Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spark84

STARACZKI:)

Polecane posty

mialabyc nadzieja a wyszla MOTYKA.... bosz jaki ten angielski jest zlosliwy. DOBRANOC HOPE:)

widze ze cisza zapanowala, uciekam wiec. dobranoc dziewczynki:) milych snow

stając na wadzę widzę jeden kg więcej- standardowo na okres. lekko mnie pobolewa podbrzusze, także tylko czekam ąz krew się mi poleje :(

ile kosztuje wiesiołek? rozumiem że go można kupić tylko w zielarskim i mówicie tu o soku z wiesiołka? chyba zacznę się łapać tych wspomagaczy co wy piszecie...

http://www.domzdrowia.pl/40432,naturkaps-wiesiolek-60-kapsulek.html o to chodzi? Jutro jadę do miasta to sobie kupię...albo podpowiedzcie może z jakiej firmy lepsze czy coś bo kompletnie nie orientuje się w tych specyfikach...a i jeszcze kwas foliowy musze kupic bo sie mi konczy ...

Cześć dziewczynki:) a ja nadal nie mam @ i nie wiem co jest grane :(...Wczoraj miałam lekkie plamienie brzuch mnie pobolewa jak na @, wieczorkiem wzięła nas chęć na przytulanki :D więc myśleliśmy że to jakoś przepchamy ale poza krwią która została na siusiaku i którą widziałam przy podcieraniu nie ma nic..W sumie to myślałam że jej będzie dużo więcej...Nie wiem co mam mysleć...Może przez tą luteinę i bromergon troche cykl mi się przedłuży??? Nie wiem sama a chciałabym już dostać żeby znów żyć tą nadzieją...

saidi ja też chyba się zabiorę za jakieś zioła :P bo nie mam juz sił do tego wszystkiego do tych rozczarowań z miesiąca na miesiąc :(...

prolaktynka23:(, ale ty dopiero 3 miesiąc to nie jest tak źle. Ja to już kurde...eh szkoda gadać, a ciuszki dla niemowlaka leza w szafie i chyba sobie dalej tak beda lezec ;(

tak wiem ale u Ciebie wszystko ok a ja mam podwyższoną prolaktynę więc też mam pietra że może nigdy nie będę zafasolkowana :(

ja też mam sporo ciuszków i może to bład ze ja brałam kurde może to jakieś fatum kurde już piszę głupoty w które sama nie wierzę :(.. Wiesz marne pocieszenie ale w sumie jesteśmy jeszcze młode a co byłoby gdybym czekała dalej jak skończymy dom budować???? w sumie cieszę się z tego co mam...Przecież w końcu będziemy mamusiami :)

sadie a poewiedz czy Ty miałaś badanie hormonalne robione??? Wyczytałam ze wcześniejszych wpisów że byłaś już w ciąży, więc może nie wszystko jest jeszcze nie tak??? Wiesz ta prolaktyna odpowiada za laktację ogólnie to hormon który produkuje mleko itd. i jak jeszcze nie miałam stwierdzonego jej wzrostu to trochę czytałam o tym i gdzieś się natknęłam na tekst w którym było napisane że czasem po ciąży zostaje podniesiona i też wtedy trzeba ją zbijać..A skoro Ty byłaś w ciąży to na pewno zaczęła sporo wzrastać i może nie opadła??? Wiesz to jest cholera wstrętna bo nie ma żadnych objawów że coś z tym nie tak...może warto to sprawdzić... Wybaczcie że ja tak o tym pisze ale to naprawdę powszechny problem..poza tym my się tak stresujemy tym że nam się nie udaje że chyba jesteśmy na to narażone niestety :(

Zacznę od tego że prócz grupy krwi i podstawowych badań-to nie miałam nic robione w ciąży. Ostatnio zrobiłam sobie na tarczyce badanie- wsyztsko ok. Za tydzień pójdę (jak plany się mi nie zmienią) do gina, bo i tak muszę zrobić cytologie. Tak więc gina zmieniam i powiem mu o moich obawach... Może gdyby tamten gin się mną interesował....no sama nie wiem. Olał mnie i tyle.

sadie Prolaktynę muszisz i tak zrobić na własną rękę mi powiedzieli że nie jest refundowana więc kosztowała 50 zł...Nie wiem na innym forum dziewczyna była leczona na zupełnie co innego o mały włos i nabawiłaby sie torbieli bo jej dali coś na zwrost pęcherzyków..Zrobiła sobie sama badanie na prolaktynę to ginka nawet na nie nie popatrzyła..i zmieniła lekarza po 10 mies. zaszła w ciążę przy bromergonie bo okazało się że ma prolaktynę...Zmarnowała 1,5 roku gdtbt od razu się leczyła na prolaktynę na dziecko czekałaby tylko 10 mies. a tak czekała 2,5 roku..Ja nie mówię że u Ciebie tez jest ten problem ja tylko myslę że należy sprawdzać takie rzeczy niż starac się i dołować coraz bardziej..Jeśli się zdecydujesz na to badanie to pamiętaj zrób też po obciążeniu...Bo tą tez należy leczyć a wielu lekarzy olewa sprawę jak widzi że prolaktyna przed tabletką jest w porządku...Mnie prawdopodobnie wstrzymała owulację..Niektóre dziewczyny w ogóle tracą miesiączkę jeszcze innym cieknie mleko z sudków mimo że ni są a nawet nie były w ciąży

Gość Permena30
Witam dziewczyny ,ale sie rozpisalyscie!oczywiscie gratuluje kolejnej zafasolkowanej !!!!!!!!!U mnie od wczorajszego popoludnia bole brzucha jak na okres,wiec pewnie kolejny cykl stracony ! Juz nie mam sily! Ostatnio jak bylam u lekarza zapytal mnie czy chce,zeby ustawil mi owulacje.Zapytalam na czym to polega,powiedzial,ze przepisuje leki i on wie dokladnie w jaki dzien powinna byc owulacja,przyjezdzam na monitoring i zielone swiatlo na przytulanki,powinno zalapac w pierwszym cyklu!Zapatylam jaki jest procent poronienia odpowiedzial ,ze normalnie 20% a a po owu ustawionej 30%! Czy ktoras cos wie na ten temat? bo ja jestem zielona ,ale zastanawiam sie czy nie skusic sie w nastepnym cyklu?

mi cieknie mleko z sutków :( dziś mam 3 dc, robiłam rano prolaktynę (20 zł), estradiol E2 (20 zł), FSH (20 zł), LH (20 zł) i glukozę (3 zł) plus 2 zł za pobranie, generalnie 20 zł za hormon, tarczyca taniej: TSH, FT3 i FT$ po 17 zł każdy, nie tak źle na tle dużych miast

ja bym sie skusila jakbym dlugooo sie starala. ale w moim przypadku odpada jak maz jest tylko ne weekendzie

Gość ixi4
Witajcie:) Mnie dokucza dziś alergia:/ a poza tym od kilku cykli zaobserwowałam dziwną rzecz - kilka dni przed okresem gdy czyszczę nos pojawia się trochę krwi... Martwi mnie to. Miałyście kiedyś coś takiego? Pewnie na weekend znowu zawita @ i kolwjny m-c w plecy, kolejne rozczarowanie, kolejna wizyta u gina i tak kurde w koło Macieja. Jakby nie mogli raz a dobrze zrobić wszystkich badań z hormonami i prolaktyna na czele! Jak mnie nie skieruje na te badania teraz to zmianiam lekarza i idę prywatnie, bo moją cierpliwość jest na wyczerpaniu!

AMC rozumiem że wydałaś 20 zl za prolaktynę ale nie robiłaś z obciążeniem??? Bo mnie np ta pierwsza czyli bez podania tbletki wyszła w normi 12.3 nb/ml natomiast po tabletce MTC wyszła 186 to aż 15,5 razy wyższa i jeśli bym nie zrobiła po obciążieiu to pewnie nie byłabym leczona bo teoretycznie pierwszy wynik idealny bo aż o połowę niższy od normy a tu widzisz okres mam regularny a owulacji chyba brak...Ale nie martw się skoro masz wyciek z sutków to pewnie już pierwszy wynik będzie przekroczony..Nie martw się na zapas pewnie dostaniesz bromergon:)...Im wcześniej zaczniesz tym krótsza droga do dzidziusia:)

ja póki co nie mam juz nawet plamienia tylko skurcze co chwile tak jak na @ ale nadal jej brak..Dziś 29 dc jak do niedzieli nie dostanę to sama nie wiem teoretycznie nie miałam owulacji jeszcze w 17 dc ale może później?? I dlatego teraz wszystko się opóźnia???

no nic.... w tym tygodniu zarejestruje sie do gina na przyszly tydzien. (zawsze chodzilam prywatnie) podczytam w necie jakie badania robic i bede mu dupe truc zeby mnie nakierowal co mam robic-bo to nie jest smieszne tym bardziej ze wtedy za pierwsyzm razem zaszlam a po lyzeczkowaniu jakos nie moge. za badania i tak place z wlasnej kieszeni. chce wiedziec na czym stoje bo jak badania mialabym dobre to znaczy ze mamy pecha. myslalam ze moge miec problemy z tarczyca (u mnie mama i brat maja niedoczynnosc) ale u mnie jest ok. ...zobaczymy... dolek :(

albo wy mnie dziewczyny nakierujcie... bo wtedy jak bylam pierwszy raz w ciazy to mialam dokladnie takie badania: -usg dopochwowe i przez brzuch -cytologia -grupa krwi - mocz,krew -elektrolity -odczyt usr i teraz zrobilam sobie na tarczyce... co jeszcze powiedziec lekarzowi zeby jakie badania robic?

Gość spark 84
Czesc babki:) ixi- ja tez mam alergie. a uzywasz jakis lekow do nosa? ja tez mam tak, ze leci mi krew, dosc czesto, czasem mocno. taka reakcje daja sterydy te zapisywane na alergie oraz wszystkie inne krople dluzej stosowane:(

ale jak jestescie w ciazy to dokladnie czytajcie ulotki nie bierzcie zadnych lekow be zkonsultacji z lekarzem

Gość ixi4
Nic do nosa nie stosuję, jedynie łykam tabletki Amertil - jedną dziennie.

Dziewczyny a co ja mam myśleć:( kurde ja juz chcę mieć ten okres skoro i tak ma przyjść :(..Dziś 29 dc zobaczę może jutro się pojawi:(...Tylko to plamienie mnie dziwi dlaczego ustało??? zawsze już miałam do samej @...Nie wime ja nie chcę mieć nadziei:( przynajmniej w tym cyklu kiedy psychicznie przywykłam do mysli że @ się pojawi normalnie :( sadi ja bym jeszcze proponowała tą prolaktynę zrobić przed i po MTC

Gość spark 84
ale nie ma powodu do obaw, jezeli nie leje sie z nosa ciurkiem- mi sie tak zdarzalo. Naczynia krwionosne sa bardzo wrazliwe w nosie i maly czynnik powoduje podraznienia i krwawienia, a w przypadku alergii to dosyc popularne, lykaj rutinoscorbin profilaktycznie zeby troche wzmocnic scianki naczynek wlosowatych. zrob taka kuracje przez miesiac i zobaczysz czy pomoze, ale SPOKOJNIE nic sie nie bedzije