganie dzieci wszędzie ze sobą - jezeli ma sie mozliwosć zostaienia pod opieka kogoś zaufanego . Moja koleżanka wyjeżdza na tydzień majowy z mężem , jedna babcia mieszka 500 kg od niej a druga sie wypieła , mają opiekunkę starsza pania , która jest jak babcia i z nią zostawiają córeczkę . ! Oprócz tego że zostałyśmy mamami , jesteśmy dalej żonami i kobietami , nie zamieniajmy macirzyństwa w klatkę , nie mozna zapominac o pielęgnowaniu swojego związku !

Jak najbardziej zostawić. Jeśli masz pewność, że zostawiasz pod dobrą opieką to jak najbardziej tak. Tylko będziesz tęsknić....

Gość papilotek2000
Zazdosnice z Was i tyle .Autorka napisała ze chce rozgraniczyc dwie role matki i żony -i bardzo dobrze ,dla męża ma prawo chciec byc ta kobieta która poznał zanim narodziło sie dziecko .Łaczy te dwie role na codzien .Raz kiedys kazda z was powinna brac z autorki przyklad i byc tylko dla męża a nie z odskoku z nad pieluchy .Wam sie w glowach pomieszalo ,dziewczyna zdrowo do tego podchodzi ,pomimo jej młodego wieku wiele z was nie dorasta jej do piet w zdowycm wychowywaniu dziecka a wasze wypowiedzi kierowane sa zazdroscia jak tu zauwazylo sporo osób . A dziewczynie zycze udanego urlopu i oby czesciej potrafila tak zdrowo rozgraniczyc czas miedzy dziecko ,meza ,kolezanki a wlasne przyjemnosci .

Gość Nie wiem czy autorka pracuje
czy nie... jeśli nie pracuje i stać ją na to by wyjechać tylko z mężem na wakacje a potem drugi raz z dzieckiem to ok ale jeśli miałoby to być kosztem dziecka to tego nie popieram. Nie ukrywam, ze też bym chętnie gdzieś pojechała tylko z mężem zostawiając dziecko teściom ale jeśli tylko raz w roku mam 2 tygodniowy urlop to chciałabym ten wolny czas spędzić i z mężem i z dzieckiem skoro przez cały rok nie mam dla niego czasu bo jestem w pracy.

Gość i to jest zdrowe podejscie do
tej sprawy!Nie wiem czy autorka pracuje czy nie.jeśli nie pracuje i stać ją na to by wyjechać tylko z mężem na wakacje a potem drugi raz z dzieckiem to ok ale jeśli miałoby to być kosztem dziecka to tego nie popieram.Nie ukrywam,ze też bym chętnie gdzieś pojechała tylko z mężem zostawiając dziecko teściom ale jeśli tylko raz w roku mam 2 tygodniowy urlop to chciałabym ten wolny czas spędzić i z mężem i z dzieckiem skoro przez cały rok nie mam dla niego czasu bo jestem w pracy.

Gość papilotek2000
Przeciez napisała ,ze nie pracuje i cały czas poswieca dziecku a na drugi tydz urlopu mają zamiar zabrać dziecko nad jezioro

Gość papilotek2000
zyczę autorce fajnego wypoczynku

Jeśli tylko istnieje taka możliwość - skorzystaj z niej i wyjedź z mężem :)) Każdemu należy się trochę odpoczynku i chwila dla siebie - a zwłaszcza jeśli zaufanej osobie możesz zostawić pod opieka swoje dziecko. Jeśli jednak następnym razem takiej możliwości nie będzie - jest wiele miejsc, do których bez problemu można zabrać ze sobą dziecko - jednocześnie nie musząc martwić się o to, że będzie się nudziło albo, że czegoś mu zabraknie. W Primavera Spa w Jastrzębiej Górze można na przykład zadzwonić wcześniej i z obsługą hotelową ustalić co w trakcie pobytu z dzieckiem będzie nam potrzebne.

Dla mnie jesteś normala i tyle. Pamiętaj- oprócz bycia matką jesteś jeszcze KOBIETĄ. Dziecku nic się nie stanie jeżeli wyjedziecie sami. Dla mnie niezrozumiałym jest poświęcanie dziecku KAŻDEJ (bez wyjątku) wolnej chwili :o Ja kocham swojego synka, jestem w stanie dla niego poświęcić wiele a w sytuacjach kryzysowych (choroba, wypadek- itp.) wszystko, ale nie uważam, że dziecku stanie się ogromna krzywda jeżeli poświęcę sobie godzinę czy dwie, czy jeżeli wyjadę gdzieś z mężem- tydzień to trochę długo, ale uważam że się Wam należy. Tylko podstawowe pytanie- czy Ty to wytrzymasz? ;) Poświęcanie dziecku (jeżeli jest zdrowe, wesołe, rozwoja się prawidłowo) wszystkiego jest bez sensu bo wtedy kobieta staje się tylko matką, poświęca dziecku całe swoje życie a to dziecko kiedyś odejdzie, i co wtedy? trochę zdrowego egoizmu kobietki :)

Gość Kasia i Jakub
Oczywiście że trzeba zostawić dziecko pod opieką i jechać. Nawet jeżeli kobieta pracuje i nie będzie potem miała jak z dzieckiem pojechać (a autorka nie pracuje więc sytuacja jest jeszcze bardziej klarowna). Dziecko jest bardzo ważne, ale zdecydowanie najważniejsze jest małżeństwo - o nie trzeba dbać na bezwzględnie pierwszym miejscu. A oprócz tego i Autorce należy się wypoczynek.

Gość mamadwóch
Mam nadzieję, że autorka spędziła miły tydzień z mężem, wypoczęła i ani ona, ani dziecko nie przeżyli traumy z tego powodu. Czytając niektóre komentarze nadgorliwych mamusiek, łapałam się za głowę. To fanatyczki nie matki! Jak można wyjazd bez dziecka na wakacje równać z brakiem miłości, odpowiedzialności, byciem wyrodną matką?!! Doprawdy - wystarczy czasem choć trochę użyć mózgu, by spróbować choć wyobrazić sobie, że dzieci są różne - jedno będzie płakać i tęsknić (i takiego bym nie zostawiła), inne będzie dobrze się bawić i nie odczuje tego rozstania. Tym bardziej, że jest z babcią, osobą, która go kocha i do której dziecko jest przyzwyczajone. Ja np. mam odwrotny problem - moi chłopcy, gdy wyjadą do dziadków, chcą tam zostać na dłużej, chcę ich zabrać już do domu, a oni proszą o jeszcze 1,2 dni, bardzo ich kocham i czasem bywam po prostu zazdrosna, że przegrywam z atrakcjami, które mają u dziadków. Wiem, że mnie kochają, wiem, że mamy świetny kontakt, staram się cieszyć z tego, że im dobrze, że są samodzielni. A jednak czasem mi przykro, gdy dzwonię wieczorem i są tak zajęci, że nie mają czasu na rozmowę ze mną. Zawsze jednak, gdy wracają wtulają się we mnie z taką czułością, że moje zazdrości mijają jak ręką odjął:-) Teraz mają 4 lata, ale wyjeżdżają do dziadków beze mnie i męża odkąd skończyli 2,5 roku. Zaczęło się od sytuacji przymusowych, nie chodziło o wyjazd na wczasy, po prostu nie mieliśmy ich z kim zostawić, spodobało im się i teraz jak dłuższy czas nie byli u dziadków, sami proszą, że chcą pojechać "na sześć nocy", albo cztery, sami sobie wyznaczają ilość. Pozdrawiam wszystkie zdrowo myślące i nie nawiedzone mamy:-)