Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staraczka-83

sierpień 2010 --> rozpoczynamy starania o dzidziusia:)

Polecane posty

hyzia - na moje jestes przed owulacja. Jeszcze kilka dni pecherzyk sie powiekszy pownien peknac, wiec staraj sie malenka ile wlezie:)) brak plynu w zatoce douglasa oznacza ze owulki nie bylo, ale pecherzyk wskazyje na to ze sopiero bedzie wiec luz:)))) moze przy pekaniu pecherzyka cie boli jajnik, wiec spokojnie:)

o Ignacja - no to fajno:) no to teraz uwazaj zebys nie zlapala toxo:) albo jak zlapiesz to bedziesz miala przeciwciala to by bylo jeszcze lepiej...no i na spokojnie:)))

tralala---> no wiem, że uważać trzeba. Ostatnio rodzice robili imprezę i był tatar... ależ ja miałam na niego chęć... :) ale niestety nie zjadłam, bo wiadomo. Skoro nie mam przeciwciał i nigdy nie chorowałam, to lepiej nie ryzykować. Z drugiej strony nie ma co demonizować. Wbrew pozorom tokso nie tak łatwo się zarazić - nie mam żadnych zwierząt w domu, a mięsa surowego też raczej nie jadam, ale lepiej dmuchać na zimne :)

hej dziewczynki:) ignacja--- jajnik boli mnie ale zawsze gdy mam okres , przez ok 4 dni, i jest duuzo powiekszony bo czuje go ja zakladam tampona;) od srodka;) taka jakby duuza gulka wlasnie po lewej stronie pochwy;)

eee to spokojnie po prostu w czasie @ masz wszystko wrazliwe po prostujesli z jajnika uwalnia sie pekniety pecherzyk to moze bolec:)

Dzień dobry dziewczyny!!! Ale mam dziś lenia!! Normalnie cały dzień bym w łóżku spędziła ;) ale szkoda dnia - dziś u mnie super pogoda (jak na razie), słoneczko świeci, jest cieplutko mmm Ignacja- widzisz, nie było się czym martwić. Cieszę się, że wszystko ok! tralalala- Ty to nasz forumowy doktor jesteś! Dobrze, że masz taką wiedzę na ten temat i dzięki, że dzielisz się nią z nami 🌼 Ja to w ogóle nie wiedziałam co to wszystko znaczy i gdyby mój lekarz mi nic nie wytłumaczył tak jak HYZI GYZI to bym poszła do innego z wynikami skoro temu nawet nie chciało się wyjaśniać.

witam niedzielnie:) czegos nie rozumiem--tralala ,Twoim zdaniem boli mnie jajnik podczas okresu bo uwalnia sie jajeczko? podczas okresu? to raczej niemozliwe;) wczoraj i dzis czuje podbrzusze i chyba teraz mam owulke, przeczytalam w necie ze pecherzyk rosnie ok 2 mm na dobe a peka , gdy ma 20-24 mm, u mnie by pasowalo:) ale nie ma sie co cieszyc, bo przy mojej prolaktynie to nie ma szans aby jajeczko sie wydostalo, prawdopodobnie z tego co wyczytalam , to sie wchlania ... a endokrynolog dopiero 3 listopada;/ mam do Was pytanie, czy zdarzyko Wam sie albo slyszalyscie o takim przypadku zeby zlapac grzybice podczas badania usg? kurcze, nie nwim co mam myslec, w czwatek mialam usg a w piatek rano czuje ze cos sie dzieje, i faktycznie uplawy swiad, grzybica... mozliwe ,ze to przez usg???

Cześć Dziewczyny, A ja tak czytam i aż się boję zrobić badania na toxo - bo psa mam w domu, a i mam zwyczaj próbowania mięsa mielonego czy jest dobre w smaku przed robieniem kotletów :) A mnie też przed okresem i w czasie owulacji boli jajnik raz lewy raz prawy, aż czasami chodzić nie dam rady :/ -BiBi- ja z przymusu musiałam leżeć dwa dni i już mam dość, chętnie bym gdzieś wyszła ale mój stan zdrowia mi nie pozwala - ale dzięki temu nie muszę robić obiadów - na dwa dni pichcenie przy garnkach przejął mój mąż :) HYZIA GYZIA ja niestety nie raz miałam badanie USG ale nigdy nie spotkałam się z tym bym po wizycie miała jakieś zapalenie... ale różnie to bywa. A u mnie 32 dzień i okresu nie mam. Nic mnie nie boli, ani podbrzusze, ani piersi, temp. 35 stopni, że to ciąża to się nie nastawiam. Cierpliwie czekam jeszcze z 5 dni bo ostatnio okres miałam po 37 dniach :/ Ojj coś mnie zakuło właśnie heh to pewnie wieczorem okres dostanę. Dziewczyny ostatnio odwiedziłam koleżankę, która kilka miesięcy temu urodziła dziecko i kiedy do Niej nie zajdę Ona wiecznie albo coś o nim mówi, albo się nim bawi rozmawiając ze mną ( a dziecko nie płacze i nie domaga się zainteresowania)słuchając mnie jednym uchem a drugim wypuszczając. JA nie mam dziecka i nie bardzo interesuje mnie za każdym razem słuchania o zupkach, ząbkach itp. Mam nadzieję, że w przyszłości nie będę zachowywała się podobnie, moja siostra zawsze jak ktoś do Niej przychodził dziecko sadzała do łóżeczka, zajmowała Go zabawkami i spokojnie rozmawiała z koleżanką NIE TYLKO O DZIECKU ! Eh aż się nie chce Jej odwiedzać :/

od psa sie nie zarazisz toxo...tylko surowe mieso i odchody szczegolnie kocie.....takze nie smakuj bo to i od surowego jaja mozesz miec salmonelle i od surowego miecha jakies inne swinstwa...

hyzia - na glowice usg dopochwowego zawsze lakrz zaklada cos typu prezerwatywa, moze na ten material jestes uczulona???

Hej dziewczyny!! No i @ dziś do mnie przyszła...ehh tak coś czułam. No cóż... zaczynam kolejny cykl starań :P w końcu przecież musi się udać! 3mam kciuki żeby ta małpa wstrętna do Was nie przyszła!!! HYZIA GYZIA- nie wiem czy to od USG, bo mój gin też zawsze prezerwatywę zakłada na tą gałkę czy jak to się zwie. Najlepiej udaj się do niego- powinien przepisać Ci coś.

hej;) ten lekarz nie zakladal prezerwatywy , on spryskal czyms glowice i nasmarowal ja jakims zelem i to wszystko:/

a ja mam klpoty z tolerancja kitu pszczelego;) jestem uczulona na kit pszczeli wiec nie moge stosowac takich czopkow. kiedys sobie taki zalozoylam , nim sie dowiedzialam ze jestem na nie uczulona , hhe nie pytajcie co sie dzialo... ;D

Gość AsiekAsiekk
Hej tez sie staram o dzidziusia :) teraz mialam okres 27 sierpnia skonczyl się po dlugim oczekiwaniu na niego (rozregulowal sie po wakacjach) opoznienie 10 dni ;/ a myslalam ze juz bedzie dzidzia a tu nic .. :( staram sie juz od 2 cykli narazie nic. Zaczelam teraz brac na czczo castagnus od 1dc i oczywiscie od 3 miesiecy biore kwas foliowy i oeparol i falvit :) mysle ze w tym miesiacu w koncu cos się stanie :) pozdrawiam serdecznie wszystkie staraczki i trzymam kciuki :) !!

Gość tylko jedna uwaga
dziewczyny, po co Wy się tymi sztucznymi witaminami tak faszerujecie? Dopóki są dostępne warzywa i owoce (teraz jest na nie najlepszy czas) to korzystajcie z tego, tabletki zostawcie na potem.

:DD clotrimazolum mam ale ona jest tylko do stosowaniaz ewnetrznie;) ale mam w zapasie globulki pimafucin kiedys jak jezdzilam do pracy z agranice to gin dal mi recepte na nie w razie jakbym tam potrzebowala:) zostaly mi nie zaczete to teraz je zuzywam, jak na złosc i na szczescie - bo maja termin waznosci do konca wrzesnia;)

hyzia - ta masc mozna stosowac tez w tamtych miejscach...tak mi panie aptekary mowily:) ciezko co prawda stosowac wewnetrznie bo to jednak masc i slabo sie osadza, ale jakos mozna sprobowac:) ale jakies czopeczki niepropoliskowe mozesz przeciez kupic bez recepty:) zapytaj panie aptekarki..pomoga na 100%

MALA SLICZNA CORECZKA-- I CO MAM SOBIE TE UBRANKA KUPIC DLA LALKI???????? OGARNIJ SIE DZIEWCZYNO- TO TOPIK DLA STARACZEK !

witam laseczki. Wakacje były udane!! mam dziś doła.... ehhh zamiast cieszyć się udanym urlopem, mam problemy w pracy i w życiu rodzinnym i tak mnie dziś wszystko przytłoczyło,że szok:( ehhh tak chciałabym się do szkraba przytulić.... mam nadzieję, że we wrześniu już zaskoczę, albo chociaż uda mi się pracę zmienić:( ehhhhh sorki, uciekam kochane, jutro jak wstanę, to popiszę z Wami. Buziaki

ja po jutrze na urlopix ide:) mam nadzieje ze jak wroce to przeczytam ze ktoras z was w ciazy jest:)

Hej dziewczyny!!! HYZIA- globulki pomogły?? Compaq 27 - co tam u Ciebie?? Robiłaś już toxo? staraczka- fajnie, że wakacje udane!! Tak to już jest, że rzadko znajdzie się pracę którą się na prawdę lubi i jak to się zwie "bezstresową". Najlepiej trochę odpuścić i za bardzo się nie przejmować ;) tralalala - no proszę! Wszystkie na urlopy wyjeżdżają :D hehe! udanego wypoczynku!!! Ja w piątek jadę na urlopik i nie mogę się już doczekać!! Zaczynam kolejne staranka no i ... co ma być to będzie :) 3mam kciuki za owocny wrzesień! Miłej nocki wszystkim!

witajcie kobitki;) co u Was? widze ,ze urlopy na topie:) dziekuje za zainteresowanie, juz moja infekcja wyleczona, globulki zadzialaly:) w sobote planowo mam dostac okres, znajac zycie dostane;( milego dzionka, pap

o czesc:) nie bylo mnie tydzien i nic sie nie ruszylo?? co jest z wami dziewoje?:) ktoras w ciazy juz?:) my jednak szalelismy na calego:) bedzie co bedzie zobaczymy:)