Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaaudunia1989

Forum dla mam w Austrii :) NOWE :)

Polecane posty

Hej Dziewczyny! Malincia, mam nadzieje, ze tesciowa masz znosna? :) Moze cie troszke odciazy i bedziesz mogla sobie odpoczac. Klaudunia, niestety to chyba kazdej mamie sie zdarza. Musisz ja teraz poobserwowac, czy sie w glowke za mocno nie uderzyla. Ale to nerwy sa. A ja w odwiedzinkach u rodzinki. :) Buziaki i pozdrawiam wszystkie dziewczyny!

witam.... katroweczka..urlopuj sie urlopuj..apropos...sama pojechalas furka??bo ja niepoinformowana jak twoje wyczyny swiezo upieczonego kiuerowcy sie maja... klaudunia..i jak mala...? malincia..no pewnie pewnie..przy tesciowej to my taaakie grzeczne..:)...tak trzymac...mi sie juz tez happy harvest troche nudzi...ale tylko na to mam czas:) u nas po staremu..kuchnia prawie skonczona..mam namiery na fachowa ekipe polakow..jakby co :)..od nd. walcze z celulitem........zepsul sie nam piec i ziiimna woda...hehheheee...no ale na szczescie przyszli dzis bo termin ktos z rana odmowil a ja tylko rano moge...wiec znow normalnie sie umyc bedzie mozna..... piszcie cosik dziewczynki bo juz 1 toipik nam umarl....ale zima idzie i na pewno sie gwarno zrobi...

Hej, hej:) Tak w zimie pewnie sie ruszy... Zima...:( u mnie huj..o.we ogrzewanie... Booooze... wiecznie cos... Wuzek mi sie rozpierdzielil, (pierwszy mi zajeba....lli), Wiki wporzadku, spadla na brzuszek i w twarz sie uderzyla.... pozniej przez sen sie zrywala jakby probowala sie czegos zlapac biedna... :( Ale humorek juz jejj wrocil. Wstaje o 6 rano gotowa do zabawy:) Tez lubie gry na nk. ale moim zdaniem sa troche deprawowujace:) -ukradnij zbiory, Zastrzel.... zabil cie, itp...:) tyle dzieci w to gra :D Pobowalam farmeramy ale nie kumam....

Hej dziewczyny, Macie moze namiary na fajnego ortopede? Musze sie wybrac z Julcia. A powiedzcie mi jeszcze czy to musi byc dzieciecy ortopeda czy ogolny? bo sie nie orientuje:)

Klaudunia po pierwsze: pewnie zeby ;) Czasami dzieci odrzucaja pewne smaki jak im zeby wychodza, nie zniechecaj sie i podawaj co jakis czas, sonja mi kiedys tydzien nie pila a jak potem dorwala to myslalam ze dno wyrwie z butelki, tak mocno pila :D Po drugie: to Nina nie pije w ogole, tylko raz w nocy daje jej cycka, a poza tym w dzien je tylko kaszki na mleku! Nie chwycila mi niestety butli i nie lubi modyfikowanego ;) Co do ortopedy to nie pomoge :)

Dagus pocieszylas mnie ja juz sie zastanawialam czy ja czegos zle nie robie, masz racje to pewnie przez zeby. Faktycznie raz na jaaakis czas pije... rano i popoludniu lub wieczorem.... znajoma mowila zeby mleko zmienic bo jej pewne nie smakuje..... dla mnie to troche dziwne.... bo dlaczego mialoby jej przesac smakowac tak bez powodu... wiec przeczekam:) za to gotuje zupki czasem i je uwielbia, sloiczki tez tylko jak jej troche masla dodam do smaku.

witam..ja nie wiem jak wy ale ja miedzy 8 a 6 tygodniem zycia robilam u ortopedy przeswietlenie bioderek...u ogolnego najnormalniejszego na swiecie oczywiscie blisko domu..bo zima byla....:).. co do mleka skas to znam.....ale pewnie jak daga pisze przez zeby.... ja mojem mixy tez sama robilam..ale raz na jakis czas bo pochlanialo mnosto czasu! pozdrawiam...spadamy do przedszkolka!a potem musze starego przygotowac i poinstruowac przed meskim wieczorkiem:):)....chlopak ma juz na jutro szereg rzeczy zadanych..na wszystko sie zgodzil zeby wyjsc....hehhehehee milego likendu:);)

powieszenie lampy w kuchni..podmalowanie sufitu w 2 miejscach:)...i znalezienie takiego czegos:)od mebli....ale znajac zycie jutro bedzie zwalka:)..i zrobie to sama:)...hehhehee dagus nie ma sprawy..ja spie z mlodym..wiec jak cos moga sie poprzytulac:)....hehhee..ok..spadam ogarnac chalupke i do pracki!!!pappaa

Byleby nie skonczylo sie jak ostatnio, z organami wladzy :D:D:D Zabierzmy im telefony, zeby nie bylo skad dzwonic :D To ja od mojego potrzebuje tylko 30000 euro heheheheh ;)

Kurna sturm mi sie wylal pod wuzkiem.... Booooze wszystko winem mi smierdzi :/ Co do zupek... ja gotuje raz na dwa dni.... podaje tez sloiczki ale po przerobce: Do podgrzanego sloiczka dodaje lyzeczke masla zeby sie w nim rozpuscilo i troche soli.... naprawde smakuje o nibo lepiej... Sama prubowalam:) :D A zupke gotuje np. z : -kawalka piersi lub innej czesci kurczaczka:) -kilku ziemniaczkow -marchewki(dubo, bo slodka) -kalafiora, na zmiane z brokulami -natki pietruszki, i pietruszki:) -troche pora ogolnie z wszystkim z tej wloszczyzny tak ladnie w sklepie zapakowanej:) -kostka rosolowa i pozniej wybieram to mieso, ziemniaki itd... do miksera dodaje maslo i rozdrabniam dodajac maselko.... pychota:) nie wiem jak z ta sala podobno dzieci nie czuja jej i im nie robi ruznicy ale z Wiki to pewnie smakosz wyosnie skoro juz ma takie czule zmysly:D:D powodzenia i smacznego dla Niny:)

dzieki Klaudia. wlasnie dzis ugotowalam piers z kurczaka, marchew, ziemniaki, seler, żpietruszke, doprawilam koperkiem i mala zjadla taka miske ogromna, ze myslalam, ze po niej peknie ;) Ja nie bede narazie doprawiac, dopoki je, tak jak dzis to znaczy ze jej smakuje :) Najwyzej pietruszka i koperkiem, albo innymi ziolami :) Na jutro kupilam brokuly, zrobie jej z ziemniakami i koeprkiem ;)

Kawal a propo dzisiejszego wyjscia naszych mezow :D Facet budzi się około 13.00 na potwornym kacu. Patrzy, na stole cztery schłodzone butelki piwa i list następującej treści: "Kochanie, wypoczywaj, jakbyś czegoś potrzebował to zadzwoń, zwolnię się z pracy i przyjadę. - Twoja kochająca żona". On w szoku. Pyta syna co się stało, czy wrócił wczoraj z kwiatami, pierścionkiem lub czymś w tym rodzaju, nic bowiem nie pamięta. Syn na to: - Coś ty, przyszedłeś o piątej nad ranem kompletnie pijany, awanturowałeś się, a gdy matka ściągała ci spodnie powiedziałeś: "Won, dziwko, ja jestem żonaty."

kawal dobry, hehe:) Klaudnia ja troszkę soli dodaję, ale morskiej, bo niby lepsza, ale zrezygnuj lepiej z kostki rosołowej, bo tam nic dobrego nie ma i faktycznie więcej ziółek, to nadaje dobry smak. ja robię jeszcze pyszną pomidorową (sama mu podjadam, hehe) 2 pomidory 1 ziemniak 1 lub 2 marchewki kawałek mięska z indyka 1 mała pietruszka kawałek selerka koperek bazylia (koniecznie) wychodzi pyszniutka!! a my przedwczoraj zaczęliśmy 10 miesiąc:) bylismy z tej okazji na zakupach i ukradli mi portwel z torebki z kasą i wszystkimi dokumentami, teraz nie mam żadnego..:( a to wszystko w trakcie jak podawałam obiadek Philippowi, ktoś wykorzystał moment nieuwagi i wyciągnął mi portwel z torebki...ehh miejmy nadzieję, że chociaż dokumenty się znajdą..

Witam Drogie mamy z Wiednia,chętnie bym sie do was przyłączyła ale ja mam trochę większe dzieci już.Pozdrawiam.Ewa

Wyprobuje ten przepis:) Powiem Wam, ze ja dopiero sie rozkrecam z gotowaniem zupek i stad ta frajda:) pozniej pewnie mi sie nie bedzie juz tak chcialo;) Na dzisiaj mam sloiczek:) zobaczymy jak pojdzie, Witamy nowa mame:):)

malina,mnie sie tez niestety przytrafilo w lugner city,mlode cyganki to sa chyba od urodzenia szkolone jak wyciagnac portfel.bylysmy w H&M na dzieciecym tylko my dwie i zupelnie bezwiednie wyciagnela mi portfel,w momencie gdy zapytana przez nia szukalam na metce ceny...pociesze cie,ze po jakichs 2 tyg dostalam list z biura rzeczy znalezionych.kase zabrala,ale reszte z dokumentami gdzies zostawila na widoku.moze i u ciebie tak bedzie i nie bedziesz musiala wyrabiac wszystkiego od nowa. nerwy mialam okropne,to poza dyskusja. ewa hej,a jakie masz dzieci duze?

Wczoraj napisalam dlugasnego posta i mi wcielo :O Malina super ta zupka, napewno skorzystam, tym bardziej, ze jestem do tego zmuszona, bo moje dziecko nie tknie sie zadnych sloiczkow! Nawet owoce jej miksuje, banany, jablka, brzoskwinie itd ;) Co ta krolewskie podniebienie!!! Sonja mi wszystko jadla, ale jak to powiedzial moj pediatra drugie dziecko to zupelnie inna historia niz pierwsze! Wie czego chce i musi to miec, pierwszemu zazwyczaj obojetne, a drugie jak powie cos to tak ma byc i koniec :D Ania a bo sobie tak przypomnialam akurat ten kawal :D

Klaudunia jeszcze do Ciebie, napisalas ze pozniej nie bedzie ci sie chcialo gotowac ;) Pozniej to slonce Wiki bedzie przechodzila na Twoje obiadki, bedziesz jej widelcem rozdrabniac Twoje kartofle, kotleta itd. I nawet sie nie obejrzysz jak bedzie siedziala obok ciebie przy stole i lyzka wpierdzielala zupe i rzadala noza, bo ona sama chce sobie pokroic kotleta, bo jest juz na tyle duza. Przeciez sonja musi miec zawsze swoj plastikowy noz :D Zawsze jej daje, porozrywa kazdy kawalek okrotnie, ale dziewczyna juz savoir vivre opanowywuje :D Aha Nina siedzi :D No to mam juz z gorki, teraz na brzuch, raczkowanie, chodzenie i mam odchowane dziecko :D

Dagus ziemniaczki z mojego talerza to ja jej juz musze rozdrabniac:D Wiktorka tez siedzi..(nie siada). Juz zbiera sie do raczkowania:) narazie do tylu hehe:) Jak ten czas szybko leci:) Milego dnia

co do zupki, zapomniałam dopisać, że pomidorki po sparzeniu i zdjęciu skórki podsmażam na łyżeczce masełka, lepsza wtedy ta zupka:) ja też często gotuje sama, jak jestem w domu, mimo, że Philipp lubi wszystko i nawet początkowo lepiej smakowały mu słoiczki, ale kiedy zaczęłam gotować z mięskiem to mu zasmakowało...ah Ci faceci, bez mięsa żyć nie potrafią, hehe:) dobra jest jeszcze zupka z dyni z ziemniakiem, też dzieci lubią bo słodka jest..

Malina, no dokladnie, jedyne co jadla mi Nina ze sloiczka to kartofle z dynia, ale jak juz gotuje to i tego bym sie nauczyla ;) Masla jeszcze nei dawalam do obiadkow, zawsze zapominam, ale dam nastepnym razem bo powinno sie dawac, jak i oliwe z oliwek do salaty ;) Piszcie laski przepisy :) Przydadza sie :)

ja też dodaję raz oliwę raz masło, ale często zapominam o tym, dlatego też dopisałam później:) ja obieram dynię, wydrążam środek, obieram za skórki i pozostałości kroję w kosteczkę (w billi są takie małe dynie, akurat na zupkę na dwa dni), do tego ze dwa ziemniaczki, daję też małą marchewkę, kawałek pietruszki i selera, to gotuję, dodaję troszkę soli, potem miksuję i jest krem o pięknym kolorze:) przeważnie najpierw miksuję same warzywa i jak wychodzi za gęste dolewam trochę wywaru, aż będzie odpowiednia konsystencja.. różne są przepisy z dynią może być tylko dynia i ziemniak.. fajna strona z przepisami od kolejnego miesiąca: http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

Hejka dziewczyny :) W temacie zupek, to polecam tez cukiniowa. Gotuje sie identycznie jak dyniowa Maliny, tyle ze zamiast dyni daje cukinie. Mozna ja obrac ze skorki, albo nie (ja nie obieram). Kolor zupki po zmiksowaniu moze nie jest taki ladniutki jak dyniowej, ale jest tez bardzo delikatna i slodkawa w smaku. Mojemu dziecku zawsze smakuje :)