Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doji

Dlaczego nie lubimy Jarosława Kaczyńskigo?

Polecane posty

Poza tym pytanie zawarte w tytule topiku jest tendencyjne. Taka próba zmanipulowania wypowiadających się osób jest po prostu... żałosna.

To PO uratowało sytuację ... pięknie rozegrali ten kryzys ... ale co uratowali jaki kryzys oni uratowali ?? ja wlasnie tego nie rozumiem tej podniety. co uratowalismy ????

na pierwszym wykładzie z Nauk Politycznych, pan powiedział: Polityka jest kurzawą nonsensu, a my jesteśmy naczyniem grzechu, podobno myśl Levi-Strassa.....niestety polityka to kurzawa nonsensu i pozorów, a w dzisiejszych czasach, wygra ten, kto ma bardziej reprezentatywny wygląd: Wałęsa-Kwaśniewski....w Stanach wchodzi mi na myśl J.K. Kennedy, nie pomne przeciwnika, ale jedno pamiętam, był o wiele brzydszy, od pięknego Johna, choć w Polsce z Pięknym Mańkiem , nie sprawdziło się....

Gość taka prawda.......
co uratowali? w sytuacji kiedy nie ma wielkich strat trudno powiedziec co sie uratowało;) jestem przekonany że gdyby Polske silnie dotknął kryzys to PiS krzyczałby na wszystkie strony że to wszystko przez PO i Tuska;) skoro nie dotknął to oczywiscie czysty przypadek i szczescie;) no bo niby "co oni uratowali";)

Gość Limonka2345
wawcia_powraca2 - nie weszliśmy w ten kanał, jaki wymyślił PIS ... To był najgorszy okres na kredyt ... Przez lata byśmy to spłacali, a pewnie i nasze dzieci .... A tak przeczekaliśmy i nic się nie stało ... nie ulegli tej gorączce i oskarżeniom ... Bo nie sztuka brać i rozdawać patologii becikowe ... Tak to każdy by potrafił ... Trudniej jest nie robić niczego na pokaz, choćby elektorat tego nie docenił ... bo mniej dostanie...

wawcia_powraca2 - nie weszliśmy w ten kanał, jaki wymyślił PIS ... To był najgorszy okres na kredyt ... Przez lata byśmy to spłacali, a pewnie i nasze dzieci .... przeciez my ciagle wszystko splacamy jestesmy zywym bankrutem. krajem na glinianych nogach. i nie dbam o to co beda miec moje dzieci czy cos dla mnie liczy sie terazniejszosc a nie przyszlosc.

przypominam sobie wybory w których brał udział, Wałęsa i zapomiany już dzisiaj Tymiński. Oczywiście kampania wyborcza, rzecz jasna brudna, doprowadziła do wyboru Wałęsy, bufona i populisty. Nikt natomiast nie zainteresował się Tymińskim, a wystarczyło przeczytać jedo książkę na temat Polski i poglądów na system podatkowy. Ale Polacy, jak głupki zagłosowali na Wałęsę i dali się wpuścić w kanał postkomuny, pewno teraz będzie to samo. Kaczynizm, a z nim nierealne patriotyczne uniesienia, a ludzie chcą żyć i bogacić się, a nie myśleć, o Katyniach i Powstaniach.....

bo tam z tym tyminskim to bylo chyba ze on niby zone bije i wszyscy jak to mozliwe co to za facet!!!!! juz wtedy byl lekki PR i wybrali pajaca.

Żeby rozumieć co się dzieje w dzisiejszym świecie trzeba mieć niezłą wiedzę i doświadczenie. Większość ludzi jej nie posiada. I to nie dlatego że są głupi niedouczeni czy coś podobnego. To jest wiedza dość specjalistyczna. Ilu ludzi potrafi coś powiedzieć np o żelbetowych konstrukcjach kablo- i strunobetonowych. Większość ludzi nie wie o co chodzi. I tu wkraczają media. To one dokonując uproszczeń przybliżają nam świat. Ale media mają swoich właścicieli a właściciele swoje interesy. Dlatego polityka informacyjna jest taka a nie inna. Jedyną formą obrony jest dywersyfikacja źródeł informacji i myślenie , myślenie i myślenie. Samodzielne i krytyczne w stosunku do wszelkich podawanych informacji.

Gość no i coteraz
Tymiski to czlowiek WSI mial pomoc Walesie wygrac wybory czyli ustawka 2 tury "nasz" i" obcy" masz wybor ale pozorny ty cieciu

Gość kiszona
Ja go lubię

Gość Limonka2345
wawcia_powraca2 - ah... to wg Ciebie jako bankruci to możemy na kosmiczne sumy się zadłużać, bo co nas to, tak? Cóż za patriotyzm ... :D

Proste pytanie. Macie jakąś wizję państwa? Jak to powinno funkcjonować? Jaka powinna być polityka podatkowa? Jaki powinien być udział państwa w redystrybucji dochodu narodowego? Czy tylko wciąż będzie temat kota J. Kaczyńskiego i występów posła Palikota?

Gość taka prawda.......
czy PiS proponuje jakies plany żeby bogacili sie też inni? jesli tak to prosze o namiar - chetnie sie zapoznam:) jesli nie to rozumiem że tym co lubisz automatycznie przypisujesz dobro, a tym ktorych nie lubisz zło

przypomne tym co maja problemy z tekstem pisanym. ja nie glosuje na pis dlatego ze sa wspaniali i robia cudowne reformy a ja w to wierze i mam moherowy beret i pedze do rydzyka z przelewem co miesiac. ja glosuje na pis dlatego ze mniej koloryzuje i tyle.

możliwe, że cieciem, to jesteś ty co nawet nie wie o tym, że Tymiński napisał książkę i dostawał ją każdy, kto napisał do założycieli partii X, ja ją dostałem i na dodatek przeczytałem. Tymiński dokładnie przewidział tam, jak będzie wyglądać system podatkowy w Polsce i że spowoduje bardzo widowiskowe zjawiska plajtowania przedsiębiorstw w Polsce.....klasyczny przykład Optymus

widzisz jak juz nie wiesz limonka co pisac to zaczynasz swoja mala wojenke. ale dzis mi sie nie chce ublizac nikomu wiec ci daruje....

Gość Limonka2345
Patriotyzm to wg Ciebie naźreć się za cudze, choćby potem pokolenia Polaków musiało za to płacić ... I bieganie z wyszczerbioną szabelką ... To żaden patriotyzm! Patriotyzm to walka o przyszłość narodu, a nie o przeszłość ...

Gość LingaHaHHH
z braci Kaczyńskich Jarosław zawsze był gorszy , pełen nienawiści gość i ktos taki miałby byc prezydentem?? W zyciu!!

patriotyzm to przedewszystkim jest walka o przeszlosc czlowieczku o to zebys wiedzial wiedziala kto cie laduje w tak zwane pupsko i ladowal i ladowac bedzie.bo jesli nie bedziesz znac historii swojego kraju to gowno bedizesz wiedziec.

Gość Limonka2345
wawcia_powraca2 - typowe pisiurskie wybrnięcie ... kiedy nie ma co powiedzieć, to okazuje swoją łaskę i uwaga... nie będzie UBLIŻAĆ ... Cóż za łaskawość ...

ja nie moge dyskutowac wiecej juz z toba bo ty tutaj przypisujesz mi rzeczy ktorych ja nie napisalem wiec nie uwazam zeby dalsza dyskusja z toba miala jakikolwiek sens dla mnie.

Może nie przesadzaj z tą walką o przyszłość narodu :) Ja bym oczekiwał od państwa sprawnej i mało absorbującej administracji, jasnych i prostych przepisów prawnych , ochrony suwerenności państwa, zapewnienie bezpieczeństwa osobistego, pomocy w sytuacjach dramatycznych. I tyle.