Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiwi 2

czy ja krzywdze tym dziecko ?

Polecane posty

Gość weronikax
no co fakt to fakt chyba sama nauczylas go jedzenia w nocy i masz teraz problem....

Gość samaroska
dlatego mam gdzies europe, ja rowniez nie glodze dziecka :) jak by napisali ze masz isc sie powiesic to pojdziesz? smiesza mnie polaczki co maja sie za wielkich panow zagranica

Gość ma apetyt a nic mu sie niedzie
weronikax do kogo to bylo? jak dla kogos karmmienie w nocy to problem, to swietne jesstescie matki

Gość no zaraz padne ze smiechu
ma apetyt a nic mu sie niedzie - tak sobie czytam i czytam i powiem ci, ze jestes cholernie pusta i ograniczona osoba! Klocisz sie z laska niewiadomo o co mimo, ze ta ci kompletnie nic nie zrobila. Ma swoje zdanie, a ty swoje. Co, takie masz niskie poczucie wartosci, ze nie umiesz zaakcpetowac innego zdania i jako forumowy anonim jestes wielkim kozakiem, co sie kloci? Typowa mamuska z kafeterii!! Jestes zenujaca i pusta jak cholera. Widac, ze jestes sfrustrowana i masz mnostwo kompleksow, bo im bardziej ktos szczeka tu na kafe tym bardziej jest sfrustrowany. Ty jestes idealnym tego przykladem. Autorko, ty znasz swojego malusza najlepiej. Jesli uwazasz, ze on jest glodny to go karm. I tyle, ale wiesz, ja tez uwazam, ze karmienie porlcznego dziecka trzy razy w nocy to przegiecie...czesto troche.

Gość duzo jak duzo ale
Dziewczyny, wezcie przestancie mnie rozsmieszac :) Jak ja moge glodzic moje dziecko, skoro ma 9 miesiecy, a wazy 11,5 kg :) No prosze was :) I nie jestem Polaczkiem za granica, tak dla scislosci. Mieszkam tu od dziecka, moj ojciec nie jest Polakiem, wiec sorry, ale jesli masz pretensje o to, to zwroc sie bezposrednio do moich rodzicow.:) Dziewczyny, naprawde zaczynacie mnie smieszyc...Poziom tej dyskusji robi sie naprawde zenujcy...:) Wezcie czytajcie ze zrozumieniem i te nadinterpretacje schowajcie do kieszeni, ok?

Gość no zaraz padne ze smiechu
samaroska dlatego mam gdzies europe, ja rowniez nie glodze dziecka jak by napisali ze masz isc sie powiesic to pojdziesz? smiesza mnie polaczki co maja sie za wielkich panow zagranica do duzo jak duzo - widzisz to? Takie wlasnie sa te kafeteryjne matki: zlosliwe, niemyslace, zazdrosne, ublizajace i w ogole szkoda gadac...One moga ci wszystko narzucic, ale bron Boze ty sie nie wychylaj z innym zdaniem, bo cie zmieszaja z blotem te pustaki co nic w zyciu nie widzialy.

20:16 [zgłoś do usunięcia] duzo jak duzo ale I jeszcze jedno, jesli znasz jakies obcy jezyk - angielski, niemiecki lub holenderski - to moge ci podeslac linki co pisza na temat nocnego karmienia dzieci od skonczenia prze znich pol roku. Wtedy porownasz sobie swoja mentalnosc i mentalnosc polska z tym, jak mysli sie w Europie. To tyle z mojej strony na ten temat. i oczywiscie sluchasz tego co pisze prasa itd zagraniczna bo to co polskie to odrazu zle:P??? ehh typowa POLSKA MENTALONSC:D

Gość duzo jak duzo ale
Ameryko - skoro mnie cytujesz to prosze cie rob to poprawnie bez wymyslania, ok? Wyraznie napisalam POROWNASZ SOBIE, wiec z laski swojej wskaz mi palcem gdzie napisalam, ze wszystko co zagraniczne to super, a polskie to be? Boze, z wami jednak nie da sie rozmawiac...:o Naprawde, jesli czlowiek napisze cos innego niz jest ogolnie przyjete to mimo, ze nikt kompletnie mnie nie zna, nie wie jak zyje itd. to od razu nazywa Polaczkiem, polska mentalnosci i w ogole wymysla jakies cuda na kiju, no ludzie...wezcie zastanowcie sie nad soba, bo az przykro czytac te wypowiedzi pelne zolci :o

Gość moja 14 miesięczna córka
waży niecałe 9 kg, a tu 6 miesięczne niemal tyle samo...

Gość mammma mammmaa
a warzyw w ogole mu nie dajesz??? same kaszki i owoce??? no to nie dziwie sie ze jest grubuitki

moim zdaniem w tym wieku powinien już przesypiać noc, mój ma 4 miesiące a od 2 śpi od 19 tej do 7 rano ( na mleku modyfikowanym). Może powinnaś zagęszczać mleczko, porozmawiaj z pediatra. Powodzenia

Gość ma apetyt a nic mu sie niedzie
tak jestem pusta zakompleksiona i we frustracji oj jaka psychoanaliza co jeszcze mi powiecie? zal mi was i waszych dzieci, skoro kierujecie sie nie ich dobrem a jakimis "artykulami" kiedys wkladano dzieci na 3 zdrowaski do pieca, bo tak kazano, i wiejskie aurytety tak mowily a wy macie swoje artykuly , i to nie polsku uuuuuuuuuuu co za burzujstwo normalne zwykle matki nie musz czytac zeby wiedziec czego potrzeba ich dzieciom, wy musiscie, przykre:) dzieci to nie dorosli, nie ma co porownywac wagi wzrostu miedzy nimi, bo kazde ma inne uwarunkowania genetyczne, inna budowe kosci, itp, i czasemjedno wazy mniej od drugiego w tym samym wieku teraz bardzo modne sa "rehabilitacje" zdrowych dzieci, szukanie dziury w calym, tylko dlatego zeby jakies panny po studiach z plecami mialy prace, zal dobra ide sie pobawic z niuniem......................ojej, a moze wg was 2 letnie dzieci powinny juz spac

Gość oczywiscie ze powinny ale
co moze wiedziec taki pustak jak ty,ktory o niczym nie ma pojecia :D:D:D

Gość dhfdhsgfdsggdg
Te, które odradzają żeby dziecka nie karmić w nocy i mu nie dać jak woła, bo głodne to kompletne kretynki. Autorko nie słuchaj tych walniętych bab tylko daj dziecku jak budzi się głodne. Dla porównania jak wy suki budzicie się w nocy i zaglądacie do lodówki boście głodne to jakoś nikt wam nie mówi, że macie nie jeść i nikt wam jedzenia nie zabiera. Dziecko, które ma dopiero 6 miesięcy powinno przesypiać noce, ale ma prawo się obudzić, bo poczuje głód. Każde dziecko jest inne i je inaczej oraz w różnych ilościach. Każde urodziło się z inną wagą i przybiera inaczej. Więc nie wypisujcie debilki, żeby autorka głodziła dziecko i oszukiwała wodą. Przede wszystkim nie wolno zostawiać dziecka do wypłakania samego.

a ja myślę że skoro nie wpychasz mu na siłę tylko sam się domaga to znaczy że potrzebuje,może teraz ma jakiś skok wzrostowy. Nie ograniczałabym jedzenia,a co do nocy to wydaje mi się że nie ma tragedii że 6 miesięczne dziecko w nocy je,to jeszcze niemowlę i ma do tego prawo,skoro pediatra uważa że jest OK to znaczy że jest.

Gość dhfdhsgfdsggdg
Wejdzie tu jakaś pisda zza granicy i myśli, że świeci tymi swoimi mądrościami. Weź sobie głodź swoje i odwal się od matek polek :-)

Mój synek ma 16 miesięcy i w nocy 2-3 zjada 120ml mleczka. Nie uważam abym go tym krzywdziła. Waży 11 kg. Jeżeli tego potrzebuje to czemu nie? Autorko Ty znasz najlepiej swoje dziecko. A i uważam że nie da się wychować dziecka według jakiegoś schematu z jakiejś książki bo każde dziecko jest inne.

Nie robisz mu krzywdy :) co do jedzenia w nocy to uważam że skoro tego potrzebuje to niech je :) każde dziecko jest inne i niestety nie da się dopasować wszystkich do jakiegoś podręcznika czy artykułu. Mój synek jadł w nocy do 13 mies potem nagle sam przestał się budzić na jedzenie. Jak skończył 10 mies to przez miesiąc budził sie co 30min max co godzinę na jedzenie (dostawał jeszcze pierś) po tym miesiącu nagle zrezygnował z mojego mleka. Ty najlepiej znasz swoje dziecko i wiesz co dla niego najlepsze :)

Gość kiwi 2
wczoraj musialam wyjsc z kafe bo maly byl glodny ,niewiedzialam ze tu taka dyskusja byla odnosnie dyskusji wysluchuje argumentow z kazdych stron ,a pozniej cos sama kombinuje. Uwazam ze kazdy ma prawo do wlasnych opini i nie krytykuje. Ja tez robie kilka rzeczy ktore napewno by wielu sie nie spodobalo np. maly spi od poczatku w swoim pokoju ps/ wczoraj kupilam malemu kaszke na noc 5 zbóż. i wiecie co spal od 19-5.30. pewnie dluzej by spal ale my wstajemy o tej do pracy godzinie wiec sie obudzil. tak wiec moze ta kaszka lepiej go trzyma a jak po 21szej sie na chwile przebudzil dalam mu wode,wypil 20 ml na spiaco i spaaaaal :)))))))))))))))))))))))))

Gość kiwi 2
nie wiem czemu ktos stwierdzil ze nie daje warzyw ,przeciez pisalam ze je obiadki i zupki czylo marchew groszek dynia pietruszka burak ziemniak owoce jablko gruszka brzoskwinia sliwka banan morela mieso krolik jagniecina indyk kurczak wiec urozmaicenie ma rowniez w warzywach i owocach pozatym herbatki ,sucharki, ostatnio chlebek (chce jesc co my :) )

Ale co jest złego w tym że dziecko śpi we własnym pokoju?? Mój synek też od urodzenia śpi w swoim pokoiku :) I dziś też o dziwo przespał całą noc bez pobudki na jedzenie. Ale nie wiem czym to było spowodowane.

Moim zdaniem dziecko budzi się w nocy bo jest przyzwyczajone, teraz dobrze by było przyzwyczaić je do jednego karmienia nocnego, ta kaszka moze być dobrym rozwiązaniem. Jak będzie sie budzic częściej to postój przy łóżeczku, pogłaskaj po główce, nie wiem zaśpiewaj kolysanke, żeby czuł Twoja obecność, nie dawaj nic w zastępstwie. Chodzi o PrzYZWYCZAJENIE . W dzień ładnie je, dla Ciebie też będzie lepiej jak nie będziesz musiała wstawać tyle razy w nocy. Jesteś pewna, że budzi sie w nocy z głodu? Jak za długo śpi w ciągu dnia, to nie bedzie spokojny w nocy.

Gość kiwi 2
krzyczy z głodu no i wypija tak lapczywie mleko tak jak pije gdy jest baaardzo glodny

Gość ja ciiiii odpowiem
twoj synek sporo je postaraj sie zadbac o jego zroznicowana diete: kaszka max raz dziennie, posilki co 3-4 godziny, nie czesciej postaraj sie dawac na obiad zupke, warzywa z miesem a na kolacje tez zupe warzywna ( z zielonymi warzywami) makaronem, lub ryzem przed spaniem butle mleka, bez kaszki ogranicz banany, i zachecaj mluszka do ruchu - nos na rekach , w nosilde, chuscie, pozwalaj bawic sie na podlodze, macie edukacyjnej