Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aszika85

przyszłe mamy POZNAŃ

Polecane posty

Wyschniety.. dr.Rzymski zrobi zabieg dzieki temu czuje siepewniej wiem ze postara sie zeby nic sie nie stalo i zebym mogla dalej probowac mowi o 2-3 miesiacach czytalam ze im szybciej tym wieksze szanse ze nie warto czekac pol roku bo wtedy jest trudno. Najgorsze ze nic sie nie dzieje piersi bola moze nie tak mocno ale bola nie moge w to wierzyc dlaczego...

Czasami lepiej uwierzyc w to ze tak mialo byc... i nie szukac wyjasnien, tlumaczen, a co najwazniejsze nikogo nie obwiniac. Moja ciaza byla zagrozona w pierwszym miesiacu. Mialam krwiaka na kosmowce. Lekarz przepisujac duphaston powiedzialmi zebym pamietala ze jesli sie nie uda to istnieją na swiecie rzeczy, o które nie nalezy pytac - by nie uciec od własnego przeznaczenia. Eterno, nie wyobrazam sobie co czujesz, bo mi sie jednak udalo... to duza strata. Calym sercem jestem z Toba i wierze ze za 3 miesiace sie uda!!! Wiem to! Kochana trzymaj sie cieplutko!!!

Eterno - ja jestem z Tobą całym sercem, wiem co czujesz. 8 lat temu też straciłam dziecko w 9 tyg. Mi wtedy lekarz mówił, że tak czasem jest, że organizm sam odrzuca słabe zarodki, tak chce natura, że nie wolno się zastanawiać dlaczego. 10 lat temu moja przyjaciółka też straciła dziecko - też w 8 tyg. i lekarze też kazali jej czekać. Nie czekała, zaszła w ciążę w następnym cyklu, lekarze zachwyceni nie byli, a ona ma dzisiaj 9-letniego zdrowego syna. Nie poddawaj się! Następnym razem się uda i tej wersji będziemy się trzymać!!!!!!

Eterno - cały dzień dzisiaj o Tobie myślałam. Jak się czujesz, czy wszystko poszło dobrze, co powiedział lekarz... ja wiem, że pewnie nieprędko sie odezwiesz, ale wiesz, że sercem jestem z Tobą. Cisza tu zaległa, gdzieście się kobity podziały? Dla ewentualnych grzybiarzy - donoszę, że wczoraj zrobiłam rekonesans lasów na trasie Oborniki-Obrzycko i grzyby są. W przeważającej ilości małe czarne łebki (typowe octówy), trochę prawdziwków i kurek. Grzybiarzy jeszcze więcej.

Jestem dziewczynki jestem, juz po wszystkim teraz trzeba zaczac zyc na nowo to jeszcze trudne ale zycie toczy sie dalejnie jestem sama musze myslec o rodzinie mam nadzieje ze uda nam sie jeszcze raz i zapelnimy pustke ktora w nas trwa dziekuje wam za pamiec i za to ze jestescie bede zagladac.

Dziekuje losowi ze dr.Rzymski jest moim lekarzem jestem mu ogromnie wdzieczna za wszystko i powiem wam ze Polna dla mnie jest jedynym szpitalem godnym polecenia naprawde jedno czego nie moge przetrawic to izba przyjec dramat ale na szczescie za dlugo nie trzeba tam przebywac natomiast obserwacyjno diagnostyczny nie mam zadnych zastrzezen pomoc kazdej z poloznych czy nawet salowych nieoceniona naprawde.

Eterno, naprawdę strasznie mi przykro, ale masz rację, trzeba iść na przód i nie oglądać się za siebie. Mam nadzieję, że już wszystko będzie po waszej myśli. Mnie znowu położyli do łóżka:( Ponoć mam strasznie twardy brzuch. Na szczęście szyjka się nie skraca, więc nie ma paniki, ale już mam tego leżenia serdecznie dosyć:( No ale cóż, trzeba to jakoś przetrzymać. Kupiłam sobie poduchę do spania i jest trochę lepiej. Pozdrawiam Was serdecznie.

Jestesmy po USG Nasz synek ma piekne, dlugie wlosy heheh wszytsko rozwija sie rewelacyjnie, ale do zdjecia 4d jak zwykle nie zapozowal :/ Dzis rozmawialam ze swoim gnekologiem i mam dylemat.Na Lutyckiej, w szpitalu, w ktorym pracowal 25 lat ma 3 mega polozne i moze mi zalatwic najlepsza. Faktycznie wyjatkowo dbaja o pacjentke w trakcie, ale w tamtym szpitalu nie ma ZZO. On zdecydowanie to znieczulenie poleca, mowi ze pomaga w porodzie i dziecko ma przez to mniej stresu w trakcie, ale w jedynym szpitalu w Poznaniu w ktorym to znieczulenie jest(sw. rodziny) on nie ma zadnych "wtykow" na polozna. Co robic? Poradzcie??? Ps. Dzis wzielismy do domu malego rudego kocurka. Ile mam radosci Eterno trzymaj sie :*

Jak bym miała wybierać, to chyba bym się zdecydowała na św. rodzinę. Ja też jestem zwolenniczką znieczulenia( cykor ze mnie straszny) :) A w sumie nigdy nie wiesz na jaką ekipę trafisz:)

zdecydowalam sie n sw. rdzine, tylko potzreba mi dobrej pozloznej. Nie wiecie/ slyszalyscie o jakiejs? i nie spijcie mi tuuuuuuuuuuuuu Pyrki :D:D:D

Wiem, że kolega z pracy męża polecał jakąś położną ze św. rodziny. Jak dzisiaj wróci, to się go zapytam i dam znać:)

Cześc dziewczyny. Dawno się nie odzywałam, ale nawaliło mi się problemów że brak słów... Eterno - jak się miewasz? Efta25 - wszystko będzie dobrze. A jak Ty poznajesz, że ten brzuszek Ci twardnieje? Bo ja się w tym gubię. Rano wydaje mi się, że mam miękki, a pod wieczór podbrzusze jest jak skała, a ja mam wrażenie, że mi ten brzuch zaraz eksploduje, wszystko mnie boli. Ann - to Ty już z górki. W niedzielę moja znajoma rodziła w szpitalu "św. Rodziny" i wiecie jakie jajca? Kobiety do porodu w kolejce na Izbie Przyjęć stały. Masakra, jaki dzidziowy boom jest!

Cholera, zapomniałam się o tą położną zapytać:( Sorki. Wyschnięty pierniku, to moja gin mnie ciągle męczy, że mam ten brzuch za twardy. Przepisała mi mega wielkie ilości magnezu, potasu i wapnia do łykania plus luteinkę. Raz na wekend miałam rzeczywiście mięciutki brzusio, ale potem znowu to samo:( Dwa razy zdarzyło mi się, że miałam taki przykurcz, że się wyprostować nie mogłam. A ja myślałam, że to z przejedzenia:) Jak Ci lekarz nie mówi, że masz za twardy brzusio, to spoko. Aaa no i zauważyłam, że brzusio mi twardnieje, jak Fasolek zacznie fikołki kręcić w środku:) No nic jeszcze tylko 3,5 miesiąca. Trzeba to jakoś przeżyć:) A z tym baby boomem, to wydaje mi się, że rodzi teraz w dużej mierze, wyż urodzinowy z lat 80-tych:) Pozdrawiam

Hej dziewczynki jestem jestem przedwczoraj wrocilam z niemiec i co i jest dodupy tam bylo mi latwiej tesknie czuje sie zupelnie sama i nie radze sobie placze w tramwaju w kuchni wszedzie nie wiem jak to bedzie dalej nie mam jakos nikogo kto przezyl to samo wiec trzymam to w sobie nie chce mi sie czasem zyc chodze na cmentarz i placze nic mi innego nie zostalo.Przepraszam ze wam smece...

:******* Siemanko Laseczki wczoraj dzwonilam do Sw. rodziny i nie maja miejsc :D fantastycznie-napawa mnie to mega optymizmem. Musze poszukac jakis znajomosci chyba, bo chce to ZZO jak sie czujecie?

Z tego co się orientuję, to nigdzie nie ma miejsc:( Przyjmują zazwyczaj na patologię, a czasami chcą odesłać do innego szpitala. Tylko w sumie nie wiem po co, bo tam też jest kiepsko:) Cholibka. Ja tam jadę do domciu rodzić, ale tam też oblężenie:( Ale jakoś damy radę co nie? AnnS--> ty to chyba już niedługo w dwupaku będziesz się kulała co? ;) U mnie w bloku wprowadzili się studenci:( Kurczaki i chyba muszę wygłuszyć ścianę:) Znacie kogoś dobrego? Pozdrawiam Ps. Mój małżonek cały czas zapomina zapytać się o tą położną:)

czesc ja stała bywalczyni kafe i topiku klub mamus z poznania śmiem twierdzic ze do was dołączam patrycjo ja cie pamietam chyba pisałaś z nami na poznaniu ale na 100% z kwietniówek :-) ja jestem mama 3 mam imiona i daty w stópce jesli tylko moge się polecis wam i sie nie obrazicie: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9604982 a jutro zostane na dłuzszy czas pozdarwiam serdecznie

Efta ja jeszcze mam troche czasu. Termin na 10 listopada, ale zaczelam latac jak z pieprzem, bo laski w temacie"Listopad2010" nie dosc ze w wiekszosci juz wszytsko maja to i szpitale powybierane i czuje sie jak debil :P

hehehehe Ja mam termin na początek stycznia, a wszyscy się dziwią, że nie mam nic kupionego:) Idę jutro wózki oglądać:) Żeby nie było:)

wozek mamy juz zakupiony. ogolem cos mam dziwne przeczucie ze urodze wczesniej wiec musimy przyspieszyc zakupowego tempa. Oooooooo efta bedzie wodnik? czy Koziorozec?

chicco black label :) dziadkowie nam zakupili. Cena wysoka, ale pojezdzilam nim sobie po sklepie, poczytalam i w sumie analizujac wszystko (co jest w zestawie itd) to nie wyszlo najdrozej. A Ty juz masz upatrzony?

Na razie byłam tylko w jednym sklepie i spodobał się nam jedo fyn 4ds special edition:) Ale jeszcze nic pewnego. Jutro jedziemy do bobomarketu i się jeszcze rozejrzymy.

Witajcie dziewczątka, co tu tak cicho? Byłam w tym bobomarkecie i zastanawiałam się jeszcze nad wózkiem bolder sd, ale poczytałam o nim opinie i nie są najlepsze. Zostane chyba przy jedo:) A co tam słychać u was? Pogoda taka depresyjna, a mnie na dodatek studenci zza ściany denerwują:) ghrrr

pyrki zaniedbuja forum. mnie czeka przeprowadzka jeszcze w tym tygodniu-tragedia jakas. oczywsicie ja bede sie obijala:P moja pisapsiolka dzisiaj urodzila. porod trwal 1,5 h-mowila ze boli cholernie,ale do przezycia. za to krocze ja tak napieprza ze wytrzymac nie moze (pomimo przeciwbolowych) musze zrobic wszytsko zeby mnie nie poszatkowali slyszalyscie moze o tym ze na Raszei podobno tez jest ZZO?

Gość antypatologia
Hej dziewczyny. Sorry, ze sie nie odzywalam. Wlasciwie dopiero teraz wyleczylam infekcje, jaka zakazili mi rane i powoli ucze sie swojego dziecka. Nocki mam z glowy, bo maly ma bolesne gazy, czy jak to sie zwie. Tak, ze za dnia jestem padnieta, a teraz mi sie szkola zaczyna i musze byc dzielna;) Pozdrawiam was!