Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzastolinatoja

zapalenie ucha i ból zęba jednocześnie :(

Polecane posty

Witajcie. Siedzę i wyję z bólu. Dziś byłam u laryngologa. Jak się okazuje zapalenie ucha :(Ostatnio przechodziłam to samo z drugim uchem jakiś miesiąc temu. I znowu :( Byłam dziś w przychodni prywatnej u koszmarnie niemiłego sadystycznego ćwoka, który oprócz antybiotyku nie przypisał mi nic przeciwbólowego, a błagałam go niemalże. Stwierdził "paracetamol brać". Koorwa musiałabym tego paracetamolu zeżreć pół kilo aby zadziałał :( W dodatku napierdziela mnie ząb :( na jutro rano mam wizytę u dentystki . Pewnie bez kanałówki się nie obejdzie... Mam jedna jedyną tabletkę ketonalu forte (jedyne co na mnie działa w tym momencie) ale zostawię ja na czarną godzinę. Tylko teraz nie wiem czy jeśli wezmę ją rano tuz przed wizyta u dentysty to mogę dodatkowo przed borowaniem poprosić o znieczulenie . Czy to już będzie za dużo tych znieczulaczy ???Ból straszny :( :(:(:(:(:(:( I ucho i ząb boli niemiłosiernie :(

Kochana ja już wszystkie mrożonki rozmroziłam :( Gdy byłam na ostrym dyżurze u laryngologa (miesiąc wcześniej) tez nie przypisał mi nic przeciwbólowego tylko maść do ucha która nic nie pomogła (Lorinden). I się tak bujałam po lekarzach...

Gość na moje uszy
działa tylko Antotalgin,prosty,stary,tani lek.Może Ci się to kiedyś przyda. Ketonalu przed wizytą u dentysty raczej nie radziłabym brać,zawsze możesz zadzwonić na pogotowie i zapytać o to.Współczuję.

Gość Lidiaaa
kup sobie na zapalenie ucha lek Acetortin lub Otinum

Gość na moje uszy
To może weź ten Ketonal teraz,żeby trochę odpocząć,a jutro dentysta pewnie coś przepisze.Chciałabym Ci pomóc ,nie wiem jak.

Gość Lidiaaa
dziwie sie ze larybgolog na zapalenie ucha nie włozył ci paska antybiotykiem przeciwzapalnym moja laryngolog tak robi jak mam zapalenie ucha

gdy byłam miesiąc temu na ostrym dyżurze to założył mi lekarz opatrunek z Lorindenem. Boże skoro nie wyrabiam z takim czymś to jak ja przeżyje w przyszłości poród :o

Moja babcia zawsze podgrzewała sól na patelni, przesypywała do bawełnianej skarpety i robiła okłady na ucho. Może to pomoże na ból ucha.

Gość Lidiaaa
LaFirynda nie ośmieszaj się

zaraz przetestuję patent z solą a rano przed dentystą pójdę po Otinum. Dziękuję za wszelkie odp i proszę o kolejne.

byłam dziś u dentystki. Moje przypuszczenia co do kanałowego leczenia potwierdziły się ale ku mojemu zaskoczeniu nie bolało tak bardzo. W nocy nie brałam tego ketonalu więc nie spałam. Za to znieczulenie przed borowaniem było porządne. Od trzech godzin mam zdrętwiałą szczękę.Powoli to wszystko idzie ku dobremu. Jeszcze raz dziękuję za porady :)

Gość Agata29822
Miałam to samo ostatnio :( i powiem ci, że jak wyleczysz zęba, to ucho też ci przejdzie :) U mnie tak było, jedno powiązane z drugim... miałam ropne zapalenie ucha właśnie od zęba -,-