Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Byłe żony zawodowych żołnierzy

Polecane posty

Gość zmęczona życiem1
nie zawsze tak było, zaraz po ślubie pojechał do Afganistanu i potem to wszystko sie zaczęło,stopniowo az do dzisiaj gdzie już jest wrakiem.ostatnio był 7 tygodni w ośrodku psychiatrycznym dla wojskowych z ptsd,ale już pierwszego dnia po powrocie wszystko wróciło.A co do ciąży to mamy córkę i bliżniaki.CZasami gdy przestał pić na kilka dni to wiecie,miałam nadzieję że w końcu przemyślał sprawę i wszystko się zmieni,wiem,byłam naiwna.Dzisiaj znowu spania nie było,znowu świrował,groził,wyzywał bo wspomniałam o rozwodzie.

Gość gość
To sie nie wspomina,nie gada tylko robi,dziala!!

Gość zmęczona życiem1
a co niby mam robić?

Gość gość
Naprawdę nie wiesz co mozesz zrobić?a w ogole chcesz cokolwiek zmienic w swoim i dzieci życiu czy przyszłaś tu pogadać sobie o pogodzie?

Gość gość
Stres pourazowy to fatalna trauma 7 tygodni to stanowczo za krótko...

Czytuję to forum już od jakiegoś dłuższego czasu (!) i nie dowierzałam, że życie z tego typu człowiekiem może wyglądać właśnie w ten sposób - a jednak... Ci faceci to świry, ludzie zepsuci, zniszczeni, nieszczęśliwi, bezwzględni. Trzeba trzymać się od nich z daleka!

Gość Zośka 1
Na tym forum wypowiada się i komentuje jakiś idiota. Trudno... Byłam żona oficera WP. Też tutaj się wypłakiwałam.... Teraz jestem szczęśliwą rozwódką, zarabiam więcej niż mój ex, mam młodszego od siebie kochanka. :) I jedyne co moge doradzić - uciekać od panów w mundurach.

Gość bylazonkazolnierzyka
Otóż to.To już nie komuna i słynne przysłowie za mundurem panny sznurem i jak facet nawet gruby i brzydki ubrał zielony mundurek to laski sikały na jego widok bo teraz są zupełnie inne czasy. Mnie osobiscie podobaja sie wysocy przystojni meżczyzni w garniturach.

Gość martyna34
Jestem żoną żołnierza zawodowego od 6 lat i również przechodzę piekło w domu. Ciągłe poniżanie wyzywanie wszystko robiłam nie tak. Im bardziej się starałam tym było gorzej. A do tego alkohol. Mamy dwoje dzieci nie raz obiecywał że się zmieni na krótko. To nic nie dało. Wróciłam do pracy a do tego zajmowałam się domem dziećmi ale i tak było źle bo nie tak się ubierał, bo na pewno mam wielu kochanków a do tego za mało zarabiam. Było jeszcze gorzej i jest na dal . Do tego doszło że nabawiłam się takiej nerwicy że traciłam przytomność aż w końcu trafiłam do szpitala. Teraz staram się odbudować siebie to co on niszczył przez te lata. Chodzę do psychoterapełtki mam leki uspakajające i pomału wracam do zdrowia. W tej chwili mój tyran jest na poligonie mam czas stanąć na nogi i nabrać sił by to skończyć.

Gość gość
No,do czasu jego powrotu z poligonu:(

Gość gość
Witam , jestem byłą żona żołnierza zawodowego . szukam kobiet które sa w tej samej sytuacji . Chodzi mi o wzajemne wsparcie dotyczące walizki o swiadczenia , które dostał lub dostanie w związku z tym , ze kiedyś raczył byc naszym mężem lub ojcem naszych dzieci ( a których bez walki pewnie nawet nie liźniemy ). Chodzi mi o wzajemne wsparcie w walce o alimenty i uczciwy podział majątku , w którym zostaną wzięte pod uwagę środki jakie zarobił będąc na misji podczas gdy i my same odwalalysmy cała resztę roboty ....

Gość zmęczona życiem1
wczoraj w nocy znowu szalał, próbował bić,kopał,wiekszość ciosów udało mi się uniknąć bo był piany i mniał spowolnione ruchy ale chyba wybił mi palca w dłoni gdy się broniłam, bo nie mogę go zgiąć do końca. postanowiłam zabrać dzieci i wyjechać 600km dalej do siostry na jakiś czas.

Gość zmęczona życiem1
oczywiscie jak naprawie hamulce w aucie ,czyli w poniedziałek,mam nadzieję ze sie nie rozmyślę.nigdy nie lubiłam zmian.

Gość gość
Jak nie lubisz zmian to siedz z nim dalej az cie pobije tak,ze Ty w szpitalu nieprzytomna a dzieci w sierocincu lub rodzinie zastepczej.

Gość zmęczona życiem1
nie o to chodzi.przecież krok po kroku cos z tym robie to nie jest takie proste gdy cały czas jest się poniżanym i zastraszanym. gdy sie nie ma pracy i troje dzieci to rzucić wszystko i zacząć wszystko od nowa nie wiadomo gdzie wcale nie jest proste.łatwo to jest napisać.

Gość gość
Ale co robisz?nazwij. Nie mozna zasłaniać się dziećmi.Własnie dla nich,bo nie prosiły sie na świat i miec ojca psychopatę .

Gość gość
Dla dzieci to jest fantastyczne jak widzą sparring taty i mamy. Wrecz cudowne.

Gość gość
Wzięłaś za męża wojownika - to on musi wojować. Wytłumaczenie drugie: dwoje młodych, niepracujących ludzi w jednym domu - P A T O L O G I A. Wytłumaczenie trzecie: musisz go czymś MOCNO wqrwiać.

Gość gość
A czemu nie pracujesz? Jestem żoną żołnierza jest dobrym mężem i ojcem, ale gdyby mu odbiło to krótka piłka. Mam pracę zarabiam 2-3 razy więcej niż on, własne mieszkanie kupione przed ślubem, a alimenty i tak na syna będzie musiał płacić. Same dajecie się poniżać, robicie sobie dzieci z idiotami, którzy Was utrzymują a później płaczecie.

Gość zmęczona życiem1
nie wiem co mam napisać, cały czas atakujecie, jestem po technikum i nie znajdę pracy dzieki której bedzie mnie stać opłacić nianie do 3 dzieci.staram się wychować je jak najlepiej potrafie.mieszkamy teraz w pięknym domu z ogródkiem a w poniedziałek biorę dzieci i będziemy mieszkać w 1pokojowym mieszkaniu ponieważ on nie chce sie wyprowadzić.a on nie pracuje bo ma emeryturę.

Gość zmęczona życiem1
do gościa..co robię żeby to zmienić.po 1 gdy mnie okładał odważyłam się zadzwonić na policję a to nie było takie łatwe gdy co chwile słyszę od niego że mnie zabije.założyłam mu niebieską kartę,i zgłosiłam do prokuratury o przymusowe leczenie które póżniej musiałam wycofać bo on sam zgłosił się na leczenie do warszawy.umawiałam go do psychologów był razy na detoksie a teraz siedzi na kanapie piany a ja gotuję rosół dla dzieci.

Gość gość
Rosół o 10 rano w niedzielę??? On cie chyba naprawdę musi zabić, żeby te dzieciny wyrosły na normalnych ludzi.

Gość gość
Wreszcie jakies kroki podjelas zmeczonazyciem. Widzisz bledy zyciowe?facet byl wczesniej tylko moze nie chcialas widziec symptomow 'wariatem'a po wojnie syndromy pourazowe wyzwolily psychopate. I Ty z kims takim mimo tego fundowalas sobie kolejne ciąże?no prosze Cie,to naprawde nierozważne było. Więc teraz niesiesz i to brzemię:bez pracy,domu,za to z pieprzeniem się z psycholem bez zabezpieczenia(on nawet nie musial wiedziec o antykoncepcji,ale sam widac siebie wart,zeby gumki nie zalozyc w okolicach dni plodnych). Nieodpowiedzialni rodzice...

Gość gość
W gumce to się pieprzy prostytutki i d***** przygodne. A nie żonę!

Gość zmęczona życiem1
wiecie co?...szkoda tu zaglądać,lepiej komentujcie kogoś innego i bez waszego piepszenia jest mi ciężko. mimo wszystko czasu bym nie cofnęła bo mam troje wspaniałych dzieci.cześć

Gość gość
No wreszcie. Zrozumiałaś do czego jesteś przeznaczona - do rochania, rodzenia i gotowania rosołu. Tylko musisz załapać kiedy należy robić w/w czynności.

Gość gość
Ale czego Ty się zmęczona spodziewasz. Pisałam wczoraj, że też jestem żoną żołnierza. Mamy jedno dziecko, wiesz dlaczego? Wychodzę z założenia, że mam tyle dzieci ile mogę sama utrzymać, z dwojgiem też nie miałabym problemu. Masz tylko wykształcenie średnie, nie pracujesz i masz 3 dzieci? Dodatkowo wolisz dom z ogródkiem i kata niż spokój w kawalerce? No cóż każdy ma inne priorytety. Nie płacz tylko, że Ci źle.

Gość gość
zmeczona,tu nie chodzi o to czy dzieci masz kochane tylko,ze masz je na wlasna odpowiedzialnosc nies stosujac antykoncepcji z psycholem. A ten co mowi,ze prostytutki tylko pieprzy sie w gumce a nie zone niech wroci do podstawowki i poczyta o roznych metidach antykocepcji,w tym uzywanie i po co prezerwatyw,w kazdym związku,nie tylko malzenstwie. Bo coz to malzenstwo?-papier na meza i żonę?

Gość gość
Małżeństwo to JEDNO ciało. Jak wtykasz sobie tampona to zakładasz gumowe rękawiczki?

Gość gość
Ej ty ostatni gosciu,wkladaj sobie co/komu/gdzie/kiedy chcesz.Twoja rzecz. Ja mowie o antykoncepcji ,ty o instynktach.Roznimy sie wiec znacznie w temacie,wiedzy,kulturze. Amen.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się