Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Piękna samotna.

Dlaczego piękne kobiety są często samotne?

Polecane posty

aggie --- to możesz mnie brać , w swojej życiowej formie teraz jestem :D A czy to przesada ? Wcale nie ... Z resztą ja piszę o większości. Nie o sobie czy znajomych ale o takim przeciętnym polaku ;) I tak faktycznie jest. Facet wbrew pozorom jest bardzo zazdrosny, chyba bardziej niż kobieta. Kobiety czasem mają tak że lubią gdy inne dziewczyny patrzą na Jej faceta. Lubią dlatego że lubią być doceniane a teoretycznie facet jest wyznacznikiem wartości kobiety. Gorzej jest gdy te dziewczyny zaczynają sie dobierać do Niego :D Natomiast noramalny facet nigdy nie będzie lubił aby jakiś inny podziwiał Jego kobietę. Pewnie dlatego że każdy facet wie jacy faceci są :D Nie wiele potrzeba aby zaciągnęli Ją do łóżka ..... ;) Pogmatwałem trochę chyba , ale może ktoś zrozumie ..

Gość Piękna samotna.
Rozumiem tzn domyślam się że chodzi po prostu o to że z ładna kobieta byłbys w stresie idąc z nia np ulica bo każdy by się za nia oglądał, a za taka szara myszką raczej mało kto spojrzy więc łatwiej żyć z ta druga..ale to błędne myślenie bo jeśli ładna kobieta jest z facetem to znaczy że z jakiegoś powodu z nim jest, i to nie tak że poleci do każdego faceta który się do niej uśmiechnie, gorzej gdyby rzeczywiście odzywajemniala zainteresowanie do faceta który się nia zaciekawił..no ale nie popadajny w skrajność, trzeba kogoś poznać by tak naprawdę się przekonać jaka ta osoba jest a nie przekreślac z góry ta ładna, która może okazać się dużo ciekawsza i fajniejsza od innych:)

Co racja to racja. Ale dużo facetów ma kompleksy i wystarczy że ładna dziewczyna się na nich spojrzy a Oni buraczeją ;) Ja kiedyś też tak miałem i zacząłem ćwiczyć. Jak już miałem kaloryfer na brzuchu i klatę jak Van Damme to spacerowałem sobie dumnie po plaży i nasycałem się każdym kolejnym spojrzeniem dziewczęcych oczu :D I to mi pomogło ;) Chociaż i tak mam znowu trochę pod górkę bo mi włosy wypadają i pewnie w przyszłości wyłysieję :D Mi to nie przeszkadza ale dziewczynom pewnie tak ... Jeszcze nie wiem co zrobię żeby czymś to nadrobić ale coś wymyślę ;) Może zacznę polować na szóstkę w totka to będąc bogatym stanę się bardziej interesujący :P

Gość Piękna samotna.
No wiesz każdy ma jakieś tam rzeczy w sobie co by chciał zmienić.. Ja mam nawyk obgryzanie paznokci:P od takiego małego dziecka nie mogę się tego wyzbyć ale nie noszę tipsow bo nie wygodne :) a włosami się nie przejmuj, jeśli to Twoje foto w stopce, to przy takiej pięknej buzi włosy już nie mają większego znaczenia:)tak że 6w totka jest zbędna:)

obgryzania paznokci można się pozbyć , łysienia nie :D To jest ta róznica ;) Ja mam wadę taką że jak widzę gdzieś jakiegoś kota to muszę go pogłaskać :D Jest to o tyle kłopotliwe że dużo ludzi brzydzi się kotami i później najchętniej to by w ogóle ręki nie podali :P Piekna buzia .... wiesz co .. zrobiłem sobie fotkę żeby zamieścić w CV. Moim zdaniem wyszła koszmarnie bo nie dość że jakaś taka niewyraźna to jeszcze fotograf cyknął mnie wtedy gdy przymrużyłem oczy i wyszły takie malutkie :P Nie chciało już mi się drugiej robić i ta została. Dzięki , pokaż i Ty się ;)

aaa ... pisałaś że od dzieciństwa nie możesz się wyzbyć. Ehh ... dziś rzeczywiście błyszczę :D To zaleta bo faceci to bałaganiarze i byłoby im raźniej rozrzucać skarpety pod łóżkiem ;)

Gość oj tam śmieszne jesteście
jak kobieta nie ma branie to za piękna nie jest ,a jak ma branie to znaczy ,że niezła z niej laska. to takie proste...nie wierzę żeby wszyscy przystojniacy i pewni siebie np ktorzy wiedzą ,że mogą mieć każdą bali się poderwac piękność... phi śmieszne jesteście

także piękna kobieta może sobie przebierać w facetach i na pewno nie zastanawia się dlaczego jest samotna bo wie ,że samotna może być tylko z wyboru bo ma duzy wybór wśród facetów i nie same ogryzki jej zostają

a i nie zauważylam jakoś żeby piękne kobiety byly często samotne tak na marginesie

Gość Piękna samotna.
W takim razie mało wiesz o życiu:)a wiele o istniejących stereotypach bądź też przykładów wśród znajomych;]powiedz mi tylko..ile par w których ludzie są ze sobą TYLKO dlatego że ta druga osoba jest piękna, są ze sobą już na całe życie? Zawsze znajduje kolesi którzy by chcieli się pobawić chwilę, później wymienić na inna maskotke i potem wrócić i tak w kółko-przynajmniej na takich trafiłam. Dlatego poki co daje sobie spokój:) Zdjęcie do CV-NO to powiem Ci że mimo to bardzo korzystnie wyszedłes na tym zdjęciu:)i chętnie zobaczę inne, a moje to na pewno nie tutaj:)ale jest szansa:)

Gość unc unc unc unc unc unc
wiem o czym mowa, należę do tych urodziwych i nie głupich, zawsze trafiam na idiotów, dlatego od zawsze jestem sama, oczywiście wymagania mam wysokie, facet musi przynajmniej dorównywać mi intelektem, a zawsze trafiam na przygłupów, nie mam pojęcia gdzie się podziali odważni pewni siebie faceci, którzy mają coś w głowie, a w dodatku nie wyglądają jak ostatnia fajtłapa, nie muszą być nie wiadomo jak przystojni, wystarczy, ze zadbani, a intelekt jest bardziej sexy niż góra mięśni ;)

Gość allelujaaaaaaa
moze nie lubia takich co glosno do okola rozglaszaja jakie to są piękne,mądre, boskie, przesliczne, seksowne ooooooh.. no a tak na serio, bo ktos wyzej pisal o ogladaniu sie za ladna dziewczyna na ulicy. faceci maja troche inaczej. doceniaja to, ze ich dziewczyna nie odwzajemnia zainteresowania, ale sami sa facetami i doskonale znaja psychike facetow, ktorzy odrazu maja fantazje jak wygladaja ladne dziewczyny bez ubrania... a oni chca miec je tylko dla siebie i tylko oni chca swoje dziewczyny moc podziwiac. moze inaczej. ufają swojej kobiecie, ale nie ufają pozostałym facetom.

unc unc unc unc unc unc No i potwierdzasz stereotypy. Piękna a więc pewno wymagania ma wysokie. Więc faceci z intelektem cię będą unikać. Kobieta, która ma (jak sama piszesz) wysokie wymagania może stanowić zbyt wielki wysiłek, więc wygodniej nam uderzać do przeciętnej z wyglądu.. mniejsza szansa że się zawiedzie jej oczekiwania. Proste? Poza tym piękna, będzie zawsze obiektem westchnięć innych mężczyzn.. to też nie jest miła perspektywa.. facet jeśli kocha chciałby mieć kobietę na wyłączność. I pewno na odwrót.

z resztą co tu dyskutować .... dla każdego z nas jest ktoś pisany } Pisanie każdy jest z założenia fałszywym twierdzeniem. Nie jest to co prawda jakaś wielka skala, ale sporo osób schodzi z tego świata przeżywszy samotnie życie. Więc użycie słowa każdy w obliczu takiego smutku jest nie na miejscu.

Gość dzinkssssa
bo moze zwyczajnie nie lubią tych pustych co uwazaja ze wyglad ma jakiekolwiek znaczenie, o czym swiadcza wasze wypowiedzi. dla mnie jestescie juz zdyskriminowane nawet na kolezanke, bo nie toleruje tak pustych i znarcyzowanych osób, a feee. zrozumcie, ze nikt.. czy to kobiety czy mezczyzni zwyczajnie nie lubią osób co mają sie za lepszych z powodu urody, badz w ogole uważają, ze ona ma jakiekolwiek znaczenie. co za próżnosc z was panienki wychodzi.. no jasne, pewnie zadnej wady nie macie i jedynym powodem dla ktorych żaden facet was nie chce, jest to, ze jestescie ZA piękne. no i jasne wbijcie sobie cos do glowy to nie dziwne ze sie wasze zycczenia potem spelniaja i dzieje sie tak jak chcecie, a nawet jakby sie tak nie dzialo jak sobie ubździłyscie w glowach, to i tak bedziecie wszystko widziały po swojemu. widzicie to co chcecie widziec. to tak jak kobieta ma kompleksy i z góry uważa, ze nie ma u nikogo szans.. tak mysli o sobie, tak sie zachowuje i tak wlasnie odbiera ja otoczenie. z wami jest identycznie. uwazacie, ze zaden facet na was nie zwróci uwagi bo jestescie ZA piękne, tak o sobie myslicie, takie wysylacie przekazy niewerbalne do otoczenia i tak was odbiera otoczenie. pkt kolejny. nie ma czegos takiego jak bycie kurva super pieknym. uroda to rzecz względna! wiele razy bylam swiadkiem jak sie jakas grupa osob zachwycala i ubóstwiała nad jedna dziewczyna a innym sie ona nie podobala wcale a wcale. piekne kobiety sa tylko w photoshopie, a to i tez nie zawsze. tylko nie piszcie mi, ze jakas zazdrosna jestem. bo zadna z was moich zdjec nie widziala, a i ja waszych też nie - wiec jakas zazdrosc nie ma miejsca i jest niedorzeczna w takim przypadku au revoir🖐️

Wygląd ma znaczenie.. niestety... tylko w tym nie chodzi o piękno czy brzydotę. Chodzi o to coś, czego chyba żaden człowiek nie potrafi ubrać w słowa. Większe powodzenie.. i facet czy kobieta mają większe wymagania, bo wydaje im się że zasługują na coś więcej niż ci brzydsi.. a to nie tak działa.. szansa na szczęście jest wtedy gdy nie ma wymagań.. trudne ale właśnie takie to jest.

Oj nie wa warto brać wszystkiego jak popadnie, ja też nie rzucam się na pierwszą napotkaną kobietę na ulicy z bukietem róż i pierścionkiem zaręczynowym. Wiele kobiet które widuje codziennie mi się podoba, każda przesada jest zła bycie wybrednym i nie nie bycie :).

Jestem prawie siedem lat sam.. więc na pewno nie chodzi mi o branie "jak popadnie".

I wybredny też na pewno nie jestem. Myślę że tego nie da się jednoznacznie zdefiniować.

Nie chce mi się o tym opowiadać.. jakoś dziś wyjątkowo nie mam na to ochoty.. ;)

Mogę natomiast to spróbować streścić.. muszę się zastanowić jak..

Nie mogę spotkać kobiety do której bym poczuł coś takiego jak do byłej gdy ją pierwszy raz zobaczyłem.. i to nie jest kwestia wyglądu a zarazem jest. Tz ona była zaprzeczeniem chyba jakichkolwiek wyobrażeń o przyszłej partnerce.. Chyba dobrze to ująłem.

Bo ja na ten przykład próbowałem, tzn nie mam z czym startować ale próbowałem, ja jestem wyjątkową marudą nie mam jak takiej kobiety zatrzymać przy sobie. Ładne kobiety nie uciekają tylko trzeba byś wesołym pogodnie usposobionym.

Gość WIOLA_23
Takie dylematy maja głupiutkie dziewczyny, które nie potrafia sobie wytłumaczyć dlaczego żaden z nimi nie zostaje na stałe:D Poprostu nie potrafisz go niczym zatrzymać, z wyglądem jest tak że nie wystarczy do stworzenia trwałego zwiazku, nie masz charakteru ktory facet chciałby odkrywać przez całe życie. Też kiedyś miałam obsesje tego ze jestem za ładna, to było męczące zwłaszcza dla najbliższych, na szczeście z takiej próznosci sie wyrasta. Poznałam faceta który nie jest super przystojny ale jesteśmy udane parą. Autorko rada dla ciebie nie ubieraj sie jak Krysia z reklamy ery, to może faceci przestaną traktować cie jednorazowo:D

Gość WIOLA_23
Meska pomarancza nie chwytasz aluzji?:D