Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madaaaaaaaaaaaa

MOJE OBAWY - WZROST Synka

Polecane posty

Gość madaaaaaaaaaaaa

Witam Otóż martwi mnie wzrost mojego synka ma on 2 latka (skończył 30 lipca) i ma 81 cm wzrostu, prawie każdy mówi że jest malutki. Na bilansie 2 - latka jak z nim byłam nawet doktorka mówiła że jest mały, i że jak dalej będzie tak pomału rósł będę musiała z nim iść do poradni endokrynologicznej, mam tylko nadzieje że do tego nie dojdzie. Czy wasze pociechy w tym wieku miały podobny wzrost, i czy potem "wyciągło" ich do góry ?? Czy chodzi jakaś mama ze swoim dzieckiem do takiej poradni ?? Dodam że ja nie jestem niska mam 168 cm wzrostu, a mąż 178 cm wzrostu.

Jesli się mieści w siatce centylowej, to nie ma czym się martwić. Zwróć uwagę również na skłonności genetyczne. Jeśli Wy z mężem nie jesteście wysocy, to raczej ciężko oczekiwać, że syn będzie koszykarzem NBA

Gość kazde dziecko inne
moja siostrzenica majac 2latka miala 80cm, teraz ma 3lata i ubranka na 92cm. Dla porownania moj synek ma 13mcy i ubranka 86cm. Sa dzieci male i duze :)

Gość skoro lekarz uspokaja to ok
moja ma 17miesicey i ma 81cm

Mój na bilansie 2 latka miał 91 cm. Tak jak pisze koleżanka wyżej,dużo zależy to od podłoża genetycznego. A jaki się urodził? W którym tygodniu ?

Gość młoda mama111
mój synek ma 21 miesięcy i ma 84 cm i do tego waży 11kg a jest tak bardzo energicznym dzieckiem, że wszędzie go pełno, mam nadzieję że do października urośnie jeszcze troszkę

moj mlodszy ma 8 lat (skonczy w grudniu) i mierzy 110 cm jest nieduzy no ale mama 152cm a tata 170 nie ma po kim byc gigantem:D

moj dziec ma 13 mcy,81cm i 11 kg i wszyscy mowia,ze jest stasznie duzy jak na roczniaka,mysla,ze ma z dwa latka,i nie chodzi jeszcze co doprowadza do rozpaczy wszytskie babki i sasiadki :O

Gość upsa
moj ma 4ry latka i 100cm

spokojnie, urośnie :) mój ma 20 miesięcy i ma 94-95 cm i wazy 13 kg. mój brat długo był niski, urodził się wcześniakiem (36 tydzień 2190g i 48 cm) i w wieku 2 lat miał 80 cm. obecnie ma 8 lat, ma 145 cm wzrostu!!! jest najwyższy w klasie! a dodam ze rodzice wysocy nie są - mama 150 cm, ojciec - 175 cm. nie wiadomo po kim on taki wyrósł :P

Gość violonczelistka
moja ma dwa latka i 86cm ,wazy 11,3.Ja jestem niska ale mąż jest wysoki. Nie martw sie jeszcze dogoni rowiesnikow,kazde dziecko jest inne no i tak jak wyzej dziewczyny pisaly to zalezy tez od wzrostu rodzicow. pozdrawiam;)

Gość kroczacy nick
W wieku dwóch lat dziecko ma połowę swojego przyszłego wzrostu:classic_cool:

Gość mamaovilci111
wczoraj własnie bylam z córka w por.ENDO. mala ma 18 mc wazy 8700 mierzy 74 cm i doktorka mowi ze jest ok.ale mamy byc co połroku na kontroli za to dostalysmy skierowanie do kardiologa....

Gość hehe jeśli w wieku 2 lat
dziecko osiąga POŁOWĘ SWOJEGO WZROSTU to ja jestem Chiński Mandaryn:D sama w wieku 2 lat miałam 91cm, a dziś mam tylko 169cm

Kochana...mój synek tez jest malutki,wszyscy mówią że mały jak na swój wiek.Po pierwsze nie denerwuj się bo każde dziecko jest inne,są ludzie duzi i mali a po drugie i najważniejsze to jest to czy jego wzrost idzie do góry,czy rośnie!?Lekarka mi powiedziała że jeżeli dziecko(może mniej niż inne dzieci)wogóle rośnie to nie ma podstaw do niepokojenia się!Więc jak wzrost mu się zmienia to się nie martw...pozdrawiam gorąco!