e-mile 0 Napisano Sierpień 26, 2010 a Ty smerfetko nie myśl o negatywach a o pozytywach o tym jakie to staranie przyjemne:) mi się @ skończyła i czekam na owulkę.. pewnie za tydzień będzie, akurat jak nas moja mama odwiedzi na kilka dni... ehhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smerfetka83 0 Napisano Sierpień 26, 2010 e-mile jestem pewna,że jak mężowi tak się spodobałaś,to fryzurka musi być całkiem niezła :-) I trzymam kciuki,żeby Twojemu mężowi udało się zrobić jutro te badania! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Mila jak mąż się zacząć dobierać to fryzurka pewnie piękna a przynajmniej Ty w niej pięknie wyglądasz :) Liczę, że "ten" dzień przyjdzie w sobotę albo niedzielę bo do soboty u mnie abstynencja z powodu braku męskiego ramienia, właśnie mi pojechał w długą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Ja się już żegnam na dzisiaj, pooglądam troche telewizję i zmywam się spać. Miłej nocki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stylowaa 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Smerfertka przytulam bardzo mocno kochana. Urlopik bardzo się udał ,a staranka były miłym relaksem,ale owulki wtedy nie było,jednak nie odpuściliśmy i staranka powtarzaliśmy regularnie:D Wczoraj zrobiłam pierwszy teścik o 1 dzień za późno i był pozytywny,a dziś teścik już negatywny,więc jak sądzicie czy już po owulce u mnie? Mila ja fryzurkę na boba sobie zafundowałam rok temu i tez efekt był fatalny. Ponoć do tej fryzurki potrzeba naprawdę dobrej fryzjerki,ale nie przejmuj się mężowi się podobasz,a włoski odrosną. Może jak ułożysz po swojemu będzie ładnie:) Emilia nie martw się na zapas,może wszystko gra. Najlepiej powtórzyć te badania i albo to rozwieje Twoje wątpliwości,albo będziesz mogła przeciwdziałać problemowi Ojj jakoś dziwnie zmęczona jestem,no więc się zastanawiam czy powinnam dziś się starać czy już nie muszę skoro tescik już negatywny,podpowiedzcie proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aniołek81 0 Napisano Sierpień 26, 2010 Hej dziewczynki... Padam ze zmęczenia...niby za dużo do roboty dziś nie miałam, a zmęczona na max jestem.... W dodatku-co mnie bardzo dziwi-nie mam dziś apetytu i na wszystko prawie mnie odrzuca.... :( Smerfetko-trzymaj się i nie poddawaj-bierz przykład ze mnie :) Tak, kupiłam sobie Femifertil i miałam startować z nim od kolejnego cyklu...a tu 37 dc i nadal nie ma wiadomo czego-i dobrze! :) Zatem FF chyba niepotrzebny-w sumie to nie martwi mnie to zbytnio :) Do lekarza jeszcze się nie zapisałam...zmieniłam miejsce zamieszkania i szukam jakiegoś dobrego-o co jak wiecie wcale nie jest łatwo niestety.... A co do testów owu..... W poprzednim cyklu robiłam chyba przez 6-7 dni i nic nie było na nich....ale to były takie tanie z Allegro.... W tym (szczęśliwym) cyklu robiłam testy firmy Hydrex tylko przez 3 dni. W 3 dniu pokazał dwie wyraźne kreski-dla porównania zrobiłam jeden z tych tańszych w tym samym dniu i? Nic nie pokazał...same widzicie jak to z tymi testami bywa.... A owulka być musiała, no bo chyba zakiełkowałam :) Tak więc-nie podłamujcie się tymi testami, tylko próbujcie, cieszcie się bliskością i starajcie się, bo to przecież bardzo miłe :) Buziam :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Stylowa ja bym próbowała ale to już za późno Ci piszę bo właśie te testy są jakieś dziwne, nie patrzyłabym na nie za bardzo, chyba, że pokrywałoby się z temperaturą i innymi objawami. A starania jak są możliwe to jak najbardziej, gdzieś czytałam, że można raz dziennie ale nie częściej chociaż inne źródła podają, że należy się 2 tyg. przed powstrzymać więc zależy w co ktoś wierzy. Aniołek no Ty to na pewno zakiełkowałaś :) Ja mam jeszcze 5 tych tanich testów i chyba zrobię je wszystkie w tym cyklu bo i tak się nie przydawaja jak widać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Zmieniłam troche stopke na podobną do waszych więc sprawdzam i jeszcze sprawdzam to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Cześć Dziewczynki ;-) Ale u mnie leje. A u Was tez? Zmokłam jak szłam do pracy. Brrr... Najchętniej zostałabym w łóżku, wtuliła się w męża i zasnęła ;-) Ale cieszę się, że się już prawie weekend zaczął. Miłego dnia ( chociaż patrze za okno i myślę, że w taką pogodę to jaki tam miły dzień). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaamiiii 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Smerfetka tylko , że ja to kłucie w jajnikach mam od ostatniego okresu i ciągle czyli już 3tydzien. Nigdy takiego czegoś nie miałam. Oprócz tego mnie wysypuje na buzi strasznie :/ i Swędzą mnie sutki. Za niedługo do lekarza wiec zobaczymy co i jak... U mnie też pada niesamowicie :/ Mieliśmy z moim jechać na początku września na wczasy na Mazury ale chyba będziemy musieli pomyśleć o czymś zagranicznym ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcia21 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Cześć kobietki Emilia w warszawie pochmurno ale chyba też będzie padać. Ostatni weekend wakacji i słońca brak. Szkoda bo myślałam że jutro trochę słońca złapie bo biała jestem. Jakie te ziółka pijecie? też bym z nimi spróbowała, zawsze to jakaś większa szansa. Mila dobrze Cię rozumiem. też muszę iść do fryzjera, ale nie mam żadnej zaufanej co mi dobrze podetnie włosy i boje się że mi zrobi coś nie tak jak chce. odnośnie tych badań nasienia to lekarz Wam je zleca czy sami prywatnie je robicie? Zaczęłam już męczyć męża że może by się przebadał. Smerfetko dobrze będzie, trzymam kciuki żeby w następnym miesiącu nie pojawił się @ :-) Miłego dnia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcia21 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Anetka też bym gdzieś w ciepłe kraje wyskoczyła, ale urlopu już nie mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaamiiii 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Marcia ja na szczęście mam jeszcze jeden miesiąc wakacji a mój specjalnie nie brał przez lipiec-sierpień urlopu żebyśmy mogli we wrzesniu jechać :-) Ale moge Ci wysłać pocztówkę jeśli tylko chcesz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Cześć dziewczyny! u mnie też pochmurno Co do badań, to niestety musiałby robić je w poniedziałek- a do poniedziałku by nie wytrzymał w abstynencji i zadzwonił i na czwartek się umówił, więc będziemy od poniedziałku do czwartku pościć (a akurat po czwartku jakoś owulka powinna być, modlę się aby nie wcześniej..) jak już się umówił na czwartek (wcześniej pokłóciliśmy się, że ja złą przychodnię wybrałam itd sretete) to przybiegł do mnie no i wiadomo :P biedak musiał naprawdę się męczyć:D ziółka ja piję- przywrotnik, krwawnik, szałwia, skrzyp polny, nagietek -to sobie wymieszałam i łyżkę na kubek a parzę 20-30 minut czasem dorzucę do kubka rumianek albo inny dodatek, ale podstawa ta sama, piję 3 kubeczki dziennie stylowa próbuj, nie kieruj się aż tak testem :)może gdy test wychodzi negatywny jajeczko jeszcze czeka w organizmie, tyle, ze hormon spada bo juz z jajnika uciekło:) nie wiem jak to jest, grunt to nie przejmowac sie i korzystac z uroków starania anetka idz jak najpredzej do ginekologa, możesz mieć stan zapalny zapisze Ci lekarstwa i będzie wszystko ok, ale z wizytą nie zwlekaj, po co męczyć się z bólem? poza tym nieleczone stany zapalne nie są najlepsze dla jajowodów, mysle,ze powinnas zostac przyjeta od razu, bez czekania jesli Cie boli, jak ja mialam stan zapalny to od razu mnie przyjeli, mialam takie objawy jak Ty, bol jajnika, sutek, pelno pryszczy-tyle,ze na ramionach mialam wyleczyłam i zniknelo a poki co powinnas lezec w łóżku, choroby jajnikow trzeba wyleżeć Macia my robimy prywatnie, bo starania 5 miesieczne nieudane raczej nie sa pretekstem do tego by lekarz je zlecil na ubezpieczeniu zdrowotnym taka jedna tro będziecie mieli pracowity weekend:P ja kupie testy w przyszlym tyg i zaczne robic 12 dnia cyklu:) mąż poszedł do pracy a ja dzisiaj relaks, mam smaka na jakies placuszki na słodk-jak nigdy :D juz kupilam proszek na livanecky, chyba dzisiaj zrobie:) idę zjeść kwas foliowy, magnez i zaparzyc ziolka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaamiiii 0 Napisano Sierpień 27, 2010 e-mile to mnie teraz przeraziłaś z tym stanem zapalnym :-( dobrze, że dzisiaj mam wizyte przynajmniej bede wszystko wiedzieć.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 27, 2010 nie bój się, stan zapalny sie leczy przeciez, tylko chodzi o to by szybko zdiagnozowac i brac leki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaamiiii 0 Napisano Sierpień 27, 2010 nio tak ale wiesz miałam nadzieje, że to jednak fasolka bo moja kolezanke też kuł prawy jajnik i sie okazała ciąza :-) a mnie nie boli mocno. mnie tylko kłuje tak od czasu do czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 27, 2010 a od kiedy Cię kuje?od poprzedniej @? no możliwe jest, że to nie była @ a krwawienie które czasem ciężarne mają w terminie @ :) takie objawy z tym pobolewaniem jajnika też są możliwe trzymam kciuki żeby to był dzidziuś!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Anetko, ja po przeczytaniu tego co napisałas, to od razu pomyślałam, że jesteś w ciąży. Tym bardziej, że masz jakieś zmiany na twarzy. A plamy też są właśnie objawem ciąży. No ale dziewczyny cię zaskoczyły zapaleniem jajnika to ja już zwątpiłam ;-) A teraz moje pytanie. Jestem już raczej po płodnych dniach, powiedzcie mi moje drogie co teraz powinno się dziać ze śluzem w razie ewentualnej ciąży? Już powinny być zmiany? Bo ja gdzieś czytałam, że jak sie uda, to śluz zaraz po tych płodnych się nie zmienia. Jak to jest? Ja już powoli przechodzę do tego nieszczęsnego etapu całego cyklu, że będę sie objawów doszukiwała. Nie cierpię tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 27, 2010 słyszałam gdzieś, że śluz wygląda długo jak ten płodny a później robi się mleczny itd w każdym razie chodzi o to, że jest:) a nie znika tak jak przed @ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Czyli jeśli się uda to już za kilka dni powinnam zaobserwować zmiany w śluzie? No to się zaczynają poszukiwania objawów ;-) eh... brak słów na nas.. teraz jest nadzieja, a później rozczarowanie ;-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Jadąc do pracy wjechałam w gościa, ale się najadłam strachu, musze iść wypić miętę, którą sobie parzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Taka jedna mała ale nic Ci się nie stało? I temu facetowi też nie tak? Tulę Cię... ech :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka j. 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Emilio nic się nie stało, nawet w jego samochodzie też nie, popatrzył tylko, machnął ręką i pojechał, faktycznie nie było nawet rysy ale wystraszyłam się bardzo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajcia Napisano Sierpień 27, 2010 Hej DZiewczyny jestem nowa i nie wiem, czy mogę się do was przyłączyć?? ;-) bo widze, że teraz Wy się już znacie jak łyse konie... ;-) a widzę, że razem raźniej dużo w staraniach Ja dopiero zaczynam swoje starania o bobasa, tj. dopiero pierwszy cykl starań, martwi mnie jednak jedna kwestia, od dwóch cykli mam baaaardzo nieregularne okresy, tj. 40 lub nawet 45 dniowe...wcześniej brałam przez długi czas tabletki anty (prawie 5 lat), ale po ich odstawieniu cykle miałam normalne i regularne 28dniowe...wiec nie wiem o co chodzi :-( Na razie mój gin dał mi skierowanie na TSH, morfologię i mocz...powinnam coś jeszcze zbadać? czy na razie spokojnie czekać??bo Wy macie większe doświadczenie ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
e-mile 0 Napisano Sierpień 27, 2010 taka jedna mała d - dobrze, że nic Ci się nie stało! no i temu gościowi.. dobrze, że machnął ręką i odjechał, bo odpaść mu może po czasie coś z samochodu hehe a tak to już nie znajdzie winnego:P kajcia masz 45 dniowe cykle tak? bo napisałaś okresy i nie wiem.. jak cykle takie długie no to może testy owulacyjne pomogą ustalić owulkę, ale myślę, że lekarz Ci coś zapisze na skrócenie cyklu Emilia ja już sobie nie wkręcam objawów, już w ogóle jakoś nie wierzę, że nam się uda nawet aż tak mi już nie zależy wypaliłam się czy co... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emilia_83 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Dziewczyny znalazłam fajną stronę o ciąży -od samego poczęcia. Fajnie wszystko pokazali na filmikach ;-) http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-1.aspx Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malaamiiii 0 Napisano Sierpień 27, 2010 No i klops! Nie jestem w ciązy :-( jestem zdrowa jak ryba :] tylko... jeśli chcę dziecko to musze schudnąc <zly> nosz ile można :/ schudłam już 20kg :-( teraz waże 80 przy wzroście 175 i dalej mam chudnąc :-( Pier...olenie :/ Jestem zła. Ide do biblioteki. Miłego dnia robaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margo Dżi 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Hej dziewczynki Tak Was podczytuję i czasem to takie smutne że Wy tyle się staracie a takie dziewczyny bez niczego zachodzą w ciążę i nie chcą tego dziecka moja Lenka tak się ostatnio wierciła na usg że nie mogę się doczekać jak poczuję ruchy i mam nadzieję że to już za tydzień dwa Co do śluzu to on przed okresem staje się taki mleczno biały ale najlepiej zmierzyć sobie temperaturę w pochwie i jak będzie podwyższona to znaczy że ciąża Nie przejmujcie się ja tez świrowałam i doszukiwałam się objawów ciąży @ nie było a potem robiłam test i wychodził negatywny więc wiem przez co przechodzicie bo ja czułam tak samo Ale teraz jak wiem że mam w sobie takie małe serduszko to wiem że nawet mogę przetrzymać rozłąkę z moim mężem który codziennie po kilka razy mówi że nas obie bardzo kocha chociaż wiem że chciał chłopca ja tez bardziej chciałam chłopca i jak mi lekarz powiedział że będzie dziewczynka to trochę byłam zawiedziona a potem tak mi było głupio przed samą sobą a teraz tej malutkiej nie zamieniłabym na nic na świecie!!!!!! Życzę Wam moje kochane żeby każda z Was miała w swoim brzuszku fasolkę i żeby każda się doczekała!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hania74 0 Napisano Sierpień 27, 2010 Taka jedna mala, coś pechowy dziś ten piątek dla Ciebie, dobrze jednak kochana, że Tobie się nic nie stało!!!!! U mnie nic nowego dziewczyny, czekam na femifertil .... Dziś u mnie 11 dc, tak więc jestem podczas fajnych dni :) :) Wpadłam tu do Was tylko na chwileczkę, piszcie dużo..... mam nadzieję, że ten cykl przyniesie dla nas kolejne dobre nowiny. Po zawitaniu do das Aniolka, powinnmo być już tylko lepiej :) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach