Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość Telavivka
''Jakos tylko dziwnie to Wasze czlowieczenstwo sie przeklada jedynie na zachwyty nad zlepkiem komorek, o kobiecie juz nie myslicie.'' A co to MY mamy myśleć o kobiecie? Niechby sama o sobie pomyślała wczas... Może jeszcze ja mam brać odpowiedzialność i litować się nad taką, co to cipą myśli a nie głową? To już jej problem czym, więc niech bierze za to własną odpowiedzialność... A zresztą, co ona myśli o swoim nienarodzonym dziecku? Chyba to sama, czego jest warta, aby inni myśleli o niej... ''Zlepkiem komórek''?? ;/ A ty to co jesteś?? Też taki ''zlepek komórek'' tylko trochę większy! ''bo wybacz, ale zlepek komorek, ktory jeszcze (do pewnego etapu) nie posiada wyksztalconego ukladu nerwowego jest tym, czym jest z biologicznego punktu widzenia - zlepkiem komorek,'' Ty jak widzę nie posiadasz wykształconego rozumu i co? Uważasz jesteś lepsza od tego zlepka? ;/ Piszę tak, bo mi się tasak w kieszeni otwiera na taką głupotę ;) więc nie zarzucaj mi języka moich wypowiedzi.. Radzę raczej spojrzeć na treść własnych wypocin, bo twój wiek nie wskazuje na taki typ myślenia... zlepku komórek ;) ''Bo, mimo wszystko ,czuje sie Polka i chcialabym , aby ten kraj przestal byc uwazany za zacofany'' Wiesz, ja nie sądzę, że jak zalegalizowaliby u nas aborcję automatycznie inni przestaliby nas uważać za zacofanych... chyba trochę mieszasz wszystko... Siedzisz tylko na kafe i rzucasz się jak gówno w trawie nie mając dobrych argumentów, a idźże pobaw dzieci!

Gość Demag
Telavivka - przepraszam, zmieniam zdanie, przechodzisz z etapu 5-latki na 3-latke, ten sam poziom, rozbawilas mnie, dzieki! :):)

to Twoja sprawa, ale ja bym nie usuwała... pomyśl- wyrzuty sumienia całe życie... zabijasz... nie masz pewności czy Boga nie ma ;) ... jak powiesz rodzinie i znajomym...? czy nie lepiej mieć przy sobie małego szkraba? :) nie chciałabyś usłyszeć "mamusiu?" :) zastanów się ja nie będę narzucała swojego NIE bo i tak zrobisz co zechcesz...

Gość taka sobie ja ...
damag to ze jesteś zwolenniczka prawa w uk widać na kilometr. może jestem niedoinformowana ale nie znam żadnego innego państwa w europie gdzie aborcja byla by legalna do 26tc i szczerze mówiąc gdzie byla by legalna. nie mów cały czas o kościele bo w moim przypadku jestem osoba niewierząca a tak w ogóle czy człowiek wierzący to chodzące zło? różnica miedzy dzieckiem nienarodzonym a kobieta jest następująca, dorosły człowiek może decydować o tym co robi nienarodzone dziecko nie. one jest całkowicie bezbronne i skazane na łaskę innych. dziewczyna jeśli uważała ze jest na tyle dojrzała by bawić sie w dorosła osobę powinna brać tez konsekwencje dorosłego życia. każdy odpowiada za swoje czyny. "z biologicznego punktu widzenia - zlepkiem komorek" i tu sie mylisz już w latach 70 XXw medycyna rozwinęła sie tak ze pojecie "zlepek komórek" poszedł w zapomnienie. taki tok myślenia to dopiero Średniowiecze. chcesz sie przekonać? pójdź do pierwszego lepszego ginekologa położnika i zapytaj co ciężarna ma w brzuchu, dam sobie rękę uciąć ze nie usłyszysz pojęcia "zlepek komórek". to w takim razie ty tez jesteś zlepkiem komórek którego można zamordować. czy w takim razie te "zlepki komórek" np 2-3 letnie można zabijać? ten maly człowieczek w brzuchu matki prócz wielkości nie rożni się niczym od dorosłego człowieka (patrząc na rozwój fizyczny). wiec wynika z tego ze ludzi poniżej 50cm długości zabijać możemy a większe już nie? to może w takim razie powiększmy te granice do np150 cm i pozabijajmy wszystkich którzy nam nie pasują. bo jaka jest różnica miedzy zlepkiem komórek o długości 50cm a 150cm dlaczego życie ludzkie ma zależeć od długości jego ciała?

Gość Telavivka
taka sobie ja .. to samo jej napisałam, ale to jak grochem o ścianę, mieszkasz w UK, wiesz co to znaczy moron... Demag już ci dziękujemy, bo pleciesz 3 po 3 ;)

Gość taka sobie ja ...
domong jest osoba która wyjechała za granice zasmakowała trochę innego życia. pewnie dostała tez prace z której ona się cieszy a mieszkańcy tego X kraju (nie napisała jakie to ale wydaje mi sie ze Anglia) wola siedzieć na zasiłku niż pracować za takie dla nich grosze (tak jak w Polsce Wietnamczycy czy Ukrainiec którym sie płaci 3 zl za godzinę i chodzą uśmiechnięci). i już zapomniała ze co kraj to obyczaj i inne prawo. zapewne gdyby wyjechała do ameryki dziwiła by sie dlaczego w Polsce bron nie jest legalnie sprzedawana.

Gość Telavivka
A tak w ogóle to wolę mieć etap 3latki niż twój etap myślenia jak wywód na temat ''zlepka komórek'' :/

Gość do Demag
taka sobie ja... - ja mieszkam w UK i mnie przeraza prawo do aborcji .Wyjechałam ,ale moje poglądy sie nie zmieniły.Mimo dozwolonej aborcji tutaj jest kraj pro rodzinny , kobiety rodza dzieci , maja po dwoje , troje , czworo.Pewnie sa takie co usuwają ,ale w większosci wydaje mi się ,ze decydują sie rodzić .Jest bardzo duzo nastoletnich matek , które zdecydowały się urodzić , to widać na ulicach . Co do zasiłków, to zeby je dostać musisz pracowac , nie ma tak ,ze będziesz siedzieć i ci wszystko dadzą , tu trzeba pracować!!!Nie oskarżaj polaków za granicą , bo mieszkasz w Polsce i nie wiesz jak tu jest .Jest pełno mitów i stereotypów odnosnie polaków mieszkających na wyspach , stereotypów nieprawdziwych i krzywdzących , nie wiem moze sa wymyslane przez zazdrosnych rodaków z ojczystej ziemi :-0 Tak ze póki tu nie mieszkasz to nie opluwaj . Co do wypowiedzi Demag odnosnie nastoletnich matek, ze nie będą miały co dziecku dać jesc i tak dalej - mnie sie przedstawia inny obraz , moze takie dziewczyny tez są , ale w wielu przypadkach są to tez młode , dobrze sytuowane dziewczyny, dobrze ubrane , będące w zwiazkach- bawiace sie w dorosłosc , w ciągu tygodnia są w szkole , w weekendy szalejące na dyskotekach i imprezach , planujace studia po skonczeniu np liceum, dbaja o swój wyglad, o swój ubiór, stać je na zagraniczne wakacje , mają zamoznych rodziców - i nagle gdy wpadają decydują sie usunąć , bo trzeba isc na studia ( a dziecko przekresli ich przyszłość) , bo co powiedza rodzice, bo co powie opinia publiczna , sasiedzi , rodzina szkoła ! Nierzadko ich rodzice jesli dowiedzą się o ciazy , mysla tak samo - co powiedzą sąsiedzi i znajomi lub musi usunąc , bo ma studia i dobrą przyszłość przed sobą ! Oczywisce wpadki zdarzają sie we wszystkich środowiskach społecznych , ale często tez w tych zamoznych , gdzie dziecku na pewno by nic nie zabrakło!

Gość do Demag
cdn - i w tych środowiskach dziewczyny często poddaja sie aborcji !

Jeżeli to zrobisz będziesz do końca życia żałować, przemysl to dokładnie bo być może to jest Twoja najważniejsza decyzja w życiu...

Gość hhyettr
Wielu osobom jakoś się tak dziwnie wydaję że jeśli gdzieś aborcja jest legalna to na bank usuwana jest ciąża za ciążą a w tym kraju ludzie są na wyginięciu... I tu jest błąd bo weźmy pod uwagę chociażby Chiny bo pomimo tego, że tam aborcja jest legalna kraj cierpi na przeludnienie a dziecko mozna mieć tylko jedne. Jeśli ktoś jest zdecydowany usunąć ciążę to ją usunię i na nic zakazy, kary i moralne pogawędki. Jesli ktoś jest przeciwko aborcji to jej po prostu nie dokona.

Gość taka sobie ja ...
nie wierze by Anglia taki kraj prorodzinny nie miał pomocy społecznej. zapewne ma dofinansowania i to większe niz w Polsce. a opinie mam taka jaka wyrabiam sobie na polach którzy sa na obczyźnie. większość emigrantów zapomina o swoich korzeniach. pracuje za najniższe stawki a robią z siebie bogów. zaczynają kozaczyć i używają takich wyrażeń jak "polaczki" "polska to ciemnogród, kraj zacofany" wszytko jest sprowadzane do moherów. wiesz dlaczego w niektorych krajach aborcja jest legalna? to ja ci odpowiem. to kwestia ekonomi a nie pójścia na rękę młodej pannie która ma jeszcze cale życie przed sobą. pisząc prosto za paręset lat nie starczy węgla, ropy, gazu oraz innych złóż naturalnych by utrzymać tak duża ilość ludności. wiec jeśli nie idzie uświadomić naród pod względem antykoncepcji pozwalają na legalne zabijanie drugiego człowieka

Gość taka sobie ja ...
no właśnie dzieci sa takie niewinne i bezbronne. dlaczego zdążają sie ludzie którzy w tak okrutny posób potrafia odebrac im zycie. a na dodatek byc tak nieczuli i uwazac ze to calkowicie normalne eh jakie to przykre

Gość do Demag
oczywiscie ,ze sa dofinansowania , ale zeby je dostać musisz pracowac , musisz płacić podatki Anglia jest krajem prorodzinnym , dzieki swoim swiadczeniom i zasiłkom pomaga rodzicom wychować dzieci Ci rodzice wiedza ,ze mogą liczyć na pomoc , decydują sie urodzić i rodza Anglicy dostają naprawde bardzo duze zasiłki , dziesięciokrotnie większe niz polacy , tylko dlatego ze sa anglikami Co do okreslenia polaczki - to polacy w kraju bluzgają na emigrantów, bo według nich lepij siedziec w kraju , klepac biede , przeliczać do ostatniego i wybierac co lepiej kupić masło czy wędline ? I nie mogą zrozumiec ,ze wiekszosc osób wyjechała nie dlatego ,ze chciała , ale ze musiała . U jest dostępna antykoncepcja za dramo , a mimo to widać jak kraj sie rozwija , ile kobiet jest w ciazy , ile dzieci . Jeszcze odnosnie polaków , jak wyjechałam i po roku wróciłam do kraju na świeta , zostałam bardzo zle przyjeta przez rodzinę .Czuć było zazdrosći zawiść , zawistne spojrzenia.Skad , dlaczego ? Nie wiem .Byłam wielokrotnie obgadana i lustrowana od stóp do głów , słyszałam nieprzyjemne komentarze , tylko dlatego ze wyjechałam i było mnie stac na wiecej .Ja sie nie zminiłam , chciałam pogadać , kazdemu przywiozłam prezenty, dzieciom zabawki , ubranka ,ale to nie przeszkodziło w obgadywaniu mnie , tylko dlatego ze wyjechała, , bo a nóz widelec moze mam lepiej.I oczywiscie nie przeszkodziło w przyjęciu prezentów i co roku oczekiwaniu na następne . Tacy sa polacy , zazdrośni i zawistni , patrza krzywo na kazdego , któremu być moze jest lepiej ( byc moze , bo oni nie wiedzą , oni to z góry zakładają ), ale jakby mieszkać w Polsce i klepac biede to byłoby wtedy dobrze i " szczery " drugi polak byłby wtedy zadowolony !

Gość taka sobie ja ...
to nie kwestia narodowości a charakteru człowieka. większość emigrantów przyjeżdżają do polski by pokazywać swoja wyższość (robią to czasem nieświadomie) no ale to nie topik o emigrantach wiec nie będę się rozpisywać i rozwalać tematu

Gość do Demag
ja mysle ,ze polacy sa specyficznym narodem .Są zawistni , nie pomagają tak sobie jak inne narody .Najbardziej to widać jak sie mieszka w wielokulturowym kraju .Polak jednen drugiemu najchętniej by noge podłozył . Co do polaków przyjezdzajacych do kraju , moze jest jakis procent co tak sie zachowuje .Ale nie wszyscy , nie do końca .Ja uwazam ,ze polacy z kraju tak to odbierają .Nie wiem moze to jakieś kompleksy , moze jakaś pozostałośc z czasów kiedy wszystko co zagraniczne było lepsze i ten co mieszkał na emigracji miał lepiej . Polacy sa zawistnym i zazdrosnym narodem - zawsze tak było i nic tego nie zmieni !!! Razi mnie to sie kazdy wysmiewa ,ze polak to tylko na zmywaku , to nie prawda .Polacy sie naprawde rozwijaja , maja coraz lepsze prace .Moze jak przyjezdzali to pracowali na zmywakach , ale to było przejsciowe.Ja osobiście nie znam nikogo kto by tak pracował w tym momencie.Zresztą nie wazne .Nawet jesli ktoś pracuje fizycznie np sprząta czy jest pokojówka to i tak go stać na dobre ubrania , markowe perfumy, zagraniczne wakacje czy wyjazdy do Polski ( bo i to kosztuje tyle co niezle w wakcje w innym kraju) W Polsce by go nie było stać na nic. Ale zamknijmu juz ten wątek :-)

Gość taka sobie ja ...
nie wiem dlaczego przypisujesz cechy charakteru do obywatelstwa. chce ci przypomnieć ze choć mieszkasz za granica dalej jesteś polka wiec może coś w twoim zachowaniu jest nie tak ze rodzina reaguje agresywnie. (oczywiście biorąc twój tok rozumowania)

Gość do Demag
To jest nasza c cecha narodowa :-) Powinnas to wiedziec, przeciez wiesz jacy sa polacy .W pracy podłozą świnie , jak moga to wykopią pod tobą dołek , w przychodniach się kłócą , oczy by sobie wydrapały , w kolejkach to samo, jak się komuś noga podwinie to się ciesza za plecami , jak ktoś ma lepiej lub wiecej kasy to zazdroszczą itd, itd - to sa takie przyziemne przykłady , bo jest wiecej duzo wiekszych No ,ale nie wazne , to jest taka nasza cecha narodowa, dziwie sie ,ze jeszcze tego nie dostrzegłas :-0 Co do mojej rodziny ( pisałam o kuzynostwie ) , bo moja najblizsza rodzina jest ok .Ja się nie zmieniłam , oni tak reagowali po pierwszym roku , teraz sie troche przyzwyczaili do tego ze mieszklam za granicą , przestali się czepiać czy na bezczelnego komentować .Najbardziej było mi przykro na początku , a chyba teraz po 4 latach powinnam być chyba bardziej zmieniona ;-)

Gość taka sobie ja ...
dalej twierdze ze nie można przypisywać cech obywatelstwu. owszem ludzie sa zawistni itd (inne twoje przykłady) ale to nie tylko Polacy. to kwestia wychowania. człowiek nie rodzi się wredny człowiek wredny się staje. Bardzo dużo polaków tez na przykład zbiera stare nieużyteczne sprzęty lub inne rzeczy. wynika to z wychowania naszych rodziców przez dziadków i pradziadków którzy żyli w czasach wojny i komuny gdzie wszystkiego brakowało i zbierali rożnego rodzaju badziewia "bo może się przydać". koniec z robieniem sobie śmietnika z domu będzie dopiero gdy roczniki od1980 wzwyż pozakładają rodziny.

Gość serce serce
poza tym nie wszystkie kobiety maja wyrzuty sumienia po dokonanej aborcji!!!dajcie sobie juz spokoj

Gość brylantynka
morderczyni morderczyni!!!!!!!! obys nigdy nie potrafila spokojnie spac i snilo ci sie to potem po nocach !!!!! jak mozna zabijac malenstwo ???? nigdy nie doczekasz chwili kiedy to malenstwo przytulic Cie mocno swoimi małymi raczkami i powie "mamusiu kocham cie" najlepiej pozbyc sie PROBLEMU prawda ?????? nie masz kobieto chyba uczuc ani serca morderczyni !!!!! smaz sie w piekle a nawet przed pojsciemdo niego !!