Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeża żona

Mąż nie sprząta / Mąz bałaganiarz Mam DEPRESJE

Polecane posty

Gość świeża żona
chyba bardzo ma sens porównywanie nie sprzątania do zdradzania :o

Gość świeża żona
*nie bardzo

Gość głupek.ka
Ustal jak często sprzatacie i siętego trzymaj Pranie - 1x w tygodniu, jak nie wyrzucaj brudy Jak rzeczy do porozrzucane zostawia to je zacznij do śmieci wyrzucać.

wiecie co ja nie wiem. u mojej kolezanki np jest taki podział i mysle ze dobry: ona dba o dob, gotuje, sprzata, pranie, prasuje itp. przy czym pracuje zawodowo, a on tez pracuje zawodowo ale dba o inne aspekty ich zycia, organizuje im wyjscia, wypady, kino, jakies zabawy.wypady do restauracji. oczywiscie nie sa to wypady co dzien czy co tydzien ale co jakis czas ona sie juz o to nie martwi. czyli umowa taka ze ona dba o dpostawy w domu a on o rozrywki.

Gość świeża żona
no ja też wybieram rozrywki i moge za nie płacić i na nie zarabiać :p

Gość świeża żona
a czemu jest tak że zazwyczaj kobieta sprząta albo sama albo pomaga jej facet jak jest skłonny do kompromisu. Czemu nigdy nie jest tak że to facet wykłóca się o porządki (pewnie jakieś przypadki są ale b. rzadko)? Wina wychowania?

Gość świeża żona
lalazmaja - a Ty masz meża albo mieszkasz z facetem? tez kiedyś nie widziałam problemu z praniem, "a co tam dorzuce jego ciuchy, roziwesze..." myślałam że będzie raz ona raz ja...

Gość świeża żona
Nie chodzi czy stać czy nie ale nie chcę żeby ktoś obcy chodził mi po domu, zawsze musisz mieć schowane swoje intymne rzeczy... jakoś sobie tego nie wyobrażam...:o

Gość Pan Biznesmen
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA przecież przyznała się na pierwszej stronie że jest tępakiem to po co jej ciągle odpisujecie 🖐️

Gość świeża żona
A zresztą takie tematy że facet nie sprząta mnożą się na kafe...coś w tym jest... proza życia ech :o

Gość japąkowa
autorko doskonale wiem o czym mowisz:Oniestety moj tak samo totalna olewka jesli chodzi o jakikolwiek porzadek.nawet jak mowie 100razy to i tak robi po swojemu czyli rozrzuca ciuchy zostawia talerze i kubki na stole jakby do zlewu trafic nie mogl.

Gość Pan Biznesmen
Nie rozumiecie że faceci to istoty wyższe, które nie mogą zajmować się takimi prostackimi zajęciami jak sprzątanie !

Gość świeża żona
JAK CHCESZ TO ZAMYKAJ SWÓJ TEMAT, wara od mojego

Gość jakie tematy takie odpowiedzi
nie rozumiem, czemu wszyscy cię potępiają, przecież masz rację, żona może wszystko robić, ale jeśli siedzi w domu, jesli oboje pracujecie, to oboje sprzątacie. Postaw sprawę na ostrzu noża i pomyśl poważnie nad waszym związkiem, czy tylko to ci nie odpowiada, czy jeszcze coś innego. Rozważ za i przeciw i albo się roejdźcie, albo zaciśnij zęby.

Gość głupek.ka
A o któej godzinie wraca z pracy maz/ o której ty? U mnei jest tak ,że ja wracam 2h wczesniej wiec w tyg ja zmywam, gotuję, ogarniam dom. Generalnie też piorę i prasuje -ale to lubię akurat. Jak jesteśmy w domu razem to razem sprzątamy, zmywamy itp.

Gość Pan Biznesmen
Kobiety to w ogóle tempaki, dobrze że chociaż sprzątają -jakiś pożytek

Gość świeża żona
Pisałam wyżej, ze każde z nas prowadzi swoją działalnośći i razem jesteśmy w domu często ok 20.00 a wstajemy przed 6.00 :o dlatego bardzo mi zależy zeby podzielić obowiązki bo sama nie ywrabiam i nie rozumiem czemu on ma mieć zawsze czyste ciuchy poskładane w szafie, porządek na stole i w łazience, ja też tak chcę, czemu nikt mi nie pierze, prasuje, odkurza...

Gość japąkowa
provokejszyn tu nie trzeba liczyc skoro on nic nie robi:O

Gość mam podobnieee
musisz ustalić sobie piorytety, sprzątanie i pranie jest dla Ciebie najważniejsze? Wolałabyś żeby wracał do domu pijany, ale prał i gotował? Sorry, ale sprzątanie to duperele jeśli facet jest w porządku, zawsze można na niego liczyć, nie jakiś krętacz...

Gość świeża żona
mam podobnieeee - coś w tym jest, musze jakoś polubić życie w większym syfie i żarcie fast foodów :o

Gość mam podobnieee
Jasne że mógłby chociaż zmywać, ale wiesz, to na prawdę nie jest najważniejsze.

Gość świeża żona
Ale chyba to że nie pije/zdradza, że sprząta jest normą a nie jakaś zaletą :o

Gość japąkowa
ehh priorytety w postaci sprzatania:Otu chodzi o to zeby nie gnic,przeciez z cala pewnoscia nei zalezy nam zeby codziennie blyszczalo az mozna jesc z podlogi ale zeby to minimum zaangazowania bylo a nie czlowiek sprzatnie kuchnie pojdzie do pokoju i za pol godziny wchodzac do kuchni widzi juz pelno naczyn na blatach,rozrzucone ciuchy a szanowny pan biega sobie w butach.to jest zwyczajny brak szacunku dla cudzej pracy.

Gość Pan Biznesmen
Ale wy kobiety jestescie tempaki nie widzicie że to wy macie sprzątać, moja matka też zawsze za mną popierdzielała i sprzątał, do tego obiadki itp, teraz moja kobieta , żyć nie umierać!

Gość mam podobnieee
Teoretycznie normą...ale wiesz wielu jest dziwnych facetów, zazdrosnych bardzo, ciągle krzyczących, zero zainteresowanie dziećmi. A przy tym, to że nie sprząta, to pikuś...