Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

solansz

POLITYKA/REAKTYWACJA KACZEK/

Polecane posty

Gość wawcia_powraca3
zarty !!!! fifa sie nie umywa:D

Gość wawcia_powraca3
zagraj w pesa to wycurzisz fife:D

offerma "Czasem sytuacja jest na tu i teraz, ustawodawca musi reagować na takie nadzwyczajne stany." o jakim to "nadzwyczajnym stanie" mówisz? bo nadzwyczajny stan - śmierć prezydenta jest w polskim ustawodawstwie przewidziana. jego funkcje przejmuje marszałek sejmu i rozpisuje w określonych terminach wybory. tu nie ma powodu żeby "ustawodawca reagował". jedynym powodem tych manipulacji jest to że komorowskiemu poparcie spada. Jak zwykle, ja o dupie, Ty o zupie. Mówię o stanie nadzwyczajnym, jaki mam tu i teraz. Katastrofa, śmierć Prezydenta, tuż przed... WAKACJAMI.... niska frekwencja... I nie mów mi, że to jest tylko in minus dla Komorowskiego, bo uznam, że jednak się nawąchałeś. :)

samanto 🖐️ "12.05.2010] 14:48 [zgłoś do usunięcia] on-warszawa Skoro ludzie zaczynają się już otrząsać i widzieć prawdziwe intencje podłych pisiorów- to pisiorom pozostaje jedynie wsiąść do samolotu i... wiadomo co. A tak na poważnie, to jakie intencje ma PO? Rozumiem że czyste- ale co poza tym. Nie czekam na odpowiedź, bo ją znam." on rozwiń to prawdę mówiąc- nie zgodzisz się ze mną zapewne- sądzę że PO, zachowuje się trochę jak dziewica- chciałaby ale i się boi. Prezydentura dla PO, oznaczałaby koniec pewnych kłopotów- wyciszenie ostateczne niektórych przykrych zdarzeń- ale też i ogromną odpowiedzialność. Przywoływana tutaj reforma zdrowotna np.- była niezbyt dobrym projektem- czego dowodem jest przystapienie do tkzw. "planu B" zaledwie kilku szpitali sposród kilkuset. Więc zetknąłem się i z takimi opiniami- że Tusk nie chce wygranej Komorowskiego- stąd powierzenie nieudacznemu Nowakomi kampanii. Rzeczywiście zagarnięcie całej władzy- jest jak dotąd w Polsce skażone fatum jej przyszłej utraty- i nie tylko- skażone jest rozpadem lub skrłowaceniem rządzącej partii. To tyle- ponadto rzadko piszę- mimo sympatii- do wielu osób tutaj. A to dlatego, że mały ma to sens- niektóre osoby zawłaszczają trochę, nie swój topik i jak dawniej piszą "kurdupel" etc. Nic nowego to nie wnosi. Od pierwszych sekund po katastrofie- wiedziełem, że niektórzy zrzucą odpowiedzialność za wypadek, na prezydenta. Nie pomyliłem się- czy warto czytać np. że prezydent miał obowiązek zabierać telefony na pokładzie? Szkoda czasu, aby polemizować np. że tam nie było 50 członków PiS-u, a tyle osób używało telefonów?

>>>czym jesteś taki zdziwiony? jeszcze miesiąc temu wszystkim wydawało się zupełnie wystarczające obecne rozwiązanie pozwalające głosować poza miejscem zamieszkania, bo takie rozwiązanie istnieje. teraz nagle jak się okazało że PO może stracić w ten sposób głosy to... Poza tym, czym innym jest wycieczka do urzędu gminy po zaświadczenie, a czym innym wypełnienie jednego świstka w lokalu wyborczym. Gwarantuję Ci, że Pani Stasi wyprawa i tu, i tu może być zbyt ciężka. Nie jestem aż tak zdeterminowana, żeby biegać po urzędach i stać w kolejkach po zaświadczenie, ale jak będę mogła za jednym zamachem wziąć świstek i zagłosować, to czemu nie... I pewnie tak myśli wiele osób, nie tylko z PO, ale z PIS i lewicy też.

Oferma, jeszcze raz powtórzę, coś co dla mnie jest oczywiste. Jak mam iść do urzędu gminy odstać kilka godzin po świstek, to to walę, szczerze mówiąc. Jeśli będę mogła w jednym miejscu dostać taki świstek i zagłosować, ok. Wiem, źle to brzmi z punktu widzenia obywatelskiego obowiązku, ale taka jest prawda. I naprawdę, prześledź w wolnej chwili prace komisji, naprawdę pracuje się od dawna nad kodeksem wyborczym, to nie jest tak, że niczego się w tej materii nie robi.

>>>macie raczej w PO. Widzisz taka z Tobą dyskusja. :) Nigdy nie głosowałam na PO. Ale na Komorowskiego zagłosuję, choć to nie jest dobre rozwiązanie. :)

Gość wawcia_powraca3
skoro nie jest dobre rozwiazanie to nie glosuj i nie oddawaj wladzy w rece PO a tym bardziej nie glosuj na takiego kasztana jakim jest marszalek.

Nie zauważyłam wcześniej, zaraz przeczytam, ale... tak na gorąco: "Na pewno zwiększy to frekwencję, co - jak można wnioskować po badaniach opinii publicznej - byłoby na rękę PO." Na pewno, to nie żyje Kopernik i Królowa Bona. Już byłam świadkiem różnych sondaży i wywiadów wśród rodziny, krewnych i znajomych Królika...

offerma "Oferma, jeszcze raz powtórzę, coś co dla mnie jest oczywiste. Jak mam iść do urzędu gminy odstać kilka godzin po świstek, to to walę, szczerze mówiąc." tylko że przez 20 lat nie było to przeszkodą i problemem dla nikogo. nagle jak kaczyński stał się dla komorowskiego realnym zagrożeniem to okazuje się że "trzeba ten problem rozwiązać w przyspieszonym trybie". Nie było przeszkodą, bo niewiele osób zadawało sobie trud, żeby jechać do o urzędu gminy. Po prostu nie szli do urn. Może gdzieś znajdę na stronach PKW informację ile osób głosowało poza miejscem zamieszkania na podstawie zaświadczeń wydanych przez gminę. W wolnej chwili. :)

Przy okazji pozdórwka dla otulonej, maaagdalenki, wawci i wszystkich tych, którzy nie dają się nabrać na oklepany stereotyp- prostaczka mohera- głsującego na PiS z podszeptu RM i "postępowego i nowoczesnego" nie mówiąc o starannym wykształceniu- zwolennika PO.

Nie chodzi o przyznawanie mi racji, bo każdy ma swoją... chodzi o sposób rozmowy i dyskusji... Wy macie... i temu podobne stwierdzenia. Dla Ciebie ktoś, kto ma inną wizję i ogląd świata, jest betonem z PO. Bo świat dzieli się na PiS i PO. :D

oferma ty to snujesz odrazu teorie spiskowe to takie standartowe dla elektoratu PiS :O to co PiS boi sie ze młodzi którzy aktywnie skorzystają w czerwcu z wakacji mogliby z plazy oddac za duzo głosów?:classic_cool: dlatego woli wiecej roboty wyborcom dawac albo niech na wakacje nie jadą. jak wiemy mohery wolnyy czas i tak w patrafii przesiedzą. Oferma co tam u proboszcza słychać:D:D:D

Gość wawcia_powraca3
ej a wy z jakich miast jestescie??

wawcia_powraca3 skoro nie jest dobre rozwiazanie to nie glosuj i nie oddawaj wladzy w rece PO a tym bardziej nie glosuj na takiego kasztana jakim jest marszalek. Wawcia... dzisiaj jest taka władza, jutro inna... Wybory za niespełna półtora roku... Układ może być zupełnie inny. Może być Prezydent Komorowski i większość parlamentarna pisu. Tak? A może być tak, że nawet jak Prezydent Komorowski zawetuje ustawę, to nagle zbierze się taka większość, która odrzuci weto, tak? Może tak być? Wyroki parlamentu są niezbadane i koalicji też. Vide PiS-Samoobrona. :) Co da, że Kaczyński będzie teraz Prezydentem? Nawet jak zawetuje ustawę? Jak na razie większość parlamentarna jest dość stabilna. :)

wawcia_powraca3 ej a wy z jakich miast jestescie?? Ja jestem z miasta, w którym powstaje piękny stadion o jakim marzyłam. :)

u mnie w miescie jest mniej tłoczno niz u ciebie wawcia a do tego wiecej zieleni i mniej dziur w chodnikach. :classic_cool:

Gość wawcia_powraca3
a wklej te zdjecia z budowy tego stadionu. Z Gdanska Wroclawia?? co ci szkodzi napisac?

Gość wawcia_powraca3
aaa pamietam te reklamy :D:D

Gość wawcia_powraca3
buahahah grzelak nasz napastnik co ma najlepszy sezon odkad przyszedl do legii (6 goli) ma zostac na kolejny buyhahahaha :D:D i giza piotrus:D:D

Gość wawcia_powraca3
uuuuu a na jakiej dzielnicy mieszkasz to moze cie rozjade samochodem :D:D

offerma a wiesz jak wyglądało głosowanie kiedy PiS do władzy sie dostał?:classic_cool: bo ja wiem w komisji od lat zasiadam :D:D:D przyszły babcie ze mszy i nawet za parawan nie weszły tylko jedna z tekstem "kobity ja wam powiem na kogo macie krzyzyk stawiac..." i palcem wskazywała. Jak jej zgłosiłam że to agitacja i łamanie ustawy i chciałam wyprosić z budynku to mnie niemalże opluła :classic_cool: To uznajesz offerma za prawidłowe?:P Wszytkie tak szły bo o ile cisza przed budynakmi wyborczymi obowiązywała o tyle ksiedza z ambony na ulicy słychac było :classic_cool:

Gość wawcia_powraca3
ano nie klam nie raz obslugiwalem wybory i widzialem jak babcie oddawaly glos na tuska i po bo tak w tvn im mowili :) wiec nie agituj tutaj i nie rob z ludzi durni.

Gość wawcia_powraca3
grzelak to ciota jak i 3/4 skladu wraz z zarzadem sie nadaja

wawcia zaglądałes babciom w karty?:P to dopiero łamałes prawo :D:D:D