Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja_w_krainie_czarów

higiena zębów

Polecane posty

Czy to prawda że szczoteczką elektryczną da się dokładniej wyczyścić zęby? chciałabym sobie taką kupić, ale po pierwsze nie wiem jaki model i jakiej firmy, a po drugie obawiam się czy to bezpieczne dla szkliwa? Słyszałam że nie, ale dentyści chyba je polecają? Co sądzicie?

Gość marta praga
Można dokładniej umyć zęby, ale musisz do tego posiadać pastę w żelu, to w zasadzie podstawa. Szczoteczka elektryczna może mieć problemy z przedostaniem się przez gęstą pastę - Twoim zadaniem jest ograniczenie ryzyka ;-)

Gość bakakunka
Skąd ta teoria? Jakoś myję zęby normalną pastą i nie mam przy tym jakichkolwiek problemów. Nie sądzisz, że to co piszesz jest z lekka przesadą?

Gość mjc
Nie sądzę, by elektryczna szczoteczka myła dokładniej ja używam standardowej + nitki to czyszczenia przestrzeni zębowych + płyny do płukania ust ... żaden dentysta mi nie mówił o przewadze elektrycznej nad zwykłą a chodzę do dentysty regularnie

Gość gość
ja od kilku lat myje elektryczna, moim zdaniem jest wygodniejsza i dokladniejsza, zwyklej szczotki nie lubie a dentysta mowi ze jedna i druga jest dobra a uzywac sie powinna takiej jaka sie lubi, Polecam elektryzna bo odkad uzywam , lubie myc zeby!

Gość marta praga
Teoria ze stosowanej metody. Pasta ajona + szczoteczka elektryczna i dla towarzystwa inna pasta, gęsta. Najleopiej jednak przetestować samodzielnie, np. na paście drugiego domownika. Sama zobaczysz różnicę.

Gość gość
Manualną można umyć zęby idealnie! Wystarczy trochę wprawy i chęci! A elektryczną jest po prostu myć łatwiej.

Gość marta praga
To prawda, tyle że ręka się męczy, a szczoteczka elektryczna każdą część zębów będzie myła dokładnie tak samo, i właśnie w tym tkwi różnica ;-)

Gość maziana
Zawsze myłam zęby normalną szczoteczką i były białe. Zależało mi na ich wyglądzie, starałam się je utrzymać tak, jak bym tego oczekiwała i się za każdym razem naprawdę udawało ;-)

Gość marta praga
Może to kwestia tego jak się myje te zęby, może to kwestia pasty? Trudno powiedzieć, na pewno w czymś to tkwi. Najważniejsze, aby faktycznie dbać o systematyczność i dobrą pastę. Wtedy wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość arleta kizak
Chodzi o pastę, szczoteczkę, częstotliwość, jakość mycia - wpływ na prawdę ma wiele kwestii, a nie chodzi tylko o jedną sprawę. Tak naprawdę wszystko uzależnione jest od was samych! Bez odpowiedniego podejścia do higieny, nie macie co liczyć na pączki.

Gość gość
Zeby umtc dokladnie elektryczna szczoteczka, to tez trzeba umiec. To nie jest tak, jak na reklamach... I tak myjesz zeby 3minuty, tylko sie az tak nie namachasz...

Gość gość
Mieszkam w De i moja dentystka raz mi powiedziala jak chcialam zeby polecila mi paste do zebow ze mozna myc bez pasty tyle ze dluzej.zeby mam ladne i zdrowe do codziennej higieny zebow mam szczoteczke taka mniejsza zeby wszedzie dokladnie dotrzec i nic dentystyczna a pasty uzywam rozne

Gość ariela k.
Nie wyobrażam sobie jak można nie dbać o zęby. Przecież to poniżej krytyki. I co? Potraficie wyjść do ludzi z kapciem w ustach? Łeee.... Podziwiam, jak tak można?!

Gość justyna blisiak
A niektórym nie zależy - nie potrafiłabym wyjść z domu bez mycia zębów, a niestety całe mnóstwo osób tak potrafi i nie interesuje ich opinia innych. Nawet nie chciałabym mieć z kimś takim do czynienia ;-)