Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczycielkawprzedszkolu

skonczyłam studia i zarabiam 1394 zł na rękę!!!!!

Polecane posty

Gość ms smith...
tyle to ja place czasem na miesiac , a i jeszcze w funtach ... ty poprawnie nie ptrafisz zdania sklecic :)

moj brat w PL podstawa 3,500 z prowizja ma miesiace gdzie zarabia 10tysiecy nawet i wiecej kupil mieszkanie i zyje sobie na wlasny garnuszek.. samochod sluzbowy plus 700zl na paliwo i inne dodatki.. po studiach ,zrobil w czasie pracy mgr lat 27 nie musi tyrac na budowie kopac rowow i uzerac sie z jozkiem staszkiem i wieskiem o to kto pojdzie po 0,5 flaszeczki do sklepu:]

Gość ms smith...
wstydziuch uwazasz , ze praca na budowie badz kopanie rowow to cos haniebnego ?? ty chyba wyzej srasz niz dupe masz

Gość toć są dofinansowania
chceic to móc, a co lepiej marudzic i narzekac na kafe? jest dofinansowanie z urzędu 20 000, na perzedszkole to nie jest tak mało (każdy je dostaje)

Gość okazja na allll
Podobnie, jak ty uczę w przedszkolu. Zarabiam, jako stażysta (od września kontraktowy) równe 1850 zł na rękę. Tyle, że pracuję na wsi. Brutta mam 2500 zł. Nie masz nic nadgodzin?

Gość day-glo
>KRASNOLUDEK8474> nie ma żadnej tajemnicy. po pierwsze - wybrać zawód, w którym można dobrze zarobić. Nauczycielka to raczej nie jest to. Po drugie - to nie może wynikać z czystego wyrachowania. Trzeba lubić swoje zajęcie. Wtedy zwykle jest się w nim dobrym. Po trzecie - trzeba zdobyć nieco doświadczenia na początku, ale można potraktować to symbolicznie. Dla mnie oznaczało to 3 miesiące stażu za kilka stów miesięcznie zaraz po dyplomie. Tak można zacząć, a zaraz potem dobrze jest zdobyć się na nieco bezczelności właśnie. Ja poszłam na rozmowę po 3 miesiącach stażu i zażądałam minimum 3,5 tysia na rękę. Ku mojemu zaskoczeniu, dostałam co chciałam :) A potem to już tylko z każdym roczkiem w górę :)

okazja-to masz dużo więcej niż ja, nie mamy nadgodzin , a pracuję w przedszkolu w sporym mieście , widocznie na wsiach zarabia sie więcej za ta samą pracę.... rurko no tak,przejęzyczenie, nie wiem czemu tak napisałam..

Gość pSZeCZkolanka
Ja też jestem nauczycielką w przedszkolu. No i cóż...ja uwielbiam swoją pracę!! Jestem świetna w tym, co robię i wcale nie jest to zmienianie kartek w drukarce - niejednokrotnie jest to ciężka fizyczna harówka, zwłaszcza, gdy we wrześniu dostaję 25osobową gruoę 3-latków, a pani pomoc i woźna gdzieś przepadają... :P Za tę miłość i uwielbienie do mojej pracy "płacę" mieszkając z rodzicami, mimo niemal 30-stki na karku :P Dzisiejszy przelew wynagrodzenia na konto: 1660zł. Jedna góralka powiedziała mi ostatnio: "Ważne, żeby się dobrze wydać" - no i chyba bez tego się w tym zawodzie nie obejdzie :P:P

no niestety ja sie dobrze nie wydałam , ta pracę mozna mieć ,ale tylko jesli mąż dobrze zarabia,inaczej wegetacja.

Gość pSZeCZkolanka
Hehe, no ja też się nie wydałam jeszcze póki co i niestety nie zanosi się :P Ale w tej sytuacji mam o tyle dobrze, że nie posiadam dzieci, pracuję tylko na siebie. Dokładam rodzicom do rachunków i reszta jakoś wystarcza na moje potrzeby, aczkolwiek bez szaleństw (wakacji egzotycznych w tym roku nie będzie, dentysta zabiera mi całą niemal pensję :P). Ratuję się niejednokrotnie kartą kredytową i jakoś leci ;) Aczkolwiek własne przedszkole chodzi za mną od jakiegoś czasu. Koszty rozkręcenia DOBREJ placówki są ogromne, ale z przyjaciółką, również nauczycielką i jej mężem, specjalistą od zarządzania myślimy nad tym intensywnie (sama bym się nie zdecydowała, bo mnie cieszy praca z dziećmi, na tym się znam, a nie użeranie się z urzędami). Więc jak nas "przyciśnie"...to zawsze jest jakaś alternatywa ;)