Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spark84

STARACZKI:)

Polecane posty

Gość spark 84
Nie wiem czemu nie moge wpisac mojego hasla i jestem pomaranczowa a nie czarna jak wczoraj. znaczy ze nie jestem zalogowana... i co w takim razie KAZDY moze za mnie teraz pisac....hmmmm dziwne

Ja polecam dla staraczek urządzenie Baby-Comp Ja stosowałam go pierw jako antykoncepcję przez ok 1,5 roku a potem już w pierwszym cyklu dzięki niemu zaszłam w ciążę jak rozpoczełam starania. Pokazuje perfekcyjnie moment owulacji oraz czas kiedy najlepiej jest zacząć współżycie aby doszło do zapłodnienia.

Gość spark 84
Tak komputerek jest fajny. Fajnie wyglada i na pewno dziala pod warunkiem ze babka i partner zdrowi. wiec jezeli nic nie wyjdzie podczas badan i tak sie sklada ze OBOJE zdrowi, to mozna sprawic taki bajer. a jak nie to trzeba sie leczyc. Komp kosztuje 2500 wiec nie kazda niestety moze sobie na niego pozwolic. i najpierw trzeba sie GRUNTOWNIE przebadac, bo jak jajowody niedrozne to komputerek sie na nic przyda.

spark84 wczoraj byłaś bez spacji :) widzę ze na mój problem nikt nie ma zadnej porady :( szkoda pozdrawiam Was zmykam na forum o prolaktynie a Wam życzę powodzenia w staraniach

Gość ixi4
Ja tam się nie loguję i jestem zawsze pomarańczowa. Jak się ktoś za mnie podszyję to go najwyżej opierdzielę:) Prolaktynka jak bym wiedziała co Ci poradzić to bym napisała, ale się na tym nie znam... Najlepiej konsultować się z lekarzem.

Gość Zośka Rozkośka
LASKI ZALOZCIE TAKI TEMAT PROSZE JA JUZ NIE MOGE! Cykle mam ok 32-34 dniowe. sa kalendarze imternetowe... okres dostałam 22.07.10 powinnam miec dni plodne od 5-13, i w tym czasie powinnam miec kleisty sluz tak? a ja ten sluz miałam od ok 21 do 7.08. Nauczcioe mnie laski obliczac to bo sama juz nie wiem

zgadzam się z toba ale wiesz nie każda kobieta która stara się o zajście w ciążę przechodzi gruntowne badania bo to by było bez sensu. Pozatym ten własnie komputerek potrafi wykryc takie podstawy zdrowia a więc mówi o tym czy jest owulacja informuje o niewydolności ciałka żółtego czy o zbyt krótkiej fazie lutealnej. Fakt jest drogi ale ja inwestowałam w niego nie tylko do starań ale przede wszystkim jako antykoncepcję na lata która w odpowiednim momęcie posłuzy własnie do starań. Jezeli kogoś nie stać to można przecież nauczyć się NPR który jest darmowy a tez pomaga

Gość ixi4
Ja póki co uciekam, będę wieczorkiem :)

hej Kobietki! Prolaktynka23, a testu nie chcesz zrobic? Hope, a jak tam dzisiaj u Ciebie? Jak samopoczucie? Dzwonilas do gina? Ja dzwwonilam, ale sie zbyt wiele nie dowiedzialam...i nie dowiem w najblizszym czasie... W tym dziwnym kraju pierwsza wizyta jest zwykle miedzy 8-12 tc jak sie dowiedzialam, na te wczesniutke nie chca marnowac czasu :( Mam wizyte na 9wrzesnia dopiero, a do tej pory sobie moge czekac, myslec i czytac na necie. Dzieki Bogu za tego neta bo sie czlowiek chociaz czegos dowie... Tu w ogole pani mnie przywitala pytaniem: "a chcesz byc w tej ciazy?" hehe, zupelnie zapomnialam, ze tu aborcja legalna i w roznych sprawach sie do nich dzwoni, nie tylko prowadzenia ciazy... Wczesniej mnie ewentualnie przyjma jak cos bedzie nie tak... to ja juz chetnie poczekam :P

CZESC VIKKKA. wiesz ze mi sie zylki pojawily? hehehe szczegolnie na 1 piersi i jest wystajaca, wokol brodawki, tez takie mialas? ja mam ich malo, ale tez czytalam ze tak sie robi przed okresem:(( dzisiaj mnie tez mulilo, ale mulilo mnie raz jak mialam pms a malpa przyszla i tak, wiec to tez objaw pms a nie tego co bym chciala. a Ty jak sie czujesz? jak objawy??

witaj sasiadeczko :) mi piersi zawsze puchly do granic mozliwosci a zylki i tak nie byly nigdy tak widoczne jak tym razem. Dla mnie to byl znak, ze cos jest na rzeczy. U mnie pms tez byl normalny wiec wciaz wszystko jest dla Ciebie mozliwe w tym cyklu, takie bynajmniej moje zdanie. Ja tam trzymam za was kciuki! My z Hope sie tu bardzo ucieszymy z towarzystwa! U mnie dzisiaj samopoczucie lepiej, poki co bynajmniej. Powera dostalam i wysprzatalam mieszkanko :) Co wieczor sie glodna robie, tak kolo 22.00, swietna pora na jedzonko, nie ma co... ale czuje takie ssanie w zoladku, ze nie da sie go zagluszyc, az prawie boli, tylko jakas kanapeczka pomaga :P tak samo mialam jak bralam tabletki, wiec to musi byc cos z hormonami. Tabletki mi nie sluzyly bo tylam i puchlam i zle sie czulam...zobaczymy jak teraz sie sprawa z waga bedzie miala... Poczytalam Twoje poprzednie posty o kielkach i mi sie ten pomysl bardzo podoba, tez musze wiecej takich zdrowych rzeczy jesc,a kielki to istna bomba witaminowa :D na codzien sie jednak o nich zapomnia... moje ulubione to ze slonecznika i z rzodkiewki.

Vikkka a jak tam sluz? bo slyszalam ze musi byc jakis taki bialy- ja tego nie mam, w ogole nie mam sluzu prawie:(( nie wiem czy sie nie nakrecam bezpodstawnie, nie pamietam jakie mialam zylki wczesniej, mam dosc jasna cere, wiec te niebieskie nie wystajace mnie nie ruszaja, ale ta jedna wyglada dziwnie:)

kielki kazde sa bardzo zdrowe:) jako zrodlo latwoprzyswajalnych witaminek:) jedz duzo bialka i warzyw i owoców. do tego blonnika, wyobraz sobie ze w danii nie ma otrebow!!!! na szczescie mam troche z pl:) swietny jest bialy ser, jako zrodlo bialka ale w danii rowniez go nie ma. sa jakies serki wiejskie, ale to nie to samo niestety. ja mam w ogole tendencje do tycia:) musisz sie dobrze odzywiac, co nie znaczy ze za 2. Dziecko sobie sciagnie z rezerw, wiec tu o Ciebie chodzi:) dziecko sie zachowuje jak pasozyt, najpierw idzie dla dziecka, dlatego laski ktore chca ''usunac'' ciaze nie jedzac(slyszalam o takich wariatkach) robia wieksza szkode sobie a nie dziecku.

Gość hope12Q12
witam dziewczyny! vikkka, dzisiaj czuje się tak średnio... strasznie spiąca jestem, piersi mnie bolą przy najmniejszym dotyku :/ i jakoś apetytu nie mam, a jak coś zjem to brzuch mam jak bania i fatalnie się wtedy czuję :( do swojego gin dzwoniłam wizytę mam 18 sierpnia, więc trochę wcześniej niż Ty ;) także poinformuje Cie o wszystkim co mi powiedział heh spark84 jestem tego samego zdania co vikkka :D

dzieki Hope!! tez mam taka nadzieje, jak na razie brzuch nie kluje. kurde ale bym chciala juz test zrobic, ale 22dc to stanowczo za wczesnie:(( dopiero minelo 8 czy 9 dni od owulki, wiec moze juz sie zagniezdzilo? mam test w domu, bo sprzedaja u nas w dwupakach i tak sie zastanawiam czy nie zrobic np w sobote albo niedziele rano... na pewno zrobie bo mnie kusi...

nie czuje bolu ale takie jakby mrowki w macicy, ze chcialabym sie podrapac... hehehe ale to wkurza:P wmawiam juz sobie pewnie. a Vikkka jak czesto mialas te skurcze? i intensywnosc w ciagu tygodnia rosla, czy ciagle tak samo??

witaj Hope! chcialam napisac hej, ale wtedy wyszlo prawie jak hej hop :D fajnie Ci, ze masz wczesniej wizyte, czlowiek ma mimo wszystko tyle pytan... my niestety 18 wyjezdzamy z rana na urlop, wiec sie niestety nie dowiem jak poszlo i co Ci gin powiedzial, a taka jestem ciekawa! W tej szwecji jakies dziwne podejscie, kaza mi czekac a nawet nikt nie raczyl zapytac czy kwas foliowy biore. Szwedow malo, wiec sie powinni lepiej starac hihi :D Ja tak patrze i chyba musze sobie wiekszy stanik kupic bo mi wszystko wylazi :P juz mam miseczke C, wiec nie wiem co to bedzie dalej! Moj sie smial wczoraj ze niedlugo bede jak Dolly Parton :D spark84, czekaj dzielnie! Ale tak dzien przed mysle powinno juz cos wyjsc, jesli zaszlas :) Co do wydzieliny to nie mialam i nie mam specjalnie duzo. Wlasciwie prawie wcale, taka bialawa jest jakas. A jak to u Ciebie wyglada Hope? Jak brzuszek? czujesz cos jeszcze? Bo mnie juz troche mniej boli, cale szczescie, wieczorem sie za to niepokoilam...

spark84, skurcze niezbyt czesto mialam, ale dosyc mocne. W sobote w pracy to az sobie musialam przykucnac tak mi dalo! Teraz mnie za to tak muli troche...

spark, a w szwecji sa otreby, vetekli sie to to nazywa :) moze u was tez jakos podobnie? Ale twarogu niestety niet, a tez mi taaaaaaaaaaaak brakuje! W nastepna srode przez Danie bedziemy przejezdzac (mamy prom z Rodby) wiec Ci moge podrzucic ;)

no to ja mam te skurcze jak juz bardzo delikatne:(( wlasnie nie wiem czy tydzien przed data @ mi cos wyjdzie? to jest raczej termin zagniezdzenia lub pare (2-3 dni po) i jakos tak sie boje ze sie zawiode. smiesznie mnie szkrobie co chwile cos tam w srodku? kurde a moze ja na mrowisku siedze:P hehehe nawet nie wiecie jak juz bym chciala zobaczyc 2 kreseczki. chlip

Paa dansk vi har "Hvedeklid" hahaha kurde calkiem inne slowo. jestem ZASKOCZONA, kupilam to raz ale to nie smakuje jak te polskie otreby:( a u was sa smaczne??

nie, no tydzien to troche za wczesnie :P dzien, moze 2 dni przed, ale to i tak niepewne... sa dziewczyny co w dzien miesiaczki mialy negatywny a pozytywny dopiero po tygodniu spoznienia...

ja tam nie wiem w sumie, nie probowalam, za otrebami nie przepadam :P jem wszystko pelnoziarniste, mam nadzieje ze to wystarczy.

musi byc dobrze w koncu. mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda:) i bede skakac do nieba:D

hej!!! Czy jak wspolzylam z mezem 7 dnia cyklu przy cyklach 27 dniowych moge zajsc w ciaze??? Chcialabym Czy ktorejs z was sie udalo???

dzieki Vikkka. Monia moim zdaniem raczej za wczesnie. ale wszystko moze sie zdarzyc.

Gość hope12Q12
a ja się pokłóciłam z mężem i wyszedł z domu :/ mam ciężki dzień i wszystko mnie wkurza dzisiaj! :(

przykro mi Hope:(( powiedz mu ze masz teraz burze hormonow i ze musi byc wyrozumialy. a jak sie nie zgodzi to mozesz na mnie pokrzyczec jak potrzebujesz rozladowac emocje:)

Gość hope12Q12
spark84 dziękuje ale nie chce krzyczeć na Ciebie :) mój mąż właśnie chyba tego nie rozumie :( wczoraj bardzo się cieszył a dzisiaj jakoś inaczej reaguje..