Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sardynka w oleju

Odchudzanie bez konkretnej diety.

Polecane posty

Gość rurcia385
ja też bym chciała zrzucić jakieś 4 kg...Niby to niewiele...Ale.....taką mam słabą wolę, że masakra!!! Wstaje rano i mówię sobie "no dobra od dziś zaczynam" a potem zajadam się słodkim:( Mierzę 172 cm wzrostu i ważę 58 kg. Chciałabym chociaż 54:)

brzuszki skoszne? czyli ze nie brzuch do przodu, tylko bardziej na bok z łokciem? :P

Gość Fluffy91
tak jest;)

Gość Brustus
Sabinosss ---> tak, prawy łokieć do lewego kolana, lewy łokieć do prawego kolana:) Najlepiej w seriach: powiedźmy 3 serie po 5 powtórzeń na bok czyli 10 brzuszków x 3 serie:) Następnego dnia dodać po 2 powtórzenia na bok i tak stopniowo, aż dojdziesz do 25 na bok. Istotne jest także: normalny skłon ale już opuszczenie tułowia do pozycji wyjściowej musi być w miarę wolne! Będziesz czuła ból, ale przynajmniej wiesz z czego on wynika ;)

Witam wszystkich, starych i nowych! Nie było mnie przez kilka dni i niestety dużo grzeszków mi się w tym czasie przytrafiło... ale nie takich, które by spowodowały nie wiadomo jakie szkody, więc wracam na "dobre tory" :) Powiem jednak szczerze, że w trakcie tych upałów czułam się jak balon, tak jakby z gorąca moje ciało zwiększało automatycznie swoją objętość :/ Nic fajnego, niestety... Opis ćwiczeń brzmi ciekawie, ale w ostatnim czasie zwiększyła mi się ilość pracy i po powrocie do domu nie jestem w stanie nic zrobić - tylko zimny prysznic i leżenie :) Dobrze, że czasem jeszcze skoczę na ten basen, bo tak to bym w ogóle nic się nie ruszała (schemat dnia: dom - auto - praca - auto - sklep - auto - dom). W dodatku muszę odłożyć zakup steppera, bo muszę w tym miesiącu wymienić rozrząd w aucie (cokolwiek to jest - wiem tylko, że dużo kosztuje). Dziś w pracy mam 2 jogurty, 2 saszetki fitelli i sałatkę grecką.

hej sardynka. ja w zasadzie strosuje diete niełaczenia i zdrowe żarełko, i jak widzisz w mojej stopce-to działa. Bądź konsekwenta a i tobie sie uda. Pozdrawiam!

Gość yarisa
Hej Hej Polecam wam bigos dietetyczny ;) Ja jadłam przez 3 dni bałam sie ze waga bedzie szła w górę a co sie okazało - NIE więc to dobre urozmaicenie naszego jedzonka :D Ps. Od paru dni zamiast chleba ciemnego zaczełam jesc pieczywo chrupkie i teraz pytanie co jest lepsze przy diecie?? Kromka pieczywa chrupkiego to 18-20kcal w zaleznosci jaki rodzaj natomiast nie wiem ile ma świeży chleb razowy Pogoda swietna a ja sie nie moge ładnie ubrac :( Gorąco mi poce sie jak świnia ... mam nadzieje ze to ostatnie tak beznadziejne lato

yarisa -------> mam tak samo w te upały! W żadnych ciuchach nie wyglądam dobrze a tak bym chciała czuć się szczupło i lekko.... ehhhh.... A niestety lekko czuję się tylko w ciuchach typu "namiot" :/ Buuuu :(

czesc dziewczyny:) widze ze ładne dietkujecie. ja tez sie staram, co prawda efektów nie widac rewelacyjnym ale z kg spadl. przerzucialam sie bardziej na diete bialkowa. tzn jem odtluszczone kefiry, jogurty, otreby, jajka, ryby i kurczaka. zobaczymy czy cos to da. strasznie sie czuje wzdeta od srodka. generalnie mam budowe typu gruszka, ale ostsnio to brzuch mi bardzo przeszkadza:( strasznie..... oponki ze az ciezko siedziec. kiedys przy takiej wadze nie mialam takiego brzucha. nie wiem co sie stalo, a trwa to juz z 5 dzien. zobaczymy, jeszcze tymi bialkami sie ponapycham a jak nic nie da, to wroce do starych nawyków. buziaki, trzyamjcie sie:) u mnie waga pokazuje 66,7kg.

Gość Brustus
No i stało się, waga przyszła, na dzień dobry 94,9 przy 178 cm wzrostu, trochę za dużo, nawet bardzo trochę...:] Czas rewolucji si.ę zaczął:]

WITAM! Jak znosicie te upały? Ja umieram, w pracy nie mam klimy i jest tragicznie, chociaż biuro mam po ocienionej stronie budynku, ale to gorące powietrze dosłownie STOI i ciężko wytrzymać... W domu wiatrak chodzi non stop. Brustus ----> nic się nie przejmuj, wprowadzaj stopniowo jakieś zmiany w nawykach żywieniowych i będzie dobrze! Wczoraj miałam niestety orgię obżarstwa, bo byłam na konferencji, na której były przerwy na kawe i ciasto a później mega obiad dla uczestników. O dziwo - dziś jakiś mam mniejszy brzuch i czuję się lekko :) Dziwne. Ale wracam na "porządną drogę" - dziś do pracy wzięłam sobie serek wiejski, jogurt + muesli, a na śniadanie zjadłam 2 jajka. Tylko ćwiczyć się w tym upale w ogóle nie chce! Ale może uda mi się dziś skoczyć na basen! Nie ważyłam się w tym tygodniu, bo bałam się, że się zdołuję. Zważę się za kilka dni. A co u Was?

Gość yarisa
i u mnie porażka w taki upał! nawet ćwiczyc sie nie chce bo juz bez tego jestem wystarczajaco "mokra" Dzis nawet obiadu nie chce sie jesc wiec zjadam tylko kalafior. Waga juz tak nie spada jak na poczatku teraz powolutku :( mam 5,8 mniej a jest 2,5 tyg diety

Gość ollala1212
czesc, poszukałam na forum i myślę, że dołączę się do waszego tematu. zasadniczo, odchudzam się już od 4-5 dni; startowałam z wagą 66,4 , na dzień dzisiejszy jest 61, . mój cel to 52-54 kg, nie wiem jeszcze dokładnie. aha, mam 168cm . zasadniczo moja dieta opiera się na truskawkach, jabłkach, białym serze, warzywach na patelnię i coli light. nie jem pieczywa, ziemniaków, masła, wszelkich innych tłuszczów itd. no i zasadniczo nie jem śniadań, wiem ze to niezdrowo itd ale po prostu nie cierpię jesc rano. pozdrawiam, M. aha, cel oprócz zgubienia wagi to jakakolwiek talia, bo zasadniczo obecnie jej brak ;) 89/74/95. i oczywiscie piękne szczupłe (szkoda że nie długie ;) ) nogi :)

Gość yarisa
heja jak tam postępy U mnie 3 tydzien i 2 dzien diety efekt: -7,2kg Ole Ole :D

yarisa -------> gratuluję i bardzo zazdroszczę!!!!! Ekstra wynik! U mnie "lipa", miałam trochę problemów osobistych i sobie poluzowałam, więc waga utknęła w miejscu. Ale będę starała sie to nadrobić. Pozdrawiam wszystkich!

a co myslicie o takiej diecie: śniadanie: pomidor, ogórek, cebula o ser biały bądz jajko albo czasem jakaś parówka obiad: gotowany kurczak lub kurczak w galarecie + warzywa jakieś lub surówka podwieczorek: jogurt lub truskawki albo jakis inny owoc kolacja o 18- kurczak lub znów ta sałatka pomidorowa np tydzien na takim jedzeniu???

sardynka pewnie tak :D bo te sałatki pomidorowe to mogę jeść na okrągło, można też dodać sałete, rzodkiewke itd itd :) to po tygodniu zrezygnuje z kurczaka i zacznę jeść np ryby taki plan mam od jutra, bo dzis ide na impreze, wiec nie odmówie sobie ciast itd :) a pozatym własnie zjadłam zdrowe śniadanie i marsa do tego...... no ale dzis mam ostatni dzien na pokusy, a od jutra........ ćwiczenia i zdrowe jedzenie! :)

Gość yarisa
Sabinosss moje menu jest bardzo podobne do Twojego !! Na obiad jem dziennie gotowane udko z kurczaka a czasem zastapie schabem ugotowanym :D u mnie sniadanie obecnie to 2 - 3 jajka i chrupkie pieczywo do tego a z kolacją to różnie czasem jakis jogurt i jabłko a czasem samo chrupkie pieczywko :D Na poczatku ssało w żołądku ale już jest OK

Gość Brustus
Wczoraj na kolacje zjadłem michę mleka z musli i płatkami. Całość została wchłonięta, gdzieś o 20:30. Poszedłem spać o 23ej. Rano staję na wagę i nie dowierzam... Waga wskazuje kg więcej niźli pomiar bezpośrednio przed kolacją i wspomnianym, wydawałoby się lekkim posiłkiem. Wiosek jest chyba jedyny, nie pij mleka na 'dobranoc' Też przechodziliście przez coś takiego?

Gość yarisa
Brutus pamiętaj ze zawsze waż się jednakowo czyli rano bo w poludnie juz bedzie inna waga ;) Ja tam mleka nie pije bo wydaje mi sie zbyt tłuste :D A u mnie waga od tygodnia stoi i nic nie chce spasc chyba juz mineła próg szybkiego spadku wagi i teraz zaczyna się męczarnia :((((

Gość yarisa
Sabinosss ja jogurt naturalny to te 0% jem a serów akurat nie jadam :D wiem że żółty jest bardzo kaloryczny (gdzies przeczytalam) no chyba ze chudy twaróg

Gość Nitka5792
Czy zamieniając białe pieczywo na wafle ryżowe można rzeczywiście schudnąć? Uwielbiam wafle, szczególni różne wymyślne smaki z Good Fooda, często je jem i nie tyję:)

Gość yarisa
Nitka5792 ja jem pieczywo chrupkie jest bardzo nisko kaloryczne a wafle nie wiem ile maja bys musiala zobaczyc na opakowaniu :) tyle ze od samego odstawienia pieczywa bialego nikłe abys schudła

Zamiast liczyć kalorie z notariuszowską dokładnością, polecam dorzucić do diety ćwiczenia, nawet 45 minut dziennie da wam jakieś efekty. A te efekty będą trwalsze, pozbędziecie się sflaczałej skóry na brzuchu i biodrach, trochę się wyrzeźbicie i nabierzecie kształtów. Polecam poczytać i ewentualnie zakupić jakąś odżywkę białkową, bardzo przyśpiesza proces spalania tłuszczu, nie pozostawiając takich zmian w organizmie jak głodówka czy dieta restrykcyjna. Tutaj bardzo dobre odżywki produkuje Milkoshake, o wysokiej zawartości białka i z dodatkiem kreatyny i tauryny, które pozwalają się wdrożyć w trening, pomagają nabrać siły i energii.

Chyba każdy chciałby się szybko odchudzić, no i sposobów jest wiele. Mi się bardzo podoba idea odchudzania na wczasach odchudzających. Widziałam na stronie hotelu Primavera z Jastrzębiej Góry taką ofertę i pomyślałam sobie, ze to znakomity pomysł. Można się zrelaksować, a przy okazji co nieco zrzucić.