Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherrycoke

dwuletni ( !) syn pije 4 x mleko w nocy ...

Polecane posty

Gość cherrycoke

Witam, mój dwuletni synek od dwóch tygodni budzi się w nocy co dwie trzy godziny ( jak noworodek) i wypija każdorazowo po około 150 ml mleka modyfikowanego. Nie wim skąd ta zmiana, bo przedtem owszem budził się ale nigdy nic nie pił. A teraz zachowuje się jakby był po prostu głodny. W dzień je normalnie, obiad, desery.Nie wim skąd się to wzięło, tym bardziej ze wczesniej miał wstręt do mleka i z wielkim trudem przychodziło mu wypijać mleko na kolację. Proszę o poradę co mam robić, czy mam dawać mu to mleko czy nie? Bo jak nie dam to oczywiście jest wielkie darcie i MAMAAAA MEKOOOOOOO!!!

Gość kobieta z klasa:)
hehe moja corka tez miala niedawno takie napady, miala ponad por roku, napisze ci tak odstaw mleczko modyfikowane, czy on pije mleko krowie? jezeli nie i nie lubi (tak miala moja corka) dawaj mu w butelce mleko krowie, zobaczysz ze nie bedzie chcial i tak sie wlasnie odzwyczaji, tak to bylo z moja corka!!! musisz w koncu odstawic mleko modyf bo to uzalezniacz!

2 i pol roku* nie pol :D

Gość cherrycoke
no tak ale chyba od krowiego to dostanie uiczulenia . pozatym chyba dzieciom do 3 r.z. nie wolno podawać mleka krowiego pod ryzykiem alergii....

Gość ja wole zielone
ale dwuletnie dziecko powinno jeszce pic mleko modyfikowane. moja ma 21 miesiecy i w nocy wypija dwie pelne butle. probowalam ja oduczyc, podawac wode, ale byla taka histeria, ze w koncu ok 4 nad ranem skapitulowalam i zrobilam ta butle. mojej szwagierki syn tez tak mial, trzy butle na noc szykowala.potem przed 3 urodzinami sam odrzucil mleko.

no co ty dwulatki nie moga krowiego mleka pic?? przeciez juz po pierwszym r.ż mozna podawac! no tyle ze ja nie mieszkam w Polsce i tu w uk sa inne hmm metody zywienia...

kochane dlatego pisze, jezeli chcecie oduczyc dziecko od mleka a pilo ono wylacznie modyfikowane, zamiast wody sprobujcie podac mleko krowie, samo, nie dosladzane! w moim przypadku sie udało i corka w ten sposób sie odzwycziła!

a w dzien mozna probowac dawac mleko modyfikowane w kubeczku niekapku..jak nie bedzie chcialo, trudno, wtedy nalezy wprowadzicdo diety jakies platki na mleku, jogurty, sery to wystarczy...

no tak ale chyba od krowiego to dostanie uiczulenia . pozatym chyba dzieciom do 3 r.z. nie wolno podawać mleka krowiego pod ryzykiem alergii...." hahahaha, ale wy macie z ta alergia.... moj pije krowie od 8mies zycia i nic mu nie jest . Nie trzesccie sie tak nad tymi dziecmi . Dawniej od urodzenia dziecko dostawalo krowie i jakos ludzkosc nie wyginela.

Gość o matko moja jedyna
no bo ty jagoda przeciez wczesnie musialas zaczac oszczedzac na modyfikowanym zeby nazbierac na krem diora :P

Gość o matko moja jedyna
:D no tak, tera trzeba edzie zacisnac pasa jeszcze bardziej hihihiih

Gość tez mi nowina.................
krowie mleko, krowie mleko...bla bla...a danonki, , jogurty, serki to niby z czego sa? z modyfikowanego?

Gość martuuulka
daj mu wode do picia,a co do mleka modyfikowanego to tez mam 2 i pol latka i od roku pije mleko krowie.

Tyle razy wstawać i robić te mleko to można się wymeczyć ;) Też tak miałam.Zrobiłam drastycznie! Pewnej nocy nie dałam mleka tylko wodę. Popłakał,pokrzyczał -ja poprzytulałam.Wiercił się cała noc. Druga noc podoba do pierwszej. Trzecia noc -nie obudził się :D I się skończyło nocne jedzonko ;) Lepiej się przemęczyć nawet i tydzień z takim darciem niż z jedzeniem przez kilka tygodni czy miesięcy. A co do mleka to mój do roku był tylko na modyfikowanym.Potem od roku do prawie 2 lat parę razy w tygodniu dostał krowie i nic jemu nie było.Oczywiście pierwsze tury to mało i sporadycznie.A skoro nic nie było to zrezygnowałam z modyfikowanego i od 2 roku przesżłam na krowie.

Gość 180510
A moze zrobić mu porządnej kaszki na noc. Mój syn ciągle budził się w nocy jak miał 1,5 roku. Raz przygotowałam zwykłą kaszkę mannę i przespał noc do rana. Budził się poprostu bo był głodny. Póżniej już nie było problemu

Gość ja wole zielone
a jak dziecko ma skaze to co? tez podac krowie? moja w ciagu dnia je serki, i to zasem juz jest za duzo, bo pojawiaja sie plamy na buzi. a wiezorem to juz nawet daje jej kolacje. jakies kanapeczki lekkie. je, a potem i tak w nocy sie budzi.

Gość to daj normalne sojowe
albo kozie

moj mleka modyfikowanego nie pije odkad skoncvzyl rok, krowiego tez nei bo nie lubi, za to ajda wszelkei pzretwory z krowiego od 1,5roku i jest ok :) za to od kilku mcy budzis ei w nocy i pije duzo soku, zawsze wieczorem zostawiam dwa pelne kubki soku zeby sie mogl napic, widocznie potrzebuje :)

Gość Anka mama trójki
Oj głupio mądre jesteście kobiety! Jaki sok w nocy?!? Tam jest cukier przecież!!! Może tak ugotować pełnowartościowe posiłki w ciągu dnia to dziecko w nocy nie będzie musiało nadrabiać zaległości! A jak dajecie jakieś g******e danonki i myślicie, że to pełnowartościowy posiłek to potem maluch w nocy jest głodny!

Gość gość
nie, dzieci od urodzenia nie były na mleku krowim, tylko na mleku matki, ewentualnie mamki. Kto takie bzdury wymyśla. Kiedyś niemowlęta sporadycznie dostawały mleko krowie (prędzej nawet kozie gdzie byli mądrzejsi ludzie, bo już na początku XX wieku wiedziano jest ono lepsze dla niemowlęcia niż krowie) a ci którzy je dostawali nie mogą mieć zdrowych jelit, tylko nie zawsze wchodzi to od razu, może nie wiecie ale 70% chorób pochodzi chorych jelit.