Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Debata a dno komorowskiego

Debata a dno komorowskiego

Polecane posty

ja uważam że topór wojenny miedzy rosją i polską już dawno temu powinien byc zakopany a ciągle grzebanie w gownie powoduje że ono bardziej śmierdzi. Mnostwo korzysci mozemy miec z wzajemnej współpracy :D ale po co nam one skoro nam J K załatwi wszystko lepiej sam.

Gość niech Tusk sie
fg... tylko jak widzisz zaden zwolennik Po nie odpowiedzial na moje pytanie, wiec....:)

Gość kojka
wszyscy obiecują a po wyborach i tak nic nie zrobią.ale jak patrzę na tą kwaśną minę Kaczora (jak kot Alik srający na puszczy...)to mi się odechciewa.a już obrońcy pisu zapomnieli o tych jazdach z begerową...nagrywanko itd.nic lepiej w tym kraju nie będzie jak młodzi ludzie będą głosować na takich ludzi pokroju kaczora...

Gość niech Tusk sie
kojka - dobrze , ze teraz za rzadow PO Polakom sie zyje coraz lepiej . Po tych wypowiedziach to mysle, ze w poziom zycia w Polsce jest na bardzo dobrym poziomie , porownywalny albo i nawet lepszy niz na zachodzie.

Gość niech Tusk sie
Bulka z serem jestes za Po to moze ty mi odpowiesz na moje pytanie , bo juz musze isc spac :)

Gość IPISOWIE
powiem ci tak , jebie mnie to na kogo ty zagłosujesz ! Ja wierzę PiSowi i nie Jestem zaślepiony POjebanym rzadem który odda za bezcen stocznie(2 w dodatku) chcesz to głosuj na PO ale POtem nie rycz że rodzice staraca prace... Quari4444 9 mies. temu 5 czyjs tam komentarz na innym forum ... :) jestem za ! sami sie przekonajcie.

Gość bułka z serem
podalam Ci przyklad na poprzedniej stronie, najswiezszy i na czasie, moim zdaniem PO bardzo dobrze zachowuje sie jesli chodzi o sprawę Smolenska, mozecie mowic ze to lizanie tyłka putinowi ale tak naprawde kazdy sprzeciw oznaczałby duze ryzyko dla naszego kraju. jestem patriotką i kocham mój kraj i wolę spokój i widzieć Polskę na mapie, niz robic afere pt "poznac prawde chocby po trupach" i ryzykowac nalot wojsk rosyjskich.

Gość babki w aptece na studiach
niestety, każdy z nich ma wpadki. Każdy z nich rzuca nam kiełbachę wyborczą. Kaczyński kiedyś skłamał, ze jak brat zostanie prezydentem to on NIE będzie premierem - jak było? wiemy. Miało nie być równiez koalicji z LPR , a była i przez pewnien czas miała się swietnie. Nie mam teraz podstaw by wierzyć mu w to co teraz mówi. A tym bardziej już w jego wielką zmianę. Przerażają mnie jego "szaleńcze oczy". Poza tym on idzie po trupach do celu. Jeden już wetował wszystkie ustawy jak leciało, nie chcę juz powtórki z tego. Komorowski też nie jest super, wali gafy, czasem chyba sam nie wie co mówi. Oni obaj są tacy sami, siebie warci :O Jeden dno i drugi dno.

Gość niech Tusk sie
bulka serem - nie chodzilo mi o stosunki miedzynarodowe tylko okonkretnie co rzad zrobil dla zwyklego obywatela , prosze inny przyklad :)

Gość bułka z serem
jeszcze mam 2 rzeczy, odebranie emerytur UBekom co powinno sie dawno zrobić i Pis, ktorzy walczyl o lustrację i wykurzenie starych smieci tego nie zrobil, PO tak. mała rzecz, ok,ale jednak. 2 - podpisanie umow na budowy drog, nie wiem czy wiesz ale proces budowy drogi jest bardzo dlugi i te drogi, ktore budowane sa teraz byly zatwierdzone jeszcze przed kadencją PO i wczesniej PiSu, PO obecnie dba o infrastrukturę, ale efekty tego zobaczymy za kolejne kilka lat, albo i kilka kadencji, bo to nie jest proces jednodniowy.

Gość bułka z serem
dla obywatela - nie bezposrednio ale jednak - bezbolesnie przeszlismy kryzys. wiem, ze to sobie probuje przypisac PiS, nie wiedziec czemu, ale to z rządów PO było.

Gość bułka z serem
co do wałow powodziowych to pretensje powinny lecieć do SLd które po 1997 roku nie zrobiło NIC aby zapobiec kolejnej tego typu sytuacji. w tydzien (a tyle minelo od czasu pierwszej fali powodziowej do drugiej w tym roku) nie da sie zrobic tego, co mozna bylo zrobic od 1997 roku do teraz. winic PO za te sytuacje jest nie na miejscu, kilka ugrupowan za to odpowiada.

Plan Stabilności i Rozwoju. Wspieranie inwestycji Ograniczenie społecznych skutków kryzysu Oferta dla osób powyżej 50-tego roku życia Wyższe wynagrodzenia dla nauczycieli Wyższa płaca minimalna Instrumenty wsparcia dla pracodawców osób niepełnosprawnych Wyższe stypendia na szkolenia i staże Przygotowanie zawodowe dorosłych Wyższe zasiłki w pierwszych miesiącach po utracie pracy. Wydzielenie części urzędów pracy odpowiedzialnych za aktywizację zawodową Rozwój nauki Uproszczenie przepisów gospodarczych Jeden formularz, jedno okienko, zero okienka Mniej uciążliwe kontrole Wprowadzenie możliwości składania zeznań podatkowych PIT przez Internet.\ Zastąpienie obowiązku składania zaświadczeń prawem składania oświadczeń. Wsparcie dla rodzin znajdujących się w sytuacji kryzysowej. Więcej darmowych posiłków w szkole. Przeciwdziałanie przemocy w rodzinie. Rodzinne formy opieki zastępczej zamiast przepełnionych domów dziecka. Wyrównanie szans edukacyjnych i rozwojowych Powszechne wychowanie przedszkolne Szybsze rozpoczynanie i kończenie nauki Lepsza opieka nad dziećmi w szkołach Nowa podstawa programowa wychowania przedszkolnego i kształcenia ogólnego Rozwój regionalny i lokalny Nowy system zarządzania kryzysowego Usprawnienie funkcjonowania rządu Organizacja Mistrzostw Europy w piłce nożnej Rozbudowa infrastruktury na Euro 2012 Zwiększenie bezpieczeństwa imprez masowych Przystąpienie Polski do strefy Schengen Kształtowanie Wspólnej Polityki Handlowej UE Poprawa relacji z najważniejszymi partnerami Promocja Polski

Gość bułka z serem
sorry ale kopiując z neta formułki nie poprawiasz wizerunku elektoratu PO, chłopak pytał o nasze wlasne zdanie....:(

Gość niech Tusk sie
Co do kryzysu - kryzys przede wszystkim byl w strefie Euro i to , ze jestesmy poza ta strefa nasze slupki byly na plusie . Polska ma ogromny dlug publiczny. Waly :) Pis przygotowal przygotowal liste strategicznych inwestycji , ktore bylyby finasowane przez UE Niestety ten projekt zostal skreslony przez PO

i dużo dużo dużo wiecej jest tego - napisałam o tym co na codzien mogę odczuc lub zobaczyc . To są fakty chocby z mojego miasta a nie jakies tam brednie z plakatow wyborczych czy zdjec pary prezydenckiej i przypominam ze nie glosuje na po :d

no to moje zdanie tego wlasnie doswiadczam na codzien odprowadzając dzieci do przedszkola czy wspólpracując z stowarzyszeniem na rzecz osób niepełnosprawnych. Albo gdy rozmawiam ze znajomymi na zasiłkach dla bezrobotnych i sąsiad nauczyciel tez mówił że podwyżki były.

Gość bułka z serem
podalam moje wlasne argumenty na to co PO zrobiło, tak jak prosiles. mozesz polemizować, ale nie przypisuj PiSowi tego co zrobiło PO za swojej kadencji, badz obiektywny. lece spac, dobranoc.

Gość niech Tusk sie
Bulka z serem z takimi osobami jak ty az milo sie dyskutuje , bo nie wklejasz rzeczy znalezionych gdzies na stronach PO :) Uproszczenie przepisów gospodarczych Jeden formularz, jedno okienko, zero okienka Tutaj musze cie zmartwic , wcale nie uproscilo to zakladania firmy w teorii moze to brzmi pieknie jednak w praktyce jest zle :)

Gość iojmiuj
komorowski nie nadaje się na prezydenta, tylko J.K.!!

sama zakladalam firme i wszystko zalatwilam na miejscu chciales konkretow co zrobil rząd to je masz, i nie powiesz mi ze to nieprawda, jeszcze 3 lata temu bylam na stazu i mialam 300 zl a dzis znajoma ma ok 700 zl podobnie z zasilkami itd, rodzinne tez wzrosly wrocil fundusz alimentacyjny a 5 godzinne przedszkola sa za darmo wiec mi tu nie pisz ze pis nic nie robi bo dla mnie jako zwyklego szaraka zrobili duzo.

Gość ballerona
Nie jestem fanką Kaczyńskiego, ale lepszego kandydata po prostu nie ma. Komorowskiego nie cierpię. Jest to człowiek arogancki, pozbawiony taktu, a co gorsza - szacunku do drugiego człowieka.Nie ma pojęcia o niczym, robi sie na wielkiego hrabię, a słoma mu wystaje z butów. Tańczy jak mu zagra Tusk, Tusk mu nawet wypozyczył swojego błazna Palikota. Fajnie by było, gdyby prezydentem został ktoś, kto ma dobrze w głowie. Ktoś taki jak Dutkiewicz z Wrocławia albo jak Gronkiewicz-Waltz. No ale z braku laku to już ten Kaczyński najbardziej mi odpowiada.

Akcja przeciw przemocy w rodzinie jak najbardziej zdaje egzamin, jedzenia w szkolach dla potrzebujacych dzieci tez jest wiecej, malo tego są nawet zeszyty i ksiązki i stypendia specjalne. placa minimlna takze wzrosła, wszystko co podalam w punktach jest zrobione, mialo byc zrobione i zostalo tylko jakos zapomnialo sie przeciwnikom o tym.

Gość iojmiuj
tak naprwde w debacie to komorowski atakował, kaczyński argumentowal, zresztą jak pozostali kandydaci

Gość w tej debacie to Komar
NAJGORZEJ wypadł:o

Gość iojmiuj
napieralski za bardzo liże dupe, taki przesłodzony. kaczyński, pawlak rzeczowi komorowski atakuje, cyniczny, kiepsko wyszedł

Gość Alleman
Xscape scream privace -co ty tu za bzdury piszesz. Po pierwsze atak na Kaczyńskiego w trakcie debaty był kompletnie nie trafiony albowiem cytowany przez Komorowskiego fragment wypowiedzi publicznej dotyczył Tworzenia i wspierania w funkcjonowaniu prywatnych ośrodków służby zdrowia a TO NIE JEST TO samo co komercjalizacja publicznych ośrodków inaczej pisząc oddanie ich w prywatne ręce. Po drugie-co do tych punktów które tu wymieniłaś to nie są wybory parlamentarne a prezydenckie. W żadnym wymiarze do tych zmian kandydat po się nie przyczynił bardziej niż np pis jako partia która mogła też za tymi sprawami głosować. Ps szkoda że zapomniałaś np o cięciach na wydatkach na państwowe uczelnie w ustawie budżetowej. Wielka przez nie dbalosc przemawia o rozwój wyższego szkolnictwa. Z każdym z tych punktów można polemizować to po pierwsze a po drugie -naprawdę odczuwasz i dostrzegasz te zmiany?

Gość iojmiuj masz rację
zagłosuję na Kaczora,JKM (mój faworyt)nie wygra raczej więc trzeba zagłosować na kogoś kto jest lepszy od Komara!

Gość iojmiuj masz rację
albo na Pawlaka,na kogokolwiek byle nie Komorowski:oOn jest T R A G I C Z N Y !!!!