Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

puree ziemniaczane

termin na wrzesień 2010

Polecane posty

rillka moja miała na poczatku problemy z krostkami i lekarka mówiła ze to potówki moze u Ciebie tez skoro na policzku na którym leży -wydziela się ciepło i się robia ale szczerze powiem ze ja z krostek miała bym 2 bo w tym temacie czuje sie zielona 2 kwestia może być uczulenie na coś:)

rillka a jest to takie szorstkie skora w tym miejscu bo mojej tez sie takie robi i wtedy smaruje jej mascia co lekarka przepisała na uczulenie jak jej wyszło tez miała straszne

dzięki Dziewczyny za odpowiedzi :-) tak myślę że może w kraju jak będę to będzie lepiej ze spaniem bo tu przy jednym pomieszczeniu to masakra. Mała zasypiała a za chwilę Mąż z pracy wracał i się zaczynało zapalanie światła, odgrzewanie jedzenia to i ona się pewnie z tego snu wybijała.... Aniu dla mnie podróż 300 km to pikuś po tym jak co roku do pl ponad 20 godzin zawsze samochodem jedziemy :-D

Witam, czy jest wśród was mamusia, która rodziła w Gorzowie Wlkp. .. ? Chciałabym poznać parę szczegółów dotyczących tego co trzeba zabrać ze sobą..? Słyszałam że trzeba mieć wszystko swoje (ubranka dla dziecka, pampersy, legninę itp.) Ja rodziłam w 2007 roku i wszystko to było na miejscu, a teraz słyszałam, że nie ma i trzeba mieć.. Ktoś wie jak jest na prawdę?

Cześć kochane, przejść na mieszanke samą to jest dla mnie jakiś mega problem, codziennie się bronie rękami, nogami, pokarm nadal mam, bo co przycisnę pierś, to leci, ale mały nadal głodny, dzisiaj musiałam jechać do lekarza, mały został w domu, nie dam rady odciągać, bo chyba za bardzo o tym myślę i chce żeby leciało i 30 wymuldam i koniec, więc Cypi zjadł z babcią mieszanki 100, pobawił się godzinkę i nunu 2h, więc nie wiem czy to zasługa mieszanki, ale przynajmniej nie muldał jęzorem 40 min później, ale i tak mi się serce kroiło, moja mama wychodzi z tego założenia, że ja i moje rodzeństwo wykarmieni na butlach i nic nam nie jest, to jemu też nic nie będzie, na jedno ma racje, ale i tak mi szkoda, że mały dojada z butli Co do usypiania, to u nas podobnie, zazwyczaj mały przysypia przy cycu i go odkladam, zazwyczaj po tym śpi 10 min i się budzi głodny, kiedyś go na siłe z cumlem usypiałam, zawsze jednak w łóżeczku lub wózku, ale czasem odpadało spanie, mimo że mu się ziewa i jest marudny i tak do następnego karmienia czyli 2h męczarni i tak czasem dopiero po 2karmieniach usypiał, ale chyba ze zmęczenia, a wczoraj w nocy to mnie rozwalił o 24 wyspany i chciał się bawić, mąż dostał opieprz, bo zaczął do małego gadać no i spanie poszło się srać, a ja wnerw na maxa, bo już tak ładnie mi spał w nocy, ale na szczęście uśpiłam go o 1, od 2 co godz się budził na jedzenie, nawet nie pamiętam jak go karmiłam,a od 6 wyspany i pojechaliśmy na badania, już mam nadzieje ostatnie, a jutro na kontrole do lekarza, boże juz mam dość lekarzy i ich gadania nie wiem czy dziewczyny oglądałyście uwagę o eko rodzicach, mówili tam o takich orzechach do prania, pośle wam linka, bo mnie to zaciekawiło i zastanawiam się nad ich kupieniem http://allegro.pl/indyjskie-orzechy-piorace-koniec-alergii-ekologia-i1309904086.html hehe, ja tu z Wami piszę a mały ogląda tv, posadziłam go w jego nowym krzesełku a on oczy na tv,muszę go odwracac

kasiu ja też dokarmiam mieszanką. Matylka cały dzień je mój pokarm ale wieczorem daję swoje + mieszankę. Tylko że ja nie widzę różnicy. Po mieszance jest tak samo głodna jak po moim mleku... ostatnio budzi się co godzinę lub dwie na karmienie, mam nadzieję że to ten skok rozwojowy i jej to minie bo te rozbite nocki wykańczają też oglądałam ten program o tych orzech. Muszę się dowiedzieć jak to działa że pierze.. iwonta powiedz kochana kiedy idziecie na badanie?? gdyby mnie nie było na kompie to chcę wiedzieć kiedy trzymać kciuki za Was :-)

rillka mojej też sie własnie takie robi szorstka skóra i czerwone nie takie duze bo ja od razu smaruje tą mascia-Afloderm (na recepte). Smaruje z obawy ,żeby sie jej nie zrobiło to co wczesniej miała na czole i buzi (uczulenie) tak patrzyłam na zdjecia to podobnie to wygladało. a jak z jedzeniem u Ciebie mogło coś ja uczulic co zjadłas? KASIA jaki ten Twoj CYPII słodziak a jaka ma ciemna karnacje włoski ciemne przystojniak:) co do karmienia butelko kazda z nas sie broni ale tak jak Twoja mama mówi dzieci karmione butla tez zdrowo rosna to raz a dwa wcale nie jest sie gorsza mama jezeli dziecko sie karmi butla ale wiem co czujesz my z tych co lubia karmić piersia:) CATie no tak co to dla Ciebie 300 kilosów :) ciesze sie na samą myśl spotkania mam nadzieje ze inne kobitki się dołacza do spotkania kiedyś w przyszłości:)

Catie, dzieki za pamięć. Badania mamy 23 list a neurologa 24. Jeszcze 2 tyg. Na szczęście w środę w nocy jedziemy do domu rodziców. Nie byłam już w domu ponad pół roku. Strasznie się stęskniłam za rodzinką. Mam nadzieję, że troszeczkę odpocznę psychicznie w gronie rodziny. A podróż też mnie przeraża 400 kilosów. Dlatego pojedziemy nocą, może Mały prześpi większość jazdy

Catie a Matysia lubi leżeć na brzuszku?? Bo jak jak widzę że małego pobolewa brzuszek to go kładę. On jest leniuszek i główki nie lubi podnosić, ale poleżeć lubi. A jak trochę marudzi to masuję mu plecki i jak tak poleży to potem jest spokojniejszy. Czasm nieraz nawet uśnie. A co do tęsknoty za mężem to się nie dziwie, bo mój jak nieraz ma wyjechać na 2-3 dni to mi się już za nim teśkni jak on jeszcze w domu jest ;) Iwonta właśnie dziś miałam zamiar jakieś zdjęciuchy wrzucić, tylko zajełam się za sprzątanie i tak mi się schodzi bo robię zimowe porządki w szafie i chowam te ubrania letnie i wiosennne głębiej a zimowe wyciagam ;) TAk wiec jak znajdę chwilę to napewno wrzucę ;) Rillka a czy to robi się bardziej czerwone czasami i przypomina skorupę?? Bo jak tak to moze być skaza białkowa. Pijesz duzo mleka lub jeszcz duzo przetworów mlecznych, kakao lub czekolady?? To po tym też jest taka szorsta skórka. Mam nadzieje ze to tylko jakieś lekie uczulenie na coś ale nie na białko bo jest przekichane. Wiem coś o tym. Mam tylko cichą nadzieje ze mój maluszek z tego wyrośńie bo katastrofa będzie.

nie wiem chyba nie jest jak skorupa. A co do nabiału - piję kawę z mlekiem rano, potem w dzień jakiś jogurt, czasem kawałek czekolady i tyle. Boże lepiej, żeby to nie była skaza białkowa. Z drugiej strony nie jadłam nic innego niż zwykle, więc po czym to jest? Nie wiem czy iść z tym do lekarza czy czekać? Za tydzień mamy iść na szczepienie, ale nie wiem czy czekać z tym tydzień?

Rila to poobserwuj to jeszcze z dzień lub dwa jak się będzie powiększać lub nie schodzic to moze idz. a swędzi go to?? Drapie się po policzkach??

Catie, właśnie to samo miałam pisać, że dużej różnicy nie ma, może nasze dzieci tak potrzebują jeść, ja już kombinuje różnie, za kazdym razem staram się cyca mu walnąć, potem jak juz widzę, że kimke strzela, to szybko butla, ale jemu się zechce pociągnąć 20 śpi znowu, potem się budzi za 10 min, daje mu znowu cyca, a jak znowu się budzi, to mu daje butle, z której też wiele nie pociągnie, więc u nas walka o to,żeby nie spał, wiem że iwonta twój też śpioszek, ale on się nie dopomina tak jak mój, mój to przez sen nawet mulda. I znowu Cypi strzela 3h drzemkę i będę miała ciekawie w nocy,eh chyba zaczne go budzić jak tak to potrwa dłuzej wtym tyg Catie, Iwonta, dacie rade, zadne kilometry dla was pewnie nie straszne:)

Ania, Lenka ma super kostium Halloweenowy,hehe, genialnie wygląda, a mój Cypi taki "opalony" bo dalej ma żółtaczke,hehe

hej jesli chodzi o spanie to moj mlody sypia podobnie jak starszy od urodzenia sam w lozeczku, w dzine czasmai w lezaczku, ale usypia sam, niekeidy wyje z pol godziny ale zasnie sam rilla co do krostek moj te ztakei mial dokladnei takie same jak Twoj maly i mnie lekarka powiedziala ze na 99% to skaza a okazalo sie ze gowno a nie skaza, zapisala mi advantan i posmarowalam 2-3 razy i zniklo i nie wraca :) nie wiem od czego to moglo byc bo sie juz nei pojawia wiecej a ja jem to smao co wczesniej

O matko, ale mam nocki od 3 dni! W dzień też nie jest lepiej. Mały po jedzeniu tak niemiłosiernie się męczy z brzuszkiem:( Jęczy, stęka, pręży się nawet po 3 godz. Nie wiem skąd to się wzięło. Od tygodnia tak ładnie jadł nawet po 115 ml a teraz jakiś kryzys czy co. Jak 80 wypije to sukces. Może to przez to lekarstwo na infekcję??? Jestem padnięta. W weekend jakoś szło wytrzymać bo mąż mi przy nim pomagał. A tak sama jestem i wysiadam.

Dzień dobry! iwonta to przybij piątkę! moja tak się męczy już ponad miesiąc. co zaśnie to się budzi... a czytałam na forum jak inne dziewczyny pisały że dzieciaczki mają po 5, 6 miesięcy i dalej się prężą. a ja myślałam że końcówka trzeciego miesiąca jest magiczna tak jak z kolką :-)

hej! Mój synuś też pręży się i stęka jak go w nocy nakarmię, ale robi to przez sen i tak po kilku minutach zasypia. Dzisiaj po raz kolejny obudził się w kałuży, już nigdy więcej nie kupię Huggiesów! Pampersy tak nie ciekły! A wy jakich pieluszek używacie? Co do wysypki, wczoraj teściowa spotkała jakąś położną i opisała jej tą wysypkę, a ta powiedziała, żeby posmarować sudocremem. I faktycznie ma tego trochę mniej. No, ale znów nowy problem. Lewe oczko strasznie mu ropieje i łzawi. Wystarczy przemywać solą fizjologiczną czy coś jeszcze trzeba z tym robić? Kurcze, z takim maluszkiem to wiecznie coś, jak nie urok to sraczka.

🖐️ Mojemu synciowi też wychodzą potówki, ale zawsze jak smaruje jakimś mazistymi i klejącymi badziewiami. Dlatego skórę twarzy i w ogóle ciała z reguły przemywam ciepłą wodą z rumiankiem i jest bardzo ładnie. A te krostki, to faktycznie może być trądzik niemowlęcy, który wskazywał by na skazę białkową albo inną alergię. Jeżeli to wygląda kiepsko, to lepiej zgłosić się do dermatologa.

A i chciałam wam opowiedzieć, że tej niedzieli pierwszy raz karmiłam piersią w miejscu publicznym, a ile strachu się najadłam, to tylko ja wiem. Wszędzie widziałam szepczących i złorzeczących ludzi. Musiałam nakarmić, bo wpadliśmy z mężem do centrum handlowego po komodę, którą już sobie wcześniej wypatrzyliśmy, ale jak na złość młody się przebudził, a ja zero przygotowania, więc opatuliłam się pieluchą, żeby nic nie było widać i jedziesz...

time for tea wyobrażam sobie co czułaś. Ja nie wiem jak bym coś takiego przeżyła, ale na razie mi to nie grozi. Nie zabieramy młodego do sklepów bo tam pełno Chrypka Stefanów, Kichalskich Ań i Zarażalskich Marianów :P Albo zostawiamy go babci, a jak już musimy go wziąć to jedno z nas zostaje z nim w aucie.

hej ja na prezenie sie dostalam wlasnie przez pediatre biogaje zobaczymy :) a co do ropienia oczka to trzeba masowac kacik zeby pekl kannalik lzowy, moj tez tak ma a sol fizjkolog nie pomaga, jak do konca 3mca nie peknie to trzeba isc na przeklucie do okulisty

a który kącik? zewn czy wewn? i jak masować? uciskać czy jak? no i czym przemywać bo ciągle ma to oczko poklejone...

rilla masować wewnętrzny kącik, najlepiej małym palcem(krótki paznokieć) robić kółeczka i ściągać do noska. Ucisk nawet dość duży powinien być.

Madziulka chcesz wrócić do karmienia piersią? Czy tylko chcesz odciągać pokarm i karmić z butelki. Ja czuję straszny niedosyt karmiąc Młodego butelką, mimo, iż moim mlekiem odciąganym. I przy każdym karmieniu zastanawiam się czy nie dać mu cyca. Boję się tylko, że nie będzie zjadał tyle ile powinien. A z butlą wszystko wiadomo. Dlaczego człowiek musi przeżywać takie dylematy????? A w której części Krakowa mieszkasz?

hejka RILLKA mojej tez łzawiło oczko i bałam się ,że to własnie niedrożne kanaliki łzowe zaczeło w czwartek przemywałam solą fizjologiczna ale nie pomagało we wtorek z obawy poszłam już do lekarza przepisła kropelki po paru dniach przeszło i jest spokój na szczescie a co do przemywania oczek to mówiła ,że sól działa słabo lepiej rumianek zaparzyć i przemywać .