Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia mamasdddd

Właśnie tak położne w szpitalu myją dzieci hahahaha

Polecane posty

Gość zajebiscie, to ma jeszcze bard
vlekkenduivel - taaaaaaaaaaaaa, hahaha, od kiedy pielegniarki sa po medycynie|???????????????? Wez sie już nie kompromituj!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D:D

To ty się nie ośmieszaj gimnazjalistko :) Każda kobieta, która miała dziecko lub stycznść z noworodkami - wie co to jest kikut, jak wygląda; wie, że jest spięty klamrą i fioletowy od gencjany. Do czasu odpadnięcia jest przykryty gazą.Widać, że myślenie boli. Wystarczy trafić na oddział z dzieckiem z jakiegokolwiek powodu - i poprosić pielęgniarkę, by umyła dziecko. Szkoda, że trzeba ci takie rzeczy podstawowe tłumaczyć... To podstawa w każdej szkole podstawowej: myślenie logiczne.

Powyższe pisaam do "zajebiscie, to ma jeszcze bard"

vlekkenduivel - widać, że trafiłaś na takie pielęgniarki jak te, co sobie wcześniaki do kieszeni chowały i foty cykały :O Tym też byście pewnie przyklaskiwały i mówiły że "przecież to normalne, że sie wczeeśniaka z inkubatora wsadza do kieszeni żeby sobie fotki pstryknąć" :O

Gość Miliard ludzi na świecie myje
vlekken, jak dziecina coś nabrudziła to wypróbuj Bio tex oxi, taki w pomarańczowej butelce, ale nie w rozpylaczu tylko zakończony rolką z wypustkami. Świetnie usuwa, a w zasadzie zdrapuje wszelkie resztki dziecięcych posiłków ze śliniaków, ubrań i tekstyliów stołowych. ;) Polecam gorąco.

"zajebiscie" - jak na studentke medycyny, stwierdzenie "Dziecko niedawno się urodziło" to dosc kiepska reklama da naszej suzby zdrowia i podejrzewam, ze studiow nie skonczysz (i szczerze w nie mimo wszystko - watpie) bo nawet dziecko na tym filmie rozpozna, ze kikuta juz NIE MA a ten odpada ajwczesniej po tygodniu.Ja pierdziule, laska, ogarnij sie :D

Tjaaa, bo w szpitalu jest się cały czas pod opieką pielęgniarek i nikogo więcej. Nie przychodzi do matki i dziecka ani neonatolog ani ginekolog. Co do kąpieli i podawania kropel to sugerujesz, że lekarze nie mają wiedzy na temat jak to się odbywa? Wobec tego jesteś głupsza niż się spodziewałam.

ngLka - kuikuta to ty masz zamiast mózgu :D:D:D:D:D:D

Pseudo-studentko, nie produkuj się już i idź spać. Sen cię wyciszy. Musisz jednak bardziej przyłożyć się do nauki, bo przed tobą wrześniowa sesja poprawkowa. :)

vlekkenduivel - dziewczyno ty jesteś spełna rozumu czy nie do końca? :O Twoja wypowiedz nie ma jakiegokolwiek sensu :O

"Zajebiście" -> Tak, ten argument rzeczywiście jest mocny i zupełnie mnie przekonuje, że... nie ma z tobą o czym dysuktować. Spadaj mała, wakacje niedługo się skończą, idź się dobrze wyspać, coby nauka przyniosła W KOŃCU jakikolwiek efekt :)

sesja już dawno za mną, a przede mną jeszcze długie, zasłużone wakacje :D

Znajdziesz na 100%. Są przeważnie koło Beckmannów. :)

Sesja już za tobą? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne. :P Dobre. No ale czego się spodziewać po prywatnych szkołach, tatuś płaci, dziecko zdaje... :o

Miliard ludzi na świecie myje - słyszałaś o prywatnej medycynie? :O Masz ogromne pojęcie, serio :(

Tak słyszałam. I ty jesteś jej studentem. :)

bardzo ciekawe :) A co masz na potwierdzenie swojej tezy?

Moja wypowiedź ma sens jak najbardziej, problem polega na tym, że jesteś ZA GŁUPIA żeby to zrozumieć:) Więc jeszcze raz powoli co byś się kombinowaniem nie zmęczyła. Po pierwsze noworodki kąpały młode położne, które miały praktyki. Po drugie lekarze MAJĄ WIEDZĘ na temat JAK TO SIĘ ODBYWA, bo sami takie kąpiele zalecają. Rozmawiałam nawet na ten temat z pediatrą. Tak samo lekarze mówią tym dziewczynom w jakich dawkach mają podawać krople, one z kolei przekazują to matkom. Na oddziale regularnie pojawia się i neonatolog i ginekolog, więc każdą wątpliwość może rozwiać. Więc nie jest tak jak sugerowałaś, że to pielęgniarki, które nie ukończyły medycyny kąpią maluchy tak, jka im się podoba. Teraz ZROZUMIAŁAŚ??? Jeśli jeszcze masz jakieś ale to się pieprz, nie chce mi się 10 razy jednego pisać.

A co ty masz na potwierdzenie swoich tez o pseudo noworodku, pseudo ranie i pseudo zakażeniu? :D

Jest mnóstwo niepaństwowych Wyższych Szkół Medycznych w kraju. :) Ale jak na moje oko jesteś licealistką albo gimnazjalistką na wakacjach, bo co i rusz się tu ośmieszasz i całkiem dobrze się z tym nawet czujesz, jak widać.

Gość lekarz ginekolog
witam jestem ginekologiem , pracuje na oddziale położniczym i wg mnie jest bardzo powszechnie stosowana praktyka mycia noworodków. Niby co w tym złego nie rozumiem, koleżanki położne są naprawdę bardzo dobrze przeszklone w swoich obowiązkach i doskonale wiedzą jak postępować z noworodkiem.

Miliard - Zaryzykuję stwierdzenie, że nawet nie wie o tym, iż się ośmiesza. Każdy normalny człowiek przyznałby się do błędu (z klasą) albo uciekł (bez klasy).Cała reszta to ci, do których jeszcze nie dotarło :)

ngLka - tak, i już wkleilam wyżej :O vlekkenduivel - taaaa, i to również lekarze każą pielęgniarkom wkładać wcześniaki do kieszeni itp, tak? :D

Gość zsxdcfvgbhn
taaaaaaaaaa ginekolog :O ' Ciekawe co robiłby tu o tej porze ??? No soryy ale bredzisz :O

Gość lekarz ginekolog
do zajebiscie, to ma jeszcze bard tak pielęgniarki i położne z tytułem mgr. są po tej samej uczelni co lekarze tylko mają inną specjalność a jeśli chodzi o naukę to przedmioty oraz zaliczenia mają prawie takie same

Miliard ludzi na świecie myje - BARDZO PROSZĘ O STRONĘ INTERNETOWĄ SZKOŁY, NA KTÓREJ JEST PRYWATNA MEDYCYNA!!! i NIECH SIĘ OKAŻE, KTO TU SIĘ OŚMIESZA!!!!!! :)

zajebiście - z całym szacunkiem ale prcz twojego pierdzielenia od rzeczy to ty tutaj niczego sensownego nie wkleiłaś - niczego, co ma związek z tematem. Zadam pytanie ponownie, WIELKIMI LITERAMI:- SKĄD WNIOSEK, ŻE TO NOWORODEK ŚWIEŻO PO URODZENIU?- CZEMU TEN NOWORODEK, ŚWIEŻO WYJĘTY Z MATKI (NIEMALŻE) NIE MA KIKUTA PĘPOWINY (I CZY WIESZ CO TO KIKUT?)- CZEMU PĘPEK JEST PĘPKIEM A NIE KIKUTEM (ANI RANĄ?)Jak odpowiesz na te pytania - DOPIERO WTEDY możemy uznać, że jest jakakolwiek dyskusja.

ngLka, ona chyba wybrała opcję numero due, bo nastała nagle cisza jak makiem zasiał :P Pewnie zajęła się eksploracją netu w poszukiwaniu niepaństwowych wyższych szkół medycznych. Achhh, dzieci... :) Na szczęście wrzesień tuż tuż...