Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 potem było tak lokata długoterminowa i miała być zaleta i wada: to ja jako zalete napisałam że na dużo % jest (duży zysk) a wada że nie można wybrać tych pieniędzy przed danym czasem jest to dobrze czy nie za to był 1p? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 LoLa1991 umowa zlecenie nie jest wpisana do kodeksu pracy, czyli F Umowa o dzieło podlega pod kodeks cywilny, jest umową cywilno-prawną-P Ojciec może wziąść urlop ''tacierzyński'' nie ma oddzielnego tacierzyńskiego i macierzyńskiego, tylko właśnie matka musi swój skrócić i ojciec wtedy może wziąć. To jest od niedawna i ma być zmieniane ale P I było jeszcze jedno pytanie, nie pamiętam dokładnie, ale chyba zaznaczyłam również P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 lokata długoterminowa - mały zysk -ale bezpieczeństwo naszych pieniędzy. Dalej były jeszcze obligacje i akcje, i tu i to napisałam że szansa na większa kasę (zwłaszcza przy aukcjach) ale istnieje potencjalne ryzyko np. upadku spółki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Pytaj Lola, ja duuuzo pamiętam. Poszło mi dobrze(tak sądzę:), myślę że wiele mam OK. Zawaliłam w tej sesji polski jedynie:P , no i matma średnio ale myślę, że zdam..z polskim też mam nadzieję zdać, ale... wątłą:) sp. z.o.o spółka z ograniczoną odpowiedzialnością s.j. spółka jawna SA - spółka akcyjna(chyba:), raczej tak) OKE otwarty fundusz emerytalny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 z tym podatkiem tej pani jakiejś tamn wyszło mi 14tyś, ale czy to jest dobrze wie chyba tylko Bóg:) Trudne zadanie... szyfrem księgowym pisane.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcopoloLO Napisano Luty 20, 2011 Myszka 1234 jeżeli dużo pamiętasz to może coś zmatmy z zadań zamkniętych. Dane pytania i jakie były odp. to może na spokojnie sobie oblicze :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcopoloLO Napisano Luty 20, 2011 LoLa1991 lokata długoterminowa wyższy zysk i nie można wybrać pieniędzy wcześniej /to minus/ bez utraty oprocentowania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 No PP łatwe nie było. Mnie z równowagi wyprowadziło to zadanie z podażem i popytem ale NIECENOWYM;P o co tam chodziło?:P Tego chyba też nikt z zywych nie wie, pewnie sami egzaminatorzy nie są pewni odpowiedzi :P Tak jak 123 mówił Australia w zadaniu gdzie trzeba było uzupełnić tekst napisałam najpierw ciężkich, potem ''ogólnopolski'' (ale to pewnie źle) a na koniec Katowice dowaliłam, hehe... koszmar:) A te kopalnie w Rosji czy cholera wie co:P .. Były też ''łatwe'' zadania, z wyciąganiem wniosków tylko czy takie same wnioski jak w kluczu. A tam gdzie 100 na mieskzańca, odsetek analfabetów 36, czy coś.. to co zaznaczyliście? Ja kraj słabo rozwinięty:P A co do geo, to za przedmiotem nie przepadałam nigdy:) jednak myślę że zaliczyłam..a jak nie wiem.. Ktoś tu o zadaniach z matmy mówił? Przypominanie ich sobie teraz łatwe nie będzie, ale pytajcie o coś konkretnego to może odpowiem... wiem że duzo miałam dobrze... sądzę że min 3, może pomogę:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 Cześć :) dzięki za odp. Ja tej Pani nie liczyłam bo nie zrozumiałam co ja tam mam liczyć a co Ci wyszło przy tym przedsiębiorstwie alfa i beta??? mi wyszło że to pierwsze zarobiło, pamiętasz może liczby??? a to zadanie co trzeba bylo dopasować popyt i podaż to jak to miało być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 przy każdej lokacie można wybrać kase kiedy się chce... na lokatach zbytnio się nie zarabia, co innego obligacje czy akcje.. Na lokatach tyle że kasa leży a połowa co urośnie bedzie zeżarta przez inflacje, albo podatkiem od odsetek 19% Belki:P Dla mniejszych ryzykantów:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 alfa zarobiło netto ok 40000 a to drugie było na minusie (-50000) i nie miało zysku, ani nie odprowadzało podatku od dochodu(tak 123?) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcopoloLO Napisano Luty 20, 2011 komunikacja werbalna z użyciem języka naturalnego czyli mowy jako środka komunikacji. Komunikacja niewerbalna- mowa ciała, język ciała, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 a tam gdzie trzeba było poukładać tam był biznesplan itd, wiesz może co tak mniej więcej miało tam być w kolejności??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 a ja to wszystko choć na minusie policzyłam czyli 0p mi dadzą a w alfie miałam 580000tys tak mi wyszło więc też chyba źle :( a liczyłam na 3 punkty z tego zadania ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 58000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Może źle pamiętam, możliwe że 58tyś:) :* Nie smutaj:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 ale jestem głupia ja myślałam że to też trzeba obliczy a przecież jak nie ma zysku to z czego to obliczać no tak, a Myszka pamiętasz jakiej jeszcze zadania??? pisz wszystko co pamiętasz jeśli możesz proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 A jesli chodzi o matmę, to 123 podarował nam 2 arkusze na nich wszystko jest. Chociaż w tej sesji uważam, że były trudniejsze zadania niż na tych arkuszach.. Jesli pisałeś to podaj zadanie ja pomyślę jaka była odp... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Z dnia dzisiejszego wiele pamiętam. Wcinam pizzę jak zjem to napisze więcej. Pytaj i Ty, może razem więcej sobie przypomnimy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 a ile było punktów za te OFE i ten III filar bo tak zaznaczylam 2 czy 1? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 A to smacznego :) a z czym ta pizza? jeśli mogę wiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcopoloLO Napisano Luty 20, 2011 Myszka 1234 z matmy to jak sobie przypominam był - ostrosłup o podstawie średnicy (podane 10 cm ? / .... i wysokości bocznej lub coś w tym rodzaju /już nie pamietam ile cm/ i należało obliczyć wysokość, - gdzieś odpowiedzi były dot. Pi 180, .... - potęgowanie tam chyba był wynk 2 do potęgi 10, - ile wynosi długość odcinka które tworzą wspólrzędne w rozwiązaniu podane było m.in. 5, .... - zadanie to chyba dot. ciągu że suma 4 czy 5 wynosi 46 i jaka jest najwyższa liczba tego ciągu? - a jak wyglądała odp. Fakt i Prawda tzn. jaka kolejność odpowiedzi i chyba jak się nie mylę to za 5 prawidł 4 pkt. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Ja akurat lubię ekonomię, przedsiębiorczość i to prawo spółek:) A mimo to nie był dla mnie to lekki arkusz... NIe ma zysku, nie ma podatku od przychodu, chyba nie może być inaczej,:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 a ile było punktów za te OFE i ten III filar bo tak zaznaczylam 2 czy 1? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marcopoloLO Napisano Luty 20, 2011 Myszka 1234 jeszcze jedno pytanko, jak sobie przypomnisz to napisz na wczesniejsze i to dodanie tych wielomianów i odp. była dot. końcówki jednej liczby xxxxxxxxxx - 5 , lub xxxxxxxxxxx -1 więc czy to miało być - 5 czy -1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 A pamiętasz to pytanie co to jest negocjacja czy jakoś tak ??? którą odpowiedz zaznaczyłaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Z tym ostrosłupem wyszło mi 4,5pierwiastków z trzech, jednak możliwe że to jest źle, bo nie robiłam z sinusów tylko wpisałam sobie koło w podstawę, chociaz też nie wiem czy dobrze, obawiam się że niekoniecznie;/ tam z tym Pi trzeba było pomnozyć bodajże 16 i dłg 10cm... ale nie pamiętam zbytnio, miałam dobrze w każym razie.. Trzeba było tylko dodać te potęgi kolejno, ich stopnie.. 2 do 14 chyba.. Z tym odcinkiem napisałam pierwiastek z 72, jednak wyniku pewna nie jestem,.. liczyłam ze wzoru, jednak mimo to coś mi nie chciało wyjść.. ale mniej wiecej właśnie ta liczba:P Najwyższa liczba tego ciągu to 7, tu pamiętam na pewno i mam dobrze... A w zadaniu otwartym suma ciągu ośmiu pierwszych wyrazów to -4 tu też na bank OK Uuuuu z P czy F nie pamiętam, piszę wszystkie jedenaście egzaminów, jeszcze tylko 2 mi zostały i już tyle p czy f miałam że nie sposób spamiętać!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 z tymi negocjacjami to przekonywanie do swoich racji, jakoś tak.. w każdym razie ciągnięcie w swoją stronę i ustalenie jak najkorzystniejszych dla siebie warunków. Długo analizowałam to zadanie.. czytałąm międdzy wierszami.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Myszka 1234 Napisano Luty 20, 2011 Chodzi Ci o ciąg arytmetyczny(lub geometryczny) gdzie było 12, 6 i ta trzecia odpowiedź to 4-1=3 chyba tak.. chociaż jeśli byłby to arytmetyczny to musiałoby wyjść 0.. hmm z tego co pamiętam to analizując abcd nie wychodziło mi nijak tak aby wyszło 0... Obawiam się, że zaznaczyłam 3, a czy to dobrze?:) Nie wiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LoLa1991 Napisano Luty 20, 2011 ja też to zaznaczyłam ale jak tzreba było wyjaśnić co to negocjacje to ja napisałam rozmowa i że trzeba w niej dojść do kompromisu i że jedna strona wynegocjuje korzystniejsze warunki a druga mniej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach