Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

em i en o gie

ZAWZIETE czyli starania po 30tce

Polecane posty

Pomarancza jezeli nie chcesz byc osadzana na podstawie tego co piszesz to przedstaw sie i opowiedz o sobie a nie wypisuj "jesli nie zanasz sytuacji moze sie niewypowiadaj" a jak nie to nie przynudzaj, wiedz ze mam respekt dla Twojego stanu ducha. zycze powodzenia

do astmatyczki-jesli chcialas sie do nas przylaczyc to kiepski start.zarowno twoje poglady religijne jak i stan majatkowy niewiele nas interesuja, zwlaszcza ze podajesz wszystko w formie tyle nieuprzejmej co irytujaco melancholijnej. przepraszam, jest ci smutno to sie wyzal ale nie pouczaj nikogo co bedzie robil po smierci.chcesz wierzyc w klechdy -prosze bardzo wierz . gleboko wspolczuje problemow ze zdrowiem i z zajsciem w ciaze.z mojej slabej orientacji in vitro to krok ostateczny,sa tu dziewczyny korzystajace z kosmicznych klinik, poczytaj popytaj,moze pomoze. koncze kawe i wracam do pracy, sennie dzis, kapie z nieba.dzien na kocyk, przysmak i ksiazke albo dobry film.. kefir ty to pewnie w bikini latasz w swojej italii.moze mnie zaadoptujesz:P..

latam,latam ale toples z nadzieja ze mojemu bole przejda, cieplo 31 st. zaadoptuje tylko nie wiem kto z curuni bylby bardziej zadowolony ja czy moj kochany. milej pracy

witam wita ja na l 4 siedze sobie w domku:d doszłam do wniosku ze musze odpoczac od mojej pracy, i tak to zakupiłam 60 tuji smaragdów:D według wskazówek hihi dziewczyny wiem ze roznie w zyciu jest kazdy postepuje jak sobie chce !! i teg sie tryzmajmy :) widze ze chetni na adopcje sa kefirko zawsze mozez miec dwie córuchny hihihihi tak sobie siedze odpoczywam latam na budowe odbieram pisaki zwiry i nne gadzety , poswiecam wiecej czasu mojemy pierworodnemu :) chiałbym tak na dłuzej:) ma nadzije ze jak mi sie kiedys uda , a keidys musi sie udac z naszym drugim potomkiem to wtedy bede miela zdecydownaie wiecej czasu dla rodzinki:) doczytałam ze w pazdzierniku BEDA KOLEJNE PODEJSIA , TAK TRYZMAC DZIEWCZYNY ide na budowe cos grabkmi pomachac:) zajze wieczorkiem

Gość hattie
Ale wojenna atmosferka;) Dziewczyny może i ja się źle wypowiadam,ale co mi pozostalo? Pomarańczo czyż mam się użalać nad sobą?Mówić wszystki dookoła,że nie mogę mieć dzieci?Ze pragnę i wyrwyam włosy z łba,a nie mogę zajść? NIE,wolę po prostu mówić sobie i innym,że chcę się wykształcić,znaleźć pracę najpierw,nauczyć się języków!A dziecko w swoim czasie przyjdzie.. Zresztą to takie oczywiste-IM MĄDRZEJSZA MATKA,TYM MĄDRZEJSZE DZIECKO! Nie zgadzam się z Tobą też odnośnie,że my same nic nie możemy! Jak już jesteś tak wierząca,to powinnaś wiedzieć,że dzięki głębokiej modlitwie można wiele wskórać!! Plus znalezienie odpowiedniego lekarza,daje jednak wielkie nadzieje,nie sądzisz? Andziulka botaniku Ty nasz!Odpoczywaj kochana! Dziewczyny czy z Naszego skromnego towarzystwa tylko ja nie mam pracy :O ?

Gość hattie
Em jaka teraz książkę czytasz?Poleć coś. Ja jestem w trakcie lektury Tołstoja-Anna Karenina.Nigdy nie czytałam,nie widziałam też filmu.Dość fajnie się rozkręca;) Kefirko aż tak ciepło u Was?Jak tam Mężuś??Rehabilitujesz Go? Fun dziś gdzieś wyjechalaś w delegację? Andziulka co robisz z kwiatkami?

Gość hattie
Em czyżbyś Vana zakupila?? :D

hatie a wiec moje kwaitaki to tuje i bede je sadzic pod płotwm zeby przygłupich sasiadów nie ogladac a przy okazji zieleni nigdy za wiele:) wiem ze jak człwoeik siedzi dlugo w domu to chce do pracy ale wiesz ja teraz jestm na etaoie ze zamieniłabym sie z toba:) wiem ze góra 3 tyg i bym sie zanudzila, ale chcialabym znalesc czas na ciekawa ksiazke:) lubie kryminały ,a poki co szukam korepetyrora dla mojego syna z maematyki, sam mi powiedziła zebym mu złatwiła-szok!!! moze sie przelamie z neihcecia do szkoły, a w suymie nie do szkoly tylko nauki bo w szkole jak mpoiw jest mu super, normalnie odstaje smms po 22 jak moje starnia pojda w takim tempie to predziej zostane babcia niz matka:D ihhihiih em jak to fure zakupiłas? buziaczki dobranoc - kto moze to owocnej nocy ihihhi

Gość hattie
Andziulka no to super dommmek będziesz miała! Tuje są śliczne,a umiesz je sadzić??Szok..Mi nawet w wodzie kwiatki po 1 dniu więdną! :O No to Synuś dorasta Ci i ma rozchwytywany jest:D uważaj na Niego,bo teraz dziewczyny są gorsze nawet od chlopców!! Buźka Zawzięte! Co tu tak cicho?

Uuuuu, powiało pesymizmem... To już niemodne mieć doła, w życiu liczy się ... fun ;) Mi tam szkoda czasu na deprechę, czasem mnie coś dopadnie, ale to takie tam epizody ;) Kefirka, jestem kolejna kandydatką do adopcji - obiecuję, że topless latać nie będę! A jeżdżę pociągami, już mi bokiem to wszystko wychodzi szczerze mówiąc, ale jest duże ALE - wiadomo, pieniądze. No to nie jęczę za dużo. No dobrze - poza tym informuję uprzejmie, że nadal zielenieję z zazdrości, jak Andziula pisze o tym swoim ogródku i tujach. Jak tak dalej pójdzie, to już nie wiem, chyba zmienię nick na Fiona. Słuchajcie, dziś to już normalnie marzę, żeby móc odczepić sobie biust - tak mnie boli przed @ Nie znacie jakichś sposobów na to? Tzn na złagodzenie bólu, nie na odczepianie... jakieś okłady czy cuś, cholera - jak byłam młodsza, to tak nie miałam...

zla jestem jak osa dzis.okres..mial byc w niedziele a tu plamie juz dzis..i wlasny brzuch mnie wnerwia..castagnus cos slabo na mnie dziala:/ze juz nie wspomne o tym z e w tym miesiacu plan byl inny:) jakos w tym miesiacu szybko , wszstko z a wczesnie:/wrr. hattie nie van tylko suv:) fun pociagami bardziej eko,a jak stoje w korku to tesknie za szyna.. a te bole..to na pewno na krew?bo tak sobie mysle..ze moze..moze..? ide w miasto, sie poumawialam.bede wieczorem to bede wam jeczec.jak mam okres to bywam nieznosna..

Em, na pewno na krew. W zeszłym miesiącu też tak bolały, dwa miesiące temu też. Się nie nakręcam, bo już kilka razy miałam "wszystkie objawy ciąży" - gapiłam się na żyłki na biuście, na biały śluz, mdliło mnie (się okazało że zatrucie), byłam rozkojarzona, pięćdziesiąt razy dziennie siku, dużo bardziej skąpy okres etc :D:D:D Idź w miasto, idź, wk.rw Ci przejdzie trochę :) KISS

Heja najezone, to ja z Wami u mnie plodne a tu nic brak pokrywajacego znacie jakis sposob? Co do "cycuszkow "to ja cicha z moim -1 nie mam takich problemow. Fun ja tez z tych jak zafasolkuje to bezobjawowo u mnie co miesiac ciaza. Em na te plamnienia co mowi doks, przepisal ci tylko costagnus?

Poczytalam o tym costagnusie bo tak go wszystkim zapisuja co to za cudowny lek? praktycznie dziala na wszystko i na owulki,zagniezdzenie,prolaktyne,reguluje cykle wydluza,skraca a to tylko tabletki ziolowe a gdzie tu je dostac?

dzien dobry:) jakos wczoraj sie przeciagnelo..bywa:) kefir ten castagnus dostalam od pani gie na lekko podwyzszona prolaktyna.poziom byl przekroczony w niewielkim stopniu wiec pewnie w zwiazku ze stresem i innymi takimi.o innych dobroczynnych wlasciwosciach dowiedzialam sie z ulotki.zre go od miesiaca z kilkoma dniami.poprzedne 2 cykle mialam idealne 28 dni i bum..teraz nie wiem co jest grane.czyzby wyjazdy morsko jeziorne mialy klimatyczny wplyw na TE dni..wciaz napiecie i wciaz nie ma tego klasycznego wodospadu im. 1szego dnia..taki stan zawsze doprowadza mnie do szalu:/dola przed mialam jak zwykle, napiecie ogolne tez jest, jedynie piersi jakby nigdy nic..nie bola..wiec moze ow lek dziala wybiorczo u mnie .. co do urojonych ciaz.miewalam takie dawniej, kiedy cos sie przesuwalo dostawalam paranoji:)z ta roznica ze to byl czas kiedy zimny pot i strach w oczach towarzyszyl kolejnym rozpoznaniom objawow:) 100%ironii najpierw sie zre pigulki zeby ciazy nie bylo a potem inne zeby byla:)

Witam!!! Em czy ty jakos nie zaciazylas zaraz jak przestalas brac tabsy? Wiem,ze wiele doks stosuje ta metode jako eksperymentalna, 4 msc tabsy potem przerwa i jest wieksza mozliwosc zaciazenia, ja jestem z tej metody tylko nie eksperymentalnej a okazyjnej. Moja gin jest zdania natomiast ze jest za wysokie ryzyko poronien zeby sie w to bawic. Co do @ spodziewana powodz masz na niedziele a stres i jakiekolwiek zmiany maja wplyw na krwiste ja po powrocie z PL mialam @ 4 dni + 4 dni po plamienia brunatne co u mnie sa najwyzej 1 dzien po, a moze.... no coz nie zapeszam.

Dzien dobry!!!! Widze ze oczekiwania na okres w toku Em i Fun jestescie nasze jedyne aktywne w tym momencie takze trzymam kciuki, oczywiscie zeby sie nie przypetala , co do plamien to roznie to bywa u mnie jak u kolezanki wyzej jak sie zestresuje to i okres na tym ubolewa i mam plamienia po z 3,4 dni tez brunatne. Witam Baubau z kad jestes? Melduje,ze w slonecznej Italy pochmurnie, jakie plany na weekend macie kobietki?

no wlasnie sie nie moge zdecydowac co do weekendu, czy za miasto czy w miescie.znacie bajke o osiolku..:P baubau.pigulki antydzieciece odstawilam juz jakis dluzszy czas temu,zanim wogole pomyslalam o macierzynstwie..stare czasy.

Ja niestety jezdze po swiecie taka moja praca glownie miedzy Wlochami, Austria i Pl chociaz w tym momencie przesiaduje w pn Wloszech staramy sie o potomka od roku ale tak to bywa w ciaglych rozjazdach, Em nie doczytalam ze Twoje wczasy byly nad PL morzem myslalam ze wrocilas z zagranicy i dlatego twoja @ rozregolowana.

Moje plany są ... wypoczynkowe na maksa - żadnego sprzątania tym razem ani wybierania płytek do łazienki :D zostaję w mieście, ale będę się lenić:) Czego i Wam życząc przesyłam niskie ukłony ;)

Em, bardzo trafna uwaga o pigułkach... Ja to mam też od jakiegoś czasu pewną refleksję - mianowicie gdybym wiedziała, że zrobić jest tak trudno, to może nie żarłabym tyle pigułek antybaby tylko postawiła na NPR ? :P I może nie dostawałabym ataków histerii za każdym razem jak okazywało się, że zapomniałam łyknąć jednej pigułki :D Ech, gdyby gdyby ;)

czytam ze weekendy na labach spedzacie u mnie nudy no coz zaczynam w depresje popadac wyczytalam na lekach ktore bierze moj ze 1 osoba na 10 ma spadek libido, a ma je na 3 msc przepisane co oznacza ze bedzie ta 1 osoba z 10 znajac moj pech, a juz chcialam do neuro dzwonic i o pozycje dozwolone przy dysku popytac, hahaha.... Ja w sobote zakupy tygodniowe i chcialam popatrzyc za karafka filtrujaca wode bo kupe kasy u mnie idzie na wode, a w niedziele moje kochanie zarezerwowal stoliczek na kolacje przy swiecach chyba tez mu przykro, ze tak nam sie nie uklada. Andziula czyzby jeszcze centymetrem odleglosci miedzy tujami obliczasz? Hattie co cale dnie porabiasz, kiedy masz tete a tete z "prowadzaca", pisz co u Ciebie? buziaki laseczki

Kefirka, przykro mi... nie dość, że chory chłop to urwanie głowy, to jeszcze sobie nie poużywasz, bidulko... :P No i jemu też pewnie przykro. Ale nic to, kochana, głowa do góry - przynajmniej wiesz, że skoro teraz jest tak, to musi być lepiej - może nawet nie będziecie musieli czekać aż 3 miesięcy? :) Pozdrawiam Cię cieplutko!

poglowkowalam i 2 w 1 robie, dzis do jutra za miasto a od jutra w miescie:) zrobilam tez test dla abslutnie 100% pewnosci.nie jestem. szczerze to bylam wsciekla jak sie polapalam ze moje laboratorium mnie zawiodlo, zla na sama siebie ,ze glupia taka jestem ,sluz do kolan sie ciagnal a ja sie zastanawialam...smieszne jest z e od lipca sie gotowalam do boju, ze koniecznie! i wogole! we wrzesniu!!kolejna lekcja pokory i cierpliwosci, moge tylko wzruszyc ramionami i posmiac sie z siebie:)no i ..moge wypic dzis mocnego drinka albo zapalic

Fun i Em wy to macie poczucie humoru przy Was to nawet w depreche nie mozna wpasc...dzieki dziewczyny obmysle jaka tu agresje zastosowac. Em na zdrowie oby przyszly "ciagnacy sluz" przyniusl plony. Fun jak u Ciebie z czerwona laguna? Sciskam

Cześć, jestem na zaproszenie kefirki .... jestem przed 30 , ale po dwóch poronieniach z chorobą hashimoto.... pierwszą ciąże straciłam w 5 tyg, drugą w 9 . Pod koniec miesiąca muszę zbadać prolaktynę i chcę ponownie starać się o dziecko. Boję się ale chyba dojrzałam już do tej decyzji. Nie mam wpływu niestety czy i kolejnej ciąży nie stracę. . . obawiam się najgorszego ale nic innego mi nie pozostało niż po prostu próbować. Niech sobie ludzie myślą co chcą, że 23 lata , że trzeba się wyszumieć... mam 23 lata dwoje dzieci, których nie urodziłam i wielką nadzieje że będzie mi to dane.

Gość hattie
Czesc,ale extra,mamy nowe grono:D Z pigulami to roznie-Fun ja NIGDY nie bralam,a 4 rok nie moge zajsc... I co?Piguly nie maja tu nic do rzeczy!:D Dziewczyny ale zeście się rozgadały,ale to dobrze:) Andziuli tylko nie ma-pewnie tuje sadzie!Em a ja już myslałam,że suv wreszcie się sprawdzi:D

Gość hattie
Kefirko w poniedziałek drugie spotkanie na skype! Joanna a badąłaś skąd te poronienia?Co jest przyczyną??