Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agacik87

Wisząca fałda brzucha po porodzie.

Polecane posty

Gość agacik87

Czy którejś z was po porodzie została dziwna wisząca fałda na dole brzucha? Mówię dziwna ponieważ jest ona twarda, zgrubiała jak by była wypełniona czyms - w dotyku jak słonina - ochydne. Nie wiem jak się tego pozbyć. Ja wiedziałam o tej faldzie cały 9 miesiąc jak brzuch się opuścił, smarowałam kremami i nic. brzydze się tego i martwie ze zostanie na całe życie. mam 23 lata - jest możliwość ze zniknie??

Gość ej powiedz
mam ten sam problem :(

Gość kiedy urodziłaś? Ile przytyłaś

Gość agacik87
Jest nieciekawie, prawda? Szczegolnie obawiam się upalów - to ani niechigieniczne, ani nie można założyć nic zwiewnego. Przy jakiej wadzę się Ci to pojawiło???

Gość agacik87
Ja urodziłam tydzień temu, ważyłam 110 kg w 9 mc.

Gość ej powiedz
w ciazy przytylam 18kg, w tej chwili jestem 15mies po porodzie i zostaly mi jeszcze 4 kg do zrzucenia. wszystkie tkwia w mym brzuszysku...

Jak tydzień temu to nie przejmuj się ;) Ja rodziłam 5 tygodni temu i brzuszek mam już płaski, rozstępów naszczęście nie było :)

Poczekaj jeszcze parę tygodni i będziesz wyglądać ślicznie, ja w dzień porodu ważyłam 76 kilo ;)

Gość do 26 latki
Ile przytyłaś w ciąży?

Gość do 26 latki
Rodziłaś 5 tygodni temu, przytyłaś 26 kg i już masz płaski brzuszek??? Rewelacja :-)

Sama byłam w szoku, po porodzie dziewczyny na sali miały wiszące fałdy a mi jakoś fajnie wyszło że nie miałam aż tak bardzo rozściągniętej skóry i ładnie się wciągnęła, całą ciąże dużo się smarowałam, masaże, basen :D

Gość matkoooooo
110 kg? Musiałaś miec już nadwagę przed ciążą. Czego Ty się spodziewałaś??

Gość do 26 latki
Ty chyba masz bardzo dobre geny ;-) Ja rodziłam 4 lata temu,przytyłam w ciąży 24-25 kg, rozstępy mam na brzuchu i jeszcze nie wróciłam do poprzedniej wagi wciąż mam 8 kg na plusie ....

Możliwe :) obojętnie czy to dobre geny czy poprostu fart to jestem szczęśliwa bo obawiałam się wyglądu po porodzie :) Ale i tak zawsze uśmiech małej wynagradza każde cierpienie ;) Autorko ile ważyłaś przed ciążą?

Widziałam takie "cos" u dziewczyny co leżala ze mna na sali. Dziewczyny wazyła ponad 120 kg, skóra wisiałą jej kilka cm. Ale czemu się dziwic jak w wieku 20 kilku lat waży się ponad 100!!!!!

Gość agacik87
Ważyłam przed ciążą 90 kg, ale mam piersi miseczka E lub F - po mamie i moja figura jest, a raczej była OK - szczuplutka nie byłam, ale bardzo dobrze mi było z tym jak wyglądalam, a skóre - no ja niesttey mam delikatną - porobiły się rozstępy. Tyłek normalny, nogi ok, a z brzuga flak... :(

Flakowaty brzuch nie zawsze zależy od wagi ale od rozciągliwości skóry. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 13 kg, w drugiej 12. Teraz ważę tylko 49 kg ale po drugiej ciąży skóra nie ściągnęła sie idealnie i mam na brzuchu tez jakby luźniejszą, a rozstępów mam multum :(

Gość mój brzuch już tak został
przytyłam 20 kg przed ciążą 50 kg ważyłam, masakra jest teraz

Jak to pierwszy tydzień, to się nie martw niczym! a na fałdę polecam ćwiczenie wspólnie z dzieciaczkiem - coś w rodzaju brzuszków razem z dzieckiem. Z jakiego miasta jesteś? Znajoma mi mówiła, że dużo fajnych ćwiczeń uczą w jednej szkole w Krakowie, nazywa się Groszki. Kładą tam nacisk na gimnastyke wspolnie z dzieciaczkiem - cos takiego nie dosc, ze rozwiaze problem fałdki, to jeszcze wzmocni Wam wiez! My razem z córeczka cwiczymy od poczatku, naprawde polecam :) ona juz codziennie w czasie zabawy w ciagu dnia tylko na to czeka.

Gość fałdka flaczek
No właśnie, jestem bardzo ciekawa jak pozbyć się tego wora ze skóry na brzuchu. Bo przy odchudzaniu schudłam na twarzy, nogi, ręce mi wyszczuplały, a wór ani drgnie. Pod biustem też troszkę ubyło, z biustu, a mi o ten wór cholerny chodziło!!! Macie jakieś sposoby??? Same brzuszki nie pomagają. Zastanawiam się czy nie zainwestować w hula hop :)

Gość mdf
A może warto zakładać majtki ściągające. Ja przed ciążą ważyłam 50kg, tuż przed porodem 69, teraz (9mc po porodzie) ważę 50-51kg. Skóra nie wisi i o dziwo rozstępu nie mam ani jednego. Jakiś tydzień po porodzie zaczęłam nosić majtki ściągające, ale tylko na wyjścia z domu, a że rodziłam latem, to w zasadzie cały czas byłam poza domem, może to jakoś wciągnie skórę z powrotem.

Mi się wydaje, że majtki same tego nie wciagna. No a poza brzuszkami jest wiecej cwiczen do robienia z dziecmi, ucza tego na gimnastyce dla mam. ja juz prawie calkiem wrocilam do formy i dawnej figury.

Gość duża babba
a ja do porodu 108 kg. mam ten sam problem, teraz siedze na kafe i masuję się vibroaction, dietka ogólnie dochodze do siebie maletunkimi kroczkami

Gość nie kumam jej
skoro ważysz stówę to cała jesteś zatluszczona (i nie mów że to wina biustu) Zapewne masz grube dupsko, uda i cala resztę też, wiec proponowałabym skupić się na zrzuceniu 30 kg i wtedy zobaczesz jak bedzie wyglądala Twój brzuch... Na razie ze zwiewnych rzeczy proponuję...pokrowiec na autobus:o

Gość tasmanka_76
autorko jestes dopiero co po porodzie daj sobie troche czasu, ja w ciazy przytyłam 30 kg zostało mi jeszcze 5 na plusie , tez miałam taka faldke wystarczyły mi cwiczenia na mm brzucha i po fałdce

Gość Serrena23
ale hamidło powyżej...ja waze 100 ale wysoka jestem a to różnica jest a nie 150 cm w kapeluszu