Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pypepyt

równouprawnienie to największy błąd w dziejach ludzkości!

Polecane posty

Gość Prowokator:)
A tak szczerze, to ja to wszystko rozumiem, doceniam kobiety itp. Tylko równouprawnienie w obecnym wydaniu mnie denerwuje. Nie ma co ukrywać, że z biologicznego punktu widzenia kobiety i mężczyżni mają lekko różne zdolności i możliwości. Tak samo irytująca jest kwestia parytetów, bo nie rozumiem jak ktoś może piastować swoje stanowisko ze względu na płeć, nie ze względu na umiejętności, dla mnie to czysta dyskryminacja. Radykalny feminizm jest straszny, tak samo jak straszni są faceci chcący zamknąć wszystkie kobiety jako kury domowe. Po prostu uważam, że trzeba zachować pewną dozę zdrowego rozsądku w tym temacie:)

Gość RCGTEB
kobieta dobrze zarabiająca i wykształcona to obciach i społeczny zbytek. Do pobierania nasienia i powielania kówrek profesura nie jest potrzebna a kasę to ma przynosić mąż a jak nie przynosi to znaczy że degenerat albo co gorsza zboczeniec maskujący się

Gość Salemkaaa
Jeszcze w kwestii rownouprawnienia, to niestety czesto dzieje sie tak ze kobieta ma takie samo wyksztalcenie jak jej partner pracuje tak samo ciezko jak on i jeszcze wszytskie domowe obowiazki spadaja na nia.... Czy tylko ja widze w tym NIERWONOSC??

Gość erttetetetertertetr
erttetetetertertetr To co bylo kiedys, tzn to co wspominasz, moim zdaniem nie bylo dobre. Zwiazki powinny byc parnterskie ale ja osobiscie nie maialbym nic przeciwko prowadzeniu domu, gotowaniu obiadow itp. pod warunkiem ze bylabym szanowana i mialabym rowne prawa co do decyzji dotyczacych zwiazku i ogolnie rodziny. Uwazam ze nie jest do konca naturalne to co sie obecnie dzieje - ze kobeity za wszelka cene chce miec kierownicze stanowiska. ale jezeli ktoras tego walsnie pragnie niech to robi. Bede jej kibicowac. --- tu się zgadzam. Tylko że temat jest o równouprawnieniu niby a pisze się o jakimś nie wiadomo jakimś szacunku do kobiet, bo dzieci rodzą itp. Dla mnie to chore. To z racji takiej że kobietę widzę, to pokłony muszę dawać? ustępować i nieba przychylać? no bez jaj. ;)

Gość erttetetetertertetr
Jeszcze w kwestii rownouprawnienia, to niestety czesto dzieje sie tak ze kobieta ma takie samo wyksztalcenie jak jej partner pracuje tak samo ciezko jak on i jeszcze wszytskie domowe obowiazki spadaja na nia.... Czy tylko ja widze w tym NIERWONOSC?? - tak nie jest, co ty piszesz? ja znam związki, gdzie oboje pracują i tak samo zajmują się dziećmi i domem zarówno facet jak i kobieta.

Gość Prowokator:)
Salemkaaa Ty widzisz tu dyskryminację, ja widzę fatalny wybór partnera:P

Gość Salemkaaa
masz race tamat troche zboczyl, ale nie az tak drastycznie bo to wszytsko sie wiaze ze soba i nie chodzi o poklony !! nie to dla mnie rowniez byloby chore i nie czulabym sie z tym dobrze. Ale jak slysze kiedy faceci gadaja rozne swinstwa na kobiety to mnie telepie, kiedy jawnie okazuja im brak szacunku... Nie mwoie ze TO OBOWIAZEK. ALe jezeli jakis facet bezczelnie wciska sie pzred kobiete czy inne tego typu przyklady nie zachowuje sie ladnie... Doceniam milych kulturalnych facetow, jak ktorys mnie nie pzrepusci nie mysle ze jest burakiem - fakt traci troche w moich oczach ale absolutnie nie jest skreslony... Kurcze nie wiem jak mam inaczej to wylumaczyc. Po prostu milo kiedy ktos docenia kobiety. Jako ogol. Wiadomo ze nie wszytskie na szacunek zasluga ale ogol MOIM zdnaiem TAK.

Gość Salemkaaa
Nie mwoie ze zawsze tak jest, ale sie zdarza :) I fakt dobor partnera straszny, tez sie zgodze - ale nie zawsze takie rzeczy widac od razu... Czasami przychodzi to z wiekiem.. To skrajny przypadek, choc niestety chyba z tendencja wzrostowa

Gość erttetetetertertetr
Ale jak slysze kiedy faceci gadaja rozne swinstwa na kobiety to mnie telepie, kiedy jawnie okazuja im brak szacunku.. --- wiesz, bo jak faceci widzą naprawdę zadbane laski, które bzykają się dla kasy, które zdradzają, które puszczają się na każdym kroku - to naprawdę zmienia myślenie każdego faceta i kobiety dziś już nie są wcale takie święte a co za tym idzie - nie mają już takiego szacunku, jaki być może kiedyś był.

Gość Salemkaaa
Masz troche racji. Jest w sumie dość spora czesc kobiet psujacych innym reputacje... Szanujcie faceci chociaz te porzadne :) Bo naprawde na to zasluguja. Bo inaczej to tak sie zapetli... Nikt nikogo nie bedzie szanowal... Nie bedzie to mile... Ja szanuje mezczyzn - oczywiscie tych ktorzy zachowuja sie jak mezczyzni...

"Sama jestem zdania, ze zdrowa kobeita powinna miec potomstwo i to najlepiej nie tylko jedno. Ale kazdy ma wolna wole i nie mozna nikogo do niczego zmusic." Dlaczego POWINNA? Nie powinna, ale ma taką MOŻLIWOŚĆ :o Takie wypowiedzi utwierdzają mnie w przekonaniu, że otacza mnie stado baranów :o Zwierzęcy instynkt nakazuje posiadać nam dzieci, które potrzebują masę kasy, zabierają życie i je utrudniają, ale to przecież takie cudowne :D:D:D:D Bez dzieci nikt mi szkalnki wody, przecież nie poda! :D A nawet jeśli, to podałby mi ją ktoś? Dzieci nie siadziałyby przy mnie wiecznie, bo mają swoje życie, a mnie w d*pie. Ja będę na wakacjach w egzotycznym kraju, a jakaś kobieta inkubator w tym czasie będzie zajmowała się podcieraniem tyłka niemowlaka, które sprawia jej ogromną radość :D Na dzieci namawiają faceci i te kobiety, które nie chcą same siedzieć w szambie w które się wpakowały :D

Gość Salemkaaa
MIMI666 : napisałam wyraźnie ze to MOJE zdanie. Nie mam nic do kobiet ktore nie chca miec dzieci. Znam pare takich- szanuje je to ich decyzja. Ale nie potrafie tego zrozumiec. Tyle.

Gość Salemkaaa
I nie rozumiem jak można nie szanować kobiet, które rodzą dzieci... Przecież kiedyś ktoś Wam dał życie... Dbał o Was i podcierał tylki... Ech... Nikt Was nie zmusza do rodzenia dzieci ale odrobine szacunku ludzie... Odrobine tolerancji. Ktoś musi wydawać na świat nowe pokolenia inaczej świat sie w koncu skonczy ;]

Gość erttetetetertertetr
Eee rodzenie dzieci... szacunek.. hmm... ok, jeśli chodzi o kobiety w ciąży, albo starsze, ale na pewno nie każde.

Gość Salemkaaa
Wiadomo, zenie literalnie kazde.. Nie mozna szanowac tych ktore same siebie nie szanuja... :) Ciekawa jestem czy mnie np. uznajesz za godna szacunku? Mam 22, studiuje, mam chlopaka od 2 lat, marze o slubie, na pewno chce miec dzieci i to najlepiej przed 30.

Gość erttetetetertertetr
Powiem inaczej. Jeśli chodzi o ciebie, to traktowałbym cię normalnie - jak koleżankę, kolegę. To wszystko. Nie ma tu żadnej filozofii. Natomiast, gdybyś była w ciąży, to służyłbym ci pomocą jak dobry przyjaciel. :)

Gość Salemkaaa
:) W sumie to chyba w tym temacie to tyle do powiedzenia. Dziękuję za dyskusję.

Gość erttetetetertertetr
:)

Gość erttetetetertertetr
Aha... jeszcze od siebie. Bardziej szanuję młode dziewczyny, ale to wcale nie dlatego, że są młode, czy atrakcyjne, tylko dlatego, że są niewinne w tym sensie, że nie mają zbytnio doświadczenia a są często wykorzystywane i manipulowane. Są dla mnie tak jakby "czyste" jeśli chodzi o światopogląd i w ich zachowaniu jest dużo emocji po prostu a mniej zakłamania.

Gość Salemkaaa
Wszystko zalezy od środowiska w jakim sie wychowuja. Znam takie, które majac po nascie lat zachowuja sie badzo nieprzyzwoicie... i to niekoniecznie przez zmanipulowanie ale zwykle wyrachowanie. Jak zawsze nie mozna gerneralizowac :]

Gość Salemkaaa
ale rozumiem co masz na mysli i w sumie chyba moge przyznac Ci racje :P ale NIE GENERALIZUJMY :)

Gość erttetetetertertetr
No tak. :) Ogólnie - jakby generalnie więcej życzliwości było wszędzie, to świat byłby lepszy, ale wiesz... dziś to masakra jakaś. Chamstwo, chciwość, żądza pieniądza, ogólna znieczulica... ech...

Mimi666 jest idealnym przykladem wspolczesnej kobiety, zdemoralizowanej do szpiku kości, nie posiadającej ani jednej kobiecej cechy. Równouprawnienie to faktycznie straszna głupota.

Gość erttetetetertertetr
heh - dominik - nie czytałem nawet jej.

"Mimi666 jest idealnym przykladem wspolczesnej kobiety, zdemoralizowanej do szpiku kości, nie posiadającej ani jednej kobiecej cechy. Równouprawnienie to faktycznie straszna głupota." Twoim zdaniem jedyną kobiecą cechą jest rodzenie dzieci? :D:D Uśmiałam się :D Mam inne cele w życiu niż zajmowanie się dzieckiem i odbieranie sobie przyjemności. To, że nie chcę mieć dzieci nie oznacza, że ich nie lubię, ale nie chce poświęcać swojego życia dla nich. Dziecko jest smyczą, a ja wolę być wolna.

Gość erttetetetertertetr
a ile ty mimi masz lat?