Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaia mama synka i ...

Poród w Legnicy-kto rodził?

Polecane posty

Gość Mia_latinka
no połówkowe tak mowi nawet moja gin i wcześniej Kobietki pisały, juz nie moge sie doczekac.. to dobrze ze nic nie bada bo znowu cisnienie by mi podeszlo :)) tylko 4d aaa to nie wiedziałam.., a do legnickiego pola nie bede jechac specjalnie.

Gość Mia_latinka
jeszcze tylko cene proszę mi napisać najlepiej ktoras z Kobietek która teraz niedawno była, numer sobie znajde i zadzwonie, nie wiem czy juz w tym tygodniu sie zapisywac bo chyba przed dlugo nie trzeba

telefon 76 855 35 99 rejestracja 8-11.30 i 15-16 najlepeij jak zadzwonisz to bedziesz wiedziala cene :)

Gość Mia_Latinka
no tak ale nie wiem czy tak 2 tyg do przodku mozna sie zarejestrowac.. dziekuje za informacje :))

zadzwonic nic nie kosztuje, ja tak sie jakos rejestrowalam bo chcialam miec pewny termin

Gość Mia_Latinka
spoko zadzwonie w poniedzialek, a w ktorym tyg Ty bylas? ja jade na wakacje wiec jak nie uda sie przed to bedzie po :)

Gość mkwroc
Ja robiłam na tatrzańskiej 2d ,cena 100 zł.Płyty nie dostałam ani zdjęć,może dlatego,że robiłam 2d a nie 4d .Przełączył kilka razy mi na 4d ,ale efekt średni.Płyty nie chciałam ,zdjęcia przeżyję bo mam zawsze i tak od swojego lekarza.poza tym mąż był ze mną ,a na tym mi zależało. Ja rejestrowałam się w środę po 11.00 i na 17.00 tego samego dnia mogłam iść .W kartę ciąży nic nie wpisywał , tylko dane sobie z niej spisał do badania. USG przez brzuch wiadomo. A USG połówkowe jest jak najbardziej , bardzo ważne .W pierwszej ciąży miałam robione także ,teraz inny lekarz mnie prowadzi i też używa określenia połówkowe .W 19 tc możesz iść ,mi lekarz prowadzący robił właśnie w 19 tc ,a 20 tc zaczynam prawidłowo dopiero jutro. kasia legnica-- wspomagająco na kaszel i katarek polecam maść pulmex baby ,bez recepty .Mojemu synkowi pomagała zawsze.

mia ja robilam 13-14 a drugie 21-22 tydzin i za 4d placilam 160zl z plyta i zdjeciami i to bylo koncowka lutego

Gość kasienka0103
Dawno mnie tu nie było, ale to z braku czasu. Ja też byłam na usg u hercunia na tarzańskiej w tamtym roku. robiłam 3d i dostałam 5 zdjęć, a także płytkę z filmikiem z usg. Płaciłam wtedy 160 zł. Byłam razem z mężem. Lekarz nam wszystko dokładnie pokazywał, ale za wiele rozmowny nie był. Ja byłam na tym usg w 22 tygodniu ciąży.

Bo z dr Hercuniem trzeba umieć rozmawiać, ja byłam na zwykłym 2d i dostałam 2 zdjęcia 3 lub 4d, a zapłaciłam 100 zł. według mojego lekarza prowadzącego usg połówkowe powinno się wykonywać między 19 a 22 tygodniem max., natomiast usg dopochwowe wykonuje się max. do 14 tygodnia i przeważnie robi je lekarz prowadzący. właśnie wybieram się we wtorek na kontrolę i odbiór wyników m.in. z próby glukozowej. trochę męczące już się robi to ciągłe powtarzanie pewnych informacji pewnym osobom. pulmex też polecam, mojemu synowi pomagał, dorośli też mogą używać alternatywa dla kobiet karmiących piersią a niemogących brać leków.

Gość Mia_Latinka
jesli ktos nie ma ochoty odpisywać to nie musi tego robic po to jest forum zeby pisać nawet po 10 razy jak komus można pomóc czy cos wytłumaczyć, ale to szczegół rozumiem ze niektorzy poprostu tak maja.. dobrze to zobaczymy na miejscu co mi tgam zrobic jakie d bedzie :) czy 2 czy 3 czy 4 :)) ważne zebym cos wiecej widziała

Gość mkwroc
Mia-- ale przy rejestracji pani już pyta jakie usg będziesz chciała, zwykłe czy 4d . anka-- no zdjęcia to mały problem dla mnie,pewnie jakbym wspomniała o nich to bym je dostała,ale nie zależało mi na nich tak bardzo,bo jak wspomniałam mam już zdjęcia od swojego lekarza.Tylko tłumaczyć mógłby więcej ,niekoniecznie wtedy gdy się go tylko ciągnie za język.Ale do samego badania nic nie mam ,bo opis na prawdę szczegółowy .

Gość Mia_Latinka
dziekuje ze mi powiedziałas :), moja gin mowila mi o 3d ale poprzednio przyczytałam ze on ma w gabinecie 2d i 4d, a 3d w legnickim polu. w takim razie chyba 4d zrobie i pojde z mezem, nie zalezy mi na plycie a bardziej na chocby jednym zdjeciu :) ja tez od gin dotaje zawsze zdjecie ale ostatnie takie slabiutkie bo przez brzuszek bylo robione ze ledwo co bylo widac.. wiec za 2 tyg ide na tatrzanska, ale gina swojego odwiedze po 1,5 miesiaca mam nadzieje ze nic nie powie :) jeszcze mocz musze zrobic zeby zobaczyc czy jest ok heh ale jak zwykle prywatnie :) chyba na piekarska pojde. fajnie ze juz macie swoje Malutkie Szkraby i mozecie sie nimi cieszyc :))) dobranoc :)

wiesz czy ktoś ma ochotę pisać czy nie to ja nie wnikam, ale nie koniecznie mam ochotę czytać w kółko te same pytania, zaglądam tu bo chcę się czegoś ciekawego dowiedzieć a nie w kółko czytać to samo...podobno istnieje coś takiego jak czytanie ze zrozumieniem. nie prosiłam go o te zdjęcia, po prostu zobaczył moją kartę ciąży, uśmiechnął się i powiedział, że skoro przychodzę od tego lekarza to znak i po prostu chciał mu zrobić na złość i jak najlepiej mnie przyjąć, a z tego co wiem to się nie lubią. w każdym razie byłam zadowolona, nie zależało mi na 3 ani 4d, bo sam mi dał do zrozumienia, że nie liczy się wymiar a informacje, które można otrzymać z każdego dobrze przeprowadzonego badania, i że w większości przypadków to zwykłe fanaberie. ale każdy decyduje jak wydaje pieniądze i czego oczekuje. rozmowny był w miarę, wszystko mi wytłumaczył o nic nie musiałam pytać, tylko o to kiedy dziecko powinno się obrócić. płeć pozostała tajemnicą bo moja gwiazda za każdym razem obraca się plecami ale stwierdził, że dla niego to najładniejsza dziewczynka na świecie, i trzymam kciuki oby tak było. pozdrawiam

Gość mkwroc
anka--a Ty też chyba chodzisz do dr Malk?? na tatrzańską poszłam tylko dlatego,żeby mógł pójść ze mną mąż.Na czwartek byłam umówiona u dr Rojka i w sumie teraz żałuję,że nie wybrałam się do niego.

no już nie chodzę, bardzo się zawiodłam kolejny raz i to na poważnej sprawie więc postanowiłam przenieść się do dr Pacułta, trudno było ale w końcu się zgodził. dr Rojka nie znam więc się nie wypowiem, dr Hercuń prowadził mi pierwszą ciążę i kilka koleżanek było na usg w ciąży więc nie miałam oporów żeby iść.

Gość Mia_Latinka
jak nie masz ochote czytac czegos w kolko to zachowaj to dla siebie, ja wczesniej nie dowiedzialam sie dokladnie co i jak tylko czesciowo,nie miałam pełnej informacji ( proponuje doczytać) wiec jak chcesz sie klocic badz masz jakies ale to pisz prywatne wiadomosci a nie swoje zale wylewasz na forum bo to nie jest na to miejsce, ja tutaj dowiaduje sie bardzo duzo rzeczy mi przydatnych, i chce zeby tak pozostało wiec. co do mojego czytania ze zrozumieniem to jest na wysokim poziomie, ale nie wiem jak z Twoimi emocjami dzis pierwszy raz poczułam dzidzie :))

Gość Kasia legnica
Mia- super uczucie co? pięknie. masz racje ja tez często pytam o coś kilka razy bo wolę spytać 10 razy niż później zrobić coś nie tak. Poza tym jak się ma pierwsza dzidzie to się wiele rzeczy nie wie:) więc będę pytać nawet 100 razy i tyle i dziękuję za odpowiedzi kochaniutkie:) Ja chętnie tez dziele się swoim doświadczeniem jako młoda mama:) pozdrawiam.:) JAK KTOŚ NIE CHCE NIECH NIE ODPISUJE TU NIKOGO NIE ZMUSZAMY DO PISANIA. !!!!!!! A mój Antoś nadal chory

Gość Mia_Latinka
Kasia legnica :) niesamowite :) najpierw myslałam że cos w brzuszku mnie zabolało ale pozniej było troszke mocniejsze i wtedy juz byłam pewna ze to dzidzia :) dziekuje za Twoje zrozumienie, to prawda ciekawi mnie masa rzeczy i bardzo sie ciesze że sa tu osoby które zawsze mi odpowiedza na pytania nawet 100 raz i wiem ze moge na nie liczyc, z każdym problemem moge sie tu pojawic i to daje mi spokoj psychiczny :) jak powiedziałas to moja pierwsza dzidzia i bardzo duzo nie wiem, ale tutaj dzieki Wam bardzo duzo rzeczy zrozumiałam, i bede gotowa :)) jasne ze nikogo nie zmuszamy! Biedne Malenstwo a co mu sie tak dłuży ta choroba, jest juz chociaż lepiej?

Gość Kasia legnica
bylismy u lekarza ma zmienione leki na szczesdie bez antybiotyku. pisze oczywiscde jedna reka bo tule maluszka

Gość Kasia legnica
ja przy pierwszym ruchu czulam sie tak akbym miala motylki w brzuchu zapamietaj date bo lekarz musi pierwsze ruchy zanotowac

Gość Kasia legnica
mojemu maluszkowi idzie 8 miesiąc a jeszcze niedawno mnie kopal. ty masz na listopad z tego co pamiętam. szybko Ci zleci. ok mój skarb już spiocha wiec tez się kładę dobrej nocki

Gość Mia_Latinka
mam nadzieje ze szybciutko wyzdrowieje! przynajmniej nie ma antybiotyku o tyle dobrze! termin mam niby koniec listopada- początek grudnia :) a Twoj maluszek juz siada, chodzi jakie tam postepy robi :)) mam nadzieje ze zleci bo chcialabym juz byc po :)) ale wiadomo ze nic nie ma tak odrazu :) wiesz ostatnio obejrzałam sie za butkami jaki rozmiar butkow niemowlecych sie kupuje na poczatek?, a i czy rożek dla dzidzi jest przydatny i kiedy, bo nie wiem czy mam kupic czy nie. milej nocy :)) dobranoc!

Gość Kasia legnica
hej Mia. Zaczyna siadać i podnosi się na nóżki tzn jak podaję mu palce to się podciąga zamiast do siadania to na stópkach się opiera:) mi rożek bardzo się przydał dla mnie był wygodny. my mieliśmy buciki takie ni to buty ni kapcie a rozmiar to 19.

Gość kasienka0103
Mia - jeśli chodzi o rożek, to miałam aż 2, ale praktycznie są nieużywane, bo jakoś nie umiałam mojej Oli w tym trzymać. Ona była drobniutka, wpadała mi w rożek i nie mogłam jej nawet cyca podać. Dlatego zawijałam ją w kocyk, tak mi było wygodniej. No ale u Ciebie nie musi tak być, więc dobrze się w to zaopatrzyć. Co do bucików, to ja nie kupowałam jakiś konkretnych rozmiarów, bo zazwyczaj były np. od 0 do 3 czy 6 m-cy, takie z mięciutką podeszwą. Dopiero teraz kupuje jej normalne buciki ze sztywną piętką, bo już chodzi i nosi rozmiar 18. No ale np. w H&M czy w innych sklepach są też mniejsze. Kasia Legnica buciki 19, to duży rozmiar, bo moja Ola ma prawie 10 m-cy, a nosi "18".

Gość kasienka0103
A w ogóle to wiele razy o coś się pytało o to samo i nie było tutaj żadnych problemów, a nagle ktoś nowy wprowadza tutaj zamieszanie. Jak nie ma się ochoty odpisywać to nikt nie zmusza. Ja sama codziennie tu zaglądam, ale nie zawsze odpisuje. Wiadomo, że jak dziecko w brzuszku to wiele pytań i wątpliwości, a później też. Trzymajcie się forumowiczki!!! Miłej niedzieli!!!

Gość Kasia legnica
KASIENKO ALE PAMIETAJ ANTEK TO CHLOP JAK DAB JUZ MA CIUSZKI 86

Gość Kasia legnica
A MA DOPIERO 7 MIESIĘCY:) A BUTKI MOŻE NA POCZATKU BYŁY ZA DUZE TROSZKĘ. ON MA TAKI JAKBY ZE SKÓRKI BUCIKI TAKIE MIEKKIE:0

Oj Oj piszecie o rozmiarach i mój skończył 2 mc a wchodzi w body 68, a pajacyki to muszę na 71 i waży 6500 ja to dopiero mam giganta. Rożki mam 2 i ich nie używałam, bo było za gorąco. Dziewczyny a miałyście może cc??? Kiedy zaczęłyście chudnąc do swojej figury, bo ja jakoś strasznie nie mogę dojść do siebie. Brzuch jeszcze tępy i boli więc brzuszki odpadają, słyszałam że pasy tylko rozleniwiają mięśnie i nie wiem co zrobić, bo przez to czuje się strasznie. Nigdy taka gruba nie byłam, normalnie mam rozmiar 42-44, a miałam 38 i ten celulit - no masakra :( Macie jakieś rady??