Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Curvy Kate

CHCECIE POPRAWIĆ WYGLĄD BIUSTU?? SPRAWDZIĆ CZY NOSICIE DOBRY STANIK??

Polecane posty

Gość Curvy Kate

Ostatnio pojawia się dużo tematów o biuście, więc postanowiłąm założyć jeden informacyjny, od razu mówie ze przetestowałam dobre staniki na sobie - cóż za różnica:) Uwazasz, że twój stanik "jakoś zle leży"? Czy twoj stanik podjezdza, przesuwa sie, musisz go poprawiac, obciągac? Czu biust wypada ci środkiem, wychodzi bokami? Uwazasz że masz za duzy biust który przeszkadza ci w bieganiu i zwykłych czynnosciach? Uwazasz ze masz za maly biust, zwykla miskę A i wyglądasz płasko? Jeśli na któres z tych pytań odpowiedziałas TAK, to myślę, ze mozemy zaradzic twoim problemom:)

Gość Curvy Kate
Najczęściej powtarzanym błędem jest noszenie stanika zbyt luźnego w obwodzie i z za małą miseczką. Taki stanik nie ma szans dobrze podtrzymać piersi, ponieważ ciężar biustu, wbrew powszechnej opinii, powinien utrzymywać się na obwodzie biustonosza, jeżeli chcemy aby nasze piersi były dobrze podtrzymane i miały ładny kształt. CZYLI MIARKI W DŁOŃ I MIEZRYMY SIĘ!!! Aby stanik leżał dobrze, przy dobieraniu prawidłowego rozmiaru należy zmierzyć się pod biustem bardzo ciasno i na wydechu, a otrzymany wynik zaokrąglić w dół. Pamiętaj o tym, że miarka, którą się mierzysz jest nierozciągliwa, natomiast obwód stanika owszem, i to czasem bardzo. Większość dostępnych na rynku modeli rozciąga się na ponad 20% długości obwodu, czasem jeszcze więcej. Dlatego też dobrze podtrzymujący obwód czasem jest nawet o 2-3 oczka mniejszy od tego, który wypada z tabelek. Drugi pomiar robimy luźno w sutkach Wyniki wpisujemy tutaj: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Pamiętajmy o tym, że każdy biust jest inny, ma inny kształt, inną konsystencję. Najlepiej dobierzemy sobie rozmiar po prostu przymierzając staniki. Na początku jeśli nie chcemy wydać zbyt dużo pieniedzy, możemy polować na Allegro, lub kupić tanio np na bra swapie http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/1 Możesz też isc do biustoprzyjaznego sklepu i poprzymierzac, sprawdz tu http://stanikowamapa.prv.pl/ Tutaj macie Piersiówkę - jak powinien lezec stanik http://stanikomania.blox.pl/2007/08/Na-zakupy-z-8222Piersiowka8221.html W razie jakihśą pytan polecam Lobby biusciastych, Balkonetke :) Ave

Gość heheheh racja
masz dobrze dobrany ja też ;) ja bym tak się nie chciała wiedzą dzielić ;) wyglądasz dobrze to się ciesz a reszta niech się trochę po wysila i poszuka(pewnie i tak większość kupuje na bazarku po 5zł ,bo przeciez bielizna i się na wierzchu nie nosi)mam koleżankę co jest sprzedawcą pewnego bieliźnianego sklepu i co mnóstwo bab się złości na nią za ceny ...bo biustonosze wg szanownych pań klientek powinny kosztować 5-10 zł a nie jest to sklep z bielizną z najwyższej półki ;) faceci już zwracają uwagę na biust a raczej na to jak i w co jest ubrany

Gość zmiana niccka
heh to już ileś tam tematów jest ale dzieki

Gość najczęściej trrolllują faceci
od czegoś ma się lustra w domu drogie panie każdy biust w złym i nie odpowiednim staniku będzie źle wyglądał

Gość dobry rozm stanika podstawa
WIEM ŻE PODBIJAM ALE WBIJCIE SOBIE DO GŁOWY KOBITY!!! nie dobiera się tak jak w tabelce bo staniki z płotna nie są 75obwód zmieści się na 85-90 spokojnie w obwodzie ,czy wiecie ,że 95% Polek ma źle dobrane rozmiary biustonoszy?ja dzięki mahedzie należę do 5% dziwię się ,że kobiety tak się torturują zamiast zadać sobie odrobinę trudu mnie już bierze obrzydzenie jak patrze na rodaczki u których stanik jest zaraz nad pępkiem albo spod koszulki przebija na karku zapięcie buły i czterocycki oraz zanawieski pod pachowe a fuuuj albo rozsmarowany biust na klacie uciekający pod pachy nawet 0 obwiśnie jeśli bedziecie tak torturować wasze biusty NIE RÓBCIE OBORY NA ULICACH jak nosicie złe rozmiary każdy biust zniszczycie co lepiej ok 100na biustonosz czy 10-15tysia za operacje korygujące i pomniejszające biust może nawet przyczyną guzków i raka sa właśnie kujące w pierś fiszbiny pomyślcie jak maltretujecie cycki jak ciasto przez praskę na makaron to żadne cudowne kremy i pigułki nie pomogą nigdy ze źle ubranym i wyglądającym biustem nie będziecie wyglądać atrakcyjnie faceci już wiedzą mój chłop sie pyta mnie na oko o ile jakaś pani pomyliła sobie rozmiar biustonosza

Ja też dodam coś od siebie. Jeżeli piersi wypadają wam ze stanika, stanik "nie zbiera", nie trzyma, biust wisi na ramiączkach, a zapięcie wędruje na kark, znaczy, że macie zbyt luźny obwód. W zwykłych sklepach mamy rozmiary 70-90 A-E. Podczas gdy porządne firmy produkują obwody już od 60, z miskami co najmniej do G. A w większych obwodach nawet do K. 75B to nie jest jedyny słuszny rozmiar. To nie jest rozmiar większości Polek. Zwykłe 75B jest dobre na osobę, która ma około 85cm pod biustem mierzone bardzo ciasno i 90cm w biuście, więc gdyby pod biustem było mierzone luźno, wyszłoby pewnie i te 90cm, ktoś musiałby być zupełnie i dosłownie płaski. Nawet nie wiem czy takie biusty przy takim obwodzie pod biustem istnieją. Zmierzony po stanikowemu mężczyzna może mieć wymiary na 85B Wy macie o wiele mniejsze obwody i większe miseczki: 60-75 E,F,G... Czemu większe miseczki? Bo 85C i 70C to 2 zupełnie inne miski, 85C będzie o wiele większa. Dlatego 85C może zmienić się w 70G - są na ten sam wymiar w biuście, tylko mają różne obwody. http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index 2.html Kalkulator, w którym można obliczyć swój rozmiar (czasami może okłamać)

Gość no a tak na serio racja
głaszczka dobrze gada polać jej;) no a serio to racja z obwodami ;) ja mogę was nawet zaskoczyć mając pod biustem 86cm na wydechu wg tabeli idealne jest 85cm bzdura:P podjeżdża jak i większość 80tek a 75 triumpfa porozciągały mi się do 102 cm(odkiedy biustonosz ma byc na biodrach) wyobrażacie sobie STO DWA CM W TRIUMFACH Z 75cm obwodu!!!i jeszcze babka w tych sklepach twierdzi ,że powinnam nosić jak z tabelki bo są ściśliwe :P hahahahaha a jak mierzyłam mnóstwo biustonoszy w jednym ze sklepów z polską bielizną to niektóre rozciągliwce to 70cm na mnie pasowały np polska biggi i chyba avocado są właśnie takimi rozciągliwcami

To jeszcze napiszę na temat kalkulatora - może okłamać, dlatego, że kazda z nas jest INNA i nasze biusty różnią się wyglądem :) Sa takie o kształcie kropli, o kształcie kulistym, wysoko osadzone, nisko osadzone, jędrne, mniej jędrne, hiperboloidy - na każdy biust pasuje coś innego, dlatego kiedy już wpiszemy sie do kalkulatora i otrzymamy wynik - trzeba zaczac mierzyc staniki. Jest tyle różnych fasonów, kolorów, producentów, że to sama przyjemność:) Zachęcam do czytania Lobby biuściastych, tam są poopisywane modele staników i do jakich biustów najczęściej pasują.

Ja polecam jeszcze przeglądanie katalogu balkonetki, można tam każdy stanik i kazdy rozmiar zobaczyć na żywo, popatrzeć, porównać ze swoimi wymiarami, od razu będzie łatwiej dobrać swój rozmiar.

Gość wyciagaczek tematówww
up

Gość teraz to nie ja haha
a racja podnosimy niech sie zazenowana irytuje hehe

Gość no i co z tego dobierania
dobierania stanikików, jeżeli takich rozmiarów nie można nigdzie dostac ja powinnam niby nosic 70F z braku laku nosze 75 DD z internetu jakos nie chce kupowac, bo nie można przymierzyc

na Allegro mozna kupic do 20 złotych stanik, a jesli chodzi o przymierzanie, to jeśli kupisz stanik w internetowym sklepie, to mozesz go przymierzyc,a jesli nie pasuje to go odsylasz, a sklep zwraca ci pieniadze. najlepiej zamawiac 2 rozmiary kolo siebie, wtedy mozna ocenic który lepiej leży. Ja mam większosc swoich stanikow z Allegro i z bra swapu, 2 razy sie zdarzylo, że stanik nie pasowal, ale wtedy udalo mi sie uswiadomic moja mamęi ciotke i one maja teraz te staniki, takze nic sie nie zmarnowalo

Gość no i co z tego dobierania
ja jestem z wrocławia czasem bywam tez w krakowie wiec jeżeli znasz jakis sklep w którym można kupic dobrze dobrane staniki w tych miastach napisz powiem , ze ani na allegro , ani w sklepach internetowych nic nigdy nie kupowałam, ta forma zakupów jakos mi nie podchodzi

Gość ghjkllmn
mój prawidlowy rozm to 75 i,ale kupuje 80G ,bo 75i nie moge nigdzie dostac.Mój rozm pod biustem 86,w biuscie 106cm.80 na poczatku w miare lezy ale po kilku tygodniach jest już za luźny.Kupuje polskie staniki,Malinez,one.Gdzie w Toruniu moge znaleźć dobry sklep ze stanikami w ktory dostane w końcu mój rozmiar.

Ja już kiedyś to pisałam. Stacjonarnie nie kupiłam ani jednego stanika, też wszystkie mam z Allegro albo BraSwapu :) Wychodzi taniej. Za małe staniki odsprzedaje "teściowej", na za duży jeszcze nie trafiłam, ale jak trafię, to będzie pewnie dla mamy :)

W Toruniu nic nie widzę, ale jest sklep w Bydgoszczy: ul. Skarżyńskiego 10, Bydgoszcz Galeria Fordon, poziom -1 Możesz podpytać też na Lobby, bo nie wszystkie sklepy są zaznaczone na biuściastej mapie.

Ale z Twoich wymiarów wynika, że powinnaś nosić brytyjskie 75(34)G, a z polskich 75J.

Gość ertvreter
upup

Gość głaszczka może wiesz
jak sie ma rozmiar polskich do brytyjskich staników znaczy sie jak masz 75G polskie to ile wychodzi wtedy w brytyjskiej rozmiarówce?dzięki z góry

75G polskie to 75(34)E lub F brytyjskie http://spreadsheets.google.com/pub?key=pxpi6szJEGjb8-r-aEKk9Hw&gid=31 tutaj to widać. Polskie 75G jest na 100cm w biuście Potem patrzymy na brytyjskie 34 i szukamy setki. Jest 99cm - miska E i 101,5 - miska F. Która będzie lepiej pasowała to już powinno wyjść w mierzeniu. Ale jeżeli jest sporo piersi pod pachami i na plecach do wygarniania i migrowania, to warto chyba wziąć większa miskę. Po jakimś czasie noszenia dobrego rozmiaru wszystko powinno z pleców przenieść się do przodu. Sama tego nie doświadczyłam, bo mam jeszcze młody i mały biust, ale na większych to się chyba sprawdza.

Skopiuj cały link i usuń spację, bo jak klikniesz to wyskakuje nie ta tabelka co powinna.

Gość dobrze gada polać jej
dzieki głaszczka