Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jiiiiiieiieiieiie

Ogladam transmisje przenoszenia krzyza. Masakra...

Polecane posty

Gość olek mm
wawcia_powraca10

Gość becia76
wawcia_powraca10 chyba masz cos z deklem bo widac twoja agresje jak na niektorych wyzywasz od durni wybacz mi ale davetch ma racje tam nie byl jeden a bylo kilku takich ktorzy podnosili atmosferę nienawisci pogrzewania i manipulowania ludzmi bo ja to widzialam a teraz czekam az skoczysz na mnie wyzyjesz na wyzwiska z twojej strony bo to tylko potrafisz ale mnie to akurat wali bo dla mnie jestes cienki bolek taki co drze morde i nic wiecej jak krowa co duzo ryczy a malo mleka daje

Gość a po co w ogóle był ten cyrk
czy jeśli wywalę końską kupę na ulicę, to służby porządkowe, zanim to posprzątają informują publicznie lud, zapraszają media i robią z tego aferę, aby każdy kto chce mógł się wypowiedzieć, co sądzi o posprzątaniu końskiego gówna z ulicy? Oczywiście że nie. Do krzyża przyznało się parę osób: harcerze, ksiądz z parafii czegoś tam chce go wziąć. Ale nie bierze, tylko czeka na co? Aż policja mu odda? Po co tam ta policja? może niech ów ksiądz zgłosi bezprawne zatrzymanie jego własności?

Gość a co ty ty wyjeżdżasz
z poglądami księży. Są różne opcje w kościele polskim. Jest lewica, PO oraz PiS. To co jeden ksiądz mówi nie koniecznie musi popeierać drugi ksiądz. Zrozumiałeś?

Gość Stanislaw Stasio
to widac ze ci co bronili krzyza byli jacys opetani to bylo widac na ich twarzach ze ktos im we lbach namieszał bo sami tego nie wymyśliby bo tacy sa potrzebni by nimi manipulować tez slyszalem od ksiedza co powiedział wprost ze politycy z PiSu nakrecili te spirale nienawisci

Gość a co ty ty wyjeżdżasz
W kościele są różne opcje i formacje, każdą parafią zarządza inny zakon i co innego u nich jest ważne. Są tradycjonaliści w jednej parafii a już drugiej są boży szaleńcy i entuzjaści happeningów.

a ja mysle ze to byla garstka oszolomow i tyle nikt ich nie nakrecal bo skutecznie sie sami nakrecili. a wam dalej pieprza ze wszystkiemu winne jest pis niedlugo wasze dzieci w szkolach beda uczyc ze druga wojna to tez wina pisu. ehhh co za ludzie co za plytkie myslenie ale co sie dziwic jak wchodzilismy do unii pamietam jak ludzi krzyczeli ze bedziemy mogli wyjezdzac za granice i pracowac i mieszkac tam :D :D no to mnie juz teraz nic nie zdziwi.

Gość Stanislaw Stasio
to nie wiedziałes ze kler jest podzielony tylko ze zamiast w tej sprawie jakos zalagodzic to pogrzewali atmosferę a biskupi siedzieli w twoich wygodnych pałacach i biernie sie temu przzygladali dlaczego ich nie bylo w tym czasie ?

Gość najlepiej to widac poza Polska
w polonijnych parafiach ksieza sa bardzo ugodowi, prowadza przewaznie jakas dzialalnosc gospodarcza, np. w Kanadzie ksieza prowadza wczasy i cos w typie motelu. Maja ladny kawal ziemi z jeziorem i fajnie mozna u nich spedzic weekendy, oczywiscie za pieniadze.

Gość a po co w ogóle był ten cyrk
Kler ma być podzielony? Czy czasem kościół nie jest zhierarchizowany i o jego oficjalnej opinii nie decydują najwyżsi rangą dostojnicy? Każdy szeregowy ksiądz Waszym zdaniem może sam wypowiadać się autorsko o stanowisku kościoła? To może być w protestantyzmie, ale katolicyzm to regularna piramidka.

Gość januseer
tak jak ktos tutaj napisał ten krzyz został wielokrotnie sprofanowany przez garstke fanatyków broniacych krzyza i sie z tym twierdzeniem zgadzam dla mnie to oni nie są katolikami tylko fanatykami

Gość anikaaaaaaaaaaaaa
Niech sobie jeden z drugim psychiczny który broni tego krzyża weźmie na swojej własnej,prywatnej posesji postawi krzyż ,nawet mnóstwo krzyzy. Wszyscy broniący krzyza do psychiatryka.

Gość wstyd na cały świat
Teraz cały swiat moze sobie sie z nas pośmiać. Żenujące, grupa zidiociałych sklerotyków, fanatyków religijnych , którzy, kurwa, chyba naprawdę nie maja nic innego do roboty, "wygrała" ze służbami porzadkowymi . Polałabym ich wężem gaśniczym, słowo daję.

Krzyż należy bronić ale akurat nie w taki sposób i nie w takich sytuacjach bo to jest bardziej walka za pomocą krzyża a nie o krzyż, tylko np. w Europie która ten krzyż zwalcza.Koniec krzyża to w dalszej perspektywie koniec świata.

Gość kosciul jest podzielony
wystarczy zobaczyć jak przyjmują komunie, moderniści przyjmują komunie na stojąco , a tradycjonaliści na kleczoco

Krzyż przed pałacem przestał być przede wszystkim symbolem religijnym - stał się pałką, którą można przyłożyć politycznym przeciwnikom.A PiS świadomie podgrzewał emocje i jest w znacznej mierze odpowiedzialny za gorszące sceny na Krakowskim Przedmieściu. Partia, która lubi się przedstawiać jako "propaństwowa" i mówić o silnym państwie, wzięła udział w osłabianiu Rzeczypospolitej. Księża, którzy mieli poprowadzić uroczystość przeniesienia krzyża, musieli wysłuchać wiernych, którzy skandowali - do kapłanów! - hasło "precz z komuną". Owieczki ostentacyjnie zlekceważyły swoich pasterzy. To porażka biskupów - zwłaszcza warszawskiego abp. Nycza. Gdyby sam przyszedł pod krzyż, to protestujący ustąpiliby przed jego autorytetem. Jednym słowem nazwijmy rzecz po imieniu - to był triumf anarchii i fanatyzmu.

Gość lariska p
o ja pierdziu :o normalnie wstyd ,wstyd az patrzec na tych ludzi:o masakra jakas:o naprawde chyba uciekli z psychiatryka:o widziałam tę niby narzeczoną:p jarka kaczynskiego jak tam w tym tłumie się darla "HAńBA"... dla mnie pisowcy zawsze byli nawiedzeni:o mam nadzieje ze nie pojdzie to dalej w swiat,bo wstyd jak chooj :D

Gość jestem za tym
jestem dumna z narodu polskiego !!!! :) bardzo dobrze, ze krzyz zostal, walczylismy za komuny o krzyz to i teraz mozemy walczyc :) Polacy nie dadza sie , Polska to kraj chrzescijanski :) Wlasnie takich znamy Polakow z calej historii dziejow i jestem pod wrazeniem :) co za wspanialy narod! nikt im nie dorowna w calej Europie, slowo daje :)

Gość Settimana week
Kościół nie jest podzielony tylko ma różne opcje. To chyba normalne. Ten ksiądz od krzyża pokazał, że ma taką opcję a inni pokazuje że ma inną opcję. Zresztą każdy ksiądz przychodzi do seminarium ze swoim dorobkiem politycznym, bo ten jest tej opcjii a drugi innej. Przemysl to i się nie dziw. Jeden ksiądz posługuje w taki sposób a inni w inny sposób. Jeden ksiądz to karierowicz a inni to obraz miłosierdzia ludzkiego. Tak jak w zyciu, jedni w te drudzy w tamte. Kościół nigdy nie był i nie będzie jednej mysli.

Znam ludzi z Pis-u i to są prawi ludzi.Wierzący ale przy tym nowocześni.Wiadomo że w każdej parti o dużej liczbie członków spektrum pogladów jest zróżnicowane.To Komorowski zprokurował te niesmaczne wydarzenia.Bardzo mu przeszkadza że pozostanie ślad po byłym prezydencie.On i platforma chcieli by ich pochować, przejac władze i zapomnieć o katastrofie.

Gdyby prezydent Kaczyński nie wetował wszystkich ustaw może nie byłoby potrzeby podnoszenia podatku Vat-u a tak musimy się pogodzić z podwyżkami nie mamy wyjścia, bo inaczej grozi nam syndrom Grecki lub Argentyński.Załamanie finansów państwa. A winne są wszystkie rządy od AWSu, SLD, PiSu i PO ze nie uporządkowane zostały wcześniej finanse państwa.

Gość i sru i fru
Dla mnie ta obrona krzyza i ta zadyma to 'bicie piany"i napinka nie wiadomo o co.Przeciez nikt nie chciał krzyza zniszczyć czy całkiem zlikwidować tylko przeniesć w inne miejsce!Też będzie upamiętniał ofiary katastrofy.Przegięcie dla mnie było jak usłyszałam ze gwizdali na księzy.NO sory ale co to za katolicy???? Są w obecności krzyza,który wiadomo jest symbolem katolickim ponadto poświeconym ofiarom Smoleńska a zachowują się jakby byli na stadionie.Jak padały komentarze o strachy przed eskalacją emocji to brzmiało jak jakas relacja z meczu podwyzszonego ryzyka.Mysle ze decyzja o pozostawieniu krzyza była spowodowana strachem,że może faktycznie dojsc do powaznej zadymy i jakiegoś dramatu

mam na myśli KRUS, ZUS, NFOZ i tym podobne gdzie brak kontroli przepływu pieniądza przecież to 60% naszych podatków jest nie uporządkowane

Gość LajzaMineli
ludzie z Pisu to poza małymi wyjątkami stado bezczelnych oszołomów, szlag i trafia bo już liczy;li na stołki w kancelarii prezydenckiej a tu ..wała. To kaczyński poszczuł tą bandę tępaków z wypranymi przez rydzyka mózgami. A Polacy niech patrzą, uczą się do czego prowadzi religijne pranie mózgu. Daleej niech słuchają bajek . Religia jest szkodliwa - co widać na przykładzie tych idiotów jak i talibów islamskich. To ta sama kategoria.

LajzaMineli - znasz tych ludzi z osobistych kontaktów? czy sugerujesz się opinią TVN i gazety wyborczej. Maks ale konkretnie podaj ustawy.Ja sobie nie przypominam żeby Kaczyski wetował ustawe u Krusi-e czy Zus

haahh lorika!! :D dobre , robimy piekło PO i new prezydentowi :D bardzo dobrze!! jestem dumna. anarchia pokonała wielce liberalnych pro a Komorowski sam sobie winien jeszcze sięnie urządził , jeszcze kurna elekt a już krzyż mu wadzi....a mi wadzą gwiazdy żydowskie