Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Gość znakomity idiotyzm
Polska prokuratura nie ma telefonu stacjonarnego z pokładu prezydenckiego samolotu. - Nie mam informacji, żebyśmy posiadali taki dowód rzeczowy - stwierdził Andrzej Seremet. Jednak, jak dodał, strona polska stara się go odzyskać, także z użyciem służb specjalnych. Czytacie to, co ja? Służby specjalne z misją odzyskania telefonu????????????????????

Gość znakomity idiotyzm
Może jednak godzina katastrofy to 8.20, tak jak to wynika z przerwanej rozmowy telefonicznej. Ale to chyba ni była katastrofa, tylko zmuszenie do lądowania pilotów. Na forum automobilklubu w Smoleńsku już o 10.24 (8.24) pojawił się wpis, że na pasie stoi polski samolot bez kół. Może to masowe włączenie telefonów nastąpiło po "awaryjnym" lądowaniu, a nie w trakcie albo też wszyscy pasażerowie zorientowali się w trakcie lotu, że dzieje się coś złego i próbowali łączyć się z rodzinami? Zaskoczyła mnie jedna wypowiedź redaktora Zaremby na samym końcu niedzielnej Loży prasowej (dobrze, że ją nagrałam, bo przy normalnym oglądaniu bym pewnie tego nie wychwyciła). Powiedział coś takiego: BORowcy, którzy byli na miejscu znaleźli ciało Prezydenta i w pierwszym odruchu zaczęli go pilnować i chronić. A za chwilę zotali odwołani i wszystko przejęła Rosja. Każdy dzień przynosi coraz gorsze wiadomości.

Aaaaa.... to pseplasam.... wydawało mi się, że kwestia samej katastrofy nie jest poruszana, ale ok. :) Dlopsa kces cy klowke?

Gość wawcia_powraca3
hejka keczupix:D

Gość wawcia_powraca3
kce kce

I co w tym złego, że chce umożliwić głosowanie wszystkim, którzy chcą iść do urn? Ludzie już mają zaplanowane wakacje i pewnie nikomu nie chciałoby się przyjeżdżać ze Świnoujścia do Warszawy, żeby głosować. To, że jeden matoł nie jedzie na wakacje, nie znaczy, że cała Polska zostaje w domu. I niska frekwencja nie jest zagrożeniem tylko dla Komorowskiego, dla Kaczyńskiego także.

>>>BY ŻYŁO SIĘ LEPIEJ.... tym razem panu komorowskiemu. bo przecież prawo jest po to żeby służyło PO. Elektorat PiS nie wyjeżdża na wakacje, wszyscy już odwołali urlop, gdyby ewentualnie miała być II tura? Prikaz taki był?

Gość wawcia_powraca3
ciekawe ile osob tak naprawde obchodza wybory?? maja swoje zycie plany problemy mam tak ze 70% to ma w dupie to wszystko. a reszta te 30% to sa ci napinacze.....

Gość wawcia_powraca3
nie powiedziałbym na to złego słowa gdyby te przepisy miały wejść w życie rok temu lub za rok. tymczasem PO w ciągu 3 lat rządzenia nie widziała takiej potrzeby. zobaczyła ją gdy zagrożony był nie interes państwa a interes partii. hehe madrze dosyc napisane :) i ladnie zaargumentowane..... :)

Coraz mniej ludzi chodzi do wyborów, ale wydaje mi się, że dotyczy to bardziej wyborów parlamentarnych i samorządowych, wyborów do PE. I będzie jeszcze gorzej, chyba, że teraz się zmieni sytuacja. Szczerze mówiąc, nie wiem jaka była frekwencja przy wyborach prezydenckich, wydaje mi się dość wysoka... w tym roku będzie na pewno rekordowa. :)

>>>w tym nie ma nic złego natomiast złe jest manipulowanie przy ordynacji wyborczej w trakcie kampanii wyborczej. szczególnie manipulowanie mające przynieść korzyści partii rządzącej. to wskazuje na to że państwo jest traktowane przez ową partię jak ich własność. było to zresztą dosyć wyraźnie widać przy okazji afery hazardowej i innych poczynaniach tej partii. Manipulowanie przy ordynacji w trakcie kampanii???? Polecam zapoznać się z pracami Komisji Nadzwyczajnej do rozpatrzenia niektórych projektów ustaw z zakresu prawa wyborczego... Tam się manipuluje cały czas... Taki jest tok Twojego rozumowania... Aktualnie "manipuluje się" nad kodeksem wyborczym, projektem lewicy.

Gość wawcia_powraca3
50%

wawcia_powraca3 nie powiedziałbym na to złego słowa gdyby te przepisy miały wejść w życie rok temu lub za rok. tymczasem PO w ciągu 3 lat rządzenia nie widziała takiej potrzeby. zobaczyła ją gdy zagrożony był nie interes państwa a interes partii. hehe madrze dosyc napisane i ladnie zaargumentowane..... Polecam jeszcze raz zapoznanie się z pracami Komisji Nadzwyczajnej, która pracuje od wiosny bodajże zeszłego roku. Nad wszystkimi ordynacjami wyborczymi i stworzeniem jednego spójnego dokumentu pod nazwą kodeks wyborczy. Nie wiem dlaczego widzicie tylko to, co chcecie widzieć.

Czasem sytuacja jest na tu i teraz, ustawodawca musi reagować na takie nadzwyczajne stany. Czy ktoś był przygotowany na to, że w jednej katastrofie ginie Prezydent i dwóch kandydujących a nadchodzących wyborach? Może też trzeba na tą okoliczność zmienić kalendarz wyborczy?

Gość wawcia_powraca3
a czemu ty nigdy nie mozesz skrytykowac partii PO ?? przeciez wiadomo ze ten przepis chca wprowadzic w zycie bo boja sie ze moga przegrac wybory prezydenckie. bys nie zaprzeczala nad takim oczywistym faktem.

I zaręczam Ci, że się pracuje... i nad przepisami umożliwiającymi głosowanie przez pełnomocników, i nad przepisami dotyczącymi ułatwień dla osób niepełnosprawnych, i nad godzinami głosowania, nad kwestiami parytetu... Może czasem trzeba sięgać dalej niż do gazety przed nosem albo TV.

wawcia_powraca3 a czemu ty nigdy nie mozesz skrytykowac partii PO ?? przeciez wiadomo ze ten przepis chca wprowadzic w zycie bo boja sie ze moga przegrac wybory prezydenckie. bys nie zaprzeczala nad takim oczywistym faktem. Bo ja tutaj nie widzę niczego zdrożnego, to jest sytuacja wyjątkowa, nie pomyślałeś o tym???? Kto miał wcześniej przewidzieć, że runie kalendarz wyborczy??? Przecież wybory odbywają się jesienią... wtedy wszyscy są na miejscu. Teraz jest nadzwyczajna sytuacja... To jest i w Twoim interesie, i w moim. A tak... zapomniałam, Komorowski z Tuskiem powinni przewidzieć, że wybory odbędą się w wakacje (przecież to oni zaplanowali zamach) i wprowadzić wcześniej taki zapis. I jeszcze raz powtórzę... pracowano i nad takimi zapisami, ale wybory miały być na jesieni, a tu zonk...

Gość wawcia_powraca3
na pewno nie spodziewali sie ze nagle tak poparcie straca

offerma "Manipulowanie przy ordynacji w trakcie kampanii????" czym jesteś taki zdziwiony? jeszcze miesiąc temu wszystkim wydawało się zupełnie wystarczające obecne rozwiązanie pozwalające głosować poza miejscem zamieszkania, bo takie rozwiązanie istnieje. teraz nagle jak się okazało że PO może stracić w ten sposób głosy to Dalej nie rozumiem... Tylko PO straci głosy, PiS nie????

wawcia_powraca3 na pewno nie spodziewali sie ze nagle tak poparcie straca Wierzycie sondażom? Wow. :) Ja nie wierzę. I absolutnie nie mówię o tym, czy komuś urosło, czy zmalało. :) Dla mnie sondaż przeprowadzony na reprezentatywnej grupie 1000 osób jest fikcją, która czasem nawet nie mieści się w granicach błędu. :)

Gość wawcia_powraca3
Dalej nie rozumiem... Tylko PO straci głosy, PiS nie???? no tak bo na PiS glosuja tylko biedaki mohery dziadki a na PO ludzie ktorzy chca sie rozwijac i pchaja kraj do przodu to nie wiedzialas?

>> elektorat PO" nie będzie się musiał od gierek odrywać. A co to za argument z piórnika przedszkolaka? :D Znam wielu wyborców z PiSu, których oderwać nie można od FIFy10 albo God of War 3. :) Poniżasz, jak zwykle.

Gość wawcia_powraca3
mnie od pesa nie moza oderwac czasami :(

>>>no tak bo na PiS glosuja tylko biedaki mohery dziadki a na PO ludzie ktorzy chca sie rozwijac i pchaja kraj do przodu to nie wiedzialas? A na PO erotomani gawędziarze i uzależnieni od kompa gracze, nie wiedziałeś? :)