Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aszika85

przyszłe mamy POZNAŃ

Polecane posty

Antypatologia- moje gratulacje!!!!! Mam nadzieję, że jak już odpoczniesz to zdasz sprawozdanie z "pola bitwy":D Buziaki dla Ciebie i dla maleństwa:) Eterno- naprawdę nie ma co się stresować. To na pewno nic nie pomoże. Będę trzymać mocno kciuki. Kiedy masz następną wizytę?

pod koniec wrzesnia planowo mamy zrobic badanie przeziernocsci karkowej lekarzmowi ze moga przyjsc wczesniej jak sie bede martwic ale postaram sie wytrzymac:)

Miesiąc szybko minie-zobaczysz:) Chociaż ja mam wizytę w piątek i straaasznie mi się ten czas dłuży:) Odebrałam dzisiaj wyniki z laboratorium i wyszło prawie, że mam lepsze wyniki jak przed ciążą:D Nafaszerowali mnie jakimiś różniastymi tabsami, magnezik, potasik, żelazko i nie wiadomo co jeszcze. Aż się zdziwiłam. Aaa no i toxa wyszła ujemna. Na szczęście:) Słuchajcie a co do tych łóżeczek, to też jedna koleżanka polecała mi, żebym kupiła turystyczne. Tym bardziej, że rodzinka też spoza Poznania:) Fajne są na stronie mamanazakupach.pl.

Hmmm lozeczka... dostane wiklinowe lozeczko a ze kocha mstare rzeczy z dusza to bardzo sie ciesze:) ale stawiam na normalne lozeczko ze szczebelkami jakos turystyczne mnie nie przekonuje moja kolezanka ma od urodzenia malego i on tam nic nie widzi przez ta siatke no i jak ma sie potem podciagac nie nie wyobrazam sobie tego, mam dwoje dzieci i wiem jak to dziala szczebelki sa super mialam tez kojec ze szczebelkami zeby maly widzial i nauczyl sie wstawac polecam tradycyjne.

Kurczaki, no te tradycyjne też wydają mi się jakoś tak bardziej stabilne. No ale z drugiej strony, zastanawiam się czy nie rodzić w moim mieście rodzinnym. Moja mamuśka jest neonatologiem i pewnie jakoś tak bym się lepiej i pewniej czuła. Tym bardziej, że jest to moja pierwsza ciąża i nie mam zielonego pojęcia jak np. zmienić dziecku pieluszkę:D Ale będzie fun:D No ale wracając do łóżeczek, jak tak będę kursowała między miastami, to chyba by się przydało. Jakby co, zawsze można pójść na kompromis i kupić jedno i drugie:)

Dokladnie tak tam gdzie spedzasz wiekszosc czasu uzywaj tradycyjnego a na wyjazd turystyczne:)

Cholera, właśnie pochłonęłam mizerię z obiadu i zrobiło mi się straaasznie niedobrze.

:D uroki ciazy ja wchlonelam dwie godziny temu bigos i chyba pekne nigdy nie mialam wzdec...do teraz:O

eterno dlaczego mi to zrobilas???????????? hehehe... Musze dzisiaj zjesc bigos. Najpozniej jutro!!!

anns :D wiem za mna chodzil tydzien ale nie mialam kiedy ugotowac wiec zrobilam go w sobote i jeszcze mam na jutro:P

Mam zyciowego hopla na punkcie bigosu i golabkow. Jutro robie- tylko musze jakos dobry przepis znaleźć bo nigdy nie robilam

kochana tomoj drugi bigos w zyciu:D -kapusta kwaszona i biala w ilosci dowolnej -kielbaska boczek i moze byc miesko z pieczeni jak masz -grzyby moczysz zagotowujesz i do kapuchy:) -ziele angielskie lisc laurowy lyzka koncentratu pomidorowegozwykle podlewam winem czerwonym polwytrawnym ale teraz odpuscilam:) biala kapuste kroisz zalewasz wrzatkiem i gotujesz jak zmieknie dodajesz kwaszona i podgotowane grzyby i podsmazone mieso kielbaske boczek przyprawy koncentrat i dlugo mozesz gotowacna malym ogniu:)

dziekujeeeeeee, kochana mega jestes :* jutro dzialam i dam znaka jak poszlo :*

heheheheh Już mi lepiej:) Pojadłam sobie trochę suchego chlebka:D No ale bigosikiem też bym nie pogardziła:D

Cześć dziewczyny. Poczytałam - teraz to i mi flaki skręca. Ale ja mam jeszcze bigosik zamrożony - zaraz pójdzie na ruszto :-D :-D :-D Ja dzisiaj wynorałam w komisie dla dzieci dwie pary ciążowych jeansów, w tym jedne - za przeproszeniem "jebitne" ciążowe ogrodniczki. Z zakupu jestem bardzo zadowolona, gdyż brzuch rośnie mi w takim tempie, że spodnie są dosłownie na dwa tygodnie. Przynajmniej mi tyłek nie będzie marzł, bo wszystko co miałam było letnie. Poszalałam za całe 60 zł. Apropos łóżeczek, to ja mam w domu owczarka niemieckiego. Koleżanka mi podpowiada, że lepiej turystyczne, bo jej owczarek non stop wkładał nochala między szczebelki i oblizywał malucha :-D. Do mnie turystyczne chyba tez nie przemawia, a wyjazdy mi się raczej nie kroją. Tak sobie myślę, ze dodatkowy komplet ochraniaczy na szczebelki przynajmniej tymczasowo powinien rozwiązać problem wilczej mordy między szczeblami :-O

zaczelo sie... 5godzin snu (spie conajmniej 8 dziennie) i wielka jak Azja zgaga. plus uczucie "niedosikania"... Czyli witaj 8 miesiacu

mnie też jakoś turystyczne nie przekonuje ;/ ale ja już mam we w poniedziałek znalazłam na necie a we wtorek pojechaliśmy do pana do zakładu za poznań i kupiliśmy:) i no cóż jest śliczne i wydaje się funkcjonalne, a do tego nie kosztowało majątek:) ma drewniany przewijak zakładany na łóźeczko:) a po 4 miesiącach oglądania łóżeczek w gluckach, pati i maksach, akpolach i necie ciesze sie że nmam to z głowy choć lista zakupów nadal ma jakieś 60 pozycji ;( nie wiem czy naprawdę tego wszystkiego potrzebuje czy to nie po prostu żerowanie na niedoświadczonych rodzicach:) w każdym razie przydałby się pomocnik zakupowy tym bardziej że 33 tc się kończy.....

Aszika a podziel sie miejscem gdzie mozna zamowic lozeczko jesli jest fajne( tez chcialabym z drewnianym przewijakiem:)) no i powiedz ile kosztuje. Ja jestem na luteinie od dzis wczoraj zawolalam psy dosc energicznie i od tego czesu kluje mnie jajnik lekarz zalecil odpoczynek magnez i luteine bo mam od niego recepte w razie wu:) pytalczy bola piersi maja bolec jakby przestaly to biegiem do niego ale mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby...:(

Hej Dziewczyny jest mi strasznie ciężko... A mianowicie mój były a ojciec dziecka wszystko sobie olewa. Spisałam z nim taką umowę że będzie mi płacił na małego 900 zł. każdego miesiąca do 15 dnia, to tak akurat na jego potrzeby (na szczęście ta umowa liczy się w sądzie no i będzie brana pod uwagę ) A nie dość że przez pierwsze 2 miesiące nie dał mi na małego ani grosza, to jeszcze w sierpniu pisał mi że mi całość da w tym miesiącu to ogółem na małego dostałam tylko 350 zł. Dużo od mamy pożyczyłam kasy w sierpniu. Teraz prawdopodobnie 13 września wyjedzie do pracy (po roku i dwóch miesiącach) do Niemiec, ani grosza mi nie zostawił. Jest tyle teraz promocji na ubranka dla dzieci że aż mi Piotrusia żal że ma tak beznadziejnego ojca i że na nic mnie nie stać a już prawie znowu ze wszystkiego wyrósł, ehh... Nie mam na nic nawet na używane krzesełko do jedzenia, jestem załamana. Nie wiem tylko dlaczego życie daje mi tak w kość. Musiałam się wam wyżalić. A w poniedziałek byłam w tesco ale tych pieluch sleep& play nie było po 22 zł, to znaczy były ale tylko 5. Kupiłam sleep&play 68 sztuk za 30 zł, nie wiem ile normalnie kosztują. Ale są super te pieluchy, chyba pampersy są najlepsze w śród pampersów. Małego coś obsypało na buźce, muszę iść z nim do lekarza, mały biedulek. Dziąsełka chyba też Piotrusia swędzą bo jak ''gryzie'' sobie rączki to bardzo się przy tym wkurza. A teraz mały sobie smacznie śpi bo wstał o 8.

Gość eterno bardzo mi przykro
:(:(:( podczytuję wasz wątek, nie udzielam się, ale naprawdę bardzo, bardzo mi przykro:(

Eterno trzymaj sie jakos :((( bardzo mi przykro... jakbys chciala pogadc to sluze pomoca