Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 studentka politechniki 艂贸dzkie

studia zaoczne gorsze od dziennych?

Polecane posty

Autorko, nie rozumiem sensu tego tematu, niby prosi艂a艣 o porad臋, a obstajesz przy swoim, wi臋c po co go zak艂ada艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 tikitackaa
husky teorie to Ty tworzysz, my tylko m贸wimy o konkretnym przypadku gdzie dziwczyna studiuje dziennie ma propozycj臋 pracy w zawodzie i z tego powodu chce sko艅czy膰 studia zaocznie, widziesz r贸偶nic臋?

Udost臋pnij ten post

Husky, ale nie chc膮 zatrudnia膰 bez do艣wiadczenia, nie rozumiesz? poza tym nie posz艂am na studia po to, 偶eby przed艂u偶y膰 sobie m艂odo艣膰.

Udost臋pnij ten post

"Husky, postaw si臋 na miejscu pracodawcy. przychodzi do ciebie 2 absolwent贸w, ten sam kierunek, ta sama uczelnia. jeden odb臋bni艂 tylko obowi膮zkowe praktyki, a drugi ma powiedzmy rok sta偶u w porz膮dnej firmie . kogo zatrudniasz?" pojd臋 do tej "porz膮dnej firmy" po studiach na rok i zdob臋d臋 wymagane doswiadczenie i zglosze si臋 do pracodawcy za rok.. albo zostane w tej "porzadnej firmie".. skoro jest taka porz膮dna.

Udost臋pnij ten post

my艣lisz 偶e wszyscy czekaj膮 na Ciebie z otwartymi ramionami? :D czy my 偶yjemy w tym samym kraju? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tikitackaa
zg艂膮szaj si臋 prosz臋 bardzo tylko ze ja ju偶 zatrudni艂am rok wcze艣niej tak膮 studentk臋 z 艂odzi i dla husky ju偶 nie ma miejsca...

Udost臋pnij ten post

ty w ogole rozumiesz co ja pisze? skoro studenci zaoczni zdobywaja doswiadczenie w trakcie studiow, to tak samo dzienni moga zdobywac takie samo doswiadczenie juz po studiach.. "myslisz,ze czekaja na ciebie z otwartymi ramionami", aha to na studentow zaocznych ze srednim tak wlasnie czekaj膮???

Udost臋pnij ten post

Autorko, Ty chyba nie znasz reali praktyk :P Ka偶dy m贸wi, 偶e przed艂u偶y Ci umow臋. Dlaczego? ;) Bo chc膮, 偶eby艣 stara艂a si臋 jak najlepiej potrafisz, a jeste艣 dla nich tylko tani膮 si艂膮 robocz膮. ;)

Udost臋pnij ten post

" zg艂膮szaj si臋 prosz臋 bardzo tylko ze ja ju偶 zatrudni艂am rok wcze艣niej tak膮 studentk臋 z 艂odzi i dla husky ju偶 nie ma miejsca..." nie no to juz jest po prostu smieszne :D z tego by wynikalo ze coraz mlodsze roczniki juz nie moglyby znalesc pracy. a jak ktos kibluje rok to tez ma rok w plecy i do pracodawcy zglosi si臋 tez rok pozniej.. tak samo jak masa osob co pozniej studia skonczyla.

Udost臋pnij ten post

Postawny si臋 nawet hipotetycznie na miejscu pracodawcy? Wszystko si臋 艂adnie i pi臋knie m贸wi, ale ja sama, gdybym mia艂a kogo艣 zatrudnia膰 bra艂abym z do艣wiadczeniem, a nie z wykszta艂ceniem i takie s膮 realia niestety. Je艣li natomiast chodzi o zdobywanie do艣wiadczenia na dziennych, zak艂adaj膮c, 偶e utrzymuj膮 nas rodzice, a wbrew pozorom rzadko si臋 to zdarza, te偶 mo偶na zdoby膰 sta偶. Znam osoby, kt贸re chodzi艂y do firm i proponowa艂y darmow膮 prac臋, byle mo偶na j膮 by艂o wpisa膰 do cv, zawsze si臋 godzili, ale oczywi艣cie prawie zero czasu wolnego i tylko je艣li kasa od rodzic贸w. Innej opcji nie ma, pami臋ta膰 te偶 trzeba, 偶e ka偶dy kierunek jest inny i inne s膮 wymagania w danym zawodzie. Zmykam spa膰, udanej dyskusji ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tikitackaa
tak tylko 偶e ona zdob臋dzie do艣wiadczenie kilka lat wcze艣niej ni偶 Ty husky, a pracodawca woli m艂odszego pracownika

Udost臋pnij ten post

by艂am na sta偶u po 1 roku i mi zaproponowali. do tej firmy pisa艂am egzamin i mia艂am rozmow臋 kwalifikacyjn膮 i z tego co wiem, to prawie wszystkim proponuj膮 prac臋 bo jednak o czym艣 艣wiadczy dostanie si臋 tam.

Udost臋pnij ten post

hmm skoro pracodawcy tak niech臋tnie zatrudniaj膮 osoby bez doswiadczenia.. to jakim cudem ci zaoczni zdob臋d膮 swoj膮 pierwsz膮 prace? przeczycie same sobie... :| roznica jest taka, ze zaoczni zdobed膮 sobie doswiadczenie w trakcie studi贸w, a ja po studiach poswiece na to 2 lata i popracuje za gorsz膮 p艂ace.

Udost臋pnij ten post

husky, masa os贸b po studiach nie mo偶e znale藕膰 pracy, bo albo nie maj膮 szcz臋艣cia, albo do艣wiadczenia i nikt nie chce z nimi w og贸le rozmawia膰. moja kuzynka np. mia艂a ostatnio rozmow臋 i pad艂o pytanie, gdzie pracowa艂a do tej pory, nigdzie poza praktykami, podzi臋kowali jej i wyprosili.

Udost臋pnij ten post

no tak.. teraz mi wmawiaj ze punktem krytycznym bedzie wiek.. gdzie mowimy o 24 latce i 26 latce.. tak te 2 lata maja tak duze znaczenie, ze w ogole juz nic innego si臋 nie liczy. nawet to ze ta o zgrozo starsza o 2 lata osoba zna 3 jezyki. smieszna jestes naprawd臋 :D

Udost臋pnij ten post

Ja pierdol臋. Chyba chcia艂a艣 si臋 pochwali膰, 偶e do zayebystey firmy na praktyki si臋 dosta艂a艣 - taki cel tego tematu. :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tikitackaa
"zg艂膮szaj si臋 prosz臋 bardzo tylko ze ja ju偶 zatrudni艂am rok wcze艣niej tak膮 studentk臋 z 艂odzi i dla husky ju偶 nie ma miejsca..." nie no to juz jest po prostu smieszne z tego by wynikalo ze coraz mlodsze roczniki juz nie moglyby znalesc pracy. a jak ktos kibluje rok to tez ma rok w plecy i do pracodawcy zglosi si臋 tez rok pozniej.. tak samo jak masa osob co pozniej studia skonczyla. " tak to dok艂adnie to znaczy, tacy ludzie maj膮 gorzej, czy偶by艣 nie zna艂a reali贸w? procodawca chce prcownika z wykszta艂ceniem z do艣wiadczeniem i najlepiej m艂odziutkiego. To nie znaczy 偶e inni pracy nie znajd膮, znajd膮 tylko 偶e w drugiej kolejno艣ci

Udost臋pnij ten post

" husky, masa os贸b po studiach nie mo偶e znale藕膰 pracy, bo albo nie maj膮 szcz臋艣cia, albo do艣wiadczenia i nikt nie chce z nimi w og贸le rozmawia膰 . moja kuzynka np. mia艂a ostatnio rozmow臋 i pad艂o pytanie, gdzie pracowa艂a do tej pory, nigdzie poza praktykami, podzi臋kowali jej i wyprosili." ale juz masa student贸w zaocznych, bez doswiadczenia jeszcze.. 艣wie偶o po maturce znajduje t膮 prace bez problemu.. taaak??? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ta co jest na zaocznych
husky 臋艣艂i dla ciebie dzienne s膮 przed艂u偶eniem dzieci艅stwa to sory ale po ich skonczeniu wieku 24 lat chcesz dopiero dosrastac? szczerze nie chcia艂a bym by膰 do tego wiku utrzymywana przez rodzic贸w. znajomi na dziennych nie pracuj膮 bo nie ma kiedy pokrzcie mi prace kt贸ra dostosuje sie do studenta i pozwoli sie utrzymac? a ja pracuje i sie ucze jednocze艣nie i my艣le ze to jest najlepsze co mog艂o mnie spotka膰. wiem na czym polega praca wczesne wstawanie obowi膮zki i martwienie sie czy starczy mi kasy ale mam 21 lat i ciesze sie ze nie musze sobie wyd艂u偶a膰 dzieci艅stwa tak jak ty husky:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsfvsfsadwszfd
ja konczy艂am dzienne studia in偶ynierskie a magisterskie robi艂am zaocznie z innej dziedziny polecam studia zaoczne? dlaczego? Studia w PL ucza w wiekszo艣ci zb臋dnych rzeczy, mn贸stwo nieprzydatnej pamieci贸wki, wkuwasz to na zasadzie 3 zet czyli zaku膰, zdac i zapomnie膰...teraz mam taki przedmiot, ze musze sie nauczy膰 40 stro samej teorii, wzor贸w...pozyga膰 sie mozna na zaocznych tych pierd贸艂 jest mniej - bo jak m贸wia wyk艂adowcy student dzienny nie pracuje i ma sie uczyc zas student zaoczny pracuje i nie ma czasu tym samym zycie student贸w dziennych jest w maksymalnym stopniu utrudniane przez wrednych doktork贸w, kt贸rzy uwielbiaja sie na nich wyzywa膰 chodzisz na konsultacje po 5 razy zanim cos zdasz, natomiast na zaocznych nie powiedza Ci 偶ebys przyjecha艂 w 艣rode na 12 bo przeciez taki student pracuje i nie moze tak wiec na zaocznych bzdurna wiedza jest ograniczona do minimum, ja na zaocznych poszlam na bezp艂atna praktyke 3 razy w tygodniu do dobrej firmy, chodze tam juz od roku, ponadto zrobi艂am kurs specjalistyczny

Udost臋pnij ten post

czy Ty jeste艣 upo艣ledzona? praktyki si臋 robi w trakcie studi贸w, nie po ani przed. i cz臋sto w艂a艣nie wtedy padaj膮 propozycje pracy. nie przyjmiesz bo chcesz nacieszy膰 si臋 wolno艣ci膮, inni przyjm膮 i ju偶 Ci zaj臋li miejsce. pomijam tych, kt贸rzy mieli za艂atwione prace po znajomo艣ci. Carrie.. gdybym si臋 chcia艂a pochwali膰 to rzuci艂abym nazw膮 firmy ;D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tikitackaa
"no tak.. teraz mi wmawiaj ze punktem krytycznym bedzie wiek.. gdzie mowimy o 24 latce i 26 latce.. tak te 2 lata maja tak duze znaczenie, ze w ogole juz nic innego si臋 nie liczy. nawet to ze ta o zgrozo starsza o 2 lata osoba zna 3 jezyki. smieszna jestes naprawd臋 " ja Ci nic nie wmawiam, takie s膮 realia, adok艂膮dajac do tego 偶e taka 24-26 latka pewnie wkr贸tce za艂o偶y rodzin臋 to jeszcze bardziej przekre艣la jej mo偶liwo艣ci na znalezienie jakiejkolwiek pracy. Wiec jak dziewczyna ma te 22-23 czy iles lat i ma mo偶liwo艣膰 pracy w zawodzie to wygrywa los na loterii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsfvsfsadwszfd
na dziennych nie mia艂am na nic czasu bo mialam zajecia od rana do wieczora ale to by艂y tamte inzynierskie bardzo trudne ale w moim miescie nie by艂o dla mnie pracy to sie postanowi艂am przekwalifikowac

Udost臋pnij ten post

Autorko, dziwne, Ty niby ko艅czysz dobre studia, a ja jestem w trakcie "choojowej" filologii polskiej i pracuj臋, zatrudnili mnie bez do艣wiadczenia i bez praktyk.

Udost臋pnij ten post

o w艂a艣nie o to mi chodzi zw艂aszcza 偶e wiem na czym polegaj膮 dzienne studia w Polsce. tylko jak przekona膰 ojca, 偶e ko艅czenie zaocznych to 偶aden wstyd?

Udost臋pnij ten post

Skoro chcesz si臋 usamodzielni膰 - spakuj torb臋, b臋dziesz przecie偶 zarabiac 1500 z艂. 300 z艂 pok贸j, 300-600 z艂 miesi臋cznie czesne, wi臋c zostanie Ci jeszcze na 偶ycie. ;)

Udost臋pnij ten post

jakie usamodzielni膰 od razu? kolejna kt贸ra nie umie czyta膰? nie studiuj臋 po to, 偶eby balowa膰 od poniedzia艂ku do niedzieli tylko po to, 偶eby pracowa膰 w danym zawodzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsfvsfsadwszfd
chyba go nie przekonasz niekt贸rzy jak sie na cos upra to za nic nie chca ustapi膰 ja generalnie uwazam, ze kazde studia w Pl sa denne w por贸wnaniu z zagranica, no ale u nas w kraju nawet magazynier musi miec magistra ekonomii jak przeczyta艂am ostatnio w ogloszeniu

Udost臋pnij ten post