Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pieprzona Feministka

Brzydkie, w dosłownym znaczeniu tego słowa.

Polecane posty

Każdy chłopak zapytany o wspaniałą dziewczynę, wymienia: piękna, ładna, śliczna. Większość dziewczyn jest ładna, ma taką urodę, że może zrobić się na bóstwo, i być śliczna. Te dziewczyny, zazwyczaj wychodzą za mąż, i choć maja kompleksy być może, to nie są brzydkie. Jednak co maja zrobić te brzydkie dziewczyny? To nieprawda, że nie ma brzydkich kobiet, że są tylko niezadbane. Jeśli kobieta jest brzydka, to chociażby nosiła wspaniałe ciuchy, miała najlepszy make up, i tak pozostanie brzydka... Co wg Wad ma zrobić taka dziewczyna? Poprzez te wszystkie kanony piękna, stawianie go na piedestale, wszędzie reklamy, billboardy z wspaniałymi kobietami, hasła, propagandy piękna, taka dziewczyna nie ma szans normalnie żyć. Czy tak jest, by nie mogła się rozmnażać, by brzydkich ludzi w przyszłości było jak najmniej? Bo przecież szansy na miłość praktycznie nie ma. Co z dyskryminacją na każdym kroku? Jak ma znosić przez całe życie pełne pogardy spojrzenia mężczyzn? Nie mówię tutaj o jakichś brudaskach, tylko normalnych dbających o siebie dziewczynach. Jaka może być przyszłość brzydkiej, od małego wyzywanej przez to dziewczynki, potem nastolatki, kobiety? To się zdarza, takie kobiety nie mówią o tym, ale ich życia jest po prostu pasmem udręk. Jak często chorują psychicznie, popełniają samobójstwa? Kogo to wina?

Gość Pani Deep zakochana
ja jestem szpetna i do tego mam gruba doope:(

Gość jadwisssia
ja tez jestem brzydka,ale mam męża nawet przystojnego. Sama nie wiem co on we mnie widzi.Chociaz czasem mam poczucie,ze on sie mnie wstydzi przed znajomymi.

Gość jadwisssia
mówię Ci,że jestem.Mam wielki kinol i nieładną cerę :(.

Duży nos i cerę z niedoskonałościami ma co druga dziewczyna:) Mi chodzi i np nieproporcjonalną szczękę, brzydkie zęby, zez, brak ust, odstające uszy, brzydka figura, zwisające piersi syfki na całym ciele, i to wszystko w jednej osobie..

Gość S e d e s e e Oryginal
Poka fote bo nie moge sobie tego wyobrazic :)

Gość jadwisssia
az tak to nie.Ale mam zwisajace cycki po 2 dzieci,na szczescie z figurą ok.Uszy ładne(chociaż one),zeza nie mam.Plecy w bliznach po trądziku.

j amam nieproporcjonalnie rozstawione oczy, krzywy nos i zwalistą sylwetkę. To chyba wystarczy

Ja tu z pelna kulturka, a Ty mi z takimi tekstami wyjezdzasz... Nie ladnie, bardzo nie ladnie... :)

ponizej przecietnej => jesli jest tak zle jak mowisz, dlaczego nie pomyslisz o ingerencji chirurga?

To było całkiem kulturalne, natomiast żądanie fotki z Twojej strony, skoro wiesz, jaka mam sytuacje, było baaardzo nie na miejscu. Jakbyś na pogrzebie proponował wesołe miasteczko rodzinie w żałobie.

Gość brzydkie kobiety powinny
chodzić w czadorach, by nie obrzydzać swoim wyglądem mężczyzn.

Przepraszam... Daj pyska na zgode 👄 :classic_cool:

Depeche15, nie sadzisz, że przy takiej ilości wad, uzbieranie na operacje np uszów dużo by mojej urodzie nie dało? Musiałabym zoperować wszystko, a to kosmiczna suma.

brzydkie kobiety powinny chodzić w czadorach, by nie obrzydzać swoim wyglądem mężczyzn. Nie ma to, jak miłe zdanie kogoś, kto myśli jedynie swoim przyrodzeniem. Nie będę nawet proponować, bys postawił się przez chwile w sytuacji takiej dziewczyny i pomyślał co ona czuje, bo pewnie tego nie potrafisz. S e d e s e e Oryginal, zapomniałes, że nie mam ust?;)

A moze wcale nie jest tak zle jak Ci sie wydaje? Uwierz mi na slowo, ze wiekszosc porzadnych mezczyzn nie patrzy specjalnie na wyglad. :) Wiem to sam po sobie :classic_cool: No, chyba, ze szukasz chlopca typ imprezowicza, ktory chce sobie tylko poruchac. Na takiego nie masz szans, ale czy aby na pewno to taka tragedia? Moze zamiast doszukiwac sie kolejnych kompleksow pomysl sobie, ze swoim wygladem selekcjonujesz facetow. Taki, ktory leci na wyglad raczej do Ciebie nie podejdzie. :)

racja. w tej sytuacji po prostu trzeba z tym zyc.taka kobieta nie bedzie przyciagac mezczyzn ani uwodzic, co nie oznacza ze nie ma szans na kogos wartosciowego. natomiast szanse spotkania kogos takiego sa nieco mniejsze niz fifty-fifty. coz- sa ludzie bogaci i dzieci w Afryce, ktore nie jedza przez pare tygodni. z pewnymi rzeczami trzeba sie pogodzic.

Gość steffka2
Wiesz co, jak tak obserwuje ludzi, to naprawde jest sporo niezbyt ladnych kobiet, a mimo to maja mezow i rodzine. Mysle, ze najgorszej to byc brzydka+zakompleksiona na maksa, taka osoba faktycznie odpycha. Powiem Ci, ze w moim otoczeniu te najmniej ladne sa w zwiazkach, tylko, ze one nie jecza, ze sa brzydkie, podejrzewam, ze moga nawet sie nie uwzac za brzydkie i to jest klucz do sukcesu.

Nawet teraz widzę ta ogromna reklamę Maybelline z piekną dziewczyną i czuje w sumie nawet nie wiem jak określić to coś, co czuje. Wejde na inna stronkę, i baba będzie prezetować seksowną bieliznę.. wyjdę z domu, i na przeciwko wielki plakat z kobieta o slicznych zębach... z rodziną:(

Steffka2, niezbyt ładnych to jest multum dziewczyn:) ludzie ogólnie rzez biorąc zbyt ładni nie są, i naprawdę szczegóły decydują czy kobieta jest ładna czy już troszkę podchodzi pod brzydotę, co innego kotki np;) S e d e s e e Oryginal, to, że jakoś z tym moim wyglądem żyje, to lata praktyk, nie doszukuje się kompleksów, bo bym zwariowała. Nie szukam faceta na siłę, bo pogodziłam się z tym, że do końca życia nikt mnie nawet nie pocałuje. Chciałabym poświęcić się jakiemuś szczytnemu celowi, np wyjechać do Afryki, ale nie mam pojęcia co powinnam zrobić..

Ok, poswiece sie... Ile masz lat i skad jestes? :) Przyjade i Cie pocaluje :D :classic_cool:

Gość mówmy mało lecz konkretnie
Prawda jest taka że prawie każdą dziewczyne da się "zrobić" nawet jesli ma problemy z cerą i jest nie za ładna. Prawdziwy problem moim zdaniem jest dopiero wtedy jak laska ma wysuniętą brode do przodu, tzw szuflada lub jak kto woli lodołamacz. to jest masakra :O