Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konwaliaaa

Czy na kafe są mamy dzieci z małą róznicą wiekową

Polecane posty

Witam jestem mamą 13 miesięcznej córeczki Obecnie jestem w 23 tyg ciązy . Czy sa na kafe mamy które maja dzieci w tym wieku. Jak sobie radzicie??,jakie macie obawy??? dodam iz moja ciąza była planowana i jesli ktos ma zamiar pisać jakieś głupie komentarze to darujcie sobie. Szukam mam które sa w podobnej sytułacjii:) aby podzielic sie swoimi doświadczeniami.

Gość sytułacja jest taka że nie
dasz dzieciom dobrych wzorców, bo nie umiesz pisac podstawowych słów, czyli że matury nawet nie masz. SYTUACJA kobieto SYTUACJA włożyć tam "ł" to nawet moja córka z 2 klasy by nie dała rady :O

Gość jestemsobie dzisiajtaka
jestem :) radze sobie cudnie, nie boje sie niczego :classic_cool:

Ciekawe jakie ty dajesz wzorce baranie ,więc zwijaj sie z tego tematu won!!!a co do wykształcenia to popatrz jak ty piszesz!!!hehe bo ja z moim wykształeniem nie miałam problemów. a ty najwidoczniej masz problemy osobiste ze sobą.

dziewczynki, spokój! :)

Do jestem sobie dzisiaj taka: To super że dajesz sobie rade,a jaka jest róznica miedzy twoimi dzieciaczkami???

11 miesięcy, ten sam rocznik

Jestem. U mnie różnica 1rok i 7 miesiecy. Synek aktualnie 2lata i 3miesiace, córcia 10. Początki były straszne. Nie miałam praktycznie nikogo do pomocy. Sama wszystkim się zajmuję. Mąż dużo pracuje, często wyjeżdza. Ale teraz choć są dni kiedy mam dość, jest dużo ławiej.

Gość sytułacja jest taka że nie
baranem nie jestem. widac jednak, że poziom Twojej wypowiedzi wskazuje że Ty jesteś (nie uwłaczając baranom) jak ja piszę? zgodnie ze słownikiem. sytułacja jest więc taka, że Twoje dzieciaki będą mieć matkę kretynkę. fajnie przynajmniej że będą w podobnym wieku bo może od siebie sie czegoś nauczą. i nie unoś się tak, bo Ci sie mleko w piersi zetnie

sytułacja jest taka że nie no i po co ją denerwujesz?? niech kobita pisze tak jak chce, jej sprawa, a ty niepotrzebnie wyolbrzymiasz jej błędy :O

Gość aaaaaaaaaaaa.............
U mnie jest 1.5roku roznicy jedna corka ma wlasnie 1.5roczku druga 4 dni jak narazie jest super;)

policz sobie :P są z 2007 roku, styczeń i grudzień :)

U mnie będzie troszkę większa różnica, bo synek ma 21 miesięcy, a ja jestem w 19 tc:) Jednak starania o drugie dziecko zaczęliśmy już, gdy mały miał 13 miesięcy;) Udało się trochę później dlatego różnica wieku będzie większa. Też zastanawiam się jak to będzie dlatego chętnie poczytam co mają do powiedzenia w tym temacie mamy już doświadczone;)

do aaaaa a czy starsze dzieciątko było zazdrosne,jak ze szpitala przywiozłaś niemowle? Stwierdziłam że nie będę zniżac sie do poziomu baranów:)więc skoro nie masz czego szukac na tym topiku to znikaj. skoro jestes taka dobra mamą to idz uczyc ortografii swoja córkę i interpunkcji.a nie siedzisz na kafe i marnotrawisz czas:) zegnam. Odnosnie mojej pisowni to sorki inne dziewczyny ale mam cos z klawiaturą:) wiec jesli kogos to razi niech nie czyta:)

Gość niedługo dwójeczka
mam synka 9 miesięcznego i jestem w 10 tygodniu ciąży. trochę się obawiam jak to będzie ale napewno dam radę:-)

konwaliaaa-na poczatku strasznie sie balam ze mala bedzie strasznie zazdrosna ale jak wrocilismy ze szpitala okazalo sie ze jest zupelnie inaczej Wiki jest zachwycona siostrzyczka co chwila przychodzi i ja caluje

u mnie nie było zazdrości tylko wielka komitywa i teraz albo sie biją, albo biegną sobie na ratunek jak drugiemu sie dzieje krzywda :D

u moich dzieci roznica wieku 20 miesiecy....Synek ma 2 lata i miesiac a coreczka prawie 6 miesiecy...ciezko powiem szczerze....zajmuje sie nimi sama ,maz pracuje po12h na dobe;nie mam babc,cioc,kogos do pomocy....ale jeszcze pare lat i odetchne z ulga...za 2 lata wracamy na stale do kraju

Dziewczyny to widze że nie jestem sama i ciesze sie że sa mamy które chcą mieć więcej jak jedno dziecko w tak krótkim okresie czasowym. Jednak przyznaje że ostatnio spotkałam sie z dziwnymi zachowaniami ze strony innych ludzi. Nie rozumiem tego ,przeciez ludzie za mnie nie wychowuja dzieci ani ich nie utrzymują. a skoro sytulacja materialna pozwala na posiadanie wiecej niz jednego dziecka to czemu ich nie mieć. Pozatym uwazam, że sa tego plusy bo mozna wrocic wczesniej do pracy bo za jednym zamachem odchowa sie dwójeczke:) Puzniej bedzie czas jeszcze na podróze czy np.rozwój zawodowy:)

a nie powiem bo smiechu tez jest coniemiara

G.I.Jane ech ty spryciaro ;)

Ja również zajmuje sie mała sama.Mąż ciągle pracuje. Ale poceszam sie że za kilka lat bedzie lepiej:) Dzieci będa mialy dobry kontakt ze sobą.i będa juz starsze więc mniej wymagajace. Ja spodziewam sie drugiej córeczki wczoraj okazało sie że mój wymarzony syn zmienił sie w córeczke:) Mąz jest przeszczesliwy bo chcial miec dwie córy,ja musze przywyknąc bo przyzwyczaiłam sie do mysli o 2 synku:) ale równiez sie cieszę:) mam 26 lat a wy dziewczyny w jakim wieku jestescie??

Do jestem sobie dzisiaj taka i aaaaaaaa: Ja własnie obawiam sie zazdrosci starszej córci i powiem szczerze że to bardzo. Poniewaz mała z nikim innym nie chce byc tylko z mama,i jak odchodze na chwile od niej to jest wiellkkkkki krzyk:( Wiec juz teraz obawiam sie tego jak poradza sobie bezemnie w domu mąz i tesciowa jak będę w szpitalu.

u na tak nie było, bo w 2 ciąży mały raczej był z mężem i dziadkami, bo z każdą ciążą miałam problemy i może dlatego było łatwiej, a po porodzie, to chciał,żeby dziecko miało cały czas oczy otwarte i patrzyło na niego :D:D:D

konwaliaaa-mialam dokladnie tak samo Mala spedzala ze mna praktycznie 24 godz na dobe i naprawde milo mnie zaskoczyla reakcja malej na mlodsze rodzenstwo moim zdaniem tez nie powinnas sie zamartwiac na zapas