Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hefalump z lasu

obcasy, szpilki, wysokie buty

Polecane posty

Gość hefalump z lasu

chcialabym nauczyc sie chodzic na wysokich obcasach (10cm) do tej pory tylko obuwie sportowe, jak myslicie ile czasu zajmie mi przyzwyczajenie sie do nowego obuwia? jakies rady dla poczatkujacej?:)

Gość unc unc unc unc unc unc
hmm, zalezy, ja gdy po raz pierwszy zalozylam obcasy potrafilam sie w nich poruszac bez problemu, po kilku wyjsciach w nich czulam sie jak ryba w wodzie, a teraz moge nawet w nich w noge grac :D trenuj po kilka min w domu i zobaczysz ze szybko sie nauczysz ;) powodzenia :)

Gość kikkor
możesz chodzić w nich w domu i przyzwyczaisz się trochę. to lepsze niż rzucanie się na głęboką wodę i wyjście np na ulicę.

Gość hefalump z lasu
kiedys probowalam domowych treningow ale potem w miescie, na kostce omalo co sie nie zabilam, w dodatku szybko chodze i boje sie zwyczajnie przewrocic

mysle ze po okolo 3 tygodniach noszenia powinnas sie przyzwyczaic. Jak zaczniesz chodzic na obcasach to uwazaj zeby byly wygodne (tzn zeby nie bolaly stopy) najlepiej zainwestowac w miekka skorke. Przez kilka pierwszych dni mozesz miec zakwasy w lydkach (z tylu, ale tez z przodu) i o dziwo, miesnie na tylku i na biodrach tez moga pobolewac. Proponuje zebys zaczela sie przyzwyczajac stopniowo, po pol dnia (i nie w dni kiedy caly czas biegasz). Na poczatek wpakuj do torby pare balerynek, tez beda pasowac do stroju i bedziesz mogla zmienic buty kiedy nogi ci beda odpadac ;) chodze na obcasach (8cm) codziennie przez ponad 12h bez problemu, za to mam zakwasy jak zakladam plaskie buty... kwestia przyzwyczajenia :)

Gość hefalump z lasu
dzieki dzieki za rady, a znacie moze jakies (jesli istnieja) cwiczenia zeby sie nauczyc chodzic na obcasach czy po prostu ubrac szpilki i chodzic ile sie da?

Gość takasobiejednatam
może zacznij od butów z obcasem takim 5-6cm, dość stabilnym, żeby na początku się przyzwyczaić, a dopiero potem celować w wyższe szpileczki? Ja kupiłam sobie zimowe kozaki na obcasie 8cm, ale bardzo stabilnym, nie była to cieniutka szpileczka. I całą zimę w nich przechodziłam bez najmniejszego problemu (a wcześniej to tylko w płaskim obuwiu sportowym), a na wiosnę kupiłam botki na szpilce 9cm i już potrafiłam w nich chodzić. :)

Gość paremsiam
5-6 cm to nie jest dużo. Kilka wejść i normalnie ogarniasz - będziesz umiała wygodnie chodzić. Wyższe już trudniej. Ja mam szpileczki Merg nawet na 12 cm i daję radę, więc podejrzewam że również i ty zdecydowanie sobie poradzisz.

Trzeba zacząć od 4-6 cm i stabilnego szerszego obcasa. W domu pochodzić boso, z jaką ksiązką na głowie. Tak, tak. Przy chodzeniu w butach sportowych łapie się rózne maniery, np.opuszczone ramiona, górna połowa ciała wysunięta do przodu, a reszta jakby zostawała z tyłu. Na obcasach trzeba chodzić wyprostowanym, łopatki lekko ściagnięte, biodra delikatnie do przodu, ręce swobodnie opuszczone. Obcasy to elegancja w *****ch, więc zadne zamaszyste kroki, machanie rękami jak na defiladzie. Nauczysz się, a twoja kobiecość tylko na tym zyska:)

Gość gość
hm.. ja uwielbiam buty, a szczególnie szpilki, czuję się w nich nie tylko kobieco, ale są również wygodne :) świetnie pasują do prawie każdego stylu. ja swoje buciki kupuję na allinside.pl, bo tak jak wspomniałam duży nacisk kładę na wygląd, a także na wygodę, a jak w dodatku są tanie, to bardziej kuszą :D