Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llwlwllewlwe

Moja córeczka ma 20 miesięcy i nie mówi za wielee. Martwie sie.

Polecane posty

Gość llwlwllewlwe

Mówi tylko pare słów: mama tata i pare innych. Martwie sie ze ma juz 20 miesiecy i nie mówi..

Gość będzie w przyszłości
doskonałą żoną

Gość Zbadaj jej
słuch.

Gość Ja zaczęłam mówić
dopiero w wieku czterech lat, miałam niedosłuch, były inne czasy, nie wykryto tego u mnie po urodzeniu.

Gość pedagog,...
mowa kształtuje się do 3 roku życia później będzie za późno na pomoc, nie będzie tak efektowna jak do 3 roku życia dziecka idź do logopedy zbadaj słuch, nie daj się zbyć lekarzom

Gość ssadasdsd
jak mowi tata, mama i pare innych slow to mozesz byc spokojna, wszystko przyjdzie w swoim czasie nie wymagakj zeby dziecko w wieku 20 miesiecy Ci wiersze opowiadalo, troche cierpliwosc, to samo tlumacze zonie, tez mam corke ktora ma 2 i pol roku, z dnia na dzien zaczyna coraz wyrazniej mowic, troche po swojemu, ale widac postepy, w wieku w 20 miesiecy malo mowila, ale jak skonczyla 2 latka to do dzis jej sie buzia nie zamyka :) wiec cierpliwosci

Gość taka sama jak ty:)
mój synek miał tak samo. mówił ale po swojemu... jak miał 2 lata i 7 m-cy to poszedł do przedszkola. w wieku trzech lat bardzo fajnie mówił. teraz ma 4 i buzie mu się nie zamyka. cały czas coś opowiada. mów ciągle do małej, czytaj, puszczaj radio, piosenki. cały czas miej uwagę na to, czy sie rozwija jej mowa:)