Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doji

Dlaczego nie lubimy Jarosława Kaczyńskigo?

Polecane posty

Gość Czarny Toga
Kolego murdock , ja tylko podałem fakty mające oparcie w statystykach powyborczych sporządzonych przez ośrodki badania opinii publicznej. Jesli uwazasz je za malo wiarygodne zrodlo informacji - masz prawo. I oczywistym jest ze znajda sie osoby nawet i profesorzy -piewcy PiSu , ja mowie tylko o pewnej tendencji nie zaglebiajac sie w to w jakis sposob w Polsce zdobywa sie wyzsze wyksztalcenie.

---> Kolego Czarna Toga. Jak myślisz dlaczego tak media rozwodzą się nad podanym przez Ciebie statystycznym faktem? Brawo. Przekaz jest jasny ludzie mający wykształcenie (np uniwersytet śmiechu i humoru wydział gier i zabaw) a więc ludzie "MĄDRZY" nie głosują na PiS. Na pis głosują tylko anaalfabeci bez wykształcenia. Tylko że przedwojenne gimnazjum to tyle co dzisiejsze liceum. A człowiek z przedwojenną maturą niejednego dzisiejszego magistra przerasta o głowę.

Gość murdock
>>jak nie lubię takiej postawy>>> === protest.PO bylo bardzo pewne wygranej w wyborach .Wszystkie zabiegi poteznych siloddzialywania robily wszystko zeby tak sie stalo.Byli ZDECYDOWANIE faworyzowani przez srodki masowej dezinformacji-zwane eufemicznie-mediami.Mieli za soba starego komucha Wiatra-do ktorego naleza cztery tzw.osrodki badania opinii publicznej- a de facto sa to agendy sluzace do manipulacji spoleczenstwem.Poparcia udzielal im kto tylko mogl.Nawet zagranica mieszala sie w nasze wewnetrzne sprawy(Merkel).Krotko mowiac komuch wiatr"pomylil sie"wtedy o 32% na korzysc PO-oczywiscie. Wynik wyborow byl szokiem dla PO i ich poplecznikow.Bylo tak ze PO udawalo iz chce koalicji z PiS.Wysuneli kilkadziesiat zadan niemozliwych do spelnienia,poniewaz spelnienie ich spowodowalo by faktyczne rzady przegranej PO.Udajac dazenie do porozumienia z PiS planowali wpedzenie tego ostatniego w taka koalicje zeby rzad jak najszybciej upadl.Nastepnie mieli nadzieje na szybkie wybory i wygrana w nich.Dalszy scenariusz wygladal by tak ze PiSowi dali by podrzedne ministerstwa i wlasciwie rzadzili by sami.Tak wyglada prawda historyczna.

Gość kto powiedział
otóż sposób zdobywania wyksztalcenia ma znaczenie, mozna unikać uczelni z wykładowcami z komunistyczną przeszłością, można wiedzę wynosic z domu rodzinnego, np. od dziadk ów walczacych w AK,a potem głosować zgodnie z sumieniem, mozna tez studiować za pieniądze, które mama zarobi sprzątając za granicą i krzyczeć,że jest się wykształconym i wie sie lepiej, a to niestety nie jest prawda

Tak , tyle tylko , że ten sam człowiek z przedwojenną matura wychowany w czasach socjalizmu nie moze pojąć ,ze teraz polskiej gospodarce trzeba liberalnych reform. Dla niego prywatyzacja to wyprzedawanie panstwa, a KRUS to tarcza ochronna dla ucisnionych rolnikow. I nie przesadzaj z tymi mediami. Prywatne media moga prezentowac informacje wedle uznania ( w granicach ustawowych) a TVP znowuz juz taka proposka nie jest. Za czasow Kwiatkowskiego bylo gorzej

Gość argoss
Dlaczego nie lubimy Kaczynskiego? Chlapnął czasem jakies gupoty o tym że nie będzie premierem (a pozniej był), że nie bedzie sie układał z Lepperem (a sie ukladał) itd ale to nie jest tak naprawde najistotniejsze.. Tak na prawde ludziom nie podobała sie polityka PiSu i Kaczynskiego, widocznie nie odczuli lepszego życia ani nie podobał im sie styl sprawowania tej polityki. Oczywiscie, mozna sobie wmawiac że to wszystko i przez TVN i Wyborcza.. ale na prawde wierzycie że ludzie byli zadowoleni z rzadów PiSowskich i je odrzucili bo im media kazały?

Gość jak nie lubię takiej postawy
Murdock - nie chodzi mi o rozwlekanie "kto zaczął" bo to pewnie wiedzą sami liderzy, ale o to, że ich różnice programowe (są niewątpliwie spore), które teraz stawiają te partie jako wzajemnych antagonistów, nie były aż tak wielkie, by nie mówić o wspólnej koalicji - jakże ta koalicja miała być przeciwieństwem poprzednich skorumpowanych i aferzastych rządów SLD - miało być piękie, to nie PO miało takie poparcie, a koalicja POPIS. Wtedy ich debaty, czy wspólne wystąpienia wyglądały tak jak nie przymierzając debata Komorowskiego z Sikorskim. Media rozpływały się za tą perspektywą i lud kochał polityków bez wad. Nie mogę się nadziwić, że te partie są teraz opozycyjne i na dodatek traktuje się je jako jedyną alternatywę. Jest PO albo PiS, nie ma nic innego ani nie może być mowy o ich koalicji. To właśnie bym zarzuciła mediom - nie opowiadanie się po jednej z tych stron, a prezentowanie tych i tylko tych stron jako jedynej możliwej wizji polityki.

Gość kto powiedział
zapytaj pielegniarki i nauczycieli, jaka była agitka na strajki, a teraz pani Gardias płacze w tv,ze po nie spełniło oczekiwań, a pan Broniarz zapadł się pod ziemię, po 1% podwyzkach dla nauczycieli

Gość Jarosław nie nadaje się
Pamiętacie jak modlił się w kościele pełnym kamer? To był dla mnie szczyt obłudy. Chodzi mi o to w 2007 kiedy obejmował władzę jako premier

Gość kto powiedział
jak słyszę zarzuty o koalicję PIS z LPR i SAMOOBRONĄ, to przypomina mi się obrażony pan Tusk, który nie przystąpił do koalicji, zostawiając na lodzie PIS i wyborców, którzy w tą koalijcję wierzyli

Gość kto powiedział
nie, wręcz przeciwnie, nie popieram polityki PO i nie chodzi o dziadka w wermahcie

Gość kto powiedział
czarna Toga Ty to młody jesteś, nie? to nie zarzut, tak tylko mi się pomyslało

87 rocznik. Nie pamietam czasow kiedy Jarosław K walczył o wolną Polskę , moze gdybym pamietal bylbym bardziej wyrozumialy :)

Gość teraz powiedz carna toga
jakie masz wykształcenie, tylko nie wyskakuj z licencjatem.

Jestem na IV roku prawa. Ale nie wiem czemu tego wyksztalcenia tak sie przyczepiliscie. Ja tylko popdpieralem sie statystkami. Nie zgadzam sie z polityka PiSu i ogolnie prawicowymi pogladami i tyle. Ale szanowac sie trzeba mimo wszystko

Gość jako humanista pewnie
nie do końca rozumiesz statystyki którymi się podpierasz.

Gość Marlenka21
Jestem za Kaczyńskim. Jakoś tak PO do mnie nie przemawia. Są tacy "obcy" dla narodu... Za dużo by chcieli namieszac - i to niestety w kulturze i tradycyji co jedyne jeszcze sie ostało w tym kraju.

Gość any any
Marlenka21, moze sa obcy dla ciebie i twoich znajomych, czy dla narodu to okaze sie po wyborach;) mówienie oswoich przemysleniach jako jakims ogolnonarodowym odczuciu jest sporym nadużyciem:o

nie można powiedzieć, czy lubię J.K., raczej nie akceptuję, kaczyzmu, jak nazywa to pani Senyszyn, i tego co prezentuje, czyli hipokryzji katolickiej. Za czasów premierostwa , zaczęły mnożyć się firmy windyfikacyjne, instytucje o mentalności hien, co PiS stawia w świetle nie bardzo przyjemnym i dlatego, stawiam na Napieralskiego z Sojuszu, bo zawsze uważałem lewicę za postępową, choć w ostatnich czasach, bardzo opanowaną, przez lewaków. Ale skutecznie i konsekwentnie są eliminowani, tak, że przyszłość widzę w lewicy.

Bez urazy "życie po życiu" ale własnie z chirurgiczną precyzją opisałes elektorat PiSu. Kto głosuje na PiS? Ściana wschodnia i zabite dechami wsie , ewentualnie babcie w beretach z pomponikiem ,ktore robia co radzi im kaznodzieja z ambony. Zwroc kiedys uwage na statystyki elektoratu z duzych miast lub u osob z wyzszym wyksztalceniem to troche sie dowiesz ze tam Kaczynski nie ma czego szukac oraz mieszkancy Warszawy tylko ci co tutaj sie urodzili a nie przyjechali na salony.....

na PiS głosują, głąby, co myślą, że prawnik , może wszystko, a potem, okazuje się , że może tylko kwieciście i niezrozumiale gadać, bzdety ubranie w ynteligene słówka..

"Społeczna własność środków produkcji"? "Od każdego według zdolności , każdemu według potrzeb"? "Kolektywizacja rolnictwa"?

bmblondyn i zycie po zyciu jak milo mi sie czyta wasze posty w koncu doczekalem sie normalnosci na tym forum...... :)

lewica, ale ta, sprzed połączenia PPS i KPP, powrót do idełów PPS....

Gość ..kull
jakby sie zastanowić nad pogladami na gospodarke, to wlasnie te pisowskie sa mocno lewicowe, prawicowość pisu objawia sie tylko w sprawach ideologiczno/religijnych

a ja zaglosuje na kaczynskiego i zaglosuje na PiS bo oni tak nie koloryzuja jak PO a ja w bajki nie wierze bo nie jest u nas w kraju lepiej jest z roku na rok coraz gorzej i drozej a zycie na kredytach to nie zycie, panuje obłuda zezwierzecenie i wieczna klotnia o wszystko totalnie o wszystko..... a takie cos prowadzi do chaosu. no i nie wierze w to co media mowia to dla mnie jest istna manipulacja.