Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 ekstern

Egzaminy eksternistyczne LO

Polecane posty

Go艣膰 zabuszka
a do jakiej szkoly poprzednio uczeszcza艂as ?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Myszka 1234
Tak. Je艣li chodzi o biologi臋 to powtarzam sobie tylko wymogi minimum. Z pp tylko terminy, czytam podr臋cznik. Geografi臋 przesortuj臋. Z polaka terminy gramatyczne, literackie wypisa艂am, kupi臋 streszczenie lektur, du偶o przeczyta艂am, powt贸rz臋 najwa偶niejsze rzeczy, zagadnienia, o epokach poszczeg贸lnych. Wos te偶 aby zajrz臋. Niemca zalicz臋 na pewno. Matmy ucz臋 si臋 ze zbiorkiem A.Ki艂ebasy, i coraz lepiej jest. Fizyk臋 trzeba gruntownie, jeszcze nie wgryz艂am si臋, kupi臋 zbiorek z zadaniami maturalnymi, mo偶e dam rad臋..... Ale zostawiam na stycze艅 ju偶..Szkoda, 偶e nigdy nic z fizy nie kapowa艂am, nauczyciele denni. I chemia... Troch臋 teorii i zadania praktyczne, to akurat b臋dzie ok;-) A hista, mam nadzieje, 偶e uzbiera si臋 15p;-), by艂am na rozszerzonej... . Chodzi艂am 1,5 roku w kratk臋 do lo, chorowa艂am du偶o wtedy... Czemu ekstern? Bo lubi臋 i umiem uczy膰 si臋 sama, pracuj臋, chc臋 mie膰 matur臋 chocia偶;-) Jestem optymistk膮, ciesz臋 si臋 na my艣l o egzaminach;-) I martwi臋, 偶e nie dosta艂am odpowiedzi z oke jeszcze a z艂o偶y艂am 22 listopada, ledwo trafiaj膮c do oke waw;/ mo偶e przez pogod臋;/ I b臋dzie dobrze;-) I mam super prac臋, kt贸ra pozwala mi si臋 uczy膰;-) I jeszcze mi p艂ac膮;-) Trzeba si臋 przy艂o偶y膰;-) Troch臋 wysi艂ku nale偶y w艂o偶y膰 w nauk臋, jednak WARTO! Pozdrawiam, owocnego badania zagadnie艅 fizycznych;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
I takie ma艂e pytanie niewinne jeszcze. Czy te tablice matematyczne dost臋pne na oke do matur i egzamin贸w, to b臋d膮 identyczne dla nas?! Tam wszystko tak dok艂adnie opisali, ponad 15 stron. Czytelnie, przejrzyste. Czy na pewno takie? Bo ci臋偶ko mi w to uwierzy膰. Czemu fizycznych tak nie opisuj膮;/////////

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Tak te tablice sa dostepne i o tyle dobrze bo mozna duzo z nich napisac... ja wczesniej uczeszczalam do szkoly zawodowej ale tam mialam swiadectwa z czerwonym paskiem... co prawda na egzaminie z biologii to pamietalam duzo rzeczy jeszcze ze szkoly podstawowej i nawet na 4 zaliczylam;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabuszka
Myszko a czym zajmujesz sie na codzien bo ja aktualnie zamieszkuje poza granicami kraju i boje sie ze po pworocie ciezko bedzie z praca bo chociaz tutaj jestem w szkole wyzszej to jednak nie mam zadnych polskich kwalifikacji i boje sie ze dla osoby z wyksztalceniem Polskim podstawowym bedzie problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
To 艣wietnie z tymi tablicami, tam jest mn贸stwo pomocnych wzor贸w, trudno mi uwierzy膰, 偶e b臋d膮. czyli rozwi膮zuj膮c zadania zerkacie tam? Podobne opisy s膮 u Kie艂basy, czyli co艣 w tym jest. To czemu fizyki tak 艂adnie nie opisali? Jestem recepcjonistk膮/pracownikiem biurowym/kelnerk膮/sprz膮taczk膮 w jednym;-) P贸艂 roku na sta偶u i tak zosta艂am ju偶 po, chcia艂abym do lutego pracowa膰. Mo偶e do matury. Ze 艣rednim uderzam dalej, nie chc臋 sta膰 w miejscu;-) Z matur膮 i zaocznymi studiami to ju偶 hoho;D Marzenia;-) Jak kto艣 chce, to prace znajdzie;-) Troch臋 uporu i wiary w siebie! Ps. Wreszcie pi膮tek i wolny weekend(popprzedni pracuj膮cy) ;-) Ok, dzi艣 przedsi臋biorczo艣膰 par臋 zada艅 z matematyki;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Z fizyki sama zobaczysz, ze nie zawsze wiesz co podstawic do danego zadania bo te zadania sa naprawde z kosmosu. Choc dzieki tym tablicom mozna uzyskac kilka punktow bo moze akurat udac sie znalezc odpowiedni wzor...PRzedsiebiorczosci nie masz co tak sie uczyc bo latwa jest... ja bez uczenia zaliczylam na 4

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Wiem, 偶e 艂atwa. Raptem drugi dzie艅 przegl膮dam;-) Ciekawa, w ramach relaksu;))) Po wypoczynku weekendowym wtedy to nawet mi matma wchodzi, dzi艣 nie licz臋 na wiele;-) Eh, no tak.. Ty co艣 wiesz o trudno艣ciach tej fizyki. Mo偶e polecisz jak膮艣 ksi膮偶k臋? Testy maturalne?! Jakim 'cudem' zda艂a艣 to, dzi臋ki czemu;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
moze skoro sie tak rozpisaliscie, powiesz mi czy matma,chemia,fizyka trudna jest do zaliczenia? tz. na jakim poziomie s膮 te zadania, bo ja ucze sie tego z poziomu matury podstawowej, czy s膮 艂atwiejsze? bo jesli chodzi o poziom to bazuje na tym ich informatorze i probnym egzaminie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Matma, Fizyka i chemia sa na poziomie matury o poziomie podstawowym- moze dla jednych latwe dla innych nie! zalezy jeszcze jaki czas temu chodziliscie do szkoly bo jesli chodziliscie do LO t powinniscie to zaliczyc od razu... bo juz mieliscie z tym doczynienia. Ja uczylam sie fizyki glownie w necie oraz z ksiazki do Liceum

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
ja ci myszka polecam matury na poziomie podstawowym z poprzednich lat z poszczegolnych przemiotow do sciagniecia z internetu s膮, wraz z odpowiedziami. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
ja chodzilem do LO rok temu, z tym ze tylko do pierwszej klasy, ale np z chemi mialem dobre oceny, a z matmy i fizyki nie koniecznie, no ale teraz sie z tego podciagnolem, glownie z matmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
a pamietasz moze (tak og贸lnie) z czego mialas pytania np. z bilogi,geografi,polskiego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
ojj nie pamietam... ale nie byly chyba tak straszne bo zaliczylam za pierwszym razem. Biologia byla bardzo prosta WOS i przedsiebiorczosc a i informatyka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
a moze jestes mi w stanie powiedziec jak wygladala praca z polskiego, mozna bylo sobie wybrac jedenz dwoch tematow jak na maturze czy byl dany jeden temat, jesli tak to jaki? albo chociaz z jaka lektur膮 zwi膮zany

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Tylko jeden raczej - niestety. .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Podejrzane, 偶e nie ma publikacji ubieg艂orocznych egzamin贸w! Mo偶e one s膮 tak do siebie podobne, 偶e nie chc膮 ich publikowa膰, albo w艂a艣nie ta fizyka ma taki kosmiczny poziom, 偶e wiele os贸b nie zdaje i p艂ac膮 za poprawki;P Dostali艣cie odp z oke o dopuszczeniu wasdo EEkster?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
Ja tak. Bo ja wiem :D, przeciez wszyscy pisz膮 偶e zdaj膮 to dlaczego mial by by膰 kosmiczy poziom z fizyki, hahaha no tez tak nad tym sie zastanawialem, ze moze robi膮 te same egzaminy co rok i dlatego nie ma publikacji, a to ile osob przyst膮pi, ile porpawek itp to ich to tam nie powinno obchodzic, bo przeciez oni maj膮 sta艂e pensje, a nie ze wzgledu na to ile osob napisze, wiec im to powinno zwiasc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabuszka
a czy jest w ogole taka mozliwosc zeby nie zostac dopuszczonym do egzaminow ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Tylko im wi臋cej os贸b pisze tym wi臋kszy musi by膰 doz贸r, ilo艣膰 os贸b sprawdzaj膮cych;-) Zdaj膮 jedni inni nie. My艣l臋, 偶e problem tkwi w tym, 偶e wiedza jaka do tego egz z fiz jest potrzebna, nie jest przekazywana ani w gimnazjach, ani lo czy technikach.. Fizyka jest dos艂ownie ignorowana, okrajana, ocenia si臋 referaty...Nam tak 艂atwo nie przejdzie;( Nie tylko wiedza ale i szcz臋艣cie potrzebne;/ Takie same to nie, mo偶e baardzo podobne;D Dlatego mo偶e kole偶anka podpowie co z fizy na pewno b臋dzie? Jaki typ zada艅, czego si臋 spodziewa膰.. W ko艅cu 3x pisa艂a艣;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Pewnie nie ma. Jednak zawsze mog膮 zagin膮膰 papiery czy co艣;/ Wola艂abym rozliczy膰 si臋 ze wszystkiego i czeka膰 tylko na luty i terminy egzamin贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Tak, 3 razy pisalam i za kazdym razem te zadania bardziej mnie przerazayly bo nawet te od 1do 10 nie byly latwe a reszta to zadania ktore trzeba bylo rozwiazac duzo z predkosci typu stala grawitacji , jaka bedzie masa jakiegos ciala w kosmosie lub orbity, predkosc itp. wahadlo matematyczne bylo na kazdym egzaminie. Co do polskiego to nie bylo mozliwosci wyboru tematu ostatnie zadanie to wlasnie napisanie wypracowania na podany tam temat z tego co pamietam ale ja juz tego nie pisalam. Najgorsze to jest to, ze moze zabraknac 1pkt i trzeba pol roku czekac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
no jak tak sie wg艂ebiam i d艂u偶ej zastanawiam to jednak z fizyk膮 moge mie膰 problem....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Niestety nie jest tam tak latwo... czesto widzialam tam te same twarze a wiec odosobniona w tym nie jestem;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabuszka
Moze to glupie pyttanie ale ubieracie sie normalnie ? Czy raczej bardziej zobowi膮zuj膮co jak na mature ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 razdwatrzy123
ja mysle ze kto kolwiek by tam nie byl to trzeba wykazac jakis szacunek :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
Stroj dowolny ale oczywiscie nie w dresach;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zabuszka
Nie mowie tu o skrajnosciach :P Tylko czy przychodzic jak stroz w Boze Cia艂o ?:P Czy raczej stroj codzienny ? Jak ludzie sie zazwyczaj okazuja ? Pod krawatem z biala koszul膮 ? a laski w czarnych kieckach ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 takamajeczka
malo kto przychodzi ubrany elegancko jak na mature... wiekszosc normalnie choc to pojecie wzgledne;D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Myszka 1234
Oh;/ Mam nadziej臋, 偶e co艣 zakumam z tej fizyki;-) I, 偶e ze zdaniem w 2 lata si臋 wyrobi臋;-) Musz臋 kupi膰 podr臋cznik, bo nie mam. Zbiorek i na koniec zadania maturalne. Boszzzzz, ja i nauka fizyki... haha dobre!

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋